Ako netko naleti na kakav smeđi štofić za kapute a da je lijep, nek javi. Jučer sam bila u kupovini materijala i nisam našla smeđi. Svima sam napravila torbe osim sebi
Rukotvorine
Moderator: anex
-
Karen
#76 Re: Rukotvorine
Hvala
Ako netko naleti na kakav smeđi štofić za kapute a da je lijep, nek javi. Jučer sam bila u kupovini materijala i nisam našla smeđi. Svima sam napravila torbe osim sebi
-
McP
#77 Re: Rukotvorine
Thea... na carsiji je super radnjica i vuna nije toliko skupa... Isplela sam svojoj mrvici sal - vise kao rolka... Spojen s obje strane, dosta sirok i samo se natakne preko glave... Odlican. Trebalo mi je samo pola klupka vune a jedno klupko je 4KM. Ima i jeftinijih.thea wrote:cula sam da imas diljem bih osnovane asocijacije rukotvorina, recimo znam da je Amela R. nasa modna dizajnerica imala tavo nesto u Sa, zene su radile cak su izvozili u inostranstvo. znam da su nesto radili sa nekim od talijakskih modnih dizajera.
Ja znam pleti, to sam naucila kao dijete, ali nikad nista ne pletem. samo zakrpim dzemper ako gdje pukne koja nit, sto se jako puno dogada sa kasmirom.
voljala bi sebi isplesti jedan multikolor sal, ali dok bi kupila vunu trebalo bi mi pun dzep para, jer ono sto zelim bi me automaski previse kostalo. jos pletenje, imala sam jednu frendicu sa faksa, ona je plela po autobusu, vozu, sal decku za bozic, bilo je to tako slatko.
- Jara
#78 Re: Rukotvorine
Super!thousands of voices wrote:Odlicnai jos jednom
za reciklazu
- paja patak
#80 Re: Rukotvorine
smedji materijal ces se bas namuciti dok nadjes, tezak je proces farbanja i nema ga puno u prodajiKaren wrote:Hvala![]()
ali ako ga gdje ima to je onda mitex definitivno. takodje, u radnjama gdje se prodaju stofovi za presvlacenje namjestaja i eko koza.. tu cesto nadjem neke skroz dobre materijale a jako jeftine
sijem sebi sve, od hlaca, haljina, tunika pa i majice ponekad. nosim hidzab, a odjeca koja zadovoljava moje kriterije ima nerealne cijene. tako da sam naucila (od mame) i sada sve sto mi padne na pamet bude realizovano
-
Karen
#81 Re: Rukotvorine
Mima, odakle ti kroj, jako je lijepa 
Paja patkice, da, smeđi štof mi je najteže za naći dok sivih ima na izbor.
Uglavnom, došle su mi neke tkanine sa ebaya pa ću početi sa patchworkom. Još da mi je naći široki dvostruko ljepljivi flizelin, i njega sam naručila ali tek jučer. Znači nema rada 15 dana.
Sad radim jednu haljinu od štofa bez rukava za početak, muku mučim sa rajfešlusom
Ali bit će.
Paja patkice, da, smeđi štof mi je najteže za naći dok sivih ima na izbor.
Uglavnom, došle su mi neke tkanine sa ebaya pa ću početi sa patchworkom. Još da mi je naći široki dvostruko ljepljivi flizelin, i njega sam naručila ali tek jučer. Znači nema rada 15 dana.
Sad radim jednu haljinu od štofa bez rukava za početak, muku mučim sa rajfešlusom
- paja patak
#82 Re: Rukotvorine
ma ne sikiraj se, rajflesus ti je uvijek problem kod pocetnika.
doduse meni je i sad to najmrzi dio, pogotovo kad je onaj veliki kod haljina.. sad je standard onaj skriveni, i ljepse izgleda na odjeci, jer se ne vidi
mima sta ti koristis? Burdu? ili sama pravis snitove?
doduse meni je i sad to najmrzi dio, pogotovo kad je onaj veliki kod haljina.. sad je standard onaj skriveni, i ljepse izgleda na odjeci, jer se ne vidi
mima sta ti koristis? Burdu? ili sama pravis snitove?
-
Karen
#83 Re: Rukotvorine
Ma meni su torbe bolna točka oduvijek, i divno se osjećam kad jednu završim. Odjeća mi je manje zanimljiva ali moram priznati da je zgodno znati sam sebi nešto napraviti. Ako netko ima kroj za košulju - haljinu iz neke Burde, nek mi se javi ako želi prodati.
