SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
mumy

#8951 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mumy »

Ev i ja kupila,dobra pravo,okruglice su mi bile mnogo mocne sa njom :D
Kupicu jos koju rezervnu,da imam zaliha preko zime.
BJB

#8952 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

KiSSgirl wrote:
BJB wrote::lol: :lol: :lol: :lol: Ti si gora od mene. Ja imam nedirnute tri u frizideru, al' su razlicite. :D
Sad si me nalozila da kupim i ja tu Deborah, mada sam jednom davno kupila jednu koja je bila tako losa da sam rekla da vise nikad necu kupiti Deborah maskaru..
E da, a zasto ih stavljate u frizider :D
Ma ja sam to vidjela od drugarice i pocela i sama raditi..Ubjedjena sam da maskare, ruzevi, puderi duze traju (trose se al' su i dalje dobri za upotrebu) ako se drze u frizideru, narocito ljeti..Ja zivim u Hercegovini, kod nas su ljetos temperature isle i do 45..Logicno mi je nekako.
sladak_ko_med

#8953 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sladak_ko_med »

jednom i ja da zavirim među ove ženske topike :cry: a što se mora sve od kozmetike držat u frižideru :skoljka:
alica.k

#8954 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ja ne drzim nista u frizideru, cak stavise, opce je poznato ako suhu maskaru stavis pod toplu vodu da se opet lijepo rastopi za nanijet...

Image
kiss, evo maskara
KiSSgirl

#8955 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by KiSSgirl »

alica.k wrote:ja ne drzim nista u frizideru, cak stavise, opce je poznato ako suhu maskaru stavis pod toplu vodu da se opet lijepo rastopi za nanijet...

Image
kiss, evo maskara
aha to je ta, znaci kupujem :)
Zoya

#8956 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

sanabe wrote:cuj i maskara u frizideru? :shock: ja tamo drzim lakove za nokte , traju godinama :-) :D ne znadoh za maskaru
Cuj lakove za nokte :shock: Ja samo sirupe drzim u frizideru :lol: Nista od kozmetike fakat :roll:
zamzija

#8957 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

alica.k wrote:ja ne drzim nista u frizideru, cak stavise, opce je poznato ako suhu maskaru stavis pod toplu vodu da se opet lijepo rastopi za nanijet...
eeee jest, ovo i ja radim, vidjela sam to nekad negdje na televiziji i fakat pomaže... :)
ema_

#8958 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

ema_ wrote:Ima li gdje kupiti ljepila za trepavice, bez trepavica? :D

:D
Anne Boleyn

#8959 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Anne Boleyn »

Image
kiss, evo maskara
Vidjela sam preporuku ovdje na temi, pa i ja juče kupih ovu maskaru, a i na akciji su u DM-u. :) Danas sam se šminkala i zadovoljna sam, baš fino trepavice izgledaju...

Prvi put čujem da se neka kozmetika drži u frižideru, ne bi mi to nikad palo na pamet. :-)
zamzija

#8960 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Ja je držim u frižideru samo kad su najveće vrućine... a ostatak godine na polici ali tamo gdje ne dopire svjetlost :)
nera18

#8961 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Anne Boleyn wrote:

Image
kiss, evo maskara
Vidjela sam preporuku ovdje na temi, pa i ja juče kupih ovu maskaru, a i na akciji su u DM-u. :) Danas sam se šminkala i zadovoljna sam, baš fino trepavice izgledaju...

Prvi put čujem da se neka kozmetika drži u frižideru, ne bi mi to nikad palo na pamet. :-)
meni se "oslikava":(
a super izvlaci i daje volumen
Ma.Le.Na

#8962 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

meni je blaga...zaista lagana na ocima..
ali mi nesto ne daje volumen..
tek nakon 2 sloja..i opet nedovoljno
alica.k

#8963 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Ma.Le.Na wrote:meni je blaga...zaista lagana na ocima..
ali mi nesto ne daje volumen..
tek nakon 2 sloja..i opet nedovoljno
malo koja maskara da volumen i duzinu samo sa jednim slojem. meni padaju hr lash queen i lancome hypnose drama na pamet...al to je to. od svih koje sam probala, a probala sam ih JAKO PUNO, i skupih i jeftinih.
Ma.Le.Na

