Repromaterijal za nakit

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

kmirsad

#26 Re: Repromaterijal za nakit

Post by kmirsad »

cava wrote:Kmirso :shock:
Molim... :-D
cava

#27 Re: Repromaterijal za nakit

Post by cava »

Ima li meni jedna ogrlica :-D
kmirsad

#28 Re: Repromaterijal za nakit

Post by kmirsad »

cava wrote:Ima li meni jedna ogrlica :-D
Ima... :)
cava

#29 Re: Repromaterijal za nakit

Post by cava »

kmirsad wrote:
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: ovo samo tebi
kmirsad

#30 Re: Repromaterijal za nakit

Post by kmirsad »

cava wrote:
kmirsad wrote:
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: ovo samo tebi
:-D :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
eluna

#31 Re: Repromaterijal za nakit

Post by eluna »

haahaahahah .... ja baš poručujem hematit i ametist da radim nešto jednoj gospođi :)
bijela

#32 Re: Repromaterijal za nakit

Post by bijela »

mislim da je ovo najbliža tema onome što imam za pitati:
imam dva prstena srebrna, sa markezitom, jedan je ovakav:
http://magicbox.naruci.ba/hrana/a1257416975.jpg

no, ispalo mi je nekoliko ovih markezitića i sad ružno izgledaju.. otišla jučer u srebrnjaru, kažu nemaju trenutno tih kamenčića, ali da mi se svakako ne bi isplatilo da ih stavljam jer je jedan 4 km (a meni ih ukupno na oba prstena nedostaje 29 :-) ).
kao mogu mi zamijeniti srebro.. izvaga moje prstenove - kaže, ova dva prstena su 10 KM (a ja sam ih svaki platila oko 30-40) :(

imate li vi kakvih iskustava sa ovim ili mi ne gine da ih ostavim u kutiji da stoje (jer ih ne dam za 10 KM :x )?

edit:
Image

Uploaded with ImageShack.us
eluna

#33 Re: Repromaterijal za nakit

Post by eluna »

bijela wrote:mislim da je ovo najbliža tema onome što imam za pitati:
imam dva prstena srebrna, sa markezitom, jedan je ovakav:
http://magicbox.naruci.ba/hrana/a1257416975.jpg

no, ispalo mi je nekoliko ovih markezitića i sad ružno izgledaju.. otišla jučer u srebrnjaru, kažu nemaju trenutno tih kamenčića, ali da mi se svakako ne bi isplatilo da ih stavljam jer je jedan 4 km (a meni ih ukupno na oba prstena nedostaje 29 :-) ).
kao mogu mi zamijeniti srebro.. izvaga moje prstenove - kaže, ova dva prstena su 10 KM (a ja sam ih svaki platila oko 30-40) :(

imate li vi kakvih iskustava sa ovim ili mi ne gine da ih ostavim u kutiji da stoje (jer ih ne dam za 10 KM :x )?

edit:
Image

Uploaded with ImageShack.us
moralal bih pogledati prstenoce, izmjeriti, pa da nešto predložim ...... ajd se javni na pp, pa da nešto skontamo ;)
Swan_

#34 Re: Repromaterijal za nakit

Post by Swan_ »

Pravi li iko ista od das mase, i ako pravi, cime je na kraju prelakirate, koji mi je lak najbolji?
shambho

#35 Re: Repromaterijal za nakit

Post by shambho »

Swan_ wrote:Pravi li iko ista od das mase, i ako pravi, cime je na kraju prelakirate, koji mi je lak najbolji?
Ako saznas javi :-D .. Ja sam u potrazi za lakom za fimo, s tim da sam cula da taj i nije nesto koji je namijenjen za te stvari i preporucili su mi akrilni sprej.. Ono tipa neki obicni fiksativ..

