SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
emmahill

#18026 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Sheftelija wrote:
DiA 2005 wrote:Cure, ne znam gdje bih drugo postavila pitanje:
Zna li neko sminkericu Eminu Bajrovic, tj. koja je cijena sminkanja kod nje i kakva su iskustva ?
Pratim njen page na FB, ali vjerovatno joj je inbox toliko zatrpan da cu se dobro nacekati dok odgovori na moju poruku :)
Ja sam je zvala da se naručim za jednu svadbu u maju i nema termina, pretrpana je. Tako da ti nije rano za juni. Zvala sam jednu Nerminu, kod nje 100 KM. Puno mi je izdvojiti toliko za šminkanje.
Zna li neko kakve su cijene kod Sanjina Egona?
Isto tako, vjeruj mi da za juni nije nimalo rano. Povremeno radim sa Nikolinom u Kiseljaku kad joj je viška termina i ne može stići, njoj je popunjeno jako puno termina čak i do oktobra, pa zamisli onda kako je u Sarajevu. Naišla sam na netu neki beauty plan za organizaciju vjenčanja i tu se preporučuje naručivanje za šminku i frizuru čak i do godinu unaprijed, što je meni malo pretjerano znajući kakva je kod nas u BiH po običaju zbrda-zdola organizacija, ali svakako smatram da bi se bar te po terminu i vremenu fiksne usluge trebale na vrijeme isplanirati i zakazati.
Imala sam lično dosta neugodnih iskustava sa nekim djevojkama, hoće-neće, zakazuju u zadnji čas pa opet mijenjaju plan ili otkazuju pa ih na kraju šminka frizerka ili prijateljica, rezervišu pa naglase da nisu sigurne jer će možda i same pošto su navikle i generalno sam primjetila da nema onog uzbuđenja, nema organizacije, imam osjećaj da je mnogim djevojkama svejedno, da su apatične pa onda haos i nervoza na maksimumu tog dana, tako da nakon svega što sam odgledala toplo preporučujem da organizacija bude na prvom mjestu.

Kod Sanjina je 80 KM sa trepavicama, mislim da je i kod Slađane i Eme Adrović isto, a kod Emine i Adija je 50 bez trepavica (mislim da je kod Emine 65 sa trepavicama), barem onako kako sam čula od nekih djevojaka koje su se raspitivale ili nisu mogle upasti za termin, tako da svakako preporučujem telefon u ruke i raspitati se. Od svih njih preporuke za Sanjina kao i uvijek :)
Nisrin

#18027 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:46, edited 1 time in total.
DiA 2005

#18028 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by DiA 2005 »

emmahill wrote:
Sheftelija wrote:
DiA 2005 wrote:Cure, ne znam gdje bih drugo postavila pitanje:
Zna li neko sminkericu Eminu Bajrovic, tj. koja je cijena sminkanja kod nje i kakva su iskustva ?
Pratim njen page na FB, ali vjerovatno joj je inbox toliko zatrpan da cu se dobro nacekati dok odgovori na moju poruku :)
Ja sam je zvala da se naručim za jednu svadbu u maju i nema termina, pretrpana je. Tako da ti nije rano za juni. Zvala sam jednu Nerminu, kod nje 100 KM. Puno mi je izdvojiti toliko za šminkanje.
Zna li neko kakve su cijene kod Sanjina Egona?
Isto tako, vjeruj mi da za juni nije nimalo rano. Povremeno radim sa Nikolinom u Kiseljaku kad joj je viška termina i ne može stići, njoj je popunjeno jako puno termina čak i do oktobra, pa zamisli onda kako je u Sarajevu. Naišla sam na netu neki beauty plan za organizaciju vjenčanja i tu se preporučuje naručivanje za šminku i frizuru čak i do godinu unaprijed, što je meni malo pretjerano znajući kakva je kod nas u BiH po običaju zbrda-zdola organizacija, ali svakako smatram da bi se bar te po terminu i vremenu fiksne usluge trebale na vrijeme isplanirati i zakazati.
Imala sam lično dosta neugodnih iskustava sa nekim djevojkama, hoće-neće, zakazuju u zadnji čas pa opet mijenjaju plan ili otkazuju pa ih na kraju šminka frizerka ili prijateljica, rezervišu pa naglase da nisu sigurne jer će možda i same pošto su navikle i generalno sam primjetila da nema onog uzbuđenja, nema organizacije, imam osjećaj da je mnogim djevojkama svejedno, da su apatične pa onda haos i nervoza na maksimumu tog dana, tako da nakon svega što sam odgledala toplo preporučujem da organizacija bude na prvom mjestu.

