Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Gray

#26 Re: Sarajevo shoping

Post by Gray »

iceman ze wrote:
Max Bunker wrote:, ja preko nje nabavio e ovakav dzemper http://www.dress-for-less.com/tmpl/en/d ... -C2saQxarm. Nije mi zeljela uzeti ni marku al znam da je kostao 75 eura. Taj isti dzemper je kod nas kostao preko 200 KM.
ja sam ga uzeo u Merkatoru na snizenju za 110 Km... :-) samo je plave boje.......inace ga i nebi uzeo da ga nije bilo na snizenju, ona prodavica TH u BBI je stvarno zara.........tamo skoro ida ne zalazim :roll:

E isti takav sam ja uzeo, samo svijetlo plavi za 23 dolara (oko 35 km).
EUROBIH

#27 Re: Sarajevo shoping

Post by EUROBIH »

Gray wrote:
Max Bunker wrote:Pa naravno da nas pale po usima, kada ni jedna "markirana radnja" ( osim Adidas Shopa-MOZDA ) nije dio lanca te modne marke za koju se izdaje.
Vidim cijene " Tommy Hilfigera " u Sarajevu i sjebem se ( nije to pitanje imas li ili nemas, vec hoces neciju penziju dati za neku kosulju koju ces obuci 2 ili 3 puta ). Dosla tetka od mog prijatelja, koja inace radi za "Tommy Hilfiger " u Njemackoj i zena se iznenadila kada je vidjela da postoji "njihova" radnja u Sarajevu a pogotovo kada je vidjela cijene.
Kasnije, ja preko nje nabavio e ovakav dzemper http://www.dress-for-less.com/tmpl/en/d ... -C2saQxarm. Nije mi zeljela uzeti ni marku al znam da je kostao 75 eura. Taj isti dzemper je kod nas kostao preko 200 KM.

Jednostavno, te nase "markirane" radnje se opremaju po sistemu uzmes kombi, odes u Italiju/Austriju, kupis robu i onda je vamo prodajes za koliko hoces.
u bbi ne plaćaš dzemper nego mali postotak lihvarske kirije :lol: ...a o zastupništvu brendova u :bih: može da se napiše poduži tekst,jer sam kompetentan i imam jedan svjetski brend u zastupništvo na koje sam 3 godine čekao dozvolu,da bi mi papanka u bbi na tečnom purgerskom rekla da ne znaju za taj brend :oops: koji ima u 60-tak zemalja.......a kad vidim da je taj bbi postao veliko šetalište,a kupaca sa kesama malo, ne žalim NIKAKO,jer onaj ko ima pare taj ih troši vani
iceman ze

#28 Re: Sarajevo shoping

Post by iceman ze »

Uzimam ja iz NY robu takodjer, i ustede su velike, bez obzira na trokove shipmenta, s obzirom da su ovdje cijene astronomske, u principu se isplati nabavljati izvana. Jednom sam ustedio na jednom rodjendanskom poklonu ravno 200 KM, jer je taj isti proizvod duplo skuplji ovdje nego u USA, a o kvalitetu necu ni da govorim. :-)

Ali tema je shoping u Sarajevu, tak da ako imate kakve savjete...... :) ja uzimam Tom Tailorovu robu vec dugo, i malo je reci da sam prezadovoljan. Imam majice koje sam kupio prije 5 godina, i dan danas ih nosam.... :-D
sakop

#29 Re: Sarajevo shoping

Post by sakop »

cijene u sarajevu su astronomske, nista ne kupujem u bbi,skupo do neba

vaša lova ali dati oko 200 KM eventualno za jamper ili mokasine :-) , pa i skoro je bilo za sunčane naočale stotine KM
pa mislim recite gdje i kako zaradite novce za takve stvarri ako nije problem?
bagatela i azel rules :D i sniženja, kupim sada da nosim naredne sezone-nema se :) (nije reklama ali u bageli i azeluu sličnim prodavnicama se za 100 KM obući i odjenuti sasvim OK )

mislim da postoji razlika i u cijenama iste prodavnice u različitim gradovima-u sarajevu je najskuplje
u banja luci i drugim gradovima rs je mnogo jeftinije,

šta reći-blago vama ako dajete 200 KM i više na fancy odjeću
*mima*

#30 Re: Sarajevo shoping

Post by *mima* »

Ima se...može se......svaki dan grah za ručak....
Suzie Q

#31 Re: Sarajevo shoping

Post by Suzie Q »

radi ovih cijena u našim radnjama sam prestala kupovati ovdje osim ono što moram, ja čim skupim love odem u Njemačku u Metzingen (outlet centar kod Stuttgarta, skoro sve modne marke), tvorničke cijene, još kad su rasprodaje pamet mi se oduzme... nedavno momku kupila u adidasu nove tene kojih ni nema kupiti kod nas, za 20€.

