Ratne pijanke

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#1 Ratne pijanke

Post by horns&drums »

E zanima me stvarno, znam da su pijanke u ratu bile nesto posebno. Lokao je i ko nikada nije a pilo se Boga mi svasta. Rakija se pravila od rize i cegatisvejanineznam a ljudi su valjda mislili da im je to zadnje u zivotu pa dodatno polude. O mjestima konzumacije da i ne govorim, od luksuznih stanova netom napustenih od strane vlasnika sa kasnijim debljim haskim dosjeom do sklonista, garaza i ulice...

Ima li neko tj. je l' mu posebno neka pijanka ostala u sjecanju, bilo dobra ili losa?

Posto sam pokretac teme, red je da otvorim sezonu.

Najgora pijanka u ratu desila se nedugo nakon pocetka 1993 godine. To je bio jedan stan na ciglanama, jaranov (bar mi je on tako rekao mada sam saznao kasnije da se frajeru jednostavno pilo a nije imao gdje pa je zašao malo po praznim stanovima i ubo jedan).

Hehehe, bilo nas dvadesetak, sto muskih sto zenskih a pice kvalitetno za ne povjerovati. Kojekakvi Civasi Regali i kredenci hehehe i ko0njacici pa votkica, uglavnom kvalitetna zesta. I meni idiotu padne na pamet, posto nije bilo struje, da spojimo na akumulator nekakvu lampu koju sam nasao u spajzu tog stana, kao ponapijacemo se pa izvrnuti ona kandila pa belaj... I spojimo ti mi lampu na jedan akumulator, radio na drugi i opaaaaaaa. To nije bilo lokanje, to je bilo unistavanje. Muzika pici u sesnaest, drmaju marsali hehehehe (ma serem, kakvi crni marsali). Bilo je i sexa ali nije to za ovu temu.... Ona lampa sjaji isto kao u diskoteci.

Ujutro se ja budim kao sav sretan insan, oram kuci zbog n'akih obaveza kad ono ne mogu potrefiti vrata. Nikako, sve mi mutno nesto. Pa rekoh jebem ti majku znam za onu pravljenu rakiju ako se previse cistog alkohola stavi da mozes obnevidjeti ali sta je ovo jebo te Tile dragi pa pio sam viski i to uvozni.... I zamolim jaranicu da mi nadje cipele kad kurac ni ona ne vidi skoro nista, samo govori „Jarane jest' mi mutno nesto pred ocima“...

Eee dolazi stariji buraz od jarana koji nas je smjestio u taj stan i kaze JEBO VAS OTAC NENORMALNI STA JE OVO“. Ja se usrah, sta ce nam sad reci kad ono pametni ja ukljucio neku ultraljubicastu lampu za komarce i nekakve insekte koja se inace upali i gori maksimalno pola sata inace je jako stetna.

Ljudi, ja sam tek poslije mjesec dana progledao, to mi je najjezivije pijanstvo koje sam imao u zivotu

Eto, haj' sad malo vi pa cu ja opet poslije, bar takvog materijala imam :D
Lace

Post by Lace »

da ne duljim...nakon jednog derneka na kojem je bilo svakojake hrane (ipak je bila 95-a)...ujutro osjetih glad..a hrana nestala...te ti zamolim jarana da istrazi kuhinju u tom stanu...dolazi i zove me...kaze ima ikar i nakav hljeb..hljeb gnjecav samo tako al se mogao umociti u ikar...najedosmo se mi ko veliki...kroz sat vremena upada gazda stana i zagrmi: ko mi je pojeo hljeb za cuku jebem li vam :-? ...mi se zgledasmo s gadjenjem :-?

hljeb je posebno pravljen za cuke s nakim dodacima vitaminskim...zato je valjda bio gnjecav :-? :-? :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Kako si mogla umakati u ikar koji i jeste od cuka? :D:D:D:D:D
Lace

Post by Lace »

hajd znaj jel od cuke, macke ili neke egzoticne zivotinje...nebitno na ikar sam se vec bila navikla...u protekle 3 godine :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Ali bio je dobar kad se isprzi dobro jebo mater svoju :D:D Bar ne cujes lavez i mijaukanje :D:D:D:D:D:D:D
horns&drums