Kod Sanjina je 80 KM sa trepavicama, mislim da je i kod Slađane i Eme Adrović isto, a kod Emine i Adija je 50 bez trepavica (mislim da je kod Emine 65 sa trepavicama), barem onako kako sam čula od nekih djevojaka koje su se raspitivale ili nisu mogle upasti za termin, tako da svakako preporučujem telefon u ruke i raspitati se. Od svih njih preporuke za Sanjina kao i uvijek :)
Sve mi se cini da je Sanjin Egon sminkao moju drugaricu za 100 KM, to je bilo nekad prosle godine, cini mi se na ljeto... A kad kazete Adi, jel mislite na Adija Hasica ? :)
Ma inace je kod mene organizacija uvijek na nivou i volim sve na vrijeme, ali ko ziv a ko mrtav do juna, pa po cijenu i da ne uganjam termin kod Emine :roll:
emmahill

#18029 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Vrlo moguće da je i toliko za mlade. Yep, Adi je isto super, za Sladju sam cula da je uzasno prljava glede pribora i moje mišljenje je da je njen stil prikladan kameri i tvu gdje se malterise, al nek ne bude rekla-kazala. Meni stvarno Adi, Sanjin i Karisik odlicno rade, pogotovo Sanjin, bez malterisanja, valera, narandzastih obraza, precrtanih obrva, fotosopiranih slika i ne baziraju se na tri kalupa sminke na svakom licu.
Usput, zove me maloprije djevojka da zakaže sad za subotu, dakle na dva dana prije, meni se plakalo i ne kontam kako neko moze dostići taj nivo neorganizacije. Samo potvrđuje ono sto napisah.
Nisrin

#18030 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:47, edited 1 time in total.
emmahill

#18031 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Nisrin wrote:
emmahill wrote:Vrlo moguće da je i toliko za mlade. Yep, Adi je isto super, za Sladju sam cula da je uzasno prljava glede pribora i moje mišljenje je da je njen stil prikladan kameri i tvu gdje se malterise, al nek ne bude rekla-kazala. Meni stvarno Adi, Sanjin i Karisik odlicno rade, pogotovo Sanjin, bez malterisanja, valera, narandzastih obraza, precrtanih obrva, fotosopiranih slika i ne baziraju se na tri kalupa sminke na svakom licu.
Usput, zove me maloprije djevojka da zakaže sad za subotu, dakle na dva dana prije, meni se plakalo i ne kontam kako neko moze dostići taj nivo neorganizacije. Samo potvrđuje ono sto napisah.

Vec napisah da mi je Sanjin radio make-up i bila sam zadovoljna, bez ikakvih posljedica, dok sam kolegicu poslala njemu i dobila je nekakvu upalu pa je isla cak i na operaciju oka...A recimo on je bas pedantan i koristi kvalitetnu kozmetiku sa dobrim rokom trajanja...
I sto je najvaznije ZNA svoj posao, radi i na FACETVu i cure su uvijek dobro nasminkane...naprimjer, ja sam htjela neke odredjene trepavice, a on jhe savjetovao neke prirodnije koje su pri kraju jako duge, u unutrasnjosti oka kratke, jer su mi oci "uvucene" i stavio mi je tus skrooooz tanko jer se ionako kapci ne isticu, tako da su mi oci bile bas posebno nasminkane i efektno ...

