Restorani u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

VjecitiStudent

#76 Re: Restorani u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

montypython2000 wrote: ...
Ukratko, zasad u Sa i pored intenzivne potrage što se tiče restorana, mogu samo reći vrlo, vrlo osrednje. Najbolji omjer kvaliteta za cijenu i dalje je na strani bureka i ćevapa.
+1.
Nazalost, kvalitet sarajevskih restorana iz godine u godinu pada.
DiA 2005

#77 Re: Restorani u Sarajevu

Post by DiA 2005 »

montypython2000 wrote:Pomenut je Peppers i to nekoliko puta u pozitivnom smislu. Pošto sam obišao većinu restorana koji se smatraju dobrim u Sa a zadesih se na Grbavici, probao sam hajd da vidim i taj Peppers kad ga toliko hvale. Razočaravajuće. Rolovana teletina, punjena sirom i šunkom (nešto kao Karađorđeva šnicla ili Zagrebački odrezak) čini mi se, nedovoljno pečena i žilava, to punjenje skoro pa nepostojeće. Riblja plata nije bila loša, šanpjer dobar. Prilozi nisu uključeni u cijenu i ne podrazumjevaju se. Pomfrit, ne mogu dati ruku u vatru ali sa 90 % sigurnošću bih rekao da je bio onaj kupovni, zamrznuti. Prilog uz ribu, spanak, ili je bio nedovoljno kuhan ili izrezan ne znam ali jedva jestiv mogao bi se čovjek udaviti od vlakana. Supa od paradajza nije loša ali je količina apsolutno nedovoljna, popunila je samo dno tanjira, od dvije poslužene porcije mogla se napraviti jedna normalna. Cijene, oba glavna jela su bila iznad 20 KM i to bez priloga, kako rekoh. Ukupno pomenuto uz dva mala soka oko 75 KM. Atmosfera unutra je dosta mračna jedva vidiš šta ti je na tanjiru. Uposleni su razgovarali međusobno poprilično glasno, ne obraćajući puno pažnju na to da ih gosti čuju. Olakšavajuća okolnost, to je bilo večer uoči nove godine, bili smo (ja i cura) jedini u restoranu.
Što se tiče ostalih, u Felliniju su (prije par godina doduše poslužili file orade u kojiem je bilo podosta kostiju i to polomljenih (bolje da su je poslužili cijelu). Vinoteka je OK ali ništa više od toga. Tavola je dobra što se tiče paste imaju i fenomenalnu supu-Minestrone, ali cijena flaširane vode je čisti bezobrazluk. Inat kuća, bio jednom i nikad više sve je nejestivo, u drvenim rezbarijama na stolovima ima prašine itd itd.
Ukratko, zasad u Sa i pored intenzivne potrage što se tiče restorana, mogu samo reći vrlo, vrlo osrednje. Najbolji omjer kvaliteta za cijenu i dalje je na strani bureka i ćevapa.

Joj kritike, ja bih te sad tako rado popljuvala za sve ovo :D Zvucis mi kao da si sa carskih dvora ili sl.
Ali eto, svakom svoje...
montypython2000

#78 Re: Restorani u Sarajevu

Post by montypython2000 »

DiA 2005 wrote: Joj kritike, ja bih te sad tako rado popljuvala za sve ovo :D Zvucis mi kao da si sa carskih dvora ili sl.
Ali eto, svakom svoje...
Vi meni gospođo/ice svakako ne zvučite kao da ste sa carskih dvora, prilično nizak nivo komunikacije kaže mi i da ste pogriješili temu, portal i medij, možda da probate na Facebooku sa pljuvanjima i ostalim tjelesnim tekućinama.
Usput, ne razumijem, koji dio mog posta vam nije po volji. Tema je restorani u Sarajevu a ja sam pisao o tome. Ako sam došao u restoran koji se deklariše (ili ga drugi deklarišu tako) kao vrhunski onda to od njega očekujem i srazmjerno ga i ocjenjujem. Da sam u vojničkoj kantini fabričkoj menzi ili bistrou na željetničkoj stanici dobio istu uslugu i hranu i platio to 5 KM ne bih ni riječi kritike izgovorio, čak bih bio vrlo zadovoljan i uslugom i hranom. Dobijao sam u ratu i kupus i rižu na položajima i linijama i nisam imao nikakvih primjedbi. Takvo vrijeme i takva situacija.
Sad međutim nije rat. Ako neko svoju uslugu i hranu procjenuje na skoro 40 KM za večeru (po osobi) onda mislim da imam pravo podići prag očekivanja na nešto viši nivo.
A vi ako imate još nešto na moj račun po ovom pitanju onda molim malo konkretnije jer stvarno ne bih da bacam u grah šta je pisac mislio ako je mislio išta i ako uopšte ima čime misliti.
piatc

