Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

GTR R34

#26 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by GTR R34 »

A gdje se imaju kuptii te dekice sa izvezenim imenom i gdje se ima kupiti taj gips ( u sarajevu ) =?
Lounge Act

#27 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by Lounge Act »

A šta misliš o kupnji dječije radosnice?
Ima ih od nekih desetak maraka pa do pedesetak i više. Uz to još staviš čestitku s novcem i riješen problem :)
Image
Meni to niko nije poklonio pa sam ja kupila svojoj bebici hehe, našla jednu kao tvrdi uvez kutija s mašnom i unutra radosnica sa mjestom za dosta slika i upis svih mogućih i nemogućih podataka hehe, ima čak i koja je pjesma bila popularna kad se ona rodila, mjesto za otisak stopala i ručice, prvi crtež i tako dalje. Imaju neke samo za prvu godinu, a imaju one od kako su bili samo mama i tata, dio -u maminom stomaku pa sve do polaska u školu i kod mene poslije toga ima još par listova za nešto posebno da se pamti.
tumbelina

#28 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by tumbelina »

Vidim da su i ostali govorili, ali stvarno sa novcem ne možeš pogriješiti... Ja obično kupim neki poklon bar simbolično - gegice, odijelce, haljinica i sl, i uz to novac, a iznos zavisi od toga koliko ste dobri. Umjesto novca možeš i vrijedan nakit ako misliš da bi to bilo bolje, mada ja lično nikad ništa nisam iskoristila od nakita što sam dobila na babine a to je sad djeci već jako malo, ispade da ga mogu ili čuvati u ladici ili ga prodati, ne volim da recikliram poklone :)
A i ove ''narudžbe'' mogu biti problematične, ja sam znala reći treba mi ovo ili ono, kad ono dobijem model nečega koji mi se stvarno ne dopada ili mi gabaritima ne odgovara, i sl...
No sve to nije bitno, bitno je da ti iskažeš svoje poštovanje ako nešto kupiš s ljubavlju, pa bila to i pamučna benkica...
Jack Be Nimble

#29 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by Jack Be Nimble »

Ako vec roditelji nisu napravili listu potrebni stvari, onda ih pitam sta treba i naravno pare za faxa.
Cvjetka

#30 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by Cvjetka »

Ni ovo nije lose za pokliniti...

http://www4.slikomat.com/10/1020/3dd-ljulja.jpg

Pravi uzitak za bebu.
Partizzanka

#31 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by Partizzanka »

poklon haman pa kupljen :)
pala je odluka na stolicu ovu :) jednu od ovih :)

a pitanje je i kada otici ... koliko cekati nakon sto se bebach donese kuci (recimo da ce ostati par dana u bolnici)
LaCici

#32 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by LaCici »

Prije isteka 40 dana od rodjenja po meni ne treba ici. Ne zbog toga sto su tako nane rekle :) nego cisto da se zeni da vrijeme da se oporavi.
Partizzanka

#33 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by Partizzanka »

STVARNO!??!??!!
pa kako da ja izdrzim da ne vidim bebu?
mislim 40 dana .... oni nece sjediti u kuci 40 dana nisu bas staromodni i to ono cekaj ovo i ono!
LaCici

#34 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by LaCici »

Otprilike toliko treba zeni da se oporavi, da bi mogla primati goste. Ali opet sve to zavisi od zene, kako podnese porod, imas zena pa nakon 7 dana su u pokretu kao da nista nije bilo. Mada eto ja nikad nisam isla prije isteka 40 dana, bar dok se roditelji skontaju sta ih je snaslo i dok malo dodju sebi. :) Nemam ni ja namjeru sjediti kuci 40 dana, mada opet nikad se ne zna koliko ce mi tezak porod biti. Vidjet ces to najbolje sa prijateljicom, kako se ona bude osjecala tako i ti planiraj odlazak. :wink:
Partizzanka

#35 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by Partizzanka »

Nismo svakako mislili banuti u prvih par dana, ali ono jedva cekam da vidim bebu barem na par minuta :)
Naravno da cemo se cuti sa njima i vidjeti jel ok da dodjemo - znam da ce sigurno biti u bolnici par dana, ali ima i pomoc kuci od roditelja tako da nece biti s te strane smorena.
Ali za svaki slucaj cemo pitati :)

ali 40 dana cekati necu hahahha
Partizzanka

#36 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by Partizzanka »