Adijeve radove sam gledala, dobro radi, krerativan je, Sladjin make.up jeste JACI, znam dosta zadovoljnih djevojaka, a ako je istina da nije cista- ne treba se zezati s tim...
Kod Karisika je sve nekako isti make-up, koristi i skuplju i jeftiniju kozmetiku-cak narucuje obicne sjene sa e-baya, ne dezinficira uvijek spuzvice, cetkice itd tako da je od kolegice kcerka koja se bavi latino plesovima dobila konjuktivitis i lijecila se dobrih pola godine...licno poznajem djevojku!

A te djevojke koje zakazuju dan-dva prije- neke su neodgovorne, a neke zakazuju opravdano jer im je neko otkazao ili se predomislile u zadnji tren pa zele nesto drugo itd, uglavnom, za svoj novac mogu birati...
I za Karisika sam upravo to cula, da pere kistove jednom u godini, ali nisam znala to za eBay sjene, pih, i kod Sladje sam ih viđala da ih koristi i prodaje. Slazem se da dok Karisik lijepo šminka ipak radi po kalupu. Kod Adija vidim najveću raznovrsnost, i on stvarno zna sta radi i prati trendove.
Nisrin

#18032 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:48, edited 1 time in total.
MedenoSrce

#18033 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

zgiba wrote: Pokusaj na http://www.yesstyle.com ili http://www.roseroseshop.com ja sam tu narucivala i narudzbe su dosle bez problema. Mislim da je na yesstyle free shipping za BIH.
Hvala puno na odgovoru, vec sam mislila da ce izostati. Narucila sam, drzeci fige, sa beautynetkorea.
emmahill

#18034 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Nisrin wrote:NAIDA MAKE UP AND ARTWORK, pogledajte njenu stranicu na FBu, cura studira na ALU, jaaaako je kreativna, koristi kvalitetnu kozmetiku, pristupacna je cijenom, sta pozelite zna uraditi, nesto kao Marina u Zagrebu...
Inace, rijec je o Naidi Đekić, radila je sa fotografima neke shootinge, revije, maske, cesto sminka djevojke privatno i sto je najbitnije- CISTA JE!
Također za nju preporuke, predivna i prefina djevojka i uzivo jos ljepša :) ne znam kako sam nju zaboravila.
AAmilaAA

#18035 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

E sve je to uredu al sminkanje 100 KM, iskreno to je meni previse.
Michun

#18036 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

AAmilaAA wrote:E sve je to uredu al sminkanje 100 KM, iskreno to je meni previse.
50 je ok...ne sminkas se svaki dan kod profesionalaca. 100 je puno, slazem se.
AAmilaAA

#18037 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Michun wrote:
AAmilaAA wrote:E sve je to uredu al sminkanje 100 KM, iskreno to je meni previse.
Joj Michun, volim kad se "slazemo" :D. To je nesto sto "nosis" nekih max 5-10 sati, i skines. Jeste da oni stvarno lijepo nasminkaju, gledala sam slike, al smatram da je bolje uloziti malo u svoj izgled ( u pogledu preparative) nego toliko platiti sminkanje.
Michun

#18038 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

AAmilaAA wrote:
Michun wrote:
Joj Michun, volim kad se "slazemo" :D. To je nesto sto "nosis" nekih max 5-10 sati, i skines. Jeste da oni stvarno lijepo nasminkaju, gledala sam slike, al smatram da je bolje uloziti malo u svoj izgled ( u pogledu preparative) nego toliko platiti sminkanje.
Ti i ja se vazda slazemo ;)
Sto bi reko moj prof nemojte se kolega nadovezivat!
Partizzanka

#18039 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

emahill vidim spominjes da se i kod tebe narucuju djevojke
jel i ti sminkas proff i koliko kosta?