#79 Re: Restorani u Sarajevu

Post by piatc »

montypython2000 wrote:
DiA 2005 wrote: Joj kritike, ja bih te sad tako rado popljuvala za sve ovo :D Zvucis mi kao da si sa carskih dvora ili sl.
Ali eto, svakom svoje...
Vi meni gospođo/ice svakako ne zvučite kao da ste sa carskih dvora, prilično nizak nivo komunikacije kaže mi i da ste pogriješili temu, portal i medij, možda da probate na Facebooku sa pljuvanjima i ostalim tjelesnim tekućinama.
Usput, ne razumijem, koji dio mog posta vam nije po volji. Tema je restorani u Sarajevu a ja sam pisao o tome. Ako sam došao u restoran koji se deklariše (ili ga drugi deklarišu tako) kao vrhunski onda to od njega očekujem i srazmjerno ga i ocjenjujem. Da sam u vojničkoj kantini fabričkoj menzi ili bistrou na željetničkoj stanici dobio istu uslugu i hranu i platio to 5 KM ne bih ni riječi kritike izgovorio, čak bih bio vrlo zadovoljan i uslugom i hranom. Dobijao sam u ratu i kupus i rižu na položajima i linijama i nisam imao nikakvih primjedbi. Takvo vrijeme i takva situacija.
Sad međutim nije rat. Ako neko svoju uslugu i hranu procjenuje na skoro 40 KM za večeru (po osobi) onda mislim da imam pravo podići prag očekivanja na nešto viši nivo.
A vi ako imate još nešto na moj račun po ovom pitanju onda molim malo konkretnije jer stvarno ne bih da bacam u grah šta je pisac mislio ako je mislio išta i ako uopšte ima čime misliti.
:thumbup:

Može li mi neko reći kakve su cijene u Taj Mahalu?
strong69

#80 Re: Restorani u Sarajevu

Post by strong69 »

DiA 2005 wrote:
montypython2000 wrote:Pomenut je Peppers i to nekoliko puta u pozitivnom smislu. Pošto sam obišao većinu restorana koji se smatraju dobrim u Sa a zadesih se na Grbavici, probao sam hajd da vidim i taj Peppers kad ga toliko hvale. Razočaravajuće. Rolovana teletina, punjena sirom i šunkom (nešto kao Karađorđeva šnicla ili Zagrebački odrezak) čini mi se, nedovoljno pečena i žilava, to punjenje skoro pa nepostojeće. Riblja plata nije bila loša, šanpjer dobar. Prilozi nisu uključeni u cijenu i ne podrazumjevaju se. Pomfrit, ne mogu dati ruku u vatru ali sa 90 % sigurnošću bih rekao da je bio onaj kupovni, zamrznuti. Prilog uz ribu, spanak, ili je bio nedovoljno kuhan ili izrezan ne znam ali jedva jestiv mogao bi se čovjek udaviti od vlakana. Supa od paradajza nije loša ali je količina apsolutno nedovoljna, popunila je samo dno tanjira, od dvije poslužene porcije mogla se napraviti jedna normalna. Cijene, oba glavna jela su bila iznad 20 KM i to bez priloga, kako rekoh. Ukupno pomenuto uz dva mala soka oko 75 KM. Atmosfera unutra je dosta mračna jedva vidiš šta ti je na tanjiru. Uposleni su razgovarali međusobno poprilično glasno, ne obraćajući puno pažnju na to da ih gosti čuju. Olakšavajuća okolnost, to je bilo večer uoči nove godine, bili smo (ja i cura) jedini u restoranu.
Što se tiče ostalih, u Felliniju su (prije par godina doduše poslužili file orade u kojiem je bilo podosta kostiju i to polomljenih (bolje da su je poslužili cijelu). Vinoteka je OK ali ništa više od toga. Tavola je dobra što se tiče paste imaju i fenomenalnu supu-Minestrone, ali cijena flaširane vode je čisti bezobrazluk. Inat kuća, bio jednom i nikad više sve je nejestivo, u drvenim rezbarijama na stolovima ima prašine itd itd.