#8964 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

ja koristim lorealovu Million lashes...i ona mi daje volumen boli glava..
trepavice haman ko vjestacke
samo..ona se truni..
ne na pocetku ali jako brzo nakon sto je pocnem koristiti..
da li je to do nasin lorealovih maskara i njihove "svjezine"...ne znam..

ova je kako rekoh bas lagana..kao da je nemas...sto je drasticna razlika u odnosu na ovu lorealovu koja je zaista teska..
alica.k

#8965 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

loreal, maybelline, max factor...sve tri marke se trune lajk derz no manjana :D ne znam stvarno do cega je to...da li je do bas tih sto nama prodaju ovdje, il je tako generalno? na MUA se nekad zale na njih a nekad ne, al i to nije pokazatelj obzirom da i nase cure mogu isto ostavljati reviewse tamo...
Ma.Le.Na

#8966 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

alica.k wrote:loreal, maybelline, max factor...sve tri marke se trune lajk derz no manjana :D ne znam stvarno do cega je to...da li je do bas tih sto nama prodaju ovdje, il je tako generalno? na MUA se nekad zale na njih a nekad ne, al i to nije pokazatelj obzirom da i nase cure mogu isto ostavljati reviewse tamo...
ne znam :D
ja nekako uvijek vjerujem u tu teoriju zavjere...da nama salju sminku losijeg kvaliteta :oops:

a review...pa dobro...realno nase cure mislim da rijetko ostavljaju komentare na tim stranicama..
alica.k

#8967 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Ma.Le.Na wrote:ne znam :D
ja nekako uvijek vjerujem u tu teoriju zavjere...da nama salju sminku losijeg kvaliteta :oops:

a review...pa dobro...realno nase cure mislim da rijetko ostavljaju komentare na tim stranicama..
iznenadila bi se :) nase cure su aktivne u svim sferama "online" samo se ne isticu toliko :)
wewa

#8968 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by wewa »

ja koristim miss sporty maskaru, onu najskuplju od 4,5 KM - ne truni se, ne razmazuje, lako skida :D
Michun

#8969 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Neko je pitao sta se moze u frizider - kreme, lakovi, ruzevi...sve to slobodno u frizider ukoliko je nesto sto necete trositi cesto.
Ja sam trenutno na maskari lancome hypnose - i opet moram ponoviti, odlicna je.
alica.k

#8970 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Michun wrote:Ja sam trenutno na maskari lancome hypnose - i opet moram ponoviti, odlicna je.
meni obicna hypnose nije bila ness, al drama :D
stvarno sam debil, kupujem raznorazne, al ta mi je dosad bila naj. necu vise, kupicu nju sljedecu.
Michun

#8971 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k wrote:
Michun wrote:Ja sam trenutno na maskari lancome hypnose - i opet moram ponoviti, odlicna je.
meni obicna hypnose nije bila ness, al drama :D
stvarno sam debil, kupujem raznorazne, al ta mi je dosad bila naj. necu vise, kupicu nju sljedecu.
ja bi ti alice predlozila da ove deborah zalihu prodas curama s foruma a kupis lancome. nisam drama nikad koristila, sljedeca ce biti ta.
edit: a jel kod drame sve cetkice ukrivo? ja sam jednom maybelline uvijenu cetkicu uzela, ubola se oko 4 X i dala sestri maskaru :shock: bila sam 'vaka
alica.k

#8972 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Image

to je cetkica od drame :) ma ja sam ters sto se cetkica tice al ova mi je bila cist ok. fino izvuce kraj trepavica, a pocetak ne pretjeruje :)

deborah, na srecu, koriste i mama i sestra....jednu sam ostavila sebi samo. imam i one pupine jos. diorku sam zijanila na putu...
Michun

#8973 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k

#8974 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

e to je upravo sta sam ja bila kupila :D u sam shopu, taj gift set, po cijeni samo maskare.
ovaj skidac maskare je nesto najbolje...kreon isto tako je pravo dobar :D
Ma.Le.Na

#8975 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

mislim da cu ovdje prije dobiti odgovor :)

koliko je sigurna ova stranica http://hr.strawberrynet.com

da li naplacuju carinu na narudzbu s nje?
da li je dostava zaista besplatna?
i koliko brzo dodje u SA?

hvala puno :)
Post Reply