ako mozemo kome preporuciti nekoga iz nase eskadrile zasto da ne
daj da vidimo fotke tvojih ruku djela :)

ja volim sminku i mrzim kada neko mladu vidno zabetonira puderom i stavi one grozne umjetne trepavice kao ono pile iz sesame street i ona jadna sva ukocena + oni vjestacki nokti bridal mani
:run:

treba valjda da bude neka prirodnost neka mladost nesto njezno i prozracno da ona sija od srece a ne od puder betona!
DiA 2005

#18040 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by DiA 2005 »

Partizzanka wrote:emahill vidim spominjes da se i kod tebe narucuju djevojke

ja volim sminku i mrzim kada neko mladu vidno zabetonira puderom i stavi one grozne umjetne trepavice kao ono pile iz sesame street i ona jadna sva ukocena + oni vjestacki nokti bridal mani

treba valjda da bude neka prirodnost neka mladost nesto njezno i prozracno da ona sija od srece a ne od puder betona!
Ja kad sam se udavala sama sebi napravim french, jer mi je uvijek isao od ruke i lijepi su mi nokti, a mrzim gelove i sve drugo umjetno. A sto se tice sminke, trazila sam skroz prirodno, nisam cak ni te trepavice imala. Sad mi nekako malo zao, reko bar za taj dan da se nisam bas ono full nasminkala, ali tvoje misljenje me malo smirilo hahaha :-D E sad mi se brat zeni, pa reko idem sad bas full fullova da napravim od sebe, bar jednom :)

P.S. Zvala sam Eminu juce vise puta, ali joj je stalno mobitel ugasen....
emmahill

#18041 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Partizzanka wrote:emahill vidim spominjes da se i kod tebe narucuju djevojke

Šminkam ali privatno na adresama, nisam u salonu niti se nešto previše reklamiram nego uglavnom preko preporuka idem, jer radim tek koji mjesec kao samouka (još kad kažem da mi je 19 god. ukopam se) pored faksa, naplaćujem 30-35 KM i ne mislim da sam blizu nekim većim i iskusnijim imenima, ali volim pratiti općenito šminkersku industriju i počela sam kao blogerka i kupac, jer mislim da su makeup proizvodi i kompanije neraskidivo vezani za umjetnički, aplikativni dio industrije, npr. Kevyn Aucoin kada je kreirao liniju za Revlonov Ultima II brend u neutralnim nijasama krajem 80ih krenuo je pokret heavy natural kroz cijele 90e kao tranzicija iz 80ih u 2000e, a mi vidimo u tome sad jedino milion neutralnih paleta i mislimo da je Naked brend i su Nejkedice izum stoljeća, ili recimo za crveni karmin, 60ih je već maltene izumro dok ga Madonna nije počela nositi 80ih i 90ih i MAC je tada kreirao Russian red za nju koji dan danas postoji kao jedan od top 5 MACovih najprodavanijih karmina, a mi crveni karmin možemo naći u bar 2-3 nijanse u svakom brendu (i kod Kineza čak :D). Tako da i kao kupac pratim razvoj drugog dijela industrije, a i kao šminker jer se tu mogu najbolje analizirati uticaji trendova, pogotovo u komercijalnoj bridal/večernjoj šminci jer uglavnom na našim prostorima šminku diktiraju klijenti, tj. njihovi zahtjevi.
Mislim da trend betoniranja nije ništa novo, kod nas su TV šminkeri i dalje popularni i općenito svugdje se u svijetu za TV betoniralo i malterisalo so prije nekih 10ak godina jer je to pravac proizišao iz teatarske scenske šminke gdje je najbitnija finalna slika i efekat na kameri bez obzira na stvarnu količinu šminke ili poteze koji su upotrebljeni da bi se istakao ili češće promijenio određeni oblik lica ili dijelova istog, ali kad pogledamo šminku na tv-u u posljednjih 5-10 godina otkad se razvila HD tehnologija nema više podloga u kamenu, crtanja obrva ili konturiranja smeđim i sivim nijansama (evo za primjer Spock u rimejku Star Treka, glumac je obrijao obrve i nisu mu crtali vulkanske obrve nego je šminker svaki dan 45 minuta do sat i po oblikao obrve i lijepio ih dlaku po dlaku). Tako da se taj trend taj trend nastavio popularizacijom YouTube-a i Instagrama jer je i to šminka za fotografije i naravno da će neko ko slika oko i obrvu definisati obrvu i pojačati je da se vidi ili zatamniti oko i pooštriti tuš jer se to sve ispere pod svjetlom ukoliko nije dovoljno intenzivno, problem nastaje kada dođe mladenka i traži cut crease i tuš i donese sliku do bola fotošopiranu i ispeglanu i traži takav makeup koji niti je pravilan, niti su nijanse izbalansirane niti ona ima ni približno crte lica za taj makeup, a da ne pričam kako je krajnji rezultat vrlo često na fotografijama samo crne, upale oči. Čak i ako je veća količina šminke savršeno izblendana i izbliza izgleda okej, neophodno je voditi računa o teoriji i balansu boja, sve propada u vodu ako su obrazi konturirani bronzerom pa nekome je vrat roz, lice žuto a strane lica narandžaste ili ima bijelo-crni ombre na očima i savršeno precizan tuš koji se krivuda kada se nasmije.
A još da se osvrnem na arapsku šminku, ko prati Keti sa Šminkenzi Bite stranice, pisala je svojedobno sa Šminkericu, ona odnedavno radi u Katru i kaže da joj dolaze čak i djevojčice od 6-7 godina na full makeup tretman ili da se nekim djevojkama od 20-30 godina od ekstenzija toliko prorijedila kosa da sad imaju rupe po glavi. I one transformacije koje se šire po netu Samera Khouzamija, upitno je kako izgledaju uživo i neophodno je znati da je to arapski stil šminke, sa različitim pristupom i tehnikama usklađenim njihovoj kulturi.

