Dobro si joj obrve iscrtala. Ja sam kupila anastasia sivo/crnu sjenu za obrve i skroz mi je ok. Ja samo malo popravim. Koja bi mi pomada odgovarala? Antracit?emmahill wrote:Također savjetujem japansko iscrtavanje, kod Ljudmile ili Megi, to je odlično rješenje, samo nemoj ići po nekim salonima gdje rade za 150-200 KM jer to nije pravo japansko nego je vrsta permamenta.Nisrin wrote:DiA 2005 wrote:Opet vjerovatno zavisi i od lica do lica, npr. ja imam spustene kapke, a obrve gotovo i da nemam. Tacnije, imam ih polaCini mi se da se nisam 5 puta u zivotu uspjela nasminkati pa da mi oci radi tih kapaka bas lijepo dodju do izrazaja. A s obrvama sam bas imala hiljadu i jedan blam. Podebljam ih olovkom, pa je to nekad debelo, nekad tanko, nekad ovako, nekad onako...
Ma u svakom slucaju to i jesu razlozi zbog kojih bih voljela da me neko profi nasminka, bas da vidim na sta bi to izaslo
uradi kod Ljudmilke japansko iscrtavanje obrva, trazi sto prirodnije i bit ce prirodne! Sestra je uradila i ne primjeti se uopste---to je ono kad crta dlacicu po dlacicu!!
Evo šta radi Dipbrow Anastasiin kome se da crtati, hoću da vas sve zarazim da pokupujete, to je nešto najbolje za obrve ikad
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Michun
#18076 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
Mutivoda
#18077 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Valjda mogu ovdje pitati ovo
Muku mučim zadnjih mjeseci, pojavili mi se podočnjaci nekakvi, nisu sad ono modri, al nekakva linija čudna
Jbga, mažem lice stalno, skidam šminku, spavam valjda dovoljno
Uglavnom, je l iko imao ikakvih sličnih "problema" i kako ih je riješio?
Ima li šta za to?
Pretpostavljam da bih trebala i kakve nalaze uraditi
il' je do alkohola
Ima li kakva krema?

Muku mučim zadnjih mjeseci, pojavili mi se podočnjaci nekakvi, nisu sad ono modri, al nekakva linija čudna
Jbga, mažem lice stalno, skidam šminku, spavam valjda dovoljno
Ima li šta za to?
Pretpostavljam da bih trebala i kakve nalaze uraditi
Ima li kakva krema?
- Michun
#18078 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jednostavno hoce se pojaviti od alkohola...ali ne pijes svaki dan predpostavljam.Mutivoda wrote:Valjda mogu ovdje pitati ovo![]()
Muku mučim zadnjih mjeseci, pojavili mi se podočnjaci nekakvi, nisu sad ono modri, al nekakva linija čudna![]()
Jbga, mažem lice stalno, skidam šminku, spavam valjda dovoljno![]()
Ima li šta za to?
Pretpostavljam da bih trebala i kakve nalaze uraditiil' je do alkohola
![]()
Ima li kakva krema?![]()
Naime, ako su nateceni onda mogu biti bubrezi...zadrzavas vodu. Nedostatak zeljeza, magnezija. Uradi osnovne nalaze za pocetak. Ako nije nista onda hladni oblozi od mlijeka. Malo vate u hladno mlijeko, 10ak min. Uvece malo masnija krema, dnevna hidrantna.
- Nisrin
#18079 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:53, edited 1 time in total.
- galamdzinica
#18080 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja otkako koristim densillis korektor od by terry, ne znam za podocnjake. On sadrzi i serum i stvarno nakon 3 mjeseca, nista. Ja doduse spavam od 10 do 6, nemam jos djece, ne dozvoljavam da me ista sekira i jedem poprilicno zdravo. Puno vode isto. vjerovatno je kombinacija svega, ali dobra njega ne moze odmoci 
- Nisrin
#18081 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:54, edited 1 time in total.
- galamdzinica
#18082 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam imala modre podočnjake, natečenost mi nikada hvala Bogu nije bila problem. Uglavnom, to je taj korektor:

Kupila sam ga u douglas-u u Beču na nagovor prodavača (da, muškog!) koji ga je hvalio do nebesa, tvrdeći da ga je sam na sebi isprobao. Uzeh ga jer ne znam reći ne prodavači(ca)ma, ali ne žalim ni sekunde. Ako imate neke rodbine ili ćete uskoro na putovanje, toplo preporučujem investiciju i traje dugo dugo, ja ga imam već 4 mjeseca, nisam ni pola potrošila. Od by terry imam i sheer expert puder, on mi je pri kraju, ne znam šta mi je bolje od to dvoje. Feelunique ih odnenadvno ima u asortimanu.
