putovanje u PRAG
Moderator: anex
- Lucie
#76 Re: putovanje u PRAG
koliko znam linija postoji samovise nevoza Cedo ali neki momak Goran. Samo znam da sada idu preko madjarske vise neidu preko ZG. i putuje se utorak iz Sarajeva za Prag iusubotu iz Praga za Sarajevo
autobuska linija Prag sarajevo stalno nepostoji. Postoji autobuska linija ZG x PRG i povratna karta je samo 9OOkc nekih CCA 30 eura.Ide u subotu navecer i u sredu navecer /eurolines/
autobuska linija Prag sarajevo stalno nepostoji. Postoji autobuska linija ZG x PRG i povratna karta je samo 9OOkc nekih CCA 30 eura.Ide u subotu navecer i u sredu navecer /eurolines/
- new_jazzWa
#77 Re: putovanje u PRAG
zivim u Brnu ,i bolja mi je opcija ici do Beca jer bus imam svaki dan (takodjer i iz Sarajeva) ,a za Brno ili pak Prag iz Beca imas non-stop. I fakat,zasto nema direktnih bus linija iz BiH za "zemlje istocnog bloka",kako to teta na autobuskoj lijepo rece?
- Lucie
#78 Re: putovanje u PRAG
jer se neisplati bile su veze i ukinuli je. problem je i to sto cesima treba vise od pola godine viza za bosnu i posto mogu vaditi samo u becu opet problem.
Isto tako mene zivcira sto nemoze avionom. sad pasada bi bili u SA. ovak karta preskupa u becu cekanje po 4 sata grrrrrr
Ali naprimjer ima autobuske veze Prag x Beograd i opet svet ide najcesce kombiem koji imaju pune ruke posla idu cak i 3 puta sedmicno.
Pozdravljam u Brno
Isto tako mene zivcira sto nemoze avionom. sad pasada bi bili u SA. ovak karta preskupa u becu cekanje po 4 sata grrrrrr
Ali naprimjer ima autobuske veze Prag x Beograd i opet svet ide najcesce kombiem koji imaju pune ruke posla idu cak i 3 puta sedmicno.
Pozdravljam u Brno
- new_jazzWa
#79 Re: putovanje u PRAG
Uzvracam pozdrav u Prag,Lucie...Mi se ovdje organiziramo,kad neko ide autom onda nas se "potrpa" vise pa se porezemo za vinjete i benzin... Meni 600 kilometara do kuce,samo valja radit da zaradim za Ka ili Twingo 
- Jara
#80 Re: putovanje u PRAG
@Lucie, zar ne znaš da Česima već godinama ne treba viza za BiH ?Lucie wrote:jer se neisplati bile su veze i ukinuli je. problem je i to sto cesima treba vise od pola godine viza za bosnu i posto mogu vaditi samo u becu opet problem.
Pozdravljam u Brno
- Lucie
#81 Re: putovanje u PRAG
to stvarno neznam.
cesima ukidaju vizu od kraja maja do octobra. Prosle godine su mi vratili prijatelje cehe iz granica jer isli na izlozbu pasa bez vize u aprilu :-(
Ja vizu neresavam
hvala bogu ali prosle godine to napraviklo bas veliku frku :-(
cesima ukidaju vizu od kraja maja do octobra. Prosle godine su mi vratili prijatelje cehe iz granica jer isli na izlozbu pasa bez vize u aprilu :-(
Ja vizu neresavam
- Jara
#82 Re: putovanje u PRAG
Za BiH im uopšte ne treba viza, cijele godine...to od maja do oktobra bilo nekadLucie wrote:to stvarno neznam.
Ja vizu neresavamhvala bogu ali prosle godine to napraviklo bas veliku frku :-(
Možda im psi nisu imali pasoš?
- Lucie
#83 Re: putovanje u PRAG
naravno pitaj tu sam
ja sam 5 minuta iz karlina
super cena za kartu bas super
ja sam 5 minuta iz karlina
super cena za kartu bas super
-
opet ja
#84 Re: putovanje u PRAG
hocu i jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaJessie B wrote:@Lucie
Ja nađoh avio kartu za Prag, neka ponuda u Malevu bila pa sam uzela povratnu Sarajevo - Prag (preko Budimpeste) za 165 eura, krajem maja. Našla sam neki smještaj u Karlinu (čini mi se) i spremam čitav spisak pitanja.