Image

I evo recimo što je po meni idealan bridal makeup, pa sad usporedite sa najdonjom slikom, ja sam šminkala.

Image

Image

Image

Image

Tako da stvarno umnogome zavisi od osobe do osobe šta traži, neko se transvetitskog makeupa neće odreći ni za živu glavu, ali ne znači da mora imati kockaste obrve, zacrnjene oči i eurokrem facu.

I btw, dosta pratim rasprave u In My Kit grupi koju je osnovao Kevin James Bennet, nagrađivani šminker nominovan za Emmy-a nekoliko puta, i bap su rasprave oko trendova u šminkanju jako popularne i reći ću vam da on uzme par stotina i hiljada za šminku na crvenom tepihu ili za bridal makeup za kojeg bi 99% naših cura reklo da je prejednostavan i običan. A isto važi za ostale šminkere koji su aktuelni u industriji, malo kad se na crvenom tepihu vidi ono što se viđa po instagramu. Čak i Urban Decay koji reklamira te Insta šminkere za svoje kampanje za promocije proizvoda unajmi Lottie Star, asistenticu Pat McGrath ili Anastasia Soare ih masivno promoviše, pogotovo tutoriale za obrve a ako pogledamo njene klijente, npr. Lana Del Rey i Amal Alamuddin na crvenom tepihu na Oskarima ove godine, od takvih obrva ni traga.
Last edited by emmahill on 17/04/2015 13:28, edited 1 time in total.
emmahill

#18042 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Ups, slučajno sam odgovorila sama sebi umjesto editovala post.
Nisrin

#18043 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:50, edited 1 time in total.
DiA 2005

#18044 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by DiA 2005 »

@emmahill :thumbup: :thumbup:
Molim te ponovi mi koliko dana unaprijed otprilike da zovem za sminkanje kod tebe ? :-D
emmahill