Kupila sam ga u douglas-u u Beču na nagovor prodavača (da, muškog!) koji ga je hvalio do nebesa, tvrdeći da ga je sam na sebi isprobao. Uzeh ga jer ne znam reći ne prodavači(ca)ma, ali ne žalim ni sekunde. Ako imate neke rodbine ili ćete uskoro na putovanje, toplo preporučujem investiciju i traje dugo dugo, ja ga imam već 4 mjeseca, nisam ni pola potrošila. Od by terry imam i sheer expert puder, on mi je pri kraju, ne znam šta mi je bolje od to dvoje. Feelunique ih odnenadvno ima u asortimanu.
- Michun
#18083 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moze li slika?galamdzinica wrote:Ja otkako koristim densillis korektor od by terry, ne znam za podocnjake. On sadrzi i serum i stvarno nakon 3 mjeseca, nista. Ja doduse spavam od 10 do 6, nemam jos djece, ne dozvoljavam da me ista sekira i jedem poprilicno zdravo. Puno vode isto. vjerovatno je kombinacija svega, ali dobra njega ne moze odmoci
Edit..2 sec prije mene si postala
- Ljuska_u_BaklaFi
#18084 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Dajte sta za suhu kozu ali da djeluje ne pitam vise koliko kosta
Kecam se arganom na hiljadu nacina, pijem vodu jedem zdravo ali lice sve vise suho. Cim se nasminkam neke linije po obrazima se pojave k'o da mi je ne znam ti koliko godina.. Kozmetika je deborah koju uvijek koristim ... bas ne znam sta da radim. 
- galamdzinica
#18085 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
http://www.lierac.com/int/index.php/fac ... hrono.html
Serum i rehydrating balm su im super, meni su pomogli. Sad koristim najobičniju kremu sa vitaminom e, 5e sa feelunique. Po danu se nekad napršćem lrp termalnom vodom, ovo mi je naročito pomagalo kad sam imala osip. Za tijelo, kokosovo ulje na mokru kožu.
Serum i rehydrating balm su im super, meni su pomogli. Sad koristim najobičniju kremu sa vitaminom e, 5e sa feelunique. Po danu se nekad napršćem lrp termalnom vodom, ovo mi je naročito pomagalo kad sam imala osip. Za tijelo, kokosovo ulje na mokru kožu.
- BadSanta
#18086 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni pomaže bademovo ulje i za lice i tijelo. Jer sam od grijanja i zime sva suha i dehidrirana. Pa onda ispod šminke babylove kremu u žutoj kutijici.
-
Mutivoda
#18087 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne pijemMichun wrote: Jednostavno hoce se pojaviti od alkohola...ali ne pijes svaki dan predpostavljam.
Naime, ako su nateceni onda mogu biti bubrezi...zadrzavas vodu. Nedostatak zeljeza, magnezija. Uradi osnovne nalaze za pocetak. Ako nije nista onda hladni oblozi od mlijeka. Malo vate u hladno mlijeko, 10ak min. Uvece malo masnija krema, dnevna hidrantna.
Hvala ti..
Nista, nalazi prvo, mlijeko, a onda potraga za korektorom
- crveni il bijeli
#18088 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cure nisam sigurna jel za ovo tema, ali kakvi su oni alverde deodoranti u staklenim bocicama?
I kqkvi su ziaja proizvodi?
I kqkvi su ziaja proizvodi?
- emmahill
#18089 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ebony sam joj stavljala bez obzira što joj je crna kosa a Ebony je jako tamna smeđa. Ne preferiram sive ni crne na obrvama baš, ako trebam još hladniji ton stavim sivkaste sjene preko.Michun wrote:emmahill wrote: Dobro si joj obrve iscrtala. Ja sam kupila anastasia sivo/crnu sjenu za obrve i skroz mi je ok. Ja samo malo popravim. Koja bi mi pomada odgovarala? Antracit?
- emmahill
#18090 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nema to veze to brenda, svaki brend ima bar 3 vrste formula pudera za različite tipove kože koji se ne mogu svrstati u isto koš. generalno max factor je na lošem glasu jer za koga god da sam čula koristi MF koristi njihove Pan Stik, Lasting Perfection i Color Adapt od kojih je jedino Lasting Perfection laganiji i to nakon što su mu tek nedavno promijenili formulu, a ovi ostali poteški i nikako za svaku kožu. plus što je većina njihovih pudera starijih formula dosta komedogena. ali opet kažem, nije do brenda, do formule je pudera i nije mi jasno zašto svi lete za teškim i gustim puderima kod skoro svakog brenda.manekenka u penziji wrote:Nisrin wrote:Koliko znam kod Ljudmile je bila neka akcija oko 250KM je bilo iscrtavanje, a korekcije gratis...ona je u Avazu, moram otici da oblikuje moje obrve
Emma, koliko je ANASTASIA kit i hoces li narucivati uskorio, da narucimo zajedno?? Citala sam puno o njemu, ali nemam karticu preko koje bih narucila, a ne mogu koristiti ovu od plate![]()
Neko je pitao za Max Factor pa da odgovorim- to je teska, pozorisna, scenska sminka bila u ostala...na nekom njemackom forumu sam jednom citala da su pronasli neke stetne sastojke, poput zeljeza koliko me sjecanje sluzi...nekome ne izaziva probleme trenutno, ali ako se koristi svaki dan za 10-15 godina lice nece biti lijepo i zategnuto...ima dosta "laksih" pudera pa ko nema problema nema potrebe ni za MF---i sama koristim MF povremeno, a svakodnevno artdeco, manhattan, shiseido ili loreal, iako ni oni nisu bas "lagani"...
