Ja sam ga kupila u Kozmu u BBI, a ima ga i u cm-ovima.Aurora Borealis wrote:Meni je jedno vrijeme PUPA-in Smart Skin bio odlican, on je bio oko 36KM, a sad ga ne mogu nigdje naci. Inace je ovaj Deborin oko 25KM a MF-ov 28.
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
Pacificgirl
#551 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Aurora Borealis
#552 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Aurora Borealis on 26/11/2010 20:59, edited 1 time in total.
- kolega
#553 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hajde, nestrpljivo očekujem da pročitam kakvi će biti rezultati

- Michun
#554 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Odes u nas probas nijanse i narucis na ebay - vecinu stvari mozes naci za 60% cijene od prodajne u SA.*mima* wrote:Aurora Borealis wrote:Puno.
Jeste puno. ali je ....kako se kaze....namaziv.....jako malo ga treba stavit na lice.......bozanstven je.
- bez_ideje
#555 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ko je pitao za Astor.....nema vise u Sa izgleda,meni je njihova crna olovka zakon,poslije koji god uzmem nije to to
Ne znam sta je sa MF Natural Minerals,kaze teta nema ni tog vise,

Ne znam sta je sa MF Natural Minerals,kaze teta nema ni tog vise,
-
*mima*
#556 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun wrote:Odes u nas probas nijanse i narucis na ebay - vecinu stvari mozes naci za 60% cijene od prodajne u SA.*mima* wrote:Aurora Borealis wrote:Puno.
Jeste puno. ali je ....kako se kaze....namaziv.....jako malo ga treba stavit na lice.......bozanstven je.
Woow....nisam znala......moram pregledat......hvala
- ljubav_aha
#557 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
he he heAurora Borealis wrote:Ti sretnice!ljubav_aha wrote:ne koristim make-uplabello i loreall-ova krema sa obogacenim vitaminom E su dovoljni
![]()
Danas odoh u potragu pa javim utiske.
- Aurora Borealis
#558 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Aurora Borealis on 26/11/2010 21:01, edited 1 time in total.
- Ductus Holedocus
#559 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nije bitna maskara,bitan je puder! 
- Loulou
#560 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Žene, imam ja jedno pitanje... Zanima me kako se postiže onaj porculanski izgled lica? Ono, lice koje izgleda nevjerovatno glatko, make-up ujednačen? Vjerujem da te djevojke inače nemaju problematičan ten, ali opet nije isti s puderom i bez njega. Našminkane, djeluju nekako nestvarno, ali jako lijepo.
Ne mogu naći adekvatnu fotku (da nije rezultat photoshopa) da slikovito predstavim na što mislim.
Uvijek sam se pitala kako to uspijevaju.
Ne mogu naći adekvatnu fotku (da nije rezultat photoshopa) da slikovito predstavim na što mislim.
-
Gospoda Ministarka
#561 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Nakon eksperimentiranja sa Bourjois vratila se starom najboljem Lorealu i W5
- kolega
#562 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a je li skupo?

- Michun
#563 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Za takvo sminkanje treba dosta vremena i vise stvari nego sto koristimo mi svakodnevno.Loulou wrote:Žene, imam ja jedno pitanje... Zanima me kako se postiže onaj porculanski izgled lica? Ono, lice koje izgleda nevjerovatno glatko, make-up ujednačen? Vjerujem da te djevojke inače nemaju problematičan ten, ali opet nije isti s puderom i bez njega. Našminkane, djeluju nekako nestvarno, ali jako lijepo.
Treba ti primer, da izjedancis ten, pa onda tecni puder malo jaci (gusci), pa korektor, pa puder u prahu.
Ova cura ima super tutorials, mozda nadjes i to.
http://www.youtube.com/user/julieg713#p/u/8/Ocm_O0jfb_A
-
Gospoda Ministarka
#564 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kolega wrote:a je li skupo?![]()
Nego, odakle toliki interes za kozmetiku?
I ne, nije skup oko 25 KM je.
- jedna tamo
#565 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja koristim ovaj već godinu i ok mi je skroz 