#18045 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Nisrin wrote:Lijepo sminkas moram priznati, iako je cudno osvjetljenje na prvoj slici pa je neodgovarajuca nijansa na licu djevojke, vjerujem zbog osvjetljenja i ugla fotografisanja!
Totalno si upravu za red carpet make-up, basnoslovne cifre se daju za "natural look" koji je nama svakidasnji, a ustvari je umjetnost istaci samo ono najljepse, a prikriti nedostatke, koje svako ima!
Ne znam na koju prvu misliš, ovu sa čokoladnom facom i crvenim karminom ili moju mladu, kako god, osvjetljenje me često zeza kad slikam ja sa mobitelom. A prosjek za crveni tepih je između 2000 i 5000 dolara, ja sam se zabezeknula kad sam saznala.
Nisrin

#18046 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:50, edited 1 time in total.
emmahill

#18047 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Nisrin wrote:
emmahill wrote:
Nisrin wrote:Lijepo sminkas moram priznati, iako je cudno osvjetljenje na prvoj slici pa je neodgovarajuca nijansa na licu djevojke, vjerujem zbog osvjetljenja i ugla fotografisanja!
Totalno si upravu za red carpet make-up, basnoslovne cifre se daju za "natural look" koji je nama svakidasnji, a ustvari je umjetnost istaci samo ono najljepse, a prikriti nedostatke, koje svako ima!
Ne znam na koju prvu misliš, ovu sa čokoladnom facom i crvenim karminom ili moju mladu, kako god, osvjetljenje me često zeza kad slikam ja sa mobitelom. A prosjek za crveni tepih je između 2000 i 5000 dolara, ja sam se zabezeknula kad sam saznala.

Na ovu gdje su djevojka i momak, ona sjedi na stolici...i otvorilo mi je ovu sa plavom mladom-predivno :D Ostale ne vidim na poslu, blokira mi nesto...

Na fotografiji je nekako glava u puno svjetlijoj nijansi u odnosu na vrat i dekolte, iako je konturiranje uradjeno, mozda je do HD make-upa??? Imam kolegicu koja je uzivo skroz OK, na slikama bijela ko les...i uvijek tako, cak i kad koristi najobicniju sminku...

Kojim brendovima sminkas? :D
Aaa, to je Samer Khouzami na slici kojeg sam spominjala, on je šminkao, inače radi taj arapski stil, u Libanonu uglavnom radi koliko sam skontala... A nema to veze sa HD šminkom, nego je postao baš popularan na Instagramu zbog svojih transformacija i ekstremnog konturiranja, a malo ko zna da žestoko fotošopira i ovo je neko okinuo sliku na Anastasia seminaru kojeg je vodio, kako to strašno crno-bijelo izgleda, poput maske. A mislim da je neko od njegovih učenika ili fotografa procurio neobrađenu sliku u javnost gdje se vidi maltene sloj brašna na licu i da je pokupio tužbu, a i portalima su izbrisani postovi koji su sadržavali tu fotografiju.
A za kolegicu koja je bijela, to je taj blic, nema veze sa SPF-om ili nekim sastojcima kako se dosta govorilo, jednostavno neki mobiteli izbijele lice čim je bilo šta na njemu, dok naravno kod nekih pudera mineralni SPF izbijeli. Npr. meni na Galaxy S3 svaka izgleda bijelo sa recimo i Supracolorom Kryolanovim i Inglotovim HD koji su baš za fotografije, dok od toga nigdje traga na iPhone slikama.

A brendovi, miješam profi, poluprofi i drogerijsko, uglavnom bilo šta što mi odgovara.
emmahill

#18048 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

DiA 2005 wrote:@emmahill :thumbup: :thumbup:
Molim te ponovi mi koliko dana unaprijed otprilike da zovem za sminkanje kod tebe ? :-D
To ti općenito kod svakoga zavisi koji je datum, može ti se potrefiti da je dan skroz prazan, a može biti već zauzet ili neko da uzme datum prije, čista sreća.
Partizzanka

#18049 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

koja je od ovih mladenki tvojir kistova djelo?
sve?
ili samo ova zadnja plavusa?
emmahill

#18050 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Partizzanka wrote:koja je od ovih mladenki tvojir kistova djelo?
sve?
ili samo ova zadnja plavusa?
Sve su moje osim ove prve slike što je Samer radio arapski makeup.
Post Reply