Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Aurora Borealis wrote:Jedno pitanje: koji puder da uzmem? Koristila sam Revlon, i on mi je savrseno odgovarao. Medjutim, u zadnje vrijeme su neki problemi oko nabavke, vise ga ima nego sto nema. Ono sto i ima ko zna koliko je stajalo na lageru.
Elem, imam blago mjesovitu (normalna-masna) kozu. T-zona, standardno. Uzela sam tester nekog novog M.Factor Experience, i nisam previse odusevljena. Sjaji mi se lice i od njega jednako kao i od ovog Burjoisa kojeg trenutno koristim (onaj s nekim vocem, 16 sati nesto).
Sta predlazete?
Max Factor puderi za kombinovani tip kože - jednostavno preteški. Do sada nisam naišla na neki koji mi u potpunosti odgovara iz te linije.
Probaj ovaj puder. Zna biti suh pod prstima dok nanosiš, ali se sasvim prilagodi tipu kože. Meni odgovara (imamo isti tip kože). I ono najvažnije - ne izgleda kao maska na licu. Samo odaberi pravu nijansu.
Sve ovo ako nemaš problematičnu kožu lica. Jer je lagane teksture i ne prekriva, samo ujednačava ten.
meni ovo cudo bolje razmaze neg prstima
poznati sminkeri koriste spuzvice pa lagano utapkavaju a ovo fino samo prekrecis mnooogo lakse i prirodnije izgleda s ovim a mozes bilo koji puder s ovim nanositi a ovo da ti sluzi ko korektor ako ti je bas pretezak mada meni nije jer predjes valjkom po ovome i on uzme samo onoliko koliko je potrebno i mala kolicina se jako dobro razmaze i prirodno prekrije.. a ako ti treba vise onda dodas koji sloj
Lady Saray wrote:meni ovo cudo bolje razmaze neg prstima
poznati sminkeri koriste spuzvice pa lagano utapkavaju a ovo fino samo prekrecis mnooogo lakse i prirodnije izgleda s ovim a mozes bilo koji puder s ovim nanositi a ovo da ti sluzi ko korektor ako ti je bas pretezak mada meni nije jer predjes valjkom po ovome i on uzme samo onoliko koliko je potrebno i mala kolicina se jako dobro razmaze i prirodno prekrije.. a ako ti treba vise onda dodas koji sloj
Hmm pa mogla bi onda probati, ionako mi treba novi puder... Samo se nadam da je tacno to da je dovoljna mala kolicina, jer mi se i ne cini da ga ima bas puno
Lady Saray wrote:meni ovo cudo bolje razmaze neg prstima
Hmm pa mogla bi onda probati, ionako mi treba novi puder... Samo se nadam da je tacno to da je dovoljna mala kolicina, jer mi se i ne cini da ga ima bas puno
vjeruj mi ja predjem 2x onim valjkom i mogu obletit cijelo lice al u tankom sloju kad je sta sto treba skriti uzmem malo vise za taj dio ali mi traje 2.5mj i tek sad vidim dno na sredini malo ostalo sa strana jos ima al mislim da za normalno koristenje moze trajati kao onaj u bocici.. slicno je kao i s onim maxfactorovim u kremi miracle touch sto dodje spuzvica s druge strane.. dobro prekriva dugo traje fino se razmazuje samo mi je ovaj malo bolji zbog valjka
S obzirom da traje samo 2,5 mjeseca, preskup je... preko 20 KM. A ovaj sad sto koristim Loreal tecni, je 22 cini mi se, ali mi traje nekih 6 mjeseci, mozda i vise
Aurora Borealis wrote:Lady Saray je li ti mrsko samo da pogledas koliko ml ima taj s valjkom? Odnosno grama ili cega vec, jer mi ne djeluje bas tecan I napisi cijenu ako nije prob.
7.5 g ima i nije tecan nego kao jako gusta krema cijenu se ne sjecam ali jeste preko 20
strech je neka formula i da ne kazem jedini je puder na koji sam ja naletila da mi ovako dobro pokrije u ovako tankom sloju, koza mi dise i (ne ureklo se >.<) akne mi se ne pojavljuju a sto mi se prije desavalo od zacepljenih pora
@Mariella ne traje samo 2.5mj nego i nakon 2.5mj jos uvijek ga ima bar jos 40% i btw tecnog dodje 30ml u bocicama a ovog 3-4x manje
Aurora Borealis wrote:Meni je jedno vrijeme PUPA-in Smart Skin bio odlican, on je bio oko 36KM, a sad ga ne mogu nigdje naci. Inace je ovaj Deborin oko 25KM a MF-ov 28.
Deborah onda! Second skin je laganije teksture za razliku od prethodnika. Možda je dobar tokom zime, ali nije postojan (bar ne na ovim temperaturama do sada).
Odeš do parfimerije i probaš par ovih preporučenih Onda ćeš znati šta najbolje odgovara tvojoj koži. I da - puder uvijek nanosi prstima. Roleri i ostali aplikatori stvaraju bubuljice i pridonose bržem trošenju pudera. Svaki iole ozbiljan i stručan visažist preporučuje nanošenje prstima
Aurora Borealis wrote:Lady Saray je li ti mrsko samo da pogledas koliko ml ima taj s valjkom? Odnosno grama ili cega vec, jer mi ne djeluje bas tecan I napisi cijenu ako nije prob.
7.5 g ima i nije tecan nego kao jako gusta krema cijenu se ne sjecam ali jeste preko 20
strech je neka formula i da ne kazem jedini je puder na koji sam ja naletila da mi ovako dobro pokrije u ovako tankom sloju, koza mi dise i (ne ureklo se >.<) akne mi se ne pojavljuju a sto mi se prije desavalo od zacepljenih pora
@Mariella ne traje samo 2.5mj nego i nakon 2.5mj jos uvijek ga ima bar jos 40% i btw tecnog dodje 30ml u bocicama a ovog 3-4x manje
i jos da ga nanosis na pravi nacin trajao bi jos duze
pokvasi valjak, kao sto se i spuzvice kvase
manje treba, bolje se razmazuje, prirodnije izgleda
Aurora Borealis wrote:Onaj Revlonov je meni bio jedini koji sam mogla koristiti i ljeti i zimi, a sad ljeti jedan trazi a za zime drugi. Ma nista, moracu naci drogeriju u kojoj ce zapravo IMATi testere u kesicama, pa vidjeti kako se koji ponasa.
Javi,kad nadjes drogeriju gdje ima testera..Obavezno