Biser je u Kasindolskoj ulici na broju 23; lokacija jeste malo nezgodna ali se stvarno isplati. Kurs traje dva mjeseca svaki dan (osim vikendom) sto je po meni odlicno; prvo se uci sivanje suknje (pravljenje kroja za suknju) i naravno, vi birate materijal i kroj. Nakon toga rade se hlace i opet je naravno kroj i materijal po izboru, ali se hlace rade po vec gotovom snitu (izaberete model iz jedne od Burdi koje su tamo i ucite vaditi snit). Posljednje sto se radi je kosulja, opet po vlastitom izboru. Ako zavrsite ta tri obavezna odjevna predmeta ranije mozete uzeti jos nesto po vlastitom izboru.beautyfool wrote:a gdje se nalazi Biser ? Koliko dugo traje kurs i jeli ima vise stepeni ili samo jedan ?njonjica wrote:Imas besplatan kurs u Biseru, ja zavrsavam u utorak.ljetni_dan wrote:Morat ću se i ja organizovati, pa da barem naučim sebi nešto uraditi. Ne znam ni ja sa mašinom, ručno znam mnogo sitnica da baš dobro uradim, ali mašina je mašina, i svaki mi put bude krivo kad skontam da bi ja to sebi bolje![]()
od teta koje mi nešto urade.
Novi kurs pocinje u avgustu, nazovi vidi ima li jos slobodnih mjesta.
http://www.klix.ba/forum/kursevi-razni-t71544s75.html
Edit: zna li neko gdje kupiti one kuglice od stiropora?
Trenutno se radi samo taj osnovni kurs a mislim da bi mozda organizirali i napredni ako bi bilo dovoljno zainteresiranih zena. Zato zovite, pitajte (ja sam vec pitala za napredni kurs)
Za forumasice koje vec imaju iskustva sa sivenjem: nije lose otici i na ovaj pocetni kurs (osim ako ste bas prava "stela" u sivanju) jer uvijek postoje neki "fazoni" zanata koje samo majstori znaju a gospodja koja vodi kurs vrlo rado prenosi znanje koje ima.
(U istom centru postoje kursevi informatike i engleskog-to je stepenovano, pa mozete i za to pitati.)
Evo jos jednom broj telefona 063 943 200, gospodja Bahra vodi evidenciju.
I da znate, sve je besplatno.