Ja nisam u sarajevu miny tako da to otpada :( ali oni sami mogu imati photo nekada kasnije jer tako malu bebu ne bi sad bilo ok slikati tj ne bi bilo poente
LaCici

#37 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by LaCici »

Ja mislim da ti bonovi imaju rok u kojem ga trebas iskoristiti, i vjerujem da je to bar godina dana. Bas bih voljela takav pokloncic za svoju curicu. :-D
nova_korisnica

#38 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by nova_korisnica »

Meni je taj foto gift certificate super ideja!
Rijetki ce to sami od sebe to uraditi, jer se kod nas slabije praktikuje da dijete vodis profesionalom fotografu, a i roditelji imaju puno nekih izdataka pa im vjerovatno ne padne to na um...vidjela sam neke te fotografije koje su preslatke i nece mi aBd biti zao to sama da finansiram ako se niko od raje ne sjeti :D
Ovdje u Njemackoj imas cak fotografa u mnogim bolnicama pa naprave fotografije dok si jos sa bebom u bolnici...ja sam mislila da je to malo pretjerano, ali kad sam vidjela par slika kod jedne prijateljice, preslatke! Ona malo sredjena, beba opupana, smezurana na dlanu kod tate....isto one slikice sto prave one poznate fotografkinje :) sooooo cute! Ali sve ti je do fotografa....mada u Sa imas isto par super ljudi koji ti to mogu napraviti :)
Partizanka, vjerovatno i u tvom gradu ima neka opcija za tako nesto...makar je iskoristila na 1.rodjendan djeteta :)
Partizzanka

#39 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by Partizzanka »

ma znam
ali ovdje je to tako skupo a od fotografa dobijes cd sa slikama i 4 slike mini formata 10x10
NIGDJE VEZE

mogu to uraditi u BiH nekad kada budu za puno manju lovu

jeste fin poklon i super ideja ali bojim se da ce mi ti biti ono skuplja pita nego tepsija jer bas je skupo
E&E

#40 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by E&E »

Mi smo nedavno svojoj bebici (od 6 mjeseci) kupili elektricnu ljuljacku Graco

Image

Nije bas ni jeftina, ali opet vrijedi svih para defintivno.
Partizzanka

#41 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by Partizzanka »

jos jednom hvala miny ali ja nisam u sarajevu niti je ta "moja" beba u sarajevu :)
ali eto ako nekome treba neka zna :)
teuta06

#42 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by teuta06 »

najbliza rodica ce mi dobiti dijete s kojom sam baš bliska, htjela bih kupiti neki poklon za bebu koristan, već je dobila ono za ljuljanje, zatim stolicu za hranjenje, kolica, krevetić, kameru.. moze li neki prijedlog za poklon koji će iskoristiti i koji joj je ptoreban
banjaluka078

#43 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by banjaluka078 »

Najbolje pitati buduće roditelje, znaju šta imaju i šta planiraju imati. Eventualno onaj nastavak za bračni krevet, da je beba uz roditelje, ali ne i na istom ležaju.
Ili zlato.
dr_Evil

#44 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by dr_Evil »

teuta06 wrote: 18/05/2026 12:30 najbliza rodica ce mi dobiti dijete s kojom sam baš bliska, htjela bih kupiti neki poklon za bebu koristan, već je dobila ono za ljuljanje, zatim stolicu za hranjenje, kolica, krevetić, kameru.. moze li neki prijedlog za poklon koji će iskoristiti i koji joj je ptoreban
10 kupona na kojima pise "pricuvam bebu 3 sata da mozete odmorit" :D eh da mi je neko to poklonioooo :D
Tvrtko II Kotromanić

#45 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by Tvrtko II Kotromanić »

pitati roditelje sta im treba
a treba vazda neceg, ako ne nesto "vece" poput onog za ljuljanje, namjestaja i sl, vazda se moze uzeti krpica, pogotovo za malo dijete, iskoristit ce to roditelji svakako
ako ne treba nista onda lovu u kovertu, iskoristit ce se :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??

Post by Truba »

budite ko vlada fbih
samo keš
1000 km
Post Reply