SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#9251 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mariella wrote:
alica.k wrote:mene je isprepadala neka cura s tim alessandrom, pricala je da su joj se nokti raspali od neceg njihovog sto je koristila...
Ma vala... ne vjerujem :-) Ja znam samo da su mi tad nokti najbolji bili... A posljednjih mjesec su uzas, samo ih rezem, tako da cu kupiti vjerovatno opet taj alessandro pa eto javit cu jesu li nokti bolji il su se raspali :lol:
sjoooo, pricaaaaa raznih
helem, taj saraf se maze mislim 5 ili 7 dana sloj na sloj, ne skida se. pa se onda skine pa ondaK opet ispocetka. to kao terapija. i vrijedi nekih 20KM.
e sad, ti alice sta mozes kupiti...
baby24

#9252 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

ja poslije duuugo duuugo godina geliranja noktiju, konacno hocu svoje prirodne koji su inace bili jako slabi, tanki i lomljivi (zato ih i geliram godinama).... mogu misliti kakvi ce tek sad biti kad skinem gel :-) mislite li da bi i meni odgovarao taj alessandro i sta je to zapravo, lak ili ???.... gdje se ima kupiti ili eventualno dajte neki drugi prijedlog, pls :)
nera18

#9253 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

baby24 wrote:ja poslije duuugo duuugo godina geliranja noktiju, konacno hocu svoje prirodne koji su inace bili jako slabi, tanki i lomljivi (zato ih i geliram godinama).... mogu misliti kakvi ce tek sad biti kad skinem gel :-) mislite li da bi i meni odgovarao taj alessandro i sta je to zapravo, lak ili ???.... gdje se ima kupiti ili eventualno dajte neki drugi prijedlog, pls :)
definitivno ti nista nece pomoci dok ti ne izraste cijeli gel... nemoj skidati cijeli :)
baby24

#9254 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

ok, to znam, ali kad izraste moj, cime onda da ih mackam da mi malo ojacaju, ne pucaju i sl.... necu ih svakako nositi duge, ali zelim da budu lijepi i nekako uredni, njegovani.... ako ikako moze :D :D
Nadinka

#9255 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

I ja svoje samo reckam zadnjih dana bas su grozni, moracu prtobati nesto od tih preporuka, ali ne znam hoce li oni riejsiti i to zuckasto po noktima??

btw..danas (i narednih par dana) poklanjamo nove debroah ruzeve na mzt: http://malezensketeme.com/post/7501
Michun

#9256 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

baby24 wrote:ja poslije duuugo duuugo godina geliranja noktiju, konacno hocu svoje prirodne koji su inace bili jako slabi, tanki i lomljivi (zato ih i geliram godinama).... mogu misliti kakvi ce tek sad biti kad skinem gel :-) mislite li da bi i meni odgovarao taj alessandro i sta je to zapravo, lak ili ???.... gdje se ima kupiti ili eventualno dajte neki drugi prijedlog, pls :)
ima se kupiti u cm, nacrtan saraf na laku. ali nije lak nego je terapija za nokte. eto pise gore na mom postu. mislim da bi ti odgovaralo.
ti kad skines taj gel, bolice te nokti koliko znam. dobro bi bilo da malo mazes sa vitaminom E, ako nemas ulja, kupi one tablete providne koje se mogu otvoriti i jedna ti je dosta da namazes nokte.
i ovo sam koristila prosle zime, odlicna stvar.
http://www.lush.hr/?lang=hr&section=pro ... vod&id=328
nera18

#9257 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

baby24 wrote:ok, to znam, ali kad izraste moj, cime onda da ih mackam da mi malo ojacaju, ne pucaju i sl.... necu ih svakako nositi duge, ali zelim da budu lijepi i nekako uredni, njegovani.... ako ikako moze :D :D
ono sto sam ja radila je da dok izrastaju nokti, postepeno skidam gel i lekiram ih obavezno jer su zasticeniji... u toj fazi ti ovaj gore ucvrscivac ne dospjeva do tvog prirodnog nokta tako da nemoj bacati pare, utrljavaj maslinovo ulje s limunom uvece a onda po izrastanju probaj dal aleksandro, dal ove jeftinije varijante rimela, avona i slicno :)
moji su se oporavili, gel sam skinula u 6 mjesecu, sad su poludugi i ok skroz
nera18

#9258 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Michun wrote:
ima se kupiti u cm, nacrtan saraf na laku. ali nije lak nego je terapija za nokte. eto pise gore na mom postu. mislim da bi ti odgovaralo.
ti kad skines taj gel, bolice te nokti koliko znam. dobro bi bilo da malo mazes sa vitaminom E, ako nemas ulja, kupi one tablete providne koje se mogu otvoriti i jedna ti je dosta da namazes nokte.
zavisno koliko je dugo imala gel, nokti bi joj mogli ko papir biti... poljubicastiti i slicno
Michun