Al' nisam ni ja jos nasla gdje god pitam nemaju..Kontam u Penny otic.. Ima u Facti tih stvari al' su preeskupe.
Baby-blue

#36 Re: Repromaterijal za nakit

Post by Baby-blue »

shambho wrote:
Ja sam u potrazi za lakom za fimo
Ja kupovala lak za fimo u merkatoru na socijalnom, prije nekih 2 mjeseca :)
shambho

#37 Re: Repromaterijal za nakit

Post by shambho »

Baby-blue wrote:
shambho wrote:
U knjizari onoj il' u marketu bas?? Jesi ga koristila, kakav je? Je l' to samo naspricas il' se treba cetkicom? :zoka:
Swan_

#38 Re: Repromaterijal za nakit

Post by Swan_ »

joj misljenja su podijeljena oko tog fimo laka, neko ga hvale, neki kazu da je njegova kupovina samo bacanje para, pa mi sad zao da bacim pare i na to, jer sam kupila vec 2 laka, jedan je carioca art deco glossy na vodenoj osnovi, ne smrdi, osusi se za sat, fino se sjaji, ALI ostane ljepljiv. drugi je neki na akrilnoj osnovi lak za kamen, i on ostane ljepljiv na fimu koliko god dugo pustim da se susi, a za das masu ne dolazi u obzir, samo je natopi i sve pokvari..dosta ljudi lakira stvari lakom za camce, ali kazu da on pozuti na svjetlijim stvarima, pa ne bih da upropastim ovo sto sam napravila..uglavnom, muku mucim, da mi je da mi neko kaze - kupi taj i taj i jos sliku da mi stavi da fino vidim kako i izgleda i da sam ja sigurna da bas taj neki valja :D
Cholina_Lokica

#39 Re: Repromaterijal za nakit

Post by Cholina_Lokica »

A da probas lak za nokte prozirni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Baby-blue

#40 Re: Repromaterijal za nakit

Post by Baby-blue »

shambho wrote:
Baby-blue wrote:
shambho wrote:
U knjizari onoj il' u marketu bas?? Jesi ga koristila, kakav je? Je l' to samo naspricas il' se treba cetkicom? :zoka:

U marketu, stoji sa desne strane, na samom ulazu.. sa bocne strane onih polica gde su cestitke i slikovnice :D Ja sam bila prezadovoljna, ali sam pratila sva upuststva.. lakirala sam dva puta i cekala po 24 sata najmanje izmedju da se osusi...
A treba cetkica, jer dodje kao u nekoj plasticnoj teglici :)
shambho

#41 Re: Repromaterijal za nakit

Post by shambho »

Pff.. Ma meni je tu najveca frka to s cetkicom..sve kontam nikad necu nalakirat..pa onda ce ostat tragovi cetkice..pa ce spast nakon nekog vremena.. A ne znam dok ne probam.. Ja bih to nesto u spreju :-D ..

Prosnjuham next week po gradu ima li kakav drugi izbor osim laka za fimo, kao sto rekoh u Pennyju prije svega..pa javim.. A ko ne bude i ja cu taj lak uzeti.
Swan_

#42 Re: Repromaterijal za nakit

Post by Swan_ »

Cholina_Lokica wrote:A da probas lak za nokte prozirni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
strah me da ce se ljustiti i da ce ostati ljepljiv :(
neves

#43 Re: Repromaterijal za nakit

Post by neves »

zna li neko gdje se ima kupiti elasticni konac,ili nesto slicno za izradu narukvica????
eluna

#44 Re: Repromaterijal za nakit

Post by eluna »

neves wrote:zna li neko gdje se ima kupiti elasticni konac,ili nesto slicno za izradu narukvica????
imaš na pijaci otoka ali i na siranu jedino što nema u bojama .......... barem ja ne vidjeh
neves

#45 Re: Repromaterijal za nakit

Post by neves »

eluna wrote:
neves wrote:zna li neko gdje se ima kupiti elasticni konac,ili nesto slicno za izradu narukvica????
imaš na pijaci otoka ali i na siranu jedino što nema u bojama .......... barem ja ne vidjeh
znaci na otvorenoj pijaci?zanima me samo jos da li se ti konci nalaze kod krojaca na pijaci ili negdje drugo??u svakom slucaju hvala
eluna