Joj kritike, ja bih te sad tako rado popljuvala za sve ovo :D Zvucis mi kao da si sa carskih dvora ili sl.
Ali eto, svakom svoje...
Svasta!
Procitao sam nekoliko puta da shvatim sto bi popljuvala covjeka i nisam shvatio. Iznio je svoje iskustvo i misljenje. Kad bi pljuvala kazi i zasto bi to radila.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
DiA 2005

#81 Re: Restorani u Sarajevu

Post by DiA 2005 »

montypython2000 wrote:
Ali eto, svakom svoje...
Ovo podrzavam, svaka cast :thumbup:
JThomas

#82 Re: Restorani u Sarajevu

Post by JThomas »

ma vrhunskih restorana u sarajevu i nema. i čovjek je sto posto u pravu, ako glavno jelo košta 25 km, pomfrit ne bi smio biti zamrznuti, a meso žilavo. naravno da nije isti aršin gdje jelo x košta 5 km i gdje košta 25 km.

ramstek koji dobiješ na četvrtom spratu suda u šenoinoj je premija i džek pot za 6 km koliko tamo košta, al' da mi isti takav posluži gdje je 20 ili 25 km jeb'o bi mu milu majku...
DiA 2005

#83 Re: Restorani u Sarajevu

Post by DiA 2005 »

piatc wrote:
montypython2000 wrote:
Ali eto, svakom svoje...
:thumbup:

Može li mi neko reći kakve su cijene u Taj Mahalu?
Koliko se ja sjecam najskuplje jelo je 18 km ( od teletine ), dok su pileca malo jeftinija. Treba imati u vidu da dostavu naplacuju dodatne 2-3 km. Taj Mahal je do neki dan imao svoju web stranicu, ali sada je misteriozno nestala :-?
JThomas

#84 Re: Restorani u Sarajevu

Post by JThomas »

al' što se tiče solidnog obroka za razumnu cijenu, tu stojimo dosta bolje.
delirium.sa

#85 Re: Restorani u Sarajevu

Post by delirium.sa »

Kakve su cijene u 4 sobe gospođe Safije?
Saian

#86 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Saian »

Eborg wrote:
BTW, kakav je "Caballero" na Džidžikovcu?
losh
Eborg

#87 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Eborg »

Pa de živ bio elaboriraj ako ti nije mrsko, da svi znamo. Nekome se ovdje nešto svidi, a drugi iskritikuju ali oko nekih stvari se opet slože. :)
mumy

#88 Re: Restorani u Sarajevu

Post by mumy »

Saian wrote:
Eborg wrote:
BTW, kakav je "Caballero" na Džidžikovcu?
losh
Meni je ok,jedino mi se cini da su porcije u zadnje vrijeme smanjile(il' sam ja bas bila ogladnila :lol: ).Hrana je ukusna,svjeza,mnogo boja,zanimljivih kombinacija.Cijene su srednje,nije previse skupo,al nije ni jeftino...obicno veceru za dvoje ukljucujuci pice platimo oko 50KM...
dust in the wind

#89 Re: Restorani u Sarajevu

Post by dust in the wind »

ne znam.meni je caballero sasvim ok.i hrana i atmosfera...e sada o higijeni nisam ni razmisljala, trudim se ne razmisljati...drzim se pravila ne ulazite u kuhinju u restoranu u kojem jedete... hehehe :-)
tf2_spy

#90 Re: Restorani u Sarajevu

Post by tf2_spy »

jesam li ja jedini ovdje koji misli da su ovi što naručuju flaširanu vodu snobovi i magarci? mislim, zašto plaćate vodu, česmovača je džaba? jel to da pokažete da imate para (što vas čini snobovima) il mislite da je zdravija od česmovače (što vas čini magarcima)?
dust in the wind

#91 Re: Restorani u Sarajevu

Post by dust in the wind »

ja se u velikoj mjeri slazem s tobom.nema potrebe za flasiranom vodom...moja mati je narucuje i da mislim da je snob ili tovar :) ali dzaba je govoriti
Shon Phon

