Vidi, velika vjerovatnoća je da ti se može desiti da ti ne stoji to što si kupila ili ti ne odgovara veličina. Pa ne možeš se pouzdati u jednog proizvođača čiju odjeću nosiš i zbnaš svoj broj, jer određeni model u tvojoj veličini može da ti ne odgovara, tj. da ti bude mal ili velik i da ne navodim druge razloge.BJB wrote:Better Man wrote:Moraš biti teški idiot pa kupovati odjeću i obuću preko interneta. takve stvari se ne kupuju dok se ne vide uživo i ne probaju.Ne zive svi u Sarajevu pa da mogu vikendom obici radnje i naci sta im odgovara, a Boga mi nije svako u prilici da trkne do Londona u shopping..Nemamo ni sestru, ni love za London...Osim toga svako zna svoj broj i sta mu odgovara. Ako vidim da mi se svidja kroj necega, sastav i imaju moj broj, zasto ne bih kupila to pa i preko interneta..
Meni ce igrom slucaja sutra doci 1 farmerke i 3 pantalone. Eto vidjecu hocu li se pokajati.
A to sto probam nesto nije nikakva garancija da se necu pokajati sto sam to nesto na kraju i uzela..
Sarajevo shopping
Moderator: anex
- Better Man
#6376 Re: Sarajevo shopping
- Better Man
#6377 Re: Sarajevo shopping
Zna se šta se kupuje preko interneta, a šta ne.Better Man wrote:Vidi, velika vjerovatnoća je da ti se može desiti da ti ne stoji to što si kupila ili ti ne odgovara veličina. Pa ne možeš se pouzdati u jednog proizvođača čiju odjeću nosiš i zbnaš svoj broj, jer određeni model u tvojoj veličini može da ti ne odgovara, tj. da ti bude mal ili velik i da ne navodim druge razloge.BJB wrote:Better Man wrote:Moraš biti teški idiot pa kupovati odjeću i obuću preko interneta. takve stvari se ne kupuju dok se ne vide uživo i ne probaju.Ne zive svi u Sarajevu pa da mogu vikendom obici radnje i naci sta im odgovara, a Boga mi nije svako u prilici da trkne do Londona u shopping..Nemamo ni sestru, ni love za London...Osim toga svako zna svoj broj i sta mu odgovara. Ako vidim da mi se svidja kroj necega, sastav i imaju moj broj, zasto ne bih kupila to pa i preko interneta..
Meni ce igrom slucaja sutra doci 1 farmerke i 3 pantalone. Eto vidjecu hocu li se pokajati.
A to sto probam nesto nije nikakva garancija da se necu pokajati sto sam to nesto na kraju i uzela..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6378 Re: Sarajevo shopping
Dragi better man imaju i dimenzije oznacene. Izmjeris, kupis model istih ili blago vecih dimenzija i to je to.
-
BJB
#6379 Re: Sarajevo shopping
Takodjer, velika vjerovatnoca je da ce mi stajati k'o saliveno i da cu biti presretna sto sam konacno kupila nesto sto mi se zaista svidja a ne nesto sto je dostupno.Better Man wrote:Vidi, velika vjerovatnoća je da ti se može desiti da ti ne stoji to što si kupila ili ti ne odgovara veličina. Pa ne možeš se pouzdati u jednog proizvođača čiju odjeću nosiš i zbnaš svoj broj, jer određeni model u tvojoj veličini može da ti ne odgovara, tj. da ti bude mal ili velik i da ne navodim druge razloge.BJB wrote:Better Man wrote:Moraš biti teški idiot pa kupovati odjeću i obuću preko interneta. takve stvari se ne kupuju dok se ne vide uživo i ne probaju.Ne zive svi u Sarajevu pa da mogu vikendom obici radnje i naci sta im odgovara, a Boga mi nije svako u prilici da trkne do Londona u shopping..Nemamo ni sestru, ni love za London...Osim toga svako zna svoj broj i sta mu odgovara. Ako vidim da mi se svidja kroj necega, sastav i imaju moj broj, zasto ne bih kupila to pa i preko interneta..
- P308
#6380 Re: Sarajevo shopping
Neke od najboljih odjevnih predmeta sam kupio preko neta. Cini se da sam i ja onda "teski idiot".
- yoda82
#6381 Re: Sarajevo shopping
Jebig i u radnji ako ne probaš može se desiti da se zezneš. Dosta puta mi se desilo da od istog ponuđača dvije stvari koje su označene sa istim brojem nisu iste veličine. Ovdje ne govorim o onim fazonima regular fit, slim fit..._BataZiv_0809 wrote:Dragi better man imaju i dimenzije oznacene. Izmjeris, kupis model istih ili blago vecih dimenzija i to je to.
