SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kinderlada

#801 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kinderlada »

BJB wrote:
Ma.Le.Na wrote:koliko vam traje taj primer? :)
Meni ovaj od ArtDecoa traje nekoliko mjeseci..Treba ga sasvim malo, a sve sjene s njim( i one bezvezne) su postojane i mogu biti satima i satima bez nakupljanja ili brisanja..
Image

Ja kupila u DM-u bazu za sjene, od one priordne neke marke po imenu Alverde, ali ne da nije uspjesan, nego ama bas nikakvog efekta nema, ne znam je li gore s njim ili bez njega jer se sjene bas razmazu i skupe u onim naborima ocnog kapka.

A ja inace imam problema sa tim sjenama, kakvu god uzmem razmaze se, pokusavala i sa puderom evo i sa tom bazom, ma nista :roll: A ne mogu zamisliti da se nasminkam, a da sjenu nisam stavila. Cak mi se i one fine od Artdeco razmazu...

Ali sad razmisljam da probam ovaj proizvod od Artdeco, pa javim rezultat....

Znas li slucjno koliko kosta? Ovaj od Alverde je bio oko 6 KM, nije puno...ali ocigledno su pare bacene
bez_ideje

#802 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Alverde je inace s*anje na kvadrat!
Od njihovih dezzzzodoransa,vise se znojis nego kad nista nemas
Kremu za ruke kad stavis...ruke izgledaju za pola sata gore nego kad si je nanio.....
Nista sto sam kupila nije valjalo.......a ja ko idiot i dalje kupujem,ne bi li nelatila na neku dobru stvar...ko biva prirodna kozmatika pa mi stalo :roll:
kinderlada

#803 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kinderlada »

@ bez_ideje Da, ocigledno je eto iz tvog i mog iskustva, da to sto je prirodna ne znaci da valja, cak naprotiv bacene pare... Nije skupa, ali bolje je dodati jos toliko ali imati kako treba i biti zadovoljan :)

A to sto je prirodna,,,uf i ne vjerujem da je nesto bolja od neprirodne :roll:
BJB

#804 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

kinderlada wrote:
BJB wrote:
Ma.Le.Na wrote:koliko vam traje taj primer? :)
Meni ovaj od ArtDecoa traje nekoliko mjeseci..Treba ga sasvim malo, a sve sjene s njim( i one bezvezne) su postojane i mogu biti satima i satima bez nakupljanja ili brisanja..
Image

Ja kupila u DM-u bazu za sjene, od one priordne neke marke po imenu Alverde, ali ne da nije uspjesan, nego ama bas nikakvog efekta nema, ne znam je li gore s njim ili bez njega jer se sjene bas razmazu i skupe u onim naborima ocnog kapka.

A ja inace imam problema sa tim sjenama, kakvu god uzmem razmaze se, pokusavala i sa puderom evo i sa tom bazom, ma nista :roll: A ne mogu zamisliti da se nasminkam, a da sjenu nisam stavila. Cak mi se i one fine od Artdeco razmazu...

Ali sad razmisljam da probam ovaj proizvod od Artdeco, pa javim rezultat....

Znas li slucjno koliko kosta? Ovaj od Alverde je bio oko 6 KM, nije puno...ali ocigledno su pare bacene
Kinderlado, na ovo cudo od Artdeco-a bih kladila zivot :mrgreen:
Meni se znalo desiti da ujutro stavim ovo, pa sjenu i navecer (cak i poslije drijemanja od sat i po) sve na svom mjestu.
Maskare su im bezveze al' ova baza za sjene je predobra...
Ma.Le.Na

#805 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

kupila sam ovu art deco podlogu :D
ne mogoh izdrzat
stavicu je sutra ..pa posto sam opet :roll: od jutra do mraka vani - vidjet cu kako se ponasa :D
inace cijena mu je 11,05KM u CMu
Ma.Le.Na

#806 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

i da dodam...da je kutijica uzasno mala :roll:
vjerovatno traje duze jer je kao krema...ali me ipak iznenadila velicina
ne da volim sve veliko :lol: al et :lol:
i da...pitala sam prodavacicu kako se nanosi...kaze prstima..
jel je vi tako nanosite?
BJB