#46 Re: Repromaterijal za nakit

Post by eluna »

neves wrote:
eluna wrote:
znaci na otvorenoj pijaci?zanima me samo jos da li se ti konci nalaze kod krojaca na pijaci ili negdje drugo??u svakom slucaju hvala
na otvorenom dijelu, onaj dio iza hotela ........... teta ima prodavnicu pozamanterije
shambho

#47 Re: Repromaterijal za nakit

Post by shambho »

Ja sam nedavno vidjela taj konac crni rastegljivi na otvorenoj pijaci na Otoci, na standu jednom gdje prodaju vunicu. Pri kraju samom tamo gdje pocinje onaj dio s alatom. Uvijek ga promasim. :-D .. Al' uglavnom ima na svim otvorenim pijacama (Ciglane, Sirano, Otoka) kod onih sto prodaju dzidze za nakit.
bluerapsody

#48 Re: Repromaterijal za nakit

Post by bluerapsody »

i na Ciglanama kod jednog cike ima da se kupi bas svega za nakit i to pravo jeftino, npr 20 udica za midjuse placam po marku, zica je do 4 km zavisi , ima prozirni razstezljivi kao silk odlican za narukvice. A kod njega ima pravo jeftinih perli drvene po 1 i 2 marke tanke ogrlice a ima i sa kamencicima oko 3 km i bas dosta perlica dodje jeftinije nego u Facti koja je zaista preskupa :S, a kazu da ima na pijaci u Kiseljaku bas izbor tog materijala kanim se otici jednom tamo. A sto se tice Otoke ,ja sam obisla citavu pijacu i niko nema da prodaje bilo sta za nakit dijelove :cry:
neves

#49 Re: Repromaterijal za nakit

Post by neves »

bluerapsody wrote:i na Ciglanama kod jednog cike ima da se kupi bas svega za nakit i to pravo jeftino, npr 20 udica za midjuse placam po marku, zica je do 4 km zavisi , ima prozirni razstezljivi kao silk odlican za narukvice. A kod njega ima pravo jeftinih perli drvene po 1 i 2 marke tanke ogrlice a ima i sa kamencicima oko 3 km i bas dosta perlica dodje jeftinije nego u Facti koja je zaista preskupa :S, a kazu da ima na pijaci u Kiseljaku bas izbor tog materijala kanim se otici jednom tamo. A sto se tice Otoke ,ja sam obisla citavu pijacu i niko nema da prodaje bilo sta za nakit dijelove :cry:
Evo ja sam jutros bio na otoci,i nasao sam i perlice,ima silk,i sve potrebno za pocetnika.Nalazi se kako je i meni neko napisao,u drugom dijelu pijace,iza hotela.
DiA 2005

#50 Re: Repromaterijal za nakit

Post by DiA 2005 »

bluerapsody wrote:i na Ciglanama kod jednog cike ima da se kupi bas svega za nakit i to pravo jeftino, npr 20 udica za midjuse placam po marku, zica je do 4 km zavisi , ima prozirni razstezljivi kao silk odlican za narukvice. A kod njega ima pravo jeftinih perli drvene po 1 i 2 marke tanke ogrlice a ima i sa kamencicima oko 3 km i bas dosta perlica dodje jeftinije nego u Facti koja je zaista preskupa :S, a kazu da ima na pijaci u Kiseljaku bas izbor tog materijala kanim se otici jednom tamo. A sto se tice Otoke ,ja sam obisla citavu pijacu i niko nema da prodaje bilo sta za nakit dijelove :cry:
Je li ovo isti onaj ciko na sredini pijace Ciglane kod kojeg ima da se kupi dugmica, vec gotovog nakita i jos puno djidja ?

A ja imam pitanje zna li neko od vas gdje ima da se kupi eko koze u raznim bojama ?
Post Reply