Sa druge strane ja dosta stvari uzimam preko neta, ali iz ovog gore razloga ne uzimam gardarobu. Ne mislim da je to loše, samo postoji relativno velik rizik. Jednom naručio "moj broj", još mjerio na gardarobi sličnih karakteristika, i došlo mi sve veliko. Od tada preskačem kupovinu gardarobom netom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6382 Re: Sarajevo shopping
Nije to nista sto dobar krojac ne moze rijesiti za par maraka. Naravno pod uslovom da je veci broj od zeljenog.yoda82 wrote:Jebig i u radnji ako ne probaš može se desiti da se zezneš. Dosta puta mi se desilo da od istog ponuđača dvije stvari koje su označene sa istim brojem nisu iste veličine. Ovdje ne govorim o onim fazonima regular fit, slim fit..._BataZiv_0809 wrote:Dragi better man imaju i dimenzije oznacene. Izmjeris, kupis model istih ili blago vecih dimenzija i to je to.
Sa druge strane ja dosta stvari uzimam preko neta, ali iz ovog gore razloga ne uzimam gardarobu. Ne mislim da je to loše, samo postoji relativno velik rizik. Jednom naručio "moj broj", još mjerio na gardarobi sličnih karakteristika, i došlo mi sve veliko. Od tada preskačem kupovinu gardarobom netom.
- yoda82
#6383 Re: Sarajevo shopping
Naravno, ali i to zavisi šta uzimaš. Ja sam uzimao neke polo majice, i to se baš nije islatilo nositi krojaču. Za košulje, sakoe i pantole je druga stvar..._BataZiv_0809 wrote:Nije to nista sto dobar krojac ne moze rijesiti za par maraka. Naravno pod uslovom da je veci broj od zeljenog.yoda82 wrote:Jebig i u radnji ako ne probaš može se desiti da se zezneš. Dosta puta mi se desilo da od istog ponuđača dvije stvari koje su označene sa istim brojem nisu iste veličine. Ovdje ne govorim o onim fazonima regular fit, slim fit..._BataZiv_0809 wrote:Dragi better man imaju i dimenzije oznacene. Izmjeris, kupis model istih ili blago vecih dimenzija i to je to.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6384 Re: Sarajevo shopping
Pa polo majicu suzit i potkratit je brat bratu 20 minuta posla. Dok odijela i pantalone traze puno viseyoda82 wrote:
Naravno, ali i to zavisi šta uzimaš. Ja sam uzimao neke polo majice, i to se baš nije islatilo nositi krojaču. Za košulje, sakoe i pantole je druga stvar...
- yoda82
#6385 Re: Sarajevo shopping
Iskreno nije mi nikad ni naompalo da to pokušam (mislim da dam šnajderici). Kako ispadne? Bude li ok?_BataZiv_0809 wrote:Pa polo majicu suzit i potkratit je brat bratu 20 minuta posla. Dok odijela i pantalone traze puno viseyoda82 wrote:
Naravno, ali i to zavisi šta uzimaš. Ja sam uzimao neke polo majice, i to se baš nije islatilo nositi krojaču. Za košulje, sakoe i pantole je druga stvar...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6386 Re: Sarajevo shopping
Vidi, kao i svaki zanat, ako se dobro radi, bude super. Nadji dobrog snajdera i vidjeces rahatluka. Ne mozes ni zamisliti sta se se moze uraditiyoda82 wrote:
Iskreno nije mi nikad ni naompalo da to pokušam (mislim da dam šnajderici). Kako ispadne? Bude li ok?
Meni moja snajderica prepravlja skoro sve, jer sam bas van standarda.
-
BJB
#6387 Re: Sarajevo shopping
Takodjer, velika vjerovatnoca je da ce mi stajati k'o saliveno i da cu biti presretna sto sam konacno kupila nesto sto mi se zaista svidja a ne nesto sto je dostupno.Vidi, velika vjerovatnoća je da ti se može desiti da ti ne stoji to što si kupila ili ti ne odgovara veličina. Pa ne možeš se pouzdati u jednog proizvođača čiju odjeću nosiš i zbnaš svoj broj, jer određeni model u tvojoj veličini može da ti ne odgovara, tj. da ti bude mal ili velik i da ne navodim druge razloge.
Sve kao da su sili po mjeri-za mene.
