Rasadnik cvijeca/listopadnog drveca i cetinara

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
abdulazizsarajevo

#1 Rasadnik cvijeca/listopadnog drveca i cetinara

Post by abdulazizsarajevo »

Gdje u sarajevu ili okolici postoji rasadnik osim onoga u Merkuru..osim onoga u OBIju i predpostavljam onoga na Otoci..gdje jos ljudi

A usput bilo bi fino da postoji na forumu neki podtopic koji bi tretirao ovu "problematiku"

thanks
melb26sa

#2 Re: Rasadnik cvijeca/listopadnog drveca i cetinara

Post by melb26sa »

abdulazizsarajevo wrote:Gdje u sarajevu ili okolici postoji rasadnik osim onoga u Merkuru..osim onoga u OBIju i predpostavljam onoga na Otoci..gdje jos ljudi

A usput bilo bi fino da postoji na forumu neki podtopic koji bi tretirao ovu "problematiku"

thanks
JKP Park rasadnik na cesti od Nedzarica prema Aerodromu sa desne strane.
sarajevomojgrad

#3 Re: Rasadnik cvijeca/listopadnog drveca i cetinara

Post by sarajevomojgrad »

jesu li oni najpovoljniji??
gradimo

#4 Re: Rasadnik cvijeca/listopadnog drveca i cetinara

Post by gradimo »

Ja bih obavezno preporučio da odete u selo Bičer pored Kaknja (lijevo sa M-17, i odmah desno - privremeni put, do džamije pa desno i onda samo pravo). Gore ima 3-4 rasadnika, super jeftino. Ja sam nedavno uzimao čemprese po 6 km/kom, ima tuje po 4 km/m2 a, recimo, tuje iste veličine u obiju su po 8-9 KM. Ako bude trebao broj telefona javi se na PP.
3xa

#5 Re: Rasadnik cvijeca/listopadnog drveca i cetinara

Post by 3xa »

novootvoreni MERKUR na stupu
Semiramida

#6 Re: Rasadnik cvijeca/listopadnog drveca i cetinara

Post by Semiramida »

Imaš na Sedreniku (raskrsnica prema Baricama) rasadnik. Nije Rad-ov nego su vlasnici Sarajevo Šume ili tako nekako.
Tu je sve jeftinije nego u Rad-u koji je po mom mišljenju bezobrazno skup. A Obi, Merkur i tome slično - to je prava žara, osim možda kad prave kakvu akcijsku prodaju.
Nadam se da nisi mislio saditi drveće u ovo doba. :-)
abdulazizsarajevo

#7 Re: Rasadnik cvijeca/listopadnog drveca i cetinara

Post by abdulazizsarajevo »

Semiramida wrote:Imaš na Sedreniku (raskrsnica prema Baricama) rasadnik. Nije Rad-ov nego su vlasnici Sarajevo Šume ili tako nekako.
Tu je sve jeftinije nego u Rad-u koji je po mom mišljenju bezobrazno skup. A Obi, Merkur i tome slično - to je prava žara, osim možda kad prave kakvu akcijsku prodaju.
Nadam se da nisi mislio saditi drveće u ovo doba. :-)

Ma ne naravno..samo mi je palo na pamet..zelim biti spreman na jesen..hehehe :)))
thnaks
Sarayman

#8 Re: Rasadnik cvijeca/listopadnog drveca i cetinara

Post by Sarayman »

Da malo dignem temu, pošto i mene interesuje gdje sve ima rasadnik u okolici Sarajeva. Hvala.
Post Reply