Rukotvorine

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
njonjica

#276 Re: Rukotvorine

Post by njonjica »

beautyfool wrote:
njonjica wrote:
ljetni_dan wrote:Morat ću se i ja organizovati, pa da barem naučim sebi nešto uraditi. Ne znam ni ja sa mašinom, ručno znam mnogo sitnica da baš dobro uradim, ali mašina je mašina, i svaki mi put bude krivo kad skontam da bi ja to sebi bolje :oops: :-D od teta koje mi nešto urade.
Imas besplatan kurs u Biseru, ja zavrsavam u utorak.
Novi kurs pocinje u avgustu, nazovi vidi ima li jos slobodnih mjesta.

http://www.klix.ba/forum/kursevi-razni-t71544s75.html

Edit: zna li neko gdje kupiti one kuglice od stiropora?
a gdje se nalazi Biser ? Koliko dugo traje kurs i jeli ima vise stepeni ili samo jedan ?
Biser je u Kasindolskoj ulici na broju 23; lokacija jeste malo nezgodna ali se stvarno isplati. Kurs traje dva mjeseca svaki dan (osim vikendom) sto je po meni odlicno; prvo se uci sivanje suknje (pravljenje kroja za suknju) i naravno, vi birate materijal i kroj. Nakon toga rade se hlace i opet je naravno kroj i materijal po izboru, ali se hlace rade po vec gotovom snitu (izaberete model iz jedne od Burdi koje su tamo i ucite vaditi snit). Posljednje sto se radi je kosulja, opet po vlastitom izboru. Ako zavrsite ta tri obavezna odjevna predmeta ranije mozete uzeti jos nesto po vlastitom izboru.

Trenutno se radi samo taj osnovni kurs a mislim da bi mozda organizirali i napredni ako bi bilo dovoljno zainteresiranih zena. Zato zovite, pitajte (ja sam vec pitala za napredni kurs) :D .

Za forumasice koje vec imaju iskustva sa sivenjem: nije lose otici i na ovaj pocetni kurs (osim ako ste bas prava "stela" u sivanju) jer uvijek postoje neki "fazoni" zanata koje samo majstori znaju a gospodja koja vodi kurs vrlo rado prenosi znanje koje ima.

(U istom centru postoje kursevi informatike i engleskog-to je stepenovano, pa mozete i za to pitati.)

Evo jos jednom broj telefona 063 943 200, gospodja Bahra vodi evidenciju.

I da znate, sve je besplatno. :)
njonjica

#277 Re: Rukotvorine

Post by njonjica »

graue_maus wrote:trazeci kako da popravim ostecenu torbu , dobi ideju da novu napravim :-) ...
http://www.youtube.com/watch?v=o-nDmU46 ... creen&NR=1
Super je ova torba :)

Ja trenutno sijem skolsku torbu za kcer onako u vintage stilu, vidjet cemo na sta ce to liciti :D
Karen

#278 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

Step dekica :)
Image
CherryLips

#279 Re: Rukotvorine

Post by CherryLips »

Karen,dekica je super:)

Kutija za jednu djevojcicu :

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Karen

#280 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

Hvala draga :) Možeš mi na pp poslati cijenu podmetača za čaše :)
Karen

#281 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

Image
Ancica

#282 Re: Rukotvorine

Post by Ancica »

CherryLips gdje si naucila salvetnu tehniku? Ja imam zelju, ali nema kurseva. Mozes li objasniti malo, sta treba za pocetak? Salveta imam, to sam skupljala dok sam bila mala :-D Kakve jos boje trebaju i ljepila?
CherryLips

#283 Re: Rukotvorine

Post by CherryLips »

Ancice,sve sam naucila sa interneta,tipkala,trazila,nailazila na more stranica,ali nijednu posebnu ti ne mogu preporuciti...uglavnom,uhvati se google-a i sretno:)
Ancica

#284 Re: Rukotvorine

Post by Ancica »

Hvala na brzom odgovoru :) Tako sam i radila, ali treba mi jos vremenaaaa. Nego de mi samo reci, kakve boje trebaju, je li skupo to? I koliko sa onom jednoom bocicom mogu uraditi? :-)
jedna tamo

#285 Re: Rukotvorine

Post by jedna tamo »

ove stvarčice su prelijepe, obožavam nešto univerzalno bilo da se radi o stvarima za kuću ili garderobi :)
Unikatna

#286 Kupi unikat

Post by Unikatna »

S obzirom da sam nova na forumu, prije svega, pozdrav za sve clanove. :)
Od ranije citam forum, ali sam tek sada odlucila da se registrujem, kako bih mogla otvoriti ovu temu.

Naime, prije nekoliko mjeseci sam se, iz hobija, ljubavi i neke zainteresovanosti, pocela baviti rucnim radovima. U pocetku sam te radove pokazivala samo porodici i bliskim prijateljima, te ih uglavnom poklanjala. Dobijala sam samo pohvale, i drago mi je da su ljudi odusevljeni time. Prije otprilike mjesec dana, na nagovor nekoliko prijatelja i clanova porodice, odlucila sam da ove unikatne radove "iznesem" u javnost, odnosno da se malo vise angazujem i pocnem ih prodavati. Pravila sam razne vrste unikata, prvo zenske torbe i torbice, zatim unikatne, ukrasne broseve, ukosnice, rajfove za kosu, umjetnicke slike, itd.