Hoćeš li biti raspoložena da pišeš odgovore?
- Jara
#85 Re: putovanje u PRAG
@Jessie B, jesu li uračunate aerodromske takse?Jessie B wrote:@Lucie
Ja nađoh avio kartu za Prag, neka ponuda u Malevu bila pa sam uzela povratnu Sarajevo - Prag (preko Budimpeste) za 165 eura, krajem maja. Našla sam neki smještaj u Karlinu (čini mi se) i spremam čitav spisak pitanja.
- Jara
#86 Re: putovanje u PRAG
Super! Baš si imala sreću!Jessie B wrote:Pa da. Platila i podigla potvrdu još 8. aprila. Povratna karta kostala oko 55-60 eura a takse oko 110.Jara wrote:@Jessie B, jesu li uračunate aerodromske takse?Jessie B wrote:@Lucie
Koliko se čeka u Pešti, tamo i 'vamo?
- Jara
#87 Re: putovanje u PRAG
Sretno! št'astnou cestuJessie B wrote:Pri odlasku u Pešti se čeka tačno sat vremena, a pri povratku 2,5 sata. Meni je to sve sitnica s čim god da poredimJara wrote:Super! Baš si imala sreću!Koliko se čeka u Pešti, tamo i 'vamo?
- Jara
#88 Re: putovanje u PRAG
Fajn! Nepotřebuješ průvodce v Praze!
- Lucie
#90 Re: putovanje u PRAG
jako rado. kada mi napises koliko imas godina napravimo planove :- )))). Prag po danu, Prag po nocu, mamurni Prag ujutruA mogu onda početi i bez spiska. Da li bi bila moj pripremni vodič par sati u utorak 19. maja. Ja strašno volim Prag i prozujala sam dosta po gradu prije nekoliko godina ali sad sam se nafurala da budem vodič jednoj mirnoj osobi koja nikad prije nije bila, pa bih se voljela dobro pripremiti za zadatak .
Karlova vary odavno nisu tako lepe kao nekada :-(, Imamo porodicno imanje nekih 30 km od Vara. Nazalost to je sada ruski grad :-( cak i iznad radnja pise prvo ruski i nekada samo ruski. prljavo svuda kde pogledas skupe mercedese i ruse u trenerkama :-( unisten grad :-(. Mislim da Marianske Lazne, Cesky Krumlov, Karlstejn vredi mnogo mnogo vise za vidjeti.U tih nekoliko dana sam htjela prozujati do još nekih mjesta ali mislim da ću odabrati samo još Karlove Vary
Evo jesi razmisljal kako iz aerodroma? ako hoces uzeti auto isplatise vise zvati drugi rentcar nego onaj avionski. Ili taxi kostace do 5OO kc to je nekih 25-30 euri ili ide combi za 15O kruna na Namesti republike i od tamo 3 stanice u Karlin. Kada stizes? mozda bi uspela odleteti kolima po tebe ali ovih mjeseci je full time u mojim salonima pa jedva stizemo. ali pokusat cu
- Sunrise00
#91 Re: putovanje u PRAG
Moze li mi neko preporuciti smjestaj u Pragu?
Nasla sam neke hotele, poprilicno jeftine, i sa dobrim reviews
ali mi nesto sve to suhveli
Nasla sam neke hotele, poprilicno jeftine, i sa dobrim reviews
- Lucie
#92 Re: putovanje u PRAG
sta znaci jeftino?
znam za dva apartmane mogu na mail poslati slike. jedan je basu epicentru praga /jungmanova/. kuhinja sa minibarom, kupatilo, dnevni boravak i spavaca soba mislim da traze 50 eura za noc, mogu spavat 4.
i pisala sam da jos znam za ovaj apartman http://www.beautifulhome.cz
inace ima apartmana i hotela brdo u pragu.
znam za dva apartmane mogu na mail poslati slike. jedan je basu epicentru praga /jungmanova/. kuhinja sa minibarom, kupatilo, dnevni boravak i spavaca soba mislim da traze 50 eura za noc, mogu spavat 4.
i pisala sam da jos znam za ovaj apartman http://www.beautifulhome.cz
inace ima apartmana i hotela brdo u pragu.
