Slowmotion kafa
Moderator: anex
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Pijem kafu samo iz šoljica/fildžana koje nemaju crteže na svom dnu. Zbog uroka.
U stvari, kafu rijetko pijem. Pijem je zbog priče, ašikluka, itd. Glasao sam za četvrtak.
Divka&Franck surogat kafe sa mlijekom, zakon. Još od djetinjstva.
U stvari, kafu rijetko pijem. Pijem je zbog priče, ašikluka, itd. Glasao sam za četvrtak.
Divka&Franck surogat kafe sa mlijekom, zakon. Još od djetinjstva.
-
The_Fluid
U prichi o kafi, da spomenem i bombardovanje sa reklamama, od strane srbijanskih proizvodjacha kafe: Grand i Doncafe.
Izgleda da su oni shvatili prije stanovnika BiH koji se novac krije u kafi, u prodaji iste, te su na vrijeme osnovali svoje firme u BiH, napravili punionice i przhionice kafe te vjeshto ubiru kajmak.
Od bosanskih kafa, osim Vispak Visoko kafe, vrijedna spomena je jedino GAVIOTA (koju toplo i preporuchujem svima), iz Teshnja, odlichno upakovanu.
Ostale kafe su josh uvijek, mostly, na nivou manufakture, u zlatjanoj ambalazhi gdje crnim slovima najcheshtje pishe: KAFA. puni STR Kemo i raja.
Nazhalost.
Izgleda da su oni shvatili prije stanovnika BiH koji se novac krije u kafi, u prodaji iste, te su na vrijeme osnovali svoje firme u BiH, napravili punionice i przhionice kafe te vjeshto ubiru kajmak.
Od bosanskih kafa, osim Vispak Visoko kafe, vrijedna spomena je jedino GAVIOTA (koju toplo i preporuchujem svima), iz Teshnja, odlichno upakovanu.
Ostale kafe su josh uvijek, mostly, na nivou manufakture, u zlatjanoj ambalazhi gdje crnim slovima najcheshtje pishe: KAFA. puni STR Kemo i raja.
Nazhalost.
-
Engram::X
dobri moj...The_Fluid wrote: Od bosanskih kafa, osim Vispak Visoko kafe, vrijedna spomena je jedino GAVIOTA (koju toplo i preporuchujem svima), iz Teshnja, odlichno upakovanu.
gdje pazaris gaviotu
da li ima po sa granapima?
-
The_Fluid
mya wrote:inace ne pijem kafu, ali sam ljetos "otkrila" nescafe 3 u 1.
i sad se polako navlacim.
tako to pochne,
onda slijedi koja je dzhezva najbolja, gdje ima dobrih fildzhana/shalica? Je li i tebi bolji shetjer u refuzi? Itd.
Good luck
-
novalic
ja uzivam u jutarnjoj "usamljenickoj" kavi...
vecinom prva ustanem, i ravno u kuhinju, ukljucim masinu nespresso...
odem u kupaonu dok se masina ne ugrije, odem po jucerasnje novine u dnevnu, vratim se u kuhinju, nacurim malo duzu...
miris kave, novina, jutarnja tisina, samoca... ma uzivancija... koja traje jedno 15 minuta...
vecinom prva ustanem, i ravno u kuhinju, ukljucim masinu nespresso...
odem u kupaonu dok se masina ne ugrije, odem po jucerasnje novine u dnevnu, vratim se u kuhinju, nacurim malo duzu...
miris kave, novina, jutarnja tisina, samoca... ma uzivancija... koja traje jedno 15 minuta...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ne pijem kafu od ljetos i puno se bolje osjecam. Caj mi puno bolje lijeze
- manijak1
bug wrote:Rucno samljevenu? E pretjera ga ti![]()
najvise volim onu "samacku" jutarnju, ja i dnevni avazObicno je espresso jbg, nemaju u kafanama vise turske
Ponijeću termosku
-
missA
Trenutno sam u fazi instant kapucina.
Inace volim, volim kafu.
Najcesce pijem dzezva, 2 dcl vode i 1 zlica kafe. Volim i pijem rijetku bez secera. U lokalima majradije narucim kavu, rijetko gdje je "po mojoj mjeri napravljena" ali narucujam, navika !
Inace volim, volim kafu.
Najcesce pijem dzezva, 2 dcl vode i 1 zlica kafe. Volim i pijem rijetku bez secera. U lokalima majradije narucim kavu, rijetko gdje je "po mojoj mjeri napravljena" ali narucujam, navika !
- manijak1
Volim taj ali samo da znaš kako sam se provalio
kad mi je ponuđen
mislio ja irska kafa kad ono zamba
to je bila opomena pred isključenje iz raje
ali jutro mi počinje
u 08 najkasnije u 09 kad ne moram u 07
biti 1
.
ma hajde de - počinje u 11 i 01
jutro 
ma hajde de - počinje u 11 i 01
- manijak1
On meni iz Kanade nema Bosne
Josip već je objavljeno cognomen 
- manijak1
Jedino ako mene
otmu vanzemaljci
će se snimiti sama pobrinula se za kapućin Bug.