#9259 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

nera18 wrote:
Michun wrote:
zavisno koliko je dugo imala gel, nokti bi joj mogli ko papir biti... poljubicastiti i slicno
iju...nema vam vise nikom gel stavljat
jeste cule :lol: :angry:
yellow cat

#9260 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

nera18 wrote:+
ono sto sam ja radila je da dok izrastaju nokti, postepeno skidam gel i lekiram ih obavezno jer su zasticeniji... u toj fazi ti ovaj gore ucvrscivac ne dospjeva do tvog prirodnog nokta tako da nemoj bacati pare, utrljavaj maslinovo ulje s limunom uvece a onda po izrastanju probaj dal aleksandro, dal ove jeftinije varijante rimela, avona i slicno :)
moji su se oporavili, gel sam skinula u 6 mjesecu, sad su poludugi i ok skroz
ovo sam i ja radila, nokti su mi došli sebi za par mjeseci, ali su baš bili uništeni, tanki, i nekako naborani, kao da su imali neke linije po sebi. Ne bih više nikad stavljala gel. Samo moji prirodni.
drekalica28

#9261 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Ja sam skinula gel prije mjesec dana, nakon 2 godine korištenja.
Došlo je vrijeme opet za pauzu. :D
Prije toga sam isto koristila gel i redovno pravila pauze, svakih godinu do godinu i po.
Nokti ne bole ni sekunde.
Jedino što su sad tanki i dosta mekani.
Ali to će proći za mjesec-dva, tri (zavisi jel koliko kome brzo rastu) dok ne izraste cijelom dužinom, toliko mu treba da se obnovi.
U međuvremenu nokat treba zaštiti i hraniti. Ima dovoljno lakova na tržištu koji to rade, treba samo za sebe naći odgovarajući.
baby24

#9262 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

@michun, puno ti hvala ... onda cu uzeti taj alessandro svakako, a je li te tablete e vitamina isto u ovim marketima ili ??.... nemam ulje niti sam ga ranije koristila :-( joj jesam dosadna :-)
@nero, gel sam stavljala jako dugo (10ak godina) ali sam ga skidala 2 puta zbog nekih operacija po mjesec-dva i opet stavljala... jesu bili tanki ali ne ljubicasti i sl.... ovaj put sam svakako mislila da gelovi izrastu sto vise, a ne silom da ih skidam (tj. brusim) kao ta dva puta.... naravno kraticu ih redovno onom jakom turpijom.... uglavnom najbitnije mi je da svoje nokte probam malo ojacati...
Partizzanka

#9263 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ne bi bilo lose da malo pojacas unos vitamina i minerala
imas one tabletice vitamina minerala za kosu, kozu i nokte

http://malezensketeme.com/post/6416
evo bilo je na mzt o noktima ... super tekstic
cini se lako :)
Michun

#9264 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ma imas u apoteci...samo pitaj mogu li se otvoriti da ulje mozes iscjediti iz njih
nera18

#9265 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

baby24 wrote:@michun, puno ti hvala ... onda cu uzeti taj alessandro svakako, a je li te tablete e vitamina isto u ovim marketima ili ??.... nemam ulje niti sam ga ranije koristila :-( joj jesam dosadna :-)
@nero, gel sam stavljala jako dugo (10ak godina) ali sam ga skidala 2 puta zbog nekih operacija po mjesec-dva i opet stavljala... jesu bili tanki ali ne ljubicasti i sl.... ovaj put sam svakako mislila da gelovi izrastu sto vise, a ne silom da ih skidam (tj. brusim) kao ta dva puta.... naravno kraticu ih redovno onom jakom turpijom.... uglavnom najbitnije mi je da svoje nokte probam malo ojacati...
shvatam, ali ti mene nisi shvatila :)

bole u smislu da su jako tanki, a ljubucastili su u mom slucaju od lakih udara povrsinom od tastaturu, vrata, dugme :)
nadam se da nisu toliko istanjeni :)
EdnaMaric

#9266 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by EdnaMaric »

sigmabh wrote:Meni treba preporuka primer...preporuke vase?
Malo se sminkala...
Image

Primeri koje ja koristim (uglavnom narucujem preko interneta):
ELF Mineral Infused Face Primer - Mozes naruciti online na njihovoj web stranici. Ako imas bas masnu kozu nemoj uzimati ovaj.
MAKE UP FOREVER HD Microperfecting Primer (Neutral) - mozes naruciti preko ebay.com
KANEBO Sensei Brightening Make Up Base - ima u Sarajevu.
drekalica28

#9267 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

nera18 wrote:shvatam, ali ti mene nisi shvatila :)
bole u smislu da su jako tanki, a ljubucastili su u mom slucaju od lakih udara povrsinom od tastaturu, vrata, dugme :)
Tebi je neko onda baš baš previše isturpijao nokte. :roll:
nera18

