SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#18726 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 03:29, edited 1 time in total.
Ella656

#18727 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

Nisrin wrote:Gdje bi se mogle naci cetkice iskljucivo za stavljanje eye linera??? :D
Ona sto dodje uz Lorealov gel liner je jaaaako nekvalitetna!
Essence kistic, par markica, vrh je
Nisrin

#18728 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 03:29, edited 2 times in total.
brown.sugar

#18729 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

[Emma] wrote: Znate li mat ruž za usne koji bojom odgovara essence olovci u nijansi honey berry ili artdeco olovci br 90?
Nema kod nas, ali im u Hr, Wet n Wild, Sugar Plum Fairy. Nije bas mat, ali pokusaj i s novim Avon 3D Berry Cute.
AAmilaAA

#18730 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Neko je pitao za effrclar duo, evo ha feelunige snizen 33%,
i danas mi stigao paketic sa iherba pohvale za brzinu,i pakovanje, al ove real t. cetkice su mi :/
saga

#18731 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

^ ouu, hvala.
Provjeravam svaki dan, ali danas jos nisam :-D
Superiska. Ovaj 33% sam cekala

(posto upade ovo kao prvi post na stranici - LRP popust na feeluniqe 33%)
Last edited by saga on 01/10/2015 15:27, edited 1 time in total.
galamdzinica

#18732 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Ima li neka preporuku za dobro kremu za zimske uslove (lice)? Vozim svako jutro biciklo i vjetar me bas odnese :/
Partizzanka

#18733 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

dobra bademova :)

eh amilaa sad me trznu
ja narucila sa iherba blush cetkicu
nije valjda da nisu dobre???
maida95

#18734 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

je li neko mozda slao dvije narudzbe na isti dan sa feelunique, je li dodju sve zajedno ili posebno jedna posebno druga? porucila jedno, pa skontala da mi fali jos, pa opet morala :-)
AAmilaAA

#18735 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

galamdzinica wrote:Ima li neka preporuku za dobro kremu za zimske uslove (lice)? Vozim svako jutro biciklo i vjetar me bas odnese :/
Ja imam Avene Cold kremu, imala sam i neku Rich (nesta, Avene isto) meni su obje dobre za zime.
AAmilaAA

#18736 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Partizzanka wrote:dobra bademova :)

eh amilaa sad me trznu
Jesi li i ti poklekla kad je bio popust 20% :D, nije da nevalja (daleko od toga) al opet nisam toliko wow, koliko sam citala po blogovima o njima onako su...
didzej1602

#18737 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by didzej1602 »

Effeclar vrijedi svake marke! :thumbup:
maida95

#18738 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

narucila sam ga :D

ej, je li mi moze neka od vas koja je narucivala ovo, ili bilo sta sa feelunique reci koliko su im naplacivali carinu i sva ta cuda? Citala sam svaaaaaasta o tome, nekad carine, nekad ne, kako im se cefne :-)
BJB

#18739 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Oko 50KM ne carine, znaci do 80tak ako imas srece i vise..
@maida95, samo im posalji e-mail odmah da ti jednu isporuce na tvoje ime, a drugu na mamu/tatu/brata/muza, s kim vec zivis..Na feelunique mozes imati vise adresa za isporuku.
Ako ti u istoj sedmici stignu dvije narudzbe naplatice ti barem one 3.5 KM za otvaranje paketa.
maida95

#18740 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

Ma narucila sam sa dva razlicita profila na feelunique, ali na istu adresu i preko iste kartice :( vidjet cu mogu li ponistiti jednu narudzbu pa naruciti na drugu adresu, jer onako postoji mogucnost da sastave sve i odee mi carinjenje i ukupan iznos u tacku kakvi su ovi nasi.
BJB

#18741 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

maida95 wrote:Ma narucila sam sa dva razlicita profila na feelunique, ali na istu adresu i preko iste kartice :( vidjet cu mogu li ponistiti jednu narudzbu pa naruciti na drugu adresu, jer onako postoji mogucnost da sastave sve i odee mi carinjenje i ukupan iznos u tacku kakvi su ovi nasi.
Ne brini nece, bitno je ime na koje si narucila. Sta se njih tice ko kome kupuje poklone?!? Nemas razloga da ponistavas narudzbu osim ako si narucila pogresan proizvod ili se predomislila u vezi necega :)
maida95

#18742 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

Ma jedno je na moje ime, drugo na mamino ali sam se brinula zbog iste adrese i dana narudzbe, da nece sve strpati u jedan paket i time mu ide cijena preko 50 KM, ovako pojedinacno ne prelaze taj prag, a stvarno mi se ne placa carinjenje jer mi izadje duplo skuplje sve kad bi morala da placam ta cuda :-) prvi put da nesto ovako narucujem pa pojma nemam :D
Mada, vidjela sam da valjda rade i povrat pdv-a, kada im se napise fino poruka, ma i to cu da pokusam :D
Partizzanka

#18743 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

amilaa ja sam narucila ne znam jel popust bio
hajmo reci trebala mi i ja narucim
shoping ludilo me uhvatilo :)

a nije ni preskupa bila
nadam se da je tako cudotvorna kako ih svi hvale

imam neku art deco za rumenilo i nekako .... em mi je rumenilo blago (bourjois 03) em mi ona nekako kao da ne pohvata rumenila tj mozda pohvata ali ne prenese na lice takav imam osjecaj
galamdzinica

#18744 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

AAmilaAA wrote:

eh amilaa sad me trznu
Jesi li i ti poklekla kad je bio popust 20% :D, nije da nevalja (daleko od toga) al opet nisam toliko wow, koliko sam citala po blogovima o njima onako su...
Koje si kupila? Meni je onaj set za oci bezveze, ali cetka za rumenilo i set za lice (sa naglaskom na buffing brush) su odlicni. Najbolji kistovi su meni licno zoeva kome nije zao malo vise uloziti para (opet nisu pretjerano skupi kao Mac ili Sigma).
Michun

#18745 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

galamdzinica wrote:
AAmilaAA wrote:

eh amilaa sad me trznu
Koje si kupila? Meni je onaj set za oci bezveze, ali cetka za rumenilo i set za lice (sa naglaskom na buffing brush) su odlicni. Najbolji kistovi su meni licno zoeva kome nije zao malo vise uloziti para (opet nisu pretjerano skupi kao Mac ili Sigma).
Ovaj jel?
http://uk.iherb.com/p/41371
I ja ga cekam.
Nemojte mi reci da ne valja :(
AAmilaAA

#18747 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Michun, necu nista vise da govorim :D, kad ti dodju sama ocjeni, mozda ja pretjerujem, rekla sam nisu losi :D.
Michun

#18748 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

AAmilaAA wrote:Michun, necu nista vise da govorim :D, kad ti dodju sama ocjeni, mozda ja pretjerujem, rekla sam nisu losi :D.
Ma nisu ni skupi bili...ali ako su kao ovi sto imam vec (1 USD kom) onda ne vrijedi.
Mogu ostaviti za poklon nekome.
Sigma je kazu bolja. Pa i to cu zbavit ubrzo :) Ili Zoevu ipak koja je pristupacnija.
Velike imam estee lauder koje sam kupila prije 2 god na aerodromu jer sam zaboravila na put ponijeti. Jednom ih koristila.
AAmilaAA

#18749 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Michun wrote:
AAmilaAA wrote:Michun, necu nista vise da govorim :D, kad ti dodju sama ocjeni, mozda ja pretjerujem, rekla sam nisu losi :D.
Ma nisu ni skupi bili...ali ako su kao ovi sto imam vec (1 USD kom) onda ne vrijedi.
Sigma je kazu bolja. Pa i to cu zbavit ubrzo :) Ili Zoevu ipak koja je pristupacnija.
Velike imam estee lauder koje sam kupila prije 2 god na aerodromu jer sam zaboravila na put ponijeti. Jednom ih koristila.
Kako mi je krivo sto ista reko, samo napravi pometnju. Sad cu reci zasto sam ovo napisala. Ja iskreno nisam ocekivala neki Top kvalitet od R.T., al poslije nego sto sam napravila naruđbu, dosli su u CM-ove Essence kistovi, neka limitirana kolekcija, i ja k'o pravi smink olit sam odmah otrcala da ugrabim jedan dva, eto cisto da imam pa nek i stoje, i kupim zeleni i rozi, i kostali su oko 6 km (pojedinacno), i sad kad sam dobila ove R.T. ne znam smijem li reci naglas al ovi Essence mi se cine kvalitetiniji, al mozda sam ja kupila samo pogresan set, mozda ostali setovi su super kao sto kaze galamdzinca. To samo ja pricam gluposti :D. Nego kad dodju fino otpakuj probaj, mozda tebi budu super.
galamdzinica

#18750 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Michun wrote:
Ja sam nedugo poslije RT kupila Zoeva pa ih nikad nisam ni koristila kako treba, možda 2-3 puta, ali eto da im se nisam vratila govori sve u mom slučaju. Što kaže Aamila, sačekaj da ti dođu pa vidi, zavisi sve za koju vrstu šminkanja ti trebaju :)
Post Reply