Nakon sto sam napravila malo veci broj unikata, pocela je i prodaja - prvo je to islo "na preporuku", zatim i na jednom sajmu, a prije nekoliko dana sam odlucila da napravim i facebook stranicu kako bi ljudima bilo lakse da pogledaju i naruce artikle online. Facebook stranica se zove "Kupi unikat" (http://www.facebook.com/kupiunikat).
Trenutnu ponudu mozete pogledati ovdje: http://www.facebook.com/kupiunikat/photos .

Molim Vas da posjetite stranicu, pogledate unikate, i napisete ovdje Vas komentar, misljenje, itd.
Svaka kritika, prijedlog, komentar i sl. su dobrodosli :)
Naravno, ako Vam se nesto svidi, mozete to i naruciti.

P.S. Izvinjavam se na malo duzem postu, i nadam se da admini nece zamjeriti sto sam otvorila novu temu, ali nisam znala gdje da napisem ovaj post.
xumjetnik

#287 Re: Rukotvorine

Post by xumjetnik »

Moderne unikatne slike, kombinacija pejzaza sa islamskom kaligrafijom, do sad neviđeno na ovim prostorima..

Koliko puta ste se našli u situaciji da se divite necijem uređenju enterijera i sa tugom konstatirate kako neki imaju divno uređene sobe, dnevne boravke ili urede, a tek slike, prekrasne i moderne, raskošnih boja i sve u skladu sa uređenim prostorom? Kod nas mozete kupiti bas takve, originalne, unikatne i moderne slike po veoma povoljnim cijenama!

Pridruzite nam se na facebooku: http://www.facebook.com/umjetnicke.slikelevhe

Pogledajte promotivni video unikatnih slika i levhi:

http://www.youtube.com/watch?v=I-d4OYEq ... ature=plcp
Ancica

#288 Re: Rukotvorine

Post by Ancica »

Ima li neko iskustva sa crtanjem na aluminiju? Trebaju mi za to neke olovke 5h i 6h, gdje ih mogu kupiti?
CherryLips

#289 Re: Rukotvorine

Post by CherryLips »

Image

MajcinaDusica

#290 Re: Rukotvorine

Post by MajcinaDusica »

Zna li neko čime se može ofarbati hekleraj? Je li ono bi čajem? Ako bih neku malo jaču boju, kako se ponaša sa bojama za tkaninu?
graue_maus

#291 Re: Rukotvorine

Post by graue_maus »

MajcinaDusica wrote:Zna li neko čime se može ofarbati hekleraj? Je li ono bi čajem? Ako bih neku malo jaču boju, kako se ponaša sa bojama za tkaninu?
:D jednom mi je do plavog peskira presla boja na ostale bijele stvari , izmedju je bio heklani stolnjak, nisam ga ni s cim uspjela izbjeliti ... :x :x
leticija

#292 Re: Rukotvorine

Post by leticija »

Image

Image

Prosle godine sam uradila vunicom cilim, na platnu za dzakove (vrece).
kojeime

#293 Re: Rukotvorine

Post by kojeime »

"Ima li neko iskustva sa crtanjem na aluminiju? Trebaju mi za to neke olovke 5h i 6h, gdje ih mogu kupiti?"

H je oznaka za tvrdocu grafita u olovci: http://www.pencils.com/hb-graphite-grading-scale

Olovke te tvrdoce najcesce mozes kupiti u prodavnicama opreme za umjetnike, mozda i u ponekoj knjizari.
njonjica

#294 Re: Rukotvorine

Post by njonjica »

leticija wrote:Image

Image

Divno....
Jel' ima negdje da se kupi to platno? Meni je trebalo za jedan projekt ali ga nigdje nisam uspjela naci....
*mima*

#295 Re: Rukotvorine

Post by *mima* »

Image

woooow.......svaka cast.... :thumbup:
leticija

#296 Re: Rukotvorine

Post by leticija »

Hvala, njonjica i 'mima'!

Ne znam da li ima kupiti kod nas, ja zivim vani. Pogledaj u prodavnicama metrazne robe.
zahr

#297 Re: Rukotvorine

Post by zahr »

CherryLips wrote:Karen,dekica je super:)

Kutija za jednu djevojcicu :

Image

Image

Cao je li znas ima li u Sarajevu negdje da se kupe silikonski pecati??? Pitala sam u onoj trgovini na bascarsiji ali oni nemaju a ne znam bas koje jos trgovine imaju da prodaju ove hobi stvarcice :shock:
CherryLips

#298 Re: Rukotvorine

Post by CherryLips »

Vjeruj da ne znam,nisam s tim jos radila...
Karen

#299 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

*mima* wrote:

Image

woooow.......svaka cast.... :thumbup:
Apsolutno! Baš jedinstveno!
bluerapsody

#300 Re: Rukotvorine

Post by bluerapsody »

ovo su neke od mojih rukotvorina

Image

Image

Image
Post Reply