Repromaterijal za nakit

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

DiA 2005

#76 Re: Repromaterijal za nakit

Post by DiA 2005 »

Ako nekoga zanima da kupi rucno radjeni nakit, ove moderne ukrasene ogrlice/kragnice, kao i broseve za djecu i djevojke, javite mi se na pp, da ne reklamiram ovako javno :)
bluerapsody

#77 Re: Repromaterijal za nakit

Post by bluerapsody »

Posto se i sama bavim izradom nakita, ako ima ko da je zainteresiran za unikatne ogrlice,broseve,prstenove, cestitke , bookmarkere nek mi se javi u inbox posto je zabranjeno reklamiranje :skoljka:
njonjica

#78 Re: Repromaterijal za nakit

Post by njonjica »

Pa zene drage, gdje su slike?

Mi na Rukotvorinama stavljamo slike, niko se nije bunio.
shejtanica1

#79 Re: Repromaterijal za nakit

Post by shejtanica1 »

Ja sam skontala da su ovi u Fedi-ju malo povecali cijene, neki kristalici su bili po 0,30 po komadu, sada recimo 0,50 sto je realno minimalna cifra ali kad uzimas vece kolicine :roll:
Zna li neko gdje kupiti filc? Kod njih ga vise nema, onaj malo tanji
njonjica

#80 Re: Repromaterijal za nakit

Post by njonjica »

shejtanica1 wrote:Ja sam skontala da su ovi u Fedi-ju malo povecali cijene, neki kristalici su bili po 0,30 po komadu, sada recimo 0,50 sto je realno minimalna cifra ali kad uzimas vece kolicine :roll:
Zna li neko gdje kupiti filc? Kod njih ga vise nema, onaj malo tanji
Pokusaj sama napraviti filc :)

Na yt imas prikazano mnogo nacina za pravljenje filca; ovo je jedan od njih
shejtanica1

#81 Re: Repromaterijal za nakit

Post by shejtanica1 »

uh, ne bih riskirala sa tim, treba mi bas veci komad, oko 150cm, i onako malo gusci, ali link ce posluziti svakako, u slucaju da ne uspijem nigdje naci :) hvala :thumbup:
Locker

#82 Re: Repromaterijal za nakit

Post by Locker »

Repromaterijal za nakit. Dostava poštom...

https://www.facebook.com/perlice.zakreativce
DiA 2005

#83 Re: Repromaterijal za nakit

Post by DiA 2005 »

Cure, koliko narucujete repro sa interneta, ebay i slicno ?
Konkretno, meni trebaju veliki akrilni kristali, dimenzija 40x30 ali ih slabo pronalazim na takvim stranicama. Sitnih ima jako puno, a velikih nikako :sad:

Ako neko ima link za ovo sto trazim, bila bih jako zahvalna...
eluna

#84 Re: Repromaterijal za nakit

Post by eluna »

izrada drvenih perli po želji, dostava poštom

https://m.facebook.com/?refsrc=https%3A ... ook.com%2F
senainter

#85 Re: Repromaterijal za nakit

Post by senainter »

Gdje se ima kupiti alat za izradu nakita, nesto osnovno kao ona mala klijesta npr.
beautyfool

#86 Re: Repromaterijal za nakit

Post by beautyfool »

Ja mislim da u Fediju imas sve potrebno, u robotu na socijalnom.
bluerapsody

#87 Re: Repromaterijal za nakit

Post by bluerapsody »

Kad su u pitanju alati za nakit kao sto su klijesta veliki izbor toga imate u velikom Peniju u kojem takodjer ima veliki izbor plasticnih kutijica raznih velicina koje su jako jeftine a korisne su za razvrstavanje perlica i raznih dijelova.Za nizanje kamena imate razne vrste kvalitetnog vostanog konca raznih debljina u Fediju ...takodje kamennje mozete nizati na ribarski silk koji je izrazito jak(imate radnju na Drveniji u blizini Papagajke) A ako ste u potrazi za kamenjem ciko na Ciglanama uvijek ima dobar izbor raznog kamenja i pravih bisera (rijecni uzgojeni biseri koji su najcesce nepravilnog oblika) a i najpovoljniji je . Kod njega imate takodje jako povoljne bizuterije koja je je kvalitetna a koju mozete rastaviti te iskoristiti te dijelove ili perlice za unikatne komade nakita. Takodje imao je predivne kopce od graviranog sedefa 3 niza one kod njega kostaju oko 6 do 8 KM po komadu a te iste kopce na Siranu ili Otoci kostace vas bar duplo vise .Isti slucaj je sa rijecnim biserima jednu nisku rijecnih manjih okruglijih bisera platila sam oko 12 km a na Siranu mi cura pokazuje potpuno istu nisku i kod nje kosta 60 KM!! A neki dan sam kod nekog momka drzi radnjicu na Otoci sa repromaterijalom kupila nisku krupniji chips prozirni sivkasti kamen sa sjajem u duginim bojama kostao je 15 km .., ali nazalost taj sjaj samo spada....i moja zamjerka tom prodavacu je sto se ne potrudi informisati o kamenju koje prodaje i i ne bi ga ubilo da zakaci na svaku nisku mali papiric sa nazivom kamena

I takodjer ... ako niste sigurni koji je tacno kamen u pitanju ako ste kupili nisku ,..imate jednu odlicnu stranicu gdje se mozete informisati:

http://www.kristalgrad.co.rs/index.php
Post Reply