Putovanje u Bangkok

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zakonpera

#1 Putovanje u Bangkok

Post by zakonpera »

Da li može ovdje ova tema ?

Da li je neko išao, da li imaju neeke ponude iz BiH od agencija i kolko repa treba ako neko zna.
Hvala i sretna nova :D
Last edited by zakonpera on 02/01/2013 18:04, edited 1 time in total.
Ugljesa_

#2 Re: Putovanje u Bungkok

Post by Ugljesa_ »

a dze ti taj bungkok???
zakonpera

#3 Re: Putovanje u Bungkok

Post by zakonpera »

U Tajlandu :dance:
Ugljesa_

#4 Re: Putovanje u Bungkok

Post by Ugljesa_ »

Pa je li makar blizu Bangkoka???
zakonpera

#5 Re: Putovanje u Bungkok

Post by zakonpera »

A jesil ti blizu pameti ?
Ugljesa_

#6 Re: Putovanje u Bungkok

Post by Ugljesa_ »

:lol: :lol: jel to matere ti nisi jos skont'o da si pogresno napisao ime grada???
Ne postoji Bungkok isto sto npr. ne postoji Parajevo ili Tostar
zakonpera

#7 Re: Putovanje u Bungkok

Post by zakonpera »

Ugljesa_ wrote::lol: :lol: jel to matere ti nisi jos skont'o da si pogresno napisao ime grada???
Ne postoji Bungkok isto sto npr. ne postoji Parajevo ili Tostar
ok. greska .. pa sta sad
Ugljesa_

#8 Re: Putovanje u Bangkok

Post by Ugljesa_ »

Pa nista, moras znat tacno gdje hoces da ides, ha ja :D
Melbourne_Australia

#9 Re: Putovanje u Bangkok

Post by Melbourne_Australia »

Bio sam u Bangkok par puta..Doduse nisam iz Sarajeva isao....Bicu iskren nisam impresioniran bio ni sekunde..Grad je toliko zagađen da to nije humano..Guzva automobila je toliko da isto tako nije humano...Jedino sto je dobro a ne znam jesi li musko ili zensko a to je "jeftine zene" if you now what I mean :D :D ...Uvijek sam vise volio ici po ostrvima po Tajlandu nego u Bangkok...Ali u svakom slucaju neko novo iskustvo i svako voli drugacije stvari...Sretan put ako se bude islo:)
Last edited by Melbourne_Australia on 02/01/2013 18:36, edited 1 time in total.
cyprus

#10 Re: Putovanje u Bangkok

Post by cyprus »

A zašto ti se ide u Krung Thep? :mrgreen:
Leopold_IV

#11 Re: Putovanje u Bangkok

Post by Leopold_IV »

Kontiki je imao super aranzman....
lys

#12 Re: Putovanje u Bangkok

Post by lys »

Moj prijedlog je da jednostavno sve sam organizujes, nije se tesko snaci. Kad vidim kako vodaju grupe da se slikaju sa tuznim slonovima, losim restoranima ili skupim radnjama gdje imaju postotak, dodje mi ih zao.

Hotela ima na svakom koraku, I vazno ti je da je blizu neke sky train ( BTS) stanice. Moze se naci solidan hotel za 30-50 dolara za 2 osobe. Najbolje je naci hotel koji pripada nekom lancu ( Ibis, holiday inn express u tim srednjim kategorijama). Sve mozes rezervisati preko interneta. Taxi od aerodroma do hotela je nekih 10-15 usd. Po gradu se kreces ili BTS-om (karta oko dolar zavisi od daljine) ili tuctuc-om ( tu se cjenkas)

Za Bangkok je dovoljno 3-4 dana za obici ( Grand Palace, 2 vaznije pagode, vikend pijaca, voznja po kanalima i pijace na vodi, shopping i naravno nocni zivot po licnom izboru i ubjedjenju). Sve ti mogu pomoci da se snadjes u hotelu.

Izbor hrane je izobilan i cijene su prihvatljive. Mozes probati I street food, ako vidis da imaju puno lokanih klijenata, znaci da je ok. Ipak treba paziti, ja zