Da,Kryolan.TaraCrvena wrote:emmahill wrote:Neću za sada narucivati kistove posto ih imam previše. Probaj novu Essence zelenu.![]()
Mozes li mi preporuciti neki?Neki za svaki dan i neki heavy duty
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
TaraCrvena
#18451 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
Homo Sapiens
#18452 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pozdrav. Imam poprilicno gustu, ravnu kosu. Bas zbog toga sto je mnogo gusta, mnogo je i teska, tako da kada je podignem gelom nece da stoji ravno, vec pada zbog svoje tezine. Koristio sam vosak, lak, kremu, nije mnogo pomoglo, bilo je i dobrih frizura al sam se uglavnom patio sa kosom, koristio sam takodjer taft gel, nivo jacine: 5, on je nekako i drzao al tek nakon sto stavim vecu kolicinu gela, a taj taft koji sam koristio mnogo slijepi kosu. Koji preparat vi preporucujete za gustu i tesku kosu ?
- Secer_033
#18453 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kakva ti je frizura? Imas li sliku? Imas sad gelova sa javinom 12, tako da 5 nije nista.Homo Sapiens wrote:Pozdrav. Imam poprilicno gustu, ravnu kosu. Bas zbog toga sto je mnogo gusta, mnogo je i teska, tako da kada je podignem gelom nece da stoji ravno, vec pada zbog svoje tezine. Koristio sam vosak, lak, kremu, nije mnogo pomoglo, bilo je i dobrih frizura al sam se uglavnom patio sa kosom, koristio sam takodjer taft gel, nivo jacine: 5, on je nekako i drzao al tek nakon sto stavim vecu kolicinu gela, a taj taft koji sam koristio mnogo slijepi kosu. Koji preparat vi preporucujete za gustu i tesku kosu ?
- azurna_obala
#18454 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Žene, koju podlogu za puder da kupim?
Danas mi u Cm-u rekoše da imaju samo Artdeco i Loreal podloge, cijene su im objema preko 20 KM...
Danas mi u Cm-u rekoše da imaju samo Artdeco i Loreal podloge, cijene su im objema preko 20 KM...
-
razonoda
#18455 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
http://www.sephora.com/productimages/sk ... ro-300.jpgazurna_obala wrote:Žene, koju podlogu za puder da kupim?
- azurna_obala
#18456 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
razonoda wrote:http://www.sephora.com/productimages/sk ... ro-300.jpgazurna_obala wrote:Žene, koju podlogu za puder da kupim?
ovo se može samo naručiti?
Nažalost, nemam toliko vremena da čekam...ali hvala
- Secer_033
#18457 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li i kod nas u modi ne prati kosu po 15 dana? Ono kao voda i sampon stete kosu, kosa se sama od sebe cisti itd.
- azurna_obala
#18458 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne d'o mi Bog takve mode 
-
AAmilaAA
#18459 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koliko ga cesto koristis na kosi, ima li ikakvog efekta?Secer_033 wrote:Ja ga kupim u samoposluzi, ne znam ima li ga u sarajevskim samoposluzima, ali jako malo ti treba i preporucujem da kosu peres cesce ako ces koristiti kokosovo ulje. Nakon 2 dana pocne smrditi. Inace je jako zdravo. Ja ga koristim za kosu, tijelo, skidam sminku sa istim i jedem gaemilia wrote:emma odakle narucujes dipbrow inace?
molim vas za preporuku bekog kokosovog ulja koje nije preskupo, planiram ga koristiti najvise za kosu? hvala
-
TaraCrvena
#18460 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne znam ali ja pokusavam prati kosu dva puta sedmicno.Kada cesce perem vidim kako se brze masti.3X sedmicno ako imam neku posebnu priliku ili idem negdje.Pranje pojacava mascenje.Probaj sa bejbi samponima ili oni Afroditini od litar,od bejbi nista ako ti je kosa farbana ili hemijski tretirana.Secer_033 wrote:Je li i kod nas u modi ne prati kosu po 15 dana? Ono kao voda i sampon stete kosu, kosa se sama od sebe cisti itd.
- Secer_033
#18461 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja koristim neki '100% natural', bez silikona, parfema, parabena itd. Dobar je, ali su neke djevojke napravile sport od tog nepranja. Nikad masnije frizure nisu izgledale... imitiraju Kim K. a meni hoce biti nesto kad vidim da mi je kosa masna.TaraCrvena wrote:Ne znam ali ja pokusavam prati kosu dva puta sedmicno.Kada cesce perem vidim kako se brze masti.3X sedmicno ako imam neku posebnu priliku ili idem negdje.Pranje pojacava mascenje.Probaj sa bejbi samponima ili oni Afroditini od litar,od bejbi nista ako ti je kosa farbana ili hemijski tretirana.Secer_033 wrote:Je li i kod nas u modi ne prati kosu po 15 dana? Ono kao voda i sampon stete kosu, kosa se sama od sebe cisti itd.
- Secer_033
#18462 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nakon pranja malu kolicinu utrljam u kosu da mi se fino slegne a kad imam vremena, prije pranja utrljam dosta u kosu, sve do tjemena i ostavim pola sata, sat. Kao neka maska, sve sam do sad probala ali mi nista ne nahrani kosu kao kokosovo ulje.AAmilaAA wrote: Koliko ga cesto koristis na kosi, ima li ikakvog efekta?
-
[Emma]
#18463 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Preporuka za kreč bijeli lak ili svijetlo-rozi a da ga ne moram nanijet 16 puta da bi prekrio cijeli nokat da se ne vidi bijeli dio? I da ga ima u cm,dm 
- Mis mekinjas
#18464 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Essie Nude. Ne znam ima li u Sa, u DM-u, ja ga tamo kupujem.
Ako nadjes Kate od Rimmela, za malo love super lak kupis, samo nisam sigurna da ima bijeli.
Ako nadjes Kate od Rimmela, za malo love super lak kupis, samo nisam sigurna da ima bijeli.
- Secer_033
#18465 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Rimmel ima novu kolekciju Nude lakova, koliko sam vidjela nema bijele, samo kremkasta, roza i smedja boja.
Probaj OPI, oni obicno prekrivaju dobro. Ne znam kakav je bijeli, nikad ga ne koristim.
Probaj OPI, oni obicno prekrivaju dobro. Ne znam kakav je bijeli, nikad ga ne koristim.
- soraya93
#18466 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bourjois la laque br 1 i 2
-
mc81
#18467 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
da li je neka od vas koristila inglot hd puder i da li ste zadovoljne? da li dobro prekriva i da li je postojan?
hvala
hvala
- Nisrin
#18468 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 03:17, edited 1 time in total.
-
mc81
#18469 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisrin wrote:mc81 wrote:da li je neka od vas koristila inglot hd puder i da li ste zadovoljne? da li dobro prekriva i da li je postojan?
hvala
Moja kolegica ga koristi, izgleda prirodno na licu, ne prekriva narocito, ali njoj i nema sta prekriti...nije los za tu cijenu
za tu cijenu treba sam sebe da nanosi
- emmahill
#18470 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bogme prekriva, ali mislim da se treba razbiti iluzija o stepenu pokrivenosti pudera, opet ponavljam da sam pristalica malo laganijih pudera za svaki dan u suradnji sa korektorima na mjestima na kojima je to potrebno, a ne zažbukavanje cijelog lica. Još veća iluzija je da jedan puder ima određen set karakteristika, vi njega apsolutno možete manipulirati prema svojim željama, miješati ulje ili tekući iluminator za dewy finiš, matirajuću bazu ispod i matirajući puder iznad za mat finiš, nanositi spužvicom, prstima, oblim kistom, ravnim kistom, utrljavanjem, razmazivanjem, utapkavanjem, i tim načinima nanošenja manipulati stepen pokrivenosti. Inglotov HD sam po sebi je meni teži puder, srednjeg do potpunog prekrivanja, suši se u potpuno mat finiš i namijenjen je za suhu (ne previše suhu jer nakon nekog vremena ako je nanesen u malo većoj količini istakne dehidrirane i perutajuće dijelove, kao i gotovo svaki malo teži puder), normalnu i mješovitu kožu. Ono što mi najviše ide u prilog, ali što mu je i najveća mana je to što je jako gust i brzo se fiksira na koži pa ga se mora nanositi brzo i blendati brzo. Inače, upravo jer je tako gust i bogat klizi preko suhljh dijelova i pora bez da se tu odmah skupi ili pak, kao kod slučajeva saa malo više tekućijim puderima, nestane na suhim dijelovima (ako znate na šta mislim, npr nekome je dehidrirana koža, pa ako je tekuć puder onda jednostavno ne ostaje, neće da se primi i fiksira nigdje osim na tačkicama kod perutajućih dijelova). Ja bih ga usporedila sa odličnim azijskim BB kremama. Meni znači jako dobar puder, ali ne mislim da je za svakodnevnu upotrebu jer nema SPF i poteži je. Najviše ga volim nanositi prstima, jer ima teskturu baš kao gušća krema i ne treba ga se previše blendati, ne ostavlja linije ni ništa, a brzo ga se prstima razmaže po cijelom licu.Nisrin wrote:mc81 wrote:da li je neka od vas koristila inglot hd puder i da li ste zadovoljne? da li dobro prekriva i da li je postojan?
hvala
Moja kolegica ga koristi, izgleda prirodno na licu, ne prekriva narocito, ali njoj i nema sta prekriti...nije los za tu cijenu
- emmahill
#18471 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Flormar obična linija, kreč bijeli vrh!Secer_033 wrote:Rimmel ima novu kolekciju Nude lakova, koliko sam vidjela nema bijele, samo kremkasta, roza i smedja boja.
- emmahill
#18472 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Yep, to je to što je dostupno u drogerijama, ima Artdeco dvije, Loreal jednu iluminirajuću koja je više kao tekući iluminator i Balea koja je za popunjavanje pora i matiranje. Meni jako dobra i jako povoljna je Inglot obična silikonska (30ak KM), u biti je klasična silikonska na bazi dimethicona i namijenjena i za matiranje, ali ja sam stekla dojam da je odlična i za svaki tip kože. Ove ostale Inglotove nisam isprobala niti imam nešto želju, po testerima vidim da im je drukčija tekstura. Artdeco Anti-Age imala i potrošila, fino zagladi suhlju i zreliju kožu, uglavnom sam je koristila kad sam šminkala zreliju kožu, ili pak na okoloočnom području.azurna_obala wrote:Žene, koju podlogu za puder da kupim?
- emmahill
#18473 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nemojte se zajebati i kupiti Inglot YSM puder, ja probala tester užas, nekoliko osoba probalo, užas, eto, uštedite tih para jer je stvarno smeće od pudera.emmahill wrote:Bogme prekriva, ali mislim da se treba razbiti iluzija o stepenu pokrivenosti pudera, opet ponavljam da sam pristalica malo laganijih pudera za svaki dan u suradnji sa korektorima na mjestima na kojima je to potrebno, a ne zažbukavanje cijelog lica. Još veća iluzija je da jedan puder ima određen set karakteristika, vi njega apsolutno možete manipulirati prema svojim željama, miješati ulje ili tekući iluminator za dewy finiš, matirajuću bazu ispod i matirajući puder iznad za mat finiš, nanositi spužvicom, prstima, oblim kistom, ravnim kistom, utrljavanjem, razmazivanjem, utapkavanjem, i tim načinima nanošenja manipulati stepen pokrivenosti. Inglotov HD sam po sebi je meni teži puder, srednjeg do potpunog prekrivanja, suši se u potpuno mat finiš i namijenjen je za suhu (ne previše suhu jer nakon nekog vremena ako je nanesen u malo većoj količini istakne dehidrirane i perutajuće dijelove, kao i gotovo svaki malo teži puder), normalnu i mješovitu kožu. Ono što mi najviše ide u prilog, ali što mu je i najveća mana je to što je jako gust i brzo se fiksira na koži pa ga se mora nanositi brzo i blendati brzo. Inače, upravo jer je tako gust i bogat klizi preko suhljh dijelova i pora bez da se tu odmah skupi ili pak, kao kod slučajeva saa malo više tekućijim puderima, nestane na suhim dijelovima (ako znate na šta mislim, npr nekome je dehidrirana koža, pa ako je tekuć puder onda jednostavno ne ostaje, neće da se primi i fiksira nigdje osim na tačkicama kod perutajućih dijelova). Ja bih ga usporedila sa odličnim azijskim BB kremama. Meni znači jako dobar puder, ali ne mislim da je za svakodnevnu upotrebu jer nema SPF i poteži je. Najviše ga volim nanositi prstima, jer ima teskturu baš kao gušća krema i ne treba ga se previše blendati, ne ostavlja linije ni ništa, a brzo ga se prstima razmaže po cijelom licu.Nisrin wrote:mc81 wrote:da li je neka od vas koristila inglot hd puder i da li ste zadovoljne? da li dobro prekriva i da li je postojan?
hvala
Last edited by emmahill on 03/08/2015 22:07, edited 1 time in total.
- emmahill
#18474 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam samo Supru njihovu koristila, uzmi pakovanje od 15 ml ako je hoćeš probati, sasvim će ti biti dovoljno za godinu dana jer se sporo troši, ali meni je to više puder za snimanja, za kamere i kad je frka-trka s vremenom jer se brzo blenda i lijepo i zaglađeno izgleda na normlanoj i mješovitoj koži jer se ne suši mat. Laganiji koliko ja znam imaju onaj Ultra Fluid i Dermacolor fluid kamuflažu za lice i tijelo, oba su jako lagani i niskog prekrivanja ali za masnu kožu, oprobana od strane dvije moje poznanice i prijateljice, eh sad imaju i Ultra kremasti puder, on je laganiji i malo više mat nego Supra, a HD Micro kremasti je jako gust, namijenjen je da se miksa sa njihovim Makeup Blendom. Dual Finish je podloga u kamenu.TaraCrvena wrote:Da,Kryolan.TaraCrvena wrote:emmahill wrote:Neću za sada narucivati kistove posto ih imam previše. Probaj novu Essence zelenu.![]()
Mozes li mi preporuciti neki?Neki za svaki dan i neki heavy duty
- azurna_obala
#18475 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
emmahill wrote:Yep, to je to što je dostupno u drogerijama, ima Artdeco dvije, Loreal jednu iluminirajuću koja je više kao tekući iluminator i Balea koja je za popunjavanje pora i matiranje. Meni jako dobra i jako povoljna je Inglot obična silikonska (30ak KM), u biti je klasična silikonska na bazi dimethicona i namijenjena i za matiranje, ali ja sam stekla dojam da je odlična i za svaki tip kože. Ove ostale Inglotove nisam isprobala niti imam nešto želju, po testerima vidim da im je drukčija tekstura. Artdeco Anti-Age imala i potrošila, fino zagladi suhlju i zreliju kožu, uglavnom sam je koristila kad sam šminkala zreliju kožu, ili pak na okoloočnom području.azurna_obala wrote:Žene, koju podlogu za puder da kupim?
Dobila sam tester Max factor podloge,
ne znam šta bih rekla, čini mi se ok, nisam ekspert
Fino se razmazuje, dobro izgleda na licu.
Hvala na odgovoru!