- kolega
#566 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
interesantno mi, bude dobrih komentara, evo ovo od mičuna, fino je opisala proceduru, samo nekako mi bude žao, djevojka se potrudi i sve uradi kako je opisano i onda je neko rasplače i sve se to rastopi i đaba trudGospoda Ministarka wrote:Nego, odakle toliki interes za kozmetiku?kolega wrote:a je li skupo?![]()
a to 25KM nije skupo, znači dođe ti ko na slici 5 komada, to znači 5KM po komadu
- Loulou
#567 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@Michun, hvala.
Ajme meni, koliko eye shadows i ostalih rekvizita cura nabroja i pokaza
Nego, ja prvi put čujem za primer
Gdje to uopće ima kupiti? Koji brand primera ima kod nas?
Ja nađoh ovaj tutorial:
Jako zanimljivo.
Fakat treba vremena za ovo... Kaže ona: prvo toner, pa moisturizer, pa tečni puder, pa korektor, pa puder u prahu ili kamenu...
I nije mi jasno, kakav toner? Je l' to tonirana krema (krema u boji)? Ako jeste, zašto poslije toga nanositi moisturizer?
Nije ovo, majke mi, za mene
Ajme meni, koliko eye shadows i ostalih rekvizita cura nabroja i pokaza
Nego, ja prvi put čujem za primer
Ja nađoh ovaj tutorial:
Jako zanimljivo.
Fakat treba vremena za ovo... Kaže ona: prvo toner, pa moisturizer, pa tečni puder, pa korektor, pa puder u prahu ili kamenu...
I nije mi jasno, kakav toner? Je l' to tonirana krema (krema u boji)? Ako jeste, zašto poslije toga nanositi moisturizer?
-
Strpljiva
#568 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Loulou wrote:@Michun, hvala.![]()
Ajme meni, koliko eye shadows i ostalih rekvizita cura nabroja i pokaza![]()
Nego, ja prvi put čujem za primer![]()
Ja nađoh ovaj tutorial:
Jako zanimljivo.
Fakat treba vremena za ovo... Kaže ona: prvo toner, pa moisturizer, pa tečni puder, pa korektor, pa puder u prahu ili kamenu...![]()
- Loulou
#569 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Eeeee... moja @Strpljiva. Što sve ljudi ne rade...Strpljiva wrote:Ima li mene gdje ispod ovog cementa
Eh neka neko kaže da nismo komplikovane
Oprostite mi, ja sam malo pukla... Toner je tonik. Stupido!Loulou wrote:I nije mi jasno, kakav toner? Je l' to tonirana krema (krema u boji)? Ako jeste, zašto poslije toga nanositi moisturizer?
- Aurora Borealis
#571 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Aurora Borealis on 26/11/2010 21:02, edited 1 time in total.
- Aurora Borealis
#572 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Aurora Borealis on 26/11/2010 21:02, edited 1 time in total.
-
Strpljiva
#573 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
U DM-u snižen na 19 BAM.Aurora Borealis wrote:I ja cu najvjerovatnije. Burjois me nije nesto odusevio. Ali zato sto imaju paletu rumenilaGospoda Ministarka wrote:
Nakon eksperimentiranja sa Bourjois vratila se starom najboljem Lorealu i W5
- Michun
#574 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja praaavo volim sminku, mada se ne ljepim sa mnogo sminke. Cak ne stavljam puder, samo malo na podocnjake jer sam tu plavkasto ljubicastaLoulou wrote:@Michun, hvala.![]()
Ajme meni, koliko eye shadows i ostalih rekvizita cura nabroja i pokaza![]()
Nego, ja prvi put čujem za primer![]()
Ja nađoh ovaj tutorial:
Jako zanimljivo.
Fakat treba vremena za ovo... Kaže ona: prvo toner, pa moisturizer, pa tečni puder, pa korektor, pa puder u prahu ili kamenu...![]()
Primer - bio kod nas revlon koliko znam i mozda art deco da je imao. Imas naravno skupih marki ali ne vrijedi tih para. Neki sminkeri su zagovornici toga neki opet kazu nema potrebe. Ja nisam koristila da bi znala razliku sa i bez. Znam da je bijele odn. bez boje kad se stavi na lice i da navodno izjednaci ten...
- Michun
#575 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Da bi krema izbjelila ten, mora imati zive u sebi. Stoga, oprezno ko god zeli ovo da koristi.Aurora Borealis wrote:Loulou ja koliko znam postoje i kreme za izbjeljivanje tena. Vidjela sam cak u mom granapu u mahali da ima neki trash-jeftini