- thea
#84 Re: Rukotvorine
Karen, ja cu ti dati nekoliko korisnih savijeta koje sam ja koristila kad sam pocela siti.
uzmi staru kosulju koju mozes naci u buvljaku te ispori, ili ako neces da je isporis mozes je po rubovima makazama isjeci. ili uzmi novine klasicne i isjeci sama sebi zeljeni sablon za kosulju suklnju haljinu.na pod postavis novine povezes duzinu zeljenu trakom i jedan po jedan dio spustas i ocrtavas, nakon tog dobijes dijelove ispises sta je i ostavis, ja jos imam neke moje stare.
dodas jos 2-3 cm, sluzim se iglicama i obavezno olovkom mozes i neke bojice, crtaj naizvrat. mongo pomaze.
uzmi staru kosulju koju mozes naci u buvljaku te ispori, ili ako neces da je isporis mozes je po rubovima makazama isjeci. ili uzmi novine klasicne i isjeci sama sebi zeljeni sablon za kosulju suklnju haljinu.na pod postavis novine povezes duzinu zeljenu trakom i jedan po jedan dio spustas i ocrtavas, nakon tog dobijes dijelove ispises sta je i ostavis, ja jos imam neke moje stare.
dodas jos 2-3 cm, sluzim se iglicama i obavezno olovkom mozes i neke bojice, crtaj naizvrat. mongo pomaze.
- graue_maus
#85 Re: Rukotvorine
thousands of voices wrote:Evo nesto i moje. Probala sam siti, uspjesno sasila jedne gege i nikad vise nista nisam sasila, heklati - isheklalala jednu kapu, praviti nakit - napravila brdo toga i jos me drzi
-
Karen
#86 Re: Rukotvorine
Ne, znam ja precrtati šnit i šiti po njemu. Samo mi je zanimljivije praviti neodjevne predmete.thea wrote:Karen, ja cu ti dati nekoliko korisnih savijeta koje sam ja koristila kad sam pocela siti.
Za košulju haljinu sam pitala jer imam jednu ali nije dovoljno duga, pa je nosim ko tuniku, a ne bi je parala, previše mi je draga.
-
Karen
#88 Re: Rukotvorine
Super, imam osjećaj da mi je tvoj nivo nedostižan 
-
*mima*
#89 Re: Rukotvorine
ma kakav crni nivo....
.....ja to "opletem"....pad kud puklo da puklo.......ako i pokvarim ...pokvarim sebi...... 
-
Karen
#90 Re: Rukotvorine
Ovu si baš fino "pokvarila", odlična je. Može i slikica sa modelom? 
-
*mima*
#91 Re: Rukotvorine
Trebala sam ja ovu haljinu slikat na sebi...jer puno bolje izgleda nego ovako......sad se spremam da sijem jos ludju haljinu....... 
-
Karen
#92 Re: Rukotvorine
Slike na tebi, naravno. Slikaj
I cipele i torbu uz to 
Pitanje, da li heftaš ili šiješ na igle?
Pitanje, da li heftaš ili šiješ na igle?
-
*mima*
#93 Re: Rukotvorine
Ma jooooooook.....i ovo je previse od mene......ne volim ja postavljanje slika licnih stvari..........a naravno da sve prvo naheftam....isprobam......isparam...pa opet naheftam....
...i tek onda ide masina.....
-
Karen
#94 Re: Rukotvorine
Kako imaš živaca??? Mene heftanje nervira i uopće mi ne ispadne bolje sa heftanjem nego iglama. Doduše, nisu neke komplicirane stvari...
Ne moraš lice i jmbg stavit, dovoljno da se haljina vidi
Ne moraš lice i jmbg stavit, dovoljno da se haljina vidi
-
*mima*
#95 Re: Rukotvorine
Ja ne mogu nista bez heftanja.......valjda navika.........i kad je sve kako treba onda masina....... 
-
Karen
#96 Re: Rukotvorine
Znam da je to ispravno ali nemam živce. I gledam na youtube isto preskaču heftanje, odakle se ja učim. Dok na kursu bi mi teta održala predavanje kad preskočim heftanje
Zalažem se za umjetničku slobodu 
-
*mima*
#97 Re: Rukotvorine
Ma nek svako radi kako mu je lakse.......ja ti kazem....navikla sam da prvo naheftam.....i kad imam dobar snit..ja to prvo naheftam.......jednostavno en smojem dok ne naheftam i ne probam....uvijek nesto bude za popravit.....
- paja patak
#99 Re: Rukotvorine
ja nikad ne heftam
navika I guess
izrezem,nafatam iglicama gdje treba i odmah pod masinu, i onda overlovka
doduse to je kad sijem sebi, jer iskljucivo biram ono sto mi stoji, a sto ne stoji necu ni siti.. kad sijem nekome drugom, onda vecinom bude patnje, jer nemamo svi iste dimenzije pa onda popravljas
zato i sijem samo bliskim osobama, koje mogu trpit i koje mogu mene trpit 
izrezem,nafatam iglicama gdje treba i odmah pod masinu, i onda overlovka