SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
avaOshea

#19276 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by avaOshea »

VenomousV wrote:
avaOshea wrote: Pa i posvjetljuje, ali sam dodala da i odlicno prekriva, kao dodatak nazovimo. U svakom slučaju, za trokutove je ovo što sam preporučila :)
Probacu onda =)

Ima li sta kod nas po drogerijama, odmah dostupno?
Pošto si mi malo sumnjiva :D :D evo da vidiš, i nijansa koju ja spominjem je jš svijetlija od ove na slici :) Image

A za drogerije, vjeruj da ti ne bih ništa preporučila jer šta god da sam probala je pretamno za moje lice duha, a ako si i ti duh, onda džabe ćeš trošit pare a bez ikakve fajde ....
MissD

#19277 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

VenomousV wrote:
avaOshea wrote: Pa i posvjetljuje, ali sam dodala da i odlicno prekriva, kao dodatak nazovimo. U svakom slučaju, za trokutove je ovo što sam preporučila :)
Probacu onda =)

Nyx-ovi HD korektori, jesi njih probala? Hvale ih u te svrhe.
MissD

#19278 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

BJB wrote:Ma ja vise ovlim laganije pudere koji samo ujednace ten, nista vise mi ne treba. Voljela bih probati EL Youth infusion sth foundation i onaj Giorgio Armani dvofazni..Image
Bem ti Dior, uzela sam duh nijansu prije nekoliko mjeseci, nije mi jasno kako sam se mogla onako kvalitetno zeznuti, uglavnom ceka zimu, valjat ce. A ovaj ELDW light ostalo mi je jos mozda trecina tube, ostavicu je za neke dane kad cu morati imati besprijekoran make up 5-6 sati, sad sam pocela koristiti onaj BareMinerals serum foundation, nisam jos skontala kako da ga nanesem da izgleda dobro..Tek se upije nakon 20 minuta..DAnas sam ga nanijela flat top cetkicom, sutra cu pokusati beautyblenderom da vidim hoce li biti imalo bolje.
Armani :trep1: Nakon luminous silka sve zelim probat!!!
Eggsy

#19279 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Eggsy »

VenomousV wrote:
probaj sa crvenim karminom..prijateljici paše bolje od klasičnih korektora..
Image
esmasaric

#19280 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by esmasaric »

Ja sam probala sa karminom, meni isto kao da sam korektor stavila sam... inače uvijek kilo korektora stavim, nisam baš duh, ali oči su mi duboko pa bez obzira na sve ispod mi je modro.

Mada Artdeco puder koji sad koristim mi dobro sve prekriva, i traje čitav dan. Najbolje je da ne ekpserimentišem :D
Nisrin

#19281 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 18/12/2016 12:42, edited 1 time in total.
Ericha100

#19282 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ericha100 »

Imate li preporuku za paletu sjenila s ovakvim nijansama? Da su pigmentirana. :D

Image
maida95

#19283 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

Odakle mogu naručiti colorstay sa free shippingom, a da to nije ebay? :zoka:
boracha

#19284 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

hqhair
maida95

#19285 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

sad sam gledala, nema te nijanse :( treba mi 150 buff :cry:
boracha

#19286 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

ja sam je skoro narucila, mozda sam s lookfantastica, nadam se da ce dopunit zalihe
VenomousV

#19287 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

maida95 wrote:Odakle mogu naručiti colorstay sa free shippingom, a da to nije ebay? :zoka:
al' imas kupiti u apoteci u merkuru :/
maida95

#19288 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

nisam u Sarajevu :cry: iz Tuzle sam :sad:
Klitemnestraaa

#19289 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Klitemnestraaa »

Ima li iko savjet za prvu kremicu protiv bora?
Cijena nije bitna, ali da je učinkovita. Dvadeset druga mi je i znam da sam premlada za one anti-age, ali opet pojavile su mi se dvije crte na čelu pa bih da na vrijeme počnem s mazanjem.
boracha

#19290 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

bilo ga je nekad u jednoj radnji s onim pokloncicima, kad ides od cipelica prema korzu, prije sezama
Nisrin

#19291 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

maida95 wrote:nisam u Sarajevu :cry: iz Tuzle sam :sad:

Jeftinije da ti neko kupi i posalje iz Sarajeva, nego da narucujes preko neta...zbog shippinga!
esmasaric

#19292 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by esmasaric »

Klitemnestraaa wrote:Ima li iko savjet za prvu kremicu protiv bora?
Cijena nije bitna, ali da je učinkovita. Dvadeset druga mi je i znam da sam premlada za one anti-age, ali opet pojavile su mi se dvije crte na čelu pa bih da na vrijeme počnem s mazanjem.
I ja sam imala te tanke crtice. Meni je pomogla najobičnija hidratanta krema - Nivea soft.
To nisu bore, to ti je jednostavno tj. najvjerovatnije koža suha i nije dobro nahranjena. Pokušaj uzeti hranjivu kremu, Niveu ili Afroditinu od kamilice, nju mnogi hvale na sve strane i kao hranjivu i protiv bora i maži cijelo lice.