Last edited by BJB on 18/02/2016 15:58, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6388 Re: Sarajevo shopping
zna li iko cijene pojedinačne greda za građevinu...
npr 12x 12 x 800
ili 12x 15 x 900
ako gdje ima ofrlje cjenovnik
ne mogu se snaći u metrima kubnim
npr 12x 12 x 800
ili 12x 15 x 900
-
Dzontra_Volta
#6389 Re: Sarajevo shopping
Gdje ima greda od 8/9 metara?Black swan wrote:zna li iko cijene pojedinačne greda za građevinu...
npr 12x 12 x 800
ili 12x 15 x 900
- tututuuuu
#6390 Re: Sarajevo shopping
Ako nisi siguran trazis da ti trgovac izmjeri u cm (ili incima) pa usporedis. A ako ispadne da nije dobro izmjereno uvijek mozes vratiti i dobijes novac natrag ako placas preko PayPala, sto je najcesce slucaj.yoda82 wrote:Jebig i u radnji ako ne probaš može se desiti da se zezneš. Dosta puta mi se desilo da od istog ponuđača dvije stvari koje su označene sa istim brojem nisu iste veličine. Ovdje ne govorim o onim fazonima regular fit, slim fit..._BataZiv_0809 wrote:Dragi better man imaju i dimenzije oznacene. Izmjeris, kupis model istih ili blago vecih dimenzija i to je to.
Izbor i cijene na netu i ovdje su neusporedive! Prednost je naravno u internet kupnji.
- tututuuuu
#6391 Re: Sarajevo shopping
Ne, nije tocno.GoodTaste wrote:Sve velike firme svugdje u svijetu imaju iste cijene (razlika u 10-20KM) i u isto vrijeme snizenje prave ... Zara, Massimo - to je ono sto mi je prvo palo na pamet.Dr Baltazar wrote:Jest kad tek stvari dođu. Mi nemamo sniženja kakva ima npr Njemačka. Eto i sam sam naveo primjer da su one Hugo Boss plaćene 70e, a nije bio zadnji broj. Al ima i primjera recimo Tom Tailor u Sarajevu je imao identične cijene stvari kao što su vani (nisam siguran, ali mislim da im je prvi put sve bilo 50% off kod nas). I Cacharel je napravio sličnu stvarGoodTaste wrote:Cijene su za orginalne stvari iste kao i vani, sve u 20-30 KM razlike. Sve mimo te cijene i nije bas original, vec neka AAA replika.
Razlika je sto kod nas nema toliko puno robe koliko ima po Austriji, Njemackoj, Engleskoj i ostalim zemljama.
Evo sada i Office shoes pravi odlicna snizenja i po 70%, naravno, samo neki brojevi ostali ... Al to se ne razlikuje ni u ostalim zemljama Evrope. Sto slabije ide ide i veci popust
Nigdje, ama bas nigdje, nece neko moci da kupi neku stvar koja kosta 100 KM za 30 KM, sem ako je neki outlet (roba od prije par sezona) i ako je ostalo 2 od 5 brojeva ... Svi prodavaci, ovih poznatijih marki (adidas, nike itd.), ako su zastupnici nekog branda ili uzimaju robu direkno od te firme, npr. Adidas, imaju ugovore s njima po kojoj cijeni ih kupuju, tako da PRODAVNICA 1 i PRODAVNICA 2 ce po istoj cijeni da kupe patike adidas.
Naravno ima slucajeva kada neka firma, recimo SportLife, uzme robu od neke druge prodavnice u svijetu, onako naveliko, neku robu i ovde prodaje po cijeni ovosezonskih, iako je roba od par sezona ...
Ja kad kupujem u Zari kupujem u austrijskoj jer su cijene recimo kaputa i po 70 maraka nize u odnosu na Zara BiH (i to kad nije snizenje). Na snizenju bude razlika i preko 150 KM! Drugo sto dosta tog online ima kupiti sto ovdje u radnjama uopce nema.
Ni ovo zadnje isto tako nije tocno. Kupio sam u istoj Zari kaput snizen sa 400 KM za cca 80 KM. Nikakav outlet, ostale razne velicine, al kad je pala cijena rasprodalo se online za mozda sat vremena. Iskusniji ljudi znaju kad su im otprilike snizenja i kad idu ona najbolja, i dok otkuca iza ponoci u dan snizenja to nestaje doslovno u minutama. Odes na refresh stranice a pola toga vise nema.
Kupio 4 lanene jakne, cini mi se 12 eura komad a bile su cini mi se preko 150 maraka. Dvije sebi (plava i bez) dvije prodao preko Ebaya za 200 KM, Bilo mi samo zao sto jos nisam kupio da jos prodam.
Drugacije je mozda u trgovinama koje preprodaju tudju robu.