Ma ja evo koristim loreal ali imam osjecaj da ubrzo ponarandzastim od njega.
Danas uzmem od mame max factor i odmah mi lice ljepse izgleda. Nijansa identicna mojoj kozi, ne okisdira, ne osjeca se kao sloj fasade na kozi, ponasa se kao krema, pa zato i pitam.
- manekenka u penziji
#18091 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@emma: Ja letim za tim teskim jer su mi obrazi puni kapilara koji jos vise dodu do izrazaja kada se zarumenim. Da sam bar ravnomjerno rumena.... Nego na vrhu jagodica, pa onda nista, pa opet kapilari u dnu obraza od ruba vilice prema ustima...
- Nisrin
#18092 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:55, edited 1 time in total.
- emmahill
#18093 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Dobro za te probleme, mada sam ja fan korektora preko pudera umjesto težih pudera, no među prijateljicama i kolegicama sa faksa, a i u srednjoj kad sam bila, konstantno cure čiste kože sa podočnjacima ili crvenilom su kupovale teške matirajuće pudere često narandžaste nijanse ili oksidirajućih svojstava i koristile ih za te probleme. I primjetila sam da je to vrlo, vrlo česta pojava.
-
tagomago
#18094 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
dakle, max factor-ov puder je uberštetan? meni ona kutijica bude po 2-2.5 godine, eto koliko često isti koristim.
onda, koja je alternativa, šta je najmanje rizično a poslužilo bi za povremeno ujednačiti ten, neka blaga varijanta, svijetla, tečno? hvala!
onda, koja je alternativa, šta je najmanje rizično a poslužilo bi za povremeno ujednačiti ten, neka blaga varijanta, svijetla, tečno? hvala!
- manekenka u penziji
#18095 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Korektor preko pudera? Hm... To vec zahtjeva spretnu ruku i vjesto oko da se odredi nijansa.
Ako mi ne bude ofirno uslikam obraz pa vidi ima li mi spasa. Moze?
Ako mi ne bude ofirno uslikam obraz pa vidi ima li mi spasa. Moze?
- galamdzinica
#18096 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Savjet kako da se sama našminkam malo jače za svadbu? Kuma sam
Ima li onaj neki fixator da se kupi? Imam čisto lice i ne bih da se malterišem, samo da malo duže traje.
-
BJB
#18097 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Sta ces obuci? Hajde ili nam fotkaj haljinu i cipelice pa cemo ti naci video..Mozda smo vidjele nesto zanimljivo a jednostavno.
- galamdzinica
#18098 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zelena duga plisirana haljina, bež cipele. Šminka bi trebala ići u nude pravcu, ali eto da je malo jača. Ne stigoh danas nažalost kupiti fixator. Možda bude na aerodromu mac-ov.
- Michun
#18099 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sve zavisi od toga sta ces obuci, ten, boja kose, boja haljine.galamdzinica wrote:Savjet kako da se sama našminkam malo jače za svadbu? Kuma samIma li onaj neki fixator da se kupi? Imam čisto lice i ne bih da se malterišem, samo da malo duže traje.
A mozes koristiti lak za kosu umjesto spreja za jedno sminkanje. U zrak prsni pa "udji" u oblak spreja...ne direktno na lice.
- emmahill
#18100 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
MAC nije setting nego finishing sprej, isti fazon kao i sa puderima u prahu jer se često miješaju te dvije vrste, uglavom MAC Fix+ je silikonski rastvor koji se nanosi prije ili poslije šminke, posebno je popularan kao finishing sprej jer oduzme svu "brašnjavost" sa lica i zagladi ga, nije fixator bez obzira na naziv. Evo i copy-paste opisa proizvoda: A lightweight, mineral rich finishing mist that refreshes the skin and finishes makeup. Helps create an even surface for a smooth makeup application. Tako da ga ja shvatam kao silikonska baza u spreju.
Od fixatora UD, Kryolan, kod nas ima Avon, Flormar, ako ti je žurba ne bi ti trebalo biti ništa ni od laka za kosu, inače se koristi na tv-u i pozorištima često kao takav mada ja to i ne podržavam baš.
Od fixatora UD, Kryolan, kod nas ima Avon, Flormar, ako ti je žurba ne bi ti trebalo biti ništa ni od laka za kosu, inače se koristi na tv-u i pozorištima često kao takav mada ja to i ne podržavam baš.