Ja sam imala baš duboku crtu kod usne tkz. smijalicu, ali samo na jednoj strani, i mazala sam je samo sa Niveom i sada je potpuno nestala kao i te sitne na čelu. Eto :D
Klitemnestraaa

#19293 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Klitemnestraaa »

esmasaric wrote:
I ja sam imala te tanke crtice. Meni je pomogla najobičnija hidratanta krema - Nivea soft.
To nisu bore, to ti je jednostavno tj. najvjerovatnije koža suha i nije dobro nahranjena. Pokušaj uzeti hranjivu kremu, Niveu ili Afroditinu od kamilice, nju mnogi hvale na sve strane i kao hranjivu i protiv bora i maži cijelo lice.

Ja sam imala baš duboku crtu kod usne tkz. smijalicu, ali samo na jednoj strani, i mazala sam je samo sa Niveom i sada je potpuno nestala kao i te sitne na čelu. Eto :D
Hahaha i ja isto, ali samo na lijevoj. Ja mislila faca mi kriva ili nešto nije uredu. :-)
Uzet ću tu afroditinu onda, mada meni je masna koža pa je i to malo problem.
A primijetila sam kod nekoliko djevojaka koje koriste kameni puder da isto imaju crte na čelu, mada ja ne koristim nikakav puder, samo preko dana Alverde dnevnu. Probam s tom pa javim kako ide. Hvala. :)
esmasaric

#19294 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by esmasaric »

Afroditina ti je i za masnu kožu, kažu da ima i ulje čajevca u njoj pa pomaže da se sve iskontroliše. Znam da je mnogi hvale i vjerujem da je super, jer ne bi se toliko vrtila po ostalim forumima. Probaj i pomoći će ti.
I ja sam bila u čudu zbog te crtice, jer i ne koristim kameni, mada znam da imam suhu kožu sa masnijom t zonom. Za sada mi je nivea zakon :D ipak smo mi još mlade za te ozbiljnije kremice.
maida95

#19295 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

Nisrin wrote:
maida95 wrote:nisam u Sarajevu :cry: iz Tuzle sam :sad:

Jeftinije da ti neko kupi i posalje iz Sarajeva, nego da narucujes preko neta...zbog shippinga!
zato i tražim sa free shippingom :-D
pokušat ću i to :)
Bluemore

#19296 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bluemore »

ne treba tebi jos anti age, ali svakako njeguj u skladu sa svojim godinama,
oko 25 ti je obavezna neka krema za podrucije oko ociju, naravno ne antiridna vec hidratna...
vjetropirka

#19297 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vjetropirka »

Nisrin wrote:
vjetropirka wrote:
BJB wrote:Ja trenutno koristim Double Wear light, a originalni ELDW nisam htjela zato sto sam cula da je medium to high coverage, a to mi ne treba..
A da pokusas da ga naneses beautyblenderom malo lakse..Cudno mi je i sto kazes da ti sklizne, meni ovaj Light ne sklizne ni nakon 7-8 sati, kad skidam makeup Biodermom, obavezno se umijem i nekom cleansing cremom ili uljem..
Ako ti sklizne da probas staviti neki primer ispod..
Kakvo je prekrivanje kod tog pudera ? Čitala sam recenzije za double wear i kažu da je dobar , međutim djevojka mi u plazi reče da je to profesionalna šminka i da je jako težak ...preporučila mi diorov star , ali nisam baš zadovoljna prekrivanjem ..

Djevojke u Plazi, Inomi pojma nemaju,,,sluze ko jelke manje.vise...puder jeste u kategoriji tezih ali nema nista stetno u sastavu da ne bi mogla nositi svaki dan...skup jeste pa je i to jedan od razloga sto ga neko ne bi stavljao svaki dan! Puder ko puder, ima silikona u sebi, ja koristim Revlon Colorstay najesce, njega porede sa double wearom, jeste i on u kategoriji tezih, ali kako ga stavis tako stoji na licu i ne izaziva nikakve pristeve niti ista slicno...
Po cemu je Diorov puder "laksi" od EL?? :S Nek ne lupaju gluposti kad veze nemaju...odlicno prekriva kad ga stavis vise, kada stavis manje onda je medium, to ti samo govori...bolja je verzija starog nego LIGHTa, a za zene sa savrsenim licem light sasvim dovoljan! :D
Pojma nemam ... meni treba nešto što će mi dobro prekriti kapilare na nosu i obrazima a opet da mi se ne uvlači u borice .. zvuči nespojivo , zato i ne znam šta da uzmem ...
Coconut

#19298 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Coconut »

Ljudi, gdje u Sarajevu mogu kupiti REVLON preparate za kosu? Najvise mi treba Uniq1 a i uzela bih neku maskicu :D
esmasaric

#19299 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by esmasaric »

Coconut wrote:Ljudi, gdje u Sarajevu mogu kupiti REVLON preparate za kosu? Najvise mi treba Uniq1 a i uzela bih neku maskicu :D
Koliko ja znam, u velikom CM-u na Titovoj imaju svašta nešto za kosu, raznih proizvoda. Tu sam našla i macadamia masku za kosu.
Probaj tu ako budeš prolazila.
Zoya

#19300 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

BJB wrote:Ja trenutno koristim Double Wear light, a originalni ELDW nisam htjela zato sto sam cula da je medium to high coverage, a to mi ne treba..
A da pokusas da ga naneses beautyblenderom malo lakse..Cudno mi je i sto kazes da ti sklizne, meni ovaj Light ne sklizne ni nakon 7-8 sati, kad skidam makeup Biodermom, obavezno se umijem i nekom cleansing cremom ili uljem..
Ako ti sklizne da probas staviti neki primer ispod..
Je li to onaj 'Stay-in -place?
Post Reply