počela sam donositi i za prijatelje i poznanike, makar svi znamo da je original a ovdje prevrnem stvar sto puta i opet sumnjam....
swirl

#32 Re: Sarajevo shoping

Post by swirl »

Ma kod nas su cijene katastrofa. Jutros slucajno otvorim stranicu http://www.shopsavannahs.com/ i kad sam vidjela cijene markiranih cipela, i skontala sta nama ovdje prodaju po Gemi, Baldininiju, Bati, i inim radnjama, zlo mi dodje. Ali gore smo mi budale, koje dajemo tolike pare za stvari koji negdje kostaju sigurno manje, nego sto im je cijena ovdje. :-?
hana_montana

#33 Re: Sarajevo shoping

Post by hana_montana »

melb26sa wrote:http://www.dsw.com/dsw_shoes/search/sea ... tid=339571
Loafers kakvih hoces - nisu ni skupe...
a jel se moze s ove stranice naruciti u BiH,ja nesto probala al me zeza ova shipping address :roll: a vidjela sam neke tandale za tancanje :-D
Bambi_na_kofeinu

#34 Re: Sarajevo shoping

Post by Bambi_na_kofeinu »

zivotinjica13 wrote:ja sam kupila te mokasine iz alpine, preslatke su al zuljaju uzaaasnoooooo
imaju taj sav naprijed koji ubija...:(
ne preporucujem...
Užas, da, žulja ona nitna čini mi se...a predivne su mi :sad:
alibaba_i_30_godina

#35 Re: Sarajevo shoping

Post by alibaba_i_30_godina »

Gospoda Ministarka wrote:Nama su cijene duplo vece od evropskih (u vecini slucajeva) a o nasoj plateznoj moci nezelim ni da pricam.
H&M su duplo jeftinije nego kod nas.
Gdje ima H&M kod nas u Sarajevu? :? :?

Sto se tice cijena, moraju biti tako visoke kada pucaju marzu i po 400%. :-) :-)

(Tako mi rece jedna poznanica koja je radila u jednoj od 'poznatih' trgovina.)
alica.k

#36 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

NeyDan wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Nama su cijene duplo vece od evropskih (u vecini slucajeva) a o nasoj plateznoj moci nezelim ni da pricam.

Sto se tice cijena, moraju biti tako visoke kada pucaju marzu i po 400%. :-) :-)

h&m imas u tiffany-ju, nije bas sve najnovija sezona, ali neke stvari zimus su bile iste ko i na stranici sto ima h&m.
alibaba_i_30_godina

#37 Re: Sarajevo shoping

Post by alibaba_i_30_godina »

alica.k wrote:
NeyDan wrote:

h&m imas u tiffany-ju, nije bas sve najnovija sezona, ali neke stvari zimus su bile iste ko i na stranici sto ima h&m.
Nisam znao za to. Tako mi je krivo kad odem na stranicu C&A i kad vidim kako imaju odlicnih stvari za malo para al' ne dostavljaju u nasoj zemlji. :roll:
http://www.cunda.de/Shop/HtmlStart/start.html
Sarajevo89er

#38 Re: Sarajevo shoping

Post by Sarajevo89er »

Zdravo! Zanima me gdje i da li se u Sarajevu mogu naći karirane pantalone za muškarce? Ako ste ikad gledali golf ,tamo možete vidjeti tako nešto.
Znam da sam vidio nekoliko ljudi koji ih nose ali ja ih nikako i nigdje ne mogu naći. Molim pomoć,hvala.
stern 2010

#39 Re: Sarajevo shoping

Post by stern 2010 »

Sto se tice baletanki imas u Tiffany-ju po 20 km,samo brzo nestanu pa zamoli prodavacicu da ti ostavi tvoj broj.Ja sam sebi tamo uzela a moja sestra iste platila u njemackoj 15 eura.Imas i na piku hm obuce samo sto su lupili neke nenormalne cijene,sandale 89km a u Tiffany -ju iste 39km.Imas i u Retru u Robotu baletanki,moze se uvijek nesto lijepo na snizenju naci.
sakop

#40 Re: Sarajevo shoping

Post by sakop »

nikad nikog nisam vidio da je kupio /izašao iz prodavnice marlboro kod vatre,jeste li vi?
pa eto onima koji su parali mjesta za shopping :-D
semmy

#41 Re: Sarajevo shoping

Post by semmy »

danas kupila ove :D cijena 45km, leonardo

Image
Max Bunker

#42 Re: Sarajevo shoping

Post by Max Bunker »

Sarajevo89er wrote:Zdravo! Zanima me gdje i da li se u Sarajevu mogu naći karirane pantalone za muškarce? Ako ste ikad gledali golf ,tamo možete vidjeti tako nešto.
Znam da sam vidio nekoliko ljudi koji ih nose ali ja ih nikako i nigdje ne mogu naći. Molim pomoć,hvala.