Post by horns&drums »

Vidi jebo0 te, ja imao jednom labuda, sto% sam siguran :D:D:D:D:D
car-x

Post by car-x »

kod nas je, ako nista, barem bilo dobre rakije..

jedno vece, poso ja u carsiju, i zovem mog jarana, danas uspjesnog fudbalera i nekadasnjeg reprezentativca, veli on, ponesi ti rakiju, ja cu meze..

elem, ispostavilo se da je meze bilo komad suhog mesa i jedan suhi sir.. ali bi to nama bilo i taman uz onu moju litru, da nam nisu dosle i frendice.. liznule su po dva put iz flase, ali su nam opuhale svo meze.. apsolutno sve..

ta moja rakija je bila super i ne bi nama nista bilo, da nas vrag nije odnio u diskac, koji je u to vrijeme bio glavno okupljaliste, hem prostrano, hem pod zemljom..

i neko odnekud iskopa flasu visnjevace.. hljebe dragi..

ja se sjecam samo kako sam ispred ulaza u kino sjedio u majici kratkih rukava (to je bio nekad decembar 1993 ili januar 1994) u bijelim poderanim leviskama, isprljo se ko svinja, i dva jarana me odnijeli kuci.. cak je ovaj jedan trebo i nocit kod mene, pa je taman dobro doslo, poslije mi isprico kakva sam sva sranja radio..

i ujutro ja nekako usto i kreno u tz u skolu, a u dvoristu skole, nako na ledenoj zemlji lezi moj jaran fudbaler i povraca dusu iz sebe i jebe majku onom ko donese visnjevacu.. odusto i ja od puta u tz i tako smo cijeli dan zajedno bolovali.. heheeh..

kad mi neko pomene visnjevacu.. ufff.. mogo bi namah povratit..
horns&drums

Post by horns&drums »

elem, ispostavilo se da je meze bilo komad suhog mesa i jedan suhi sir.. ali bi to nama bilo i taman uz onu moju litru, da nam nisu dosle i frendice.. liznule su po dva put iz flase, ali su nam opuhale svo meze.. apsolutno sve..

Klasicni zajeb :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
car-x

Post by car-x »

horns&drums wrote:

Klasicni zajeb :lol:
hehehe.. desava se to uvijek, ali nikad sa tako fatalnim posljedicama.. mi smo fakat bili bolesni heftu dana..

i dan danas kad se sastavimo sjetimo se lorne i njene blazene face dok guta pogoleme komade suhog sira.. ufff..
debela

Post by debela »

ne smijem ni da se sjecam vise, sramota me, a kamoli da pricam :-)
horns&drums

Post by horns&drums »

Hajde debo, ne budi peder :D:D:D:D:D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

..lampa za komarce :lol: :lol:

joj u ratu je fakat bilo svasta...tad sma bila dijete kad se pusila nana i sta ti ja znam...ali tamo nekad pred kraj '95 krenem ja u srednju. e sad ako raja pije valja i tebi, ako raja pusi, valja opet i tebi..u protivnom si supak..

jednom se desilo, pobjegnemo sa nekakvih casova latinskog mislim...i sakupimo ''bonova'' iz dzepova i nakupujemo smokija (corn-flips srebrenik :D ) i ovako bio je poneki luksuz tipa cips i sl. tad drug im'o novu feliciju (tad to bilo woww) koju je ukr'o od starog i vozio naravno bez vozacke...

i mi puni sebe na Banju (za one koji ne znaju, Banja je u TZ nekada bila jako zapusteno ''setaliste'' ubilo se za pucanja i pijanki, sjedeljki do u beskonacnost s gitarama itd.) i uzmemo mi iz auta nove deke...povaljamo se, aman sve neki parovi i momci pocnu sa rakijom nekom prljava flasa al' nema veze....a mi cure sa najjeftinijim vinom...kad smo smirile bocu bijelog predjemo na crno...hajd' kao nema veze, nema se para za zanovijetati, super i to sto ima...nakon par sati..kad smo stali povracat..u intervalima...jedna za drugom..