#807 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ja jesam, pazi, treba ti sasvim malo, namazi preko cijelog kapka, djeluje 100%..A pogledaj i sastav- na bazi voska je cini mi se...
Ma.Le.Na

#808 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

BJB wrote:Ja jesam, pazi, treba ti sasvim malo, namazi preko cijelog kapka, djeluje 100%..A pogledaj i sastav- na bazi voska je cini mi se...
hvala na brzom odgovoru :D
sutra je test :D
ma ne sumnjam da valja
danas bas kontam...stavljam max factorova, bourjois ..deborah i sl. sjenila - dakle nisu kompletan fush - i opet mi se sve nakupilo po kapcima kao da se radi o sjeni od 1KM :roll:
BJB

#809 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

A i sjenila su im genijalna, imas milion i jednu nijansu...
Kad sljedeci put odes u CM, pogledaj broj 17 pearly misty wood-smedja kroz koju prosijava roza i 42-nesto zeleno zlatnasto..
I ona duochrome plava-crna olovka od Bourjois sto sam je kacila prije nekoliko je odlicna...
Ma.Le.Na

#810 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

BJB wrote:A i sjenila su im genijalna, imas milion i jednu nijansu...
Kad sljedeci put odes u CM, pogledaj broj 17 pearly misty wood-smedja kroz koju prosijava roza i 42-nesto zeleno zlatnasto..
I ona duochrome plava-crna olovka od Bourjois sto sam je kacila prije nekoliko je odlicna...
potrazicu definitivno :thumbup:
od sjenila koja se tako presijavaju meni je genijalno lorealovo ...color appeal - HOLOGRAPHIC...zeleno-smedje...predivno zaista..i postojano i bez ovog primera
nesto najsavrsenije sto sam imala - za neke dnevne varijante..lagano i diskretno...a ima taj efekat presijavanja sa smedje u zelenu :thumbup:
Nadinka

#811 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Ma.Le.Na wrote:
BJB wrote:A i sjenila su im genijalna, imas milion i jednu nijansu...
potrazicu definitivno :thumbup:
od sjenila koja se tako presijavaju meni je genijalno lorealovo ...color appeal - HOLOGRAPHIC...zeleno-smedje...predivno zaista..i postojano i bez ovog primera
nesto najsavrsenije sto sam imala - za neke dnevne varijante..lagano i diskretno...a ima taj efekat presijavanja sa smedje u zelenu :thumbup:
Meni su isto art deco super sjenila, ja 19 koristim i samostalno, kad hocu da je skoro neprimjetna mi sminka i kao osnovu za tamnije boje, moram je bas kupiti ponovo :) jedino nikako da kupim onu posudicu za zdjele, netso mi tuga :)
A meni su L'orealova ona mono sjenila bila odlicna, ali ne vidim ih vise, jel ih vise i enma, kako su colour appeal izbacili?
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#812 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ALexis »

i ja imam problema s tim nakupljanjem sjene na kapcima.
sminka mi nije losa ni najmanje.
lancomove sjene platila, cini mi se, oko 120 KM, pa opet ista patnja.
Ma.Le.Na

#813 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Nadinka wrote: A meni su L'orealova ona mono sjenila bila odlicna, ali ne vidim ih vise, jel ih vise i enma, kako su colour appeal izbacili?
nisu izbacili color appeal...ima ih i u DMu i CMu
Michun

#814 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

E ja sam taj alverde kupila olovku za usne, ono kao nude boju. I pritiskala, ostala mi crveno oko usta! Nikad vise nista od njih kupila nisam.
BTW-moze li neko preporuciti dobru nude olovku...da nisam ko mrtva, da ne ide na smedje/zuto ili smedje/bordo. Znam da zavisi i od moje boje koze. Ja sam svijetlog tena i svjetlo roze usne. Predpostavljam da bi mi trebala nude sto "goni" na roze :D
Ja uvijek stavim, tecni puder, pa puder u prahu, pa onda sjenu i stoji vas dan. Ali eto narucih onaj primer sa e.l.f. pa cemo vidjeti jel cak i bolje.
Nadinka