Eh ovako. Ne znam sada jel zelis neke skupe ili ovako, pristupacnije. Ja sam svoje uzeo u Springfield-u i platio ih 90 KM ( proslo proljece ).
Gospoda Ministarka

#43 Re: Sarajevo shoping

Post by Gospoda Ministarka »

Jedno pitanjce...
Danas sam u gradu na nekim plakatima vidjela reklamu za Pimkie u Robotu na Socijalnom, sad da li je to gazda kupio robe od prije 3 sezone i nabio cijene kao da je u pitanju neki aman zaman brend ili je to bas Pimkie?

http://de.pimkie.com/
alica.k

#44 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Gospoda Ministarka wrote:Jedno pitanjce...
Danas sam u gradu na nekim plakatima vidjela reklamu za Pimkie u Robotu na Socijalnom, sad da li je to gazda kupio robe od prije 3 sezone i nabio cijene kao da je u pitanju neki aman zaman brend ili je to bas Pimkie?

hej, to ti je jedna bolesna prodavnica, pokupili su sa smeca (ima i poderanih stvari, lol), bas je onako, BEZVEZE. mislim, moze se naci ponesto, al vecina je... :run:

pravi pimkie jeste, a cijene su niske.

ima i stradivarius i cache cache, a nesto malo i bershke...
Gospoda Ministarka

#45 Re: Sarajevo shoping

alica.k wrote:

hej, to ti je jedna bolesna prodavnica, pokupili su sa smeca (ima i poderanih stvari, lol), bas je onako, BEZVEZE. mislim, moze se naci ponesto, al vecina je... :run:

Majke mi, imam osjecaj da ti samo hodas po trgovinama :lol:
sve sto treba oko kupovine tebe treba pitati.
Nego, jel se isplati otici tamo?
Koliko je to niska cijena?
alica.k

#46 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Gospoda Ministarka wrote:
alica.k wrote:

Majke mi, imam osjecaj da ti samo hodas po trgovinama :lol:
sve sto treba oko kupovine tebe treba pitati.
Nego, jel se isplati otici tamo?
Koliko je to niska cijena?
isli kupit sto, pa usput da vidim sta je. a previse sam se nadala da ce se otvorit neka polunormalna prodavnica ovdje, a u robotu pogotovo. ono stradivariusa i bershke vidjelo nije.

a cijene...ja sam uzela nekakvu pimkie majicu (samo jer znam curu sto tamo radi, inace ne bih nis) za 10KM. majica onako, bez rukava, al mekana. iskreno, ako neko trazi onakvu robu, radje u bingo. sve isto, a jos i jeftinije... (edit: vec sam negdje pisala da sam nasla pimkie, cache cache, stradivarius i bershku u bingu, cijene do 15KM. ima i dobrih farmerica.)

ja se vise ne popela na treci sprat u robotu radi toga :D.
Gospoda Ministarka

#47 Re: Sarajevo shoping

Hvala alica.k :)
Loulou

#48 Re: Sarajevo shoping

Post by Loulou »

Nešto malo OT, ali ipak u vezi sa shopingom...
Meni je tako žao što nas "lopatama (ma šta lopatama - bagerima) uzimaju" u tim buticima za robu koja se u inostranstvu može kupiti po 3 puta nižoj cijeni... :sad:
Shoping centri se svode na niz butika i butikčića sa istom ili sličnom robom i istim takvim cijenama...
EliasVeskot

#49 Re: Sarajevo shoping

Post by EliasVeskot »

Ja predlazem da počnemo švercat robu :lol: ko u stara (dobra) vremena
Možemo nekom iskusnom germanu platiti onu German wings kart od 19 ojra pa da nam donese svega, dobro njemu/njoj, dobro nama :lol:
sis

#50 Re: Sarajevo shoping

Post by sis »

Ja sam bila u Pimkiju u Robotu i nasla slatkih tunika stradivarius poprilicno jeftino. mislim da su prave jer sam ih vidjela na stradivarius webu http://www.stradivas.com/pics/3H.jpg. ne izgleda mi smece kao azel recimo...
Post Reply