#9268 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

drekalica28 wrote:
nera18 wrote:shvatam, ali ti mene nisi shvatila :)
Tebi je neko onda baš baš previše isturpijao nokte. :roll:
dugo sam ih imala, cesto radila korekcije i eto
drekalica28

#9269 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Ko god da radi nokte, bilo obična manikura, gel, điđe miđe....nikad im ne dajte da vam puno turpijaju ploču nokta.
Sa tim se strašno tanje.
Meni je skoro cura jedna rekla koja radi geliranje noktiju, da se recimo oni magnetiv gelovi strašno teško turpijaju i pravo teško skidaju.
On jeste postojan, ali u konačnici ipak više šteti noktu u odnosu na neke druge gelove.
baby24

#9270 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

cure, hvala vam na savjetima za jacanje noktiju :-))
i da, NECU turpijati plocu nokta, cuje li mene iko, tj. cita li mene iko??? :D :D :D nokti ce rasti normalno, s njima zajedno i gelovi naravno, ja cu to samo kratiti i ostace u jednom trenutku moj nokat bez gela... jesam li sad jasna bila... a pitanje sam postavila kako uopste ojacati i popraviti nokte (jer su moji i prije gela bili tanki i slabi)...
uglavnom, hvala na savjetima... a ovima sa losim iskustvom predlazem neka promjene kozmeticara :-)
nera18

#9271 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

baby24 wrote:cure, hvala vam na savjetima za jacanje noktiju :-))
i da, NECU turpijati plocu nokta, cuje li mene iko, tj. cita li mene iko??? :D :D :D nokti ce rasti normalno, s njima zajedno i gelovi naravno, ja cu to samo kratiti i ostace u jednom trenutku moj nokat bez gela... jesam li sad jasna bila... a pitanje sam postavila kako uopste ojacati i popraviti nokte (jer su moji i prije gela bili tanki i slabi)...
uglavnom, hvala na savjetima... a ovima sa losim iskustvom predlazem neka promjene kozmeticara :-)
nije to do kozmeticara, to je nedostatak gela opcenito. gel stavljas jer ti je los nokat, koliko god, on se mora turpijati odozgo da bi se zalijepio i najkvalitetniji gel...sad je samo stvar u tome koliko cesto i koliko dugo to radimo, ja sam ga se rijesila srecom, sad sam sretna, lijepa i zadovoljna :D ;)
a sretno tebi sa izrastanjem tek tako, jako dug period ces imati neuredne noktice :-)
baby24

#9272 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

nera18 wrote:
baby24 wrote:cure, hvala vam na savjetima za jacanje noktiju :-))
nije to do kozmeticara, to je nedostatak gela opcenito. gel stavljas jer ti je los nokat, koliko god, on se mora turpijati odozgo da bi se zalijepio i najkvalitetniji gel...sad je samo stvar u tome koliko cesto i koliko dugo to radimo, ja sam ga se rijesila srecom, sad sam sretna, lijepa i zadovoljna :D ;)
a sretno tebi sa izrastanjem tek tako, jako dug period ces imati neuredne noktice :-)
moram te ispraviti, ali su prirodni noktici vec 1/3 narasli i nisu neuredni uopste, naprotiv :-) a potrudicu se da tako bude i sa ostatkom izrastanja.... redovno idem kod kozmeticarke i nema razloga da mi budu neuredni, a posebno ne jako dug period.... srecom imam i dugu nokatnu plocu i uske nokte (hvala majci prirodi) pa je moje da se jos potrudim i oko cvrstine noktiju i estetike...
a drago mi je zbog tebe sto si sretna, lijepa i zadovoljna i zelim ti da takva i ostanes :-D
nera18

#9273 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

bebi, ja nisam nista na pisala da bih tebe uznemirila, ja mislim da ova tema postoji iz drugog razloga, al hajd eto ako ti je ovako lakse ok
_amy_

#9274 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

Redovno vas citam na forumu i moram priznati da sam vec par stvarcica kupila, super su vam preporuke :) Posto su neki od vas pravi eksperti zanima me preporuka pudera za suhu kozu? Probala sam Clarins Everlasting Foundation SPF 15 i bio mi je ok, samo citala sam na netu i kazu da bas i nije za suhu kozu, a meni se ne da za te pare provjeravati koliko jeste odnosno nije za suhu kozu :) Je li iko zna za koji tip koze je LD Double Wear posto su mi u jednoj parfumeriji njega predlagali? Any sugestions? :)
alica.k

#9275 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

double wear je isto za masnu kozu.
probaj chanel prolumiere za suhu :) cure se kunu u njega.
il neki clinique, oni imaju dosta pudera za suhu kozu.
Post Reply