-
Niemand
#6392 Re: Sarajevo shopping
Za male brojeve je po meni ipak bolje kupovati u radnji, ne zbog broja vec cijene. Cesto i mimo snizenja ti brojevi ostanu i budu snizeni, dok kad kupujes online cijena je ista za sve brojeve. Ovo za nas patuljke vrijedi. Za normalne brojeve mislim da nema neke razlike, isto je to sve.
-
samo pozitiva
#6393 Re: Sarajevo shopping
da imas neku orijentaciju...Black swan wrote:zna li iko cijene pojedinačne greda za građevinu...
npr 12x 12 x 800
ili 12x 15 x 900
ja neki dan uzeo...10X12X4 i 5 m 240.00 KM
10X12X6 m 250.00 KM
GREDE SVE DIMENZIJE DO 5m 240.00 KM
GREDE SVE DIMENZIJE 6m 250.00 KM
2 kom. 12x14x5m
12 kom. 12x14x4m
14 kom. 12x8x3m
4 kom. 10x10x4m
1 kubik daske colarice
630KM
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6394 Re: Sarajevo shopping
Odvadi malo za Zaru ziv bio.tututuuuu wrote:
Ne, nije tocno.
Ja kad kupujem u Zari kupujem u austrijskoj jer su cijene recimo kaputa i po 70 maraka nize u odnosu na Zara BiH (i to kad nije snizenje). Na snizenju bude razlika i preko 150 KM! Drugo sto dosta tog online ima kupiti sto ovdje u radnjama uopce nema.
Ni ovo zadnje isto tako nije tocno. Kupio sam u istoj Zari kaput snizen sa 400 KM za cca 80 KM. Nikakav outlet, ostale razne velicine, al kad je pala cijena rasprodalo se online za mozda sat vremena. Iskusniji ljudi znaju kad su im otprilike snizenja i kad idu ona najbolja, i dok otkuca iza ponoci u dan snizenja to nestaje doslovno u minutama. Odes na refresh stranice a pola toga vise nema.Tako da moras biti spreman i brzih prstica.
Kupio 4 lanene jakne, cini mi se 12 eura komad a bile su cini mi se preko 150 maraka. Dvije sebi (plava i bez) dvije prodao preko Ebaya za 200 KM, Bilo mi samo zao sto jos nisam kupio da jos prodam.Al nezgodno je to iz Austrije prebaciti do Sarajeva.
-
Niemand
#6395 Re: Sarajevo shopping
Bato, dje ti bude snajderica i jel samo prepravlja il i sije?
- tututuuuu
#6396 Re: Sarajevo shopping
Sta da "odvadim"? Ne razumijem._BataZiv_0809 wrote:Odvadi malo za Zaru ziv bio.tututuuuu wrote:
Ne, nije tocno.
Ni ovo zadnje isto tako nije tocno. Kupio sam u istoj Zari kaput snizen sa 400 KM za cca 80 KM. Nikakav outlet, ostale razne velicine, al kad je pala cijena rasprodalo se online za mozda sat vremena. Iskusniji ljudi znaju kad su im otprilike snizenja i kad idu ona najbolja, i dok otkuca iza ponoci u dan snizenja to nestaje doslovno u minutama. Odes na refresh stranice a pola toga vise nema.Tako da moras biti spreman i brzih prstica.
Kupio 4 lanene jakne, cini mi se 12 eura komad a bile su cini mi se preko 150 maraka. Dvije sebi (plava i bez) dvije prodao preko Ebaya za 200 KM, Bilo mi samo zao sto jos nisam kupio da jos prodam.Al nezgodno je to iz Austrije prebaciti do Sarajeva.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Truba
#6398 Re: Sarajevo shopping
spojiš dvije od po 4Dzontra_Volta wrote:Gdje ima greda od 8/9 metara?Black swan wrote:zna li iko cijene pojedinačne greda za građevinu...
npr 12x 12 x 800
ili 12x 15 x 900
- Truba
#6399 Re: Sarajevo shopping
samo pozitiva wrote:da imas neku orijentaciju...Black swan wrote:zna li iko cijene pojedinačne greda za građevinu...
npr 12x 12 x 800
ili 12x 15 x 900
ne mogu se snaći u metrima kubnimja neki dan uzeo...10X12X4 i 5 m 240.00 KM
10X12X6 m 250.00 KM
GREDE SVE DIMENZIJE DO 5m 240.00 KM
GREDE SVE DIMENZIJE 6m 250.00 KM
2 kom. 12x14x5m
12 kom. 12x14x4m
14 kom. 12x8x3m
4 kom. 10x10x4m
1 kubik daske colarice