#92 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Shon Phon »

Da li je neko bio u restoranu Luka Sarajevo?
P308

#93 Re: Restorani u Sarajevu

Post by P308 »

Kakve su cijene u 4 sobe gospodje Safije? Zivim u zgradi prekoputa a nikako da odem, sve me strah cijena :D
Bountiful

#94 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Bountiful »

P308 wrote:Kakve su cijene u 4 sobe gospodje Safije? Zivim u zgradi prekoputa a nikako da odem, sve me strah cijena :D
http://www.4sgs.net/

imas na stranici jelovnik pa mozes provjeriti
Saian

#95 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Saian »

Eborg wrote:Pa de živ bio elaboriraj ako ti nije mrsko, da svi znamo. Nekome se ovdje nešto svidi, a drugi iskritikuju ali oko nekih stvari se opet slože. :)
jeo sam jednom tamo prije 3 godine, mislim fajitas, i povrce i meso su bili ugljenisani, ko da su bili potencijalni, al nesudjeni svjedoci protiv mafije, do neprepoznatljivosti, suho, tvrdo, jebeni uzas, eto bilo je prije 3 godine, a ukus tog mesa jos osjetim na nepcu, dizastrozan objed, ne mogu vjerovati da si me natjerao da ponovo prozhivim to, neka ti je na dushu, ne mogu vishe, stvarno, shmrc, slin, izvinite, shmrc, slin, ugasite kameru, shmrc, nemojte snimati

:D :D :D
Kona__

#96 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Kona__ »

Realno upravu je lik za Peppers, meni je peppers u rangu neke menze po kvaliteti hrane samo malo ljepse servirano i tri puta skuplje. Inace nema zaista nekih vrhunskih restorana u sa, sve je jos uvijek poprilicno amaterski..
Nije mi zao ostaviti novac u tratoriji due, gdje se uglavnom odrzava neki srednji kvalitet, sve sto sam jela je bilo ukusno i relativno svjeze, ukusu ovdje uveliko doprinosi ona velika pec na drva :D u koju sta god da stavis ispadne dobro :D
Ostalo je sve u pet deka, vapiano za salate, trattoria za biftek, imidz i kibe za domacu klopu, sto se tice paste meni je uglavnom zao dati pare za pastu zato sto toga mogu uvijek kuci jeftino i na brzinu napraviti, a nije da se kod nas sluzi neka egzotika (piletina, tagliatele, vrhnje.. blabla) tako da nisam relevantna za taj domen. Steta je sto nema meksicke kuhinje i sto ima i to je amaterski kako mi bosnje sve i radimo, caballero je preskup, hacienda prljava, ne znam ni da li sluze jos uvijek.. Tankosava svakako..
Eborg

#97 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Eborg »

Mali, prekini snimanje! :mrgreen:
Kontas?!

#98 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Kontas?! »

Je li bio neko u Terrazzi u Štrosi?
tf2_spy

#99 Re: Restorani u Sarajevu

Post by tf2_spy »

eh da, vezano za peppers... bilo nas je 7-8 na večeri i naručivali smo crno vino. i donosi konobar vino, al hladno, iz frižidera. i ja mu skrenem pažnju na to, on mi govori "aha, baš super, jel'de" i opali mi neki retardirani kez, kao da to tako treba. reko, izvini, crno vino se servira na sobnoj temperaturi, de nam donesi neko koje nije iz frižidera. hrane je bila srednja žalost. mislim, nije da se ja nešto preseravam, al ako imaš restoran, nauči kako se koje vino servira, mater mu jebem...
n1kky

#100 Re: Restorani u Sarajevu

Post by n1kky »

Ljubiteljima autenticne Talijanske kuhinje preporucujem da posjete Restoran "Ranieri". Nalazi se iza Holiday Inna u Kranjcevicevoj 43 (cini mi se da je taj broj) :)
Kuhar je rodjeni Talijan...Covjek zna sta radi...I mislim da su zaista u Sarajevo donijeli dasak Italije :)) U svakom sicaju imam pozitivna iskustva...
Evo i njihova fb stranica: https://www.facebook.com/RistoranteRanieri
Post Reply