#815 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun wrote:E ja sam taj alverde kupila olovku za usne, ono kao nude boju. I pritiskala, ostala mi crveno oko usta! Nikad vise nista od njih kupila nisam.
BTW-moze li neko preporuciti dobru nude olovku...da nisam ko mrtva, da ne ide na smedje/zuto ili smedje/bordo. Znam da zavisi i od moje boje koze. Ja sam svijetlog tena i svjetlo roze usne. Predpostavljam da bi mi trebala nude sto "goni" na roze :D
Ja uvijek stavim, tecni puder, pa puder u prahu, pa onda sjenu i stoji vas dan. Ali eto narucih onaj primer sa e.l.f. pa cemo vidjeti jel cak i bolje.
Artdeco, Soft Lip Liner waterproof, 05
malo na roze baca, ali meni je super, koristim je uz nude ruževe i mat roze
Michun

#816 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Nadinka wrote:
Michun wrote:E ja sam taj alverde kupila olovku za usne, ono kao nude boju. I pritiskala, ostala mi crveno oko usta! Nikad vise nista od njih kupila nisam.
Artdeco, Soft Lip Liner waterproof, 05
malo na roze baca, ali meni je super, koristim je uz nude ruževe i mat roze
Hvala pogledacu
Nadinka

#817 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Mozda da vidis i ovu:
http://www.artdeco.de/en/cosmetics/make ... lip-liner/
Item no. 173.05
cashmere beige
Michun

#818 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Nadinka wrote:Mozda da vidis i ovu:
http://www.artdeco.de/en/cosmetics/make ... lip-liner/
Item no. 173.05
cashmere beige
Vidjecu...al mislim da ce ova na zuto bacati na mojim usnama. Definitivno mora imati roze podlogu. Al' nameljacu da oprobam :D
Cholina_Lokica

#819 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cholina_Lokica »

al' se vi trackate sminkom :roll: :mrgreen:
Michun

#820 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Sta's...neko je prirodno lijep neko mora da nabaci ljepotu :D
Cholina_Lokica

#821 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cholina_Lokica »

:evil:
Michun wrote:Sta's...neko je prirodno lijep neko mora da nabaci ljepotu :D
:lol: :lol:
Michun

#822 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Kopala ja juce nesto po youtube, nadjem onu seku sto se sminka i daje savjete...Julie. Vidim na jednom klipu da korisit ove sjene http://www.nyxcosmetics.com/index.php?pf=LP
Kaze da su jeftine, ja na ebay i narucim tri komaTa. Da znate... :D
Last edited by Michun on 12/11/2010 09:04, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#823 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

samo da prijavim....da je primer art decoa fantastican!
ujutro se nasminkala...citav dan bila na poslu pa vani...kuci se vratila oko 9-10...inace ne nosim sminku sa sobom i ne popravljam je u toku dana ..sjena se odrzala fantasticno

hvala na savjetu da je kupim :D :kiss: :kiss: :kiss:
Nadinka

#824 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Ma.Le.Na wrote:samo da prijavim....da je primer art decoa fantastican!
ujutro se nasminkala...citav dan bila na poslu pa vani...kuci se vratila oko 9-10...inace ne nosim sminku sa sobom i ne popravljam je u toku dana ..sjena se odrzala fantasticno

Super drago mi je da si zadovoljna, meni je isto odlican :)
Ja bih danas trebala otici da malo koju sjenicu njihovu kupim :)
Ma.Le.Na

#825 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Nadinka wrote:
Ma.Le.Na wrote:samo da prijavim....da je primer art decoa fantastican!

Super drago mi je da si zadovoljna, meni je isto odlican :)
Ja bih danas trebala otici da malo koju sjenicu njihovu kupim :)
cekam platu :lol:
nakupovala sam sminke...i ovu koju sam narucila me poprilicno kostala :roll: (cekam da mi dodje)...tako da sad za sad kapak :D :)
Post Reply