- Jara
#93 Re: putovanje u PRAG
babyline wrote:jeli ovo ona tema o GRAS-uCompos_Sui wrote:e vidis..nama je policija doslafixer wrote:
ovo bas i nije istina. ja sam se stalno svercao i samo su me jednom uhvatili
tad sam ogulio 35 eura.![]()
mog frenda su jednom uhvatili na izlazu iz i.p.pavlove. nije im htio platiti kartu, prijetili mu policijom, on rekao zovite ih, i pustili ga.![]()
- Sunrise00
#94 Re: putovanje u PRAG
Je li neko isao u zadnje vrijeme
I koji ste vid prevoza koristili? Ovaj kombi mi se nikako ne uklapa u troskove, ispadne skuplje nego avion 
-
Urlanje dozvoljeno
#95 Re: putovanje u PRAG
licno imam najbolje iskustvo kad putujem preko beograda...
jer je karta najpovoljnija a presjedanje u beogradu ne cekas dugo...
jedino je problem sto putujes haman cijeli dan...
znaci imas iz beograda srijedom (u 12.00) i nedeljom (u 8.00) bus za prag a karta dodje oko 90 eura povratna...
za sa-bg imas 7 autobusa dnevno
jer je karta najpovoljnija a presjedanje u beogradu ne cekas dugo...
jedino je problem sto putujes haman cijeli dan...
znaci imas iz beograda srijedom (u 12.00) i nedeljom (u 8.00) bus za prag a karta dodje oko 90 eura povratna...
za sa-bg imas 7 autobusa dnevno
- suncica24
#96 Re: putovanje u PRAG
Bec - Sarajevo - Bec, karta oko 150KM, povratna
Bec - Prag, svaki dan tri puta, karta oko 25 eura...povratna
PS: Sa-Bec ide svaki dan
- Sunrise00
#97 Re: putovanje u PRAG
Imas li kakav link za ovo Bec-Prag, ja ne mogu da nadjemsuncica24 wrote:Bec - Sarajevo - Bec, karta oko 150KM, povratna
Hvala
-
Urlanje dozvoljeno
#98 Re: putovanje u PRAG
pogledaj na http://www.idos.czSunrise00 wrote:Imas li kakav link za ovo Bec-Prag, ja ne mogu da nadjemsuncica24 wrote:Bec - Sarajevo - Bec, karta oko 150KM, povratna
PS: Sa-Bec ide svaki danda vidim u koliko je sati i to
![]()
Hvala
ukucas odakle i dokle ides i on ti da sve mogucnosti (vozom, autobusom)
- xXBl0odXx
#99 Re: putovanje u PRAG
Ko ide, obavezno ne propustiti napiti se u Beer Factory-u !!!
:D
http://www.facebook.com/home.php?ref=lo ... 722&ref=ts
http://www.facebook.com/home.php?ref=lo ... 722&ref=ts
- Litotes
#100 Re: putovanje u PRAG
Isto imas http://www.studentagency.cz/Urlanje dozvoljeno wrote:pogledaj na http://www.idos.czSunrise00 wrote:Imas li kakav link za ovo Bec-Prag, ja ne mogu da nadjemsuncica24 wrote:Bec - Sarajevo - Bec, karta oko 150KM, povratna
PS: Sa-Bec ide svaki danda vidim u koliko je sati i to
![]()
Hvala
ukucas odakle i dokle ides i on ti da sve mogucnosti (vozom, autobusom)
najudobniji busevi na svijetu, velika sjedista, 4 tv, kafa,caj besplatno tokom voznje, novine takodje. Ima i studentski popust na ISIC kartu ili osobe mladje od 26god.
A bus Bec Prag ide svaki dan u 8.05 , 11.o5 , 18.05 i 20.30
Karta se isto moze kupiti online http://www.zluty.cz/online/Booking