u tom pocnu granate, i to po baksuzluku sve oko Banje..joj mi se nesto kao sakrijemo ali nemas ti snage bjezat nigdje, noge teske ko tuc... :D a sve pjane guzice..to je bilo smijat se i plakat.
u zivotu se nisam onako ispovracala..a na dekama (nikad necu zaboraviti boju onog sadrzaja) sve ljubicasto..kao od borovnice...fujj...ni danas nisam sigurna kako sam dosla kuci...i prosla nekaznjeno :D :D
Last edited by sunday_morning on 11/11/2005 17:52, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

horns&drums wrote:Hajde debo, ne budi peder :D:D:D:D:D
Hajde .........priznaću ti Debela :D da UNPROFOR :D :D ( tako smo nazivali rastvor od čistog alkohola i prokuhane vode procijeđene kroz gazu :D :D sa dodacima odabranih aromata :D :D ........koji su pospješivali konzumiranje :oops: :D brlje ) ........tek da nam bude .......podnošljivije :D :D slobodno vrijeme :oops: .
leeloo

Post by leeloo »

ne mogu se sada sjetiti koja je to nova godina bila, '93. ili '94...

Planiranje je počelo početkom decembra... Bavili smo se trgovinom oružjem. (nisam ponosna baš na ovo) bilo nas je šestero i u 15 dana smo uspjeli maznuti 7 ručnih bombi, 2 tromblona i 3 kutije muncije (ne znam za koju pušku)... Ah život na dobrinji... sve ti linije blizu, a znaš i raju koga guli stražu.

Prodajom gore navedenih predmeta skupili bruku para, punoljetni član društva je otišao do sarajevske pivare (u to vrijeme si morao imati dozvolu komande da izađeš iz dobrinje) i kupio nam kanister, da kanister od 20 litara pive i još koječega... ali više se i ne sjećam... U sjećanju mi je ostao kanister... jer mi je bilo šega. Tražili smo onu skulu koja služi za točenje, jer bi otvaranje čepa bilo kao da si prosuo svu tu pivu.

U svom životu se nisam napila kao za tu novu godinu.... i pod krilaticom klin se klinom izbija... mamurluk sam liječila pivom...

Bio je to dernek za pamćenje...
krkan

Post by krkan »

horns&drums wrote:Ali bio je dobar kad se isprzi dobro jebo mater svoju :D:D Bar ne cujes lavez i mijaukanje :D:D:D:D:D:D:D
a tek ako se zbavi kakvo jaje
to smo zvali ikar-mudonja :D

al najludje pjanstvo je bilo od seceruse rakije (kila secera je bacala 2.5 litra rake jos ako se ima kakav ogrizak ili grozdjica cisto radi arome ma radosti nidje kraja)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Ja se sjecam pravljenjja rakije od hurmi! :D
heh posto sam tada bio sasvim jos mali a tesko se zivjelo, tad je kreno sverc sa rakijom u Zenicu, kupis kanister rakije i vrecu kukuruza ili kukurznog brasna u Srebreniku pa u Zenicu il Visoko prodavat! I tako babo prvi put okreno lovu pravo , eh drugi put zaleti se on i kupi samo rakiju! A kako se tad do Zenice islo nekud preko planine u nekom kamionu i putovalo se citavu noc, a sve bili muskarci, uvijek su redali kanister a prvi dodje babin na red i popiju mu citav kanister i tak babi ostane samo pola drugogo kanistera!eh od tada se babp presto bavit svercom rakije! 8-)
Uh ja ima i ono kad se proculo da mi prodajemo dobru rakiju, u dva u tri sata u po noci dolazili da kupe od nas, snijeg do pasa, nema struje, mrak, prst se u oku ne vidi kad neko zahlupa na vrata..bbrrrr hehe i to je bilo za nale,
EEE a kad se najstariji buraz prvi pu napio, za Novu 95. cini mi se,to je za anale, uh tad ga dopratili do kuce, doso on na nogama jedva nekako, nisu ga morali nosit, uh kad se samo prostrije na pod da spava, a samo neki tanki etisoncic na podu, i veli men trci po lavor, ejs malo sutra dok ja do vrata, on vec povratio po podu vise neg sto bi moglo i stat u lavor! bljjakkkk
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:D :D :D :roll: Yebote, .... ja u ratu branio drzavu, a oni ..... lokali. :zzzz: :oops: :zzzz:
da pamtis

