korektor ili kamuflaza za podocnjake?
vecinu sa probala ukljucujuci razvikane mac i bobbi brown.
nije da sam totalno nezadovoljna al ako bih mogla naruciti trazila bih nesto kremastije, da nije totalno mat (ali da se i ne sija
skromno kao i uvijek
Moderator: anex
ovo ti ne postoji...sto si ovako nabrojala.otherside wrote:eksperti za makeup, moze savjet?
nije da sam totalno nezadovoljna al ako bih mogla naruciti trazila bih nesto kremastije, da nije totalno mat (ali da se i ne sija) da ima finu teksturu koja se ne uvlaci u bore ispod ociju i da njeguje kozu ispod ociju
i naravno da dooobroo pokriva i traje cijeli dan.
skromno kao i uvijek

Michun wrote:ovo ti ne postoji...sto si ovako nabrojala.otherside wrote:eksperti za makeup, moze savjet?
nije da sam totalno nezadovoljna al ako bih mogla naruciti trazila bih nesto kremastije, da nije totalno mat (ali da se i ne sija) da ima finu teksturu koja se ne uvlaci u bore ispod ociju i da njeguje kozu ispod ociju
i naravno da dooobroo pokriva i traje cijeli dan.
skromno kao i uvijek
da je kremasto a da se ne uvlaci u podocnjake i jos da ne isusuje...neJma.
ja kao dugogodisnji korisnik korektora razniiiih, mogu reci da je MAC odlican, pro long wear.
Svi isusuju pa onda moras imati dobre kreme.
soraya93 wrote:Trenutno za podocnjake koristim kombinaciju becca undereye brightening corrector i preko njega maybelline fit me korektor. To sve utapkam beauty blenderom i super prekrije ..imam mac prolongwear i ne svidja mi se.. dosta isušuje, linije mi se pojave kao da sam stara a i izbor nijansi je los..cula sam da je dobar laura mercier korektor pa cu to slijedece da kupim. Navodno ga koristi Mario Dedivanovic, hidrira i full coverage pa cemo vidjeti..
Ne isusuje.soraya93 wrote:Ja sam beccu narucila sa cultbeauty..evo bas juce opet probala mac korektor i opet mi se pojave linije koje inace nemam. Nisu to one bore sa strana nego na sredini ispod oka i nikako da se tu ublenda. Inace je pretesko naci korektor za suhu kozu + da dobro prekriva.
Da li je neko probao Laura mercier setting powder? Da li isušuje?
Dok sam se farbala u smedje probala sam onu je li Lush Caca brun, i super je, traje bas dugo, makar meni je trajala..i osim toga ona talijanska farba bez stetnih stvari Biokap-mozes je naci u apotekama..no_sikiriki wrote:Znam da je tema šminka, ali da ne otvaram novu temu, kontam da je dosta "blisko", da li je iko koristio prirodne farbe za kosu (ne kna) i ako da kakva su iskustva, pogotovo u prekrivanju sijedih i da li je vidno manje štetno za kosu? Meni kosa jako loše podnosi farbu, ali sad imam sijedih, a ne bih baš da izgledam kao starica u tridesetim
Sve Becca mozes kupiti sa cultbeaty.co.uk jos ti odbije njihov VAT, pa te dodje jeftinije nego da kupis vani..Pravu cijenu vidis tek kad se registrujes, odaberes zemlju B&H i ubacis u korpu, jer ti tek tad odbije British VAT.Nisrin wrote:soraya93 wrote:Trenutno za podocnjake koristim kombinaciju becca undereye brightening corrector i preko njega maybelline fit me korektor. To sve utapkam beauty blenderom i super prekrije ..imam mac prolongwear i ne svidja mi se.. dosta isušuje, linije mi se pojave kao da sam stara a i izbor nijansi je los..cula sam da je dobar laura mercier korektor pa cu to slijedece da kupim. Navodno ga koristi Mario Dedivanovic, hidrira i full coverage pa cemo vidjeti..
Lauru možemo sanjati, kao i BECCU, osim vani da kupimo...Meni je koža dehidrirana zimi, ali nekim čudom MAC savršeno sjedne, nimalooo ne isušuje, a prekrije dosta dobro, s obzirom da mi je željezo loše pa su plavičastiI nemam borica ima tu i do genetike sigurno
Hvala ti puno, bas mi i treba tamno smedja boja, nisam imala pojma da takvo nesto ima u Lush-u...samo mi reci da li je imala onaj crvenkasti sjaj? To uvijek pokusavam izbjeci ali me nekako potrefiBJB wrote:Dok sam se farbala u smedje probala sam onu je li Lush Caca brun, i super je, traje bas dugo, makar meni je trajala..i osim toga ona talijanska farba bez stetnih stvari Biokap-mozes je naci u apotekama..no_sikiriki wrote:Znam da je tema šminka, ali da ne otvaram novu temu, kontam da je dosta "blisko", da li je iko koristio prirodne farbe za kosu (ne kna) i ako da kakva su iskustva, pogotovo u prekrivanju sijedih i da li je vidno manje štetno za kosu? Meni kosa jako loše podnosi farbu, ali sad imam sijedih, a ne bih baš da izgledam kao starica u tridesetim
nazalost, nisam bas najsretnija sa mac prolongwear. mozda je i do zimskih temperatura ali prilicno isusuje kozu ispod ociju.otherside wrote:Michun i Nisrin hvala![]()
kupila sam prolongwear juce NW 20, budemo vidjeli

Gdje ima kod nas ovo?Zoya wrote:Hej, žene, naišla sam na ovu super stvar u Americi ali vidim da je došlo i kod nas. Topla preporuka
Kad rekoh kod 'nas', mislila sam na Evropu.soraya93 wrote:Gdje ima kod nas ovo?Zoya wrote:Hej, žene, naišla sam na ovu super stvar u Americi ali vidim da je došlo i kod nas. Topla preporuka
Pa gdje u Evropi?Zoya wrote:Kad rekoh kod 'nas', mislila sam na Evropu.soraya93 wrote:Gdje ima kod nas ovo?Zoya wrote:Hej, žene, naišla sam na ovu super stvar u Americi ali vidim da je došlo i kod nas. Topla preporuka