Post by da pamtis »

sta da vam kazem, komsije pricaju da sam 93. gologuz spavao pred ulaznim vratima, ja nista ne znam samo znam da sam 3-4 puta odlucio da nikada vise necu piti :D
Bosanac sa dna kace

da pamtis wrote:sta da vam kazem, komsije pricaju da sam 93. gologuz spavao pred ulaznim vratima, ja nista ne znam samo znam da sam 3-4 puta odlucio da nikada vise necu piti :D
heh ti ko jedan moj jaran iz srednje kad god doje u ponedjeljak u skolu kaze ; ee raja prsto sam pusit od juce!
a cim izidje na odmor cim ga ko ponudi zapali! :D
da pamtis

Post by da pamtis »

Bosanac sa dna kace wrote:
da pamtis wrote:sta da vam kazem, komsije pricaju da sam 93. gologuz spavao pred ulaznim vratima, ja nista ne znam samo znam da sam 3-4 puta odlucio da nikada vise necu piti :D
heh ti ko jedan moj jaran iz srednje kad god doje u ponedjeljak u skolu kaze ; ee raja prsto sam pusit od juce!
a cim izidje na odmor cim ga ko ponudi zapali! :D
fakat lakse pricati o jaranima.......... :D skoro pijanka bila jedam moj jaran toliko se napio da je to bio "haos" , umrije covijek jebo mater svoju :D to sam mislio onda :D neko se iz mase javio i kaze da mu damo limuna, staces uhvatimo covjeka, (ispovracao cijeli stan), zini i iscijedimo limun, kad on :lol: " jebo mater jes ovaj limun kisel" :lol: eto malo sam skrenuo sa teme ali jos mi je fresh i jos se smijem kada se sjetim ovog covjeka (34g.) i trenutka
Bosanac sa dna kace

Ma ja ti svojih rakijaskih ispada neam, jer sam rakiju samo pio kad me zub bolio! :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Bosanac sa dna kace wrote:Uh ja ima i ono kad se proculo da mi prodajemo dobru rakiju, u dva u tri sata u po noci dolazili da kupe od nas, snijeg do pasa, nema struje, mrak, prst se u oku ne vidi kad neko zahlupa na vrata..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jooooj oplakah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta ti je dobar marketing jebo teee :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bosanac sa dna kace

horns&drums wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Uh ja ima i ono kad se proculo da mi prodajemo dobru rakiju, u dva u tri sata u po noci dolazili da kupe od nas, snijeg do pasa, nema struje, mrak, prst se u oku ne vidi kad neko zahlupa na vrata..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jooooj oplakah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta ti je dobar marketing jebo teee :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ma suti mati mi je tad bila stalno pod nekim stresom, stalno se bojala da se nece dosuljat cetnici umjesto rakijasa pa nas poklat a i bojala se da nece doc kakvi lopovi u gluho doba isto pa nas i oni poklat, nit struje ima a nit se sta vidi....
horns&drums

Post by horns&drums »

Vidim da si online :D:D:D:D

A od cega je ta rakija bila, je l' sljiva ili se mixalo?
Bosanac sa dna kace

horns&drums wrote:Vidim da si online :D:D:D:D

A od cega je ta rakija bila, je l' sljiva ili se mixalo?
Bilo je one prave sljive zbog koje su dolazili u gluho doba na vrata, i bilo je mikseva brlja od secera i hurmi, patovka, kruska+jabukovaca.... :D
a vazd je bilo nekakvih ekspertnih timova koji su dolazili prvo da probaju rakiju, popiju polovku i vele; vala je bolja kod Saban, hajmo kod njeg kupit! :D :D :D
ma nisam uspio dobti odgovor na temu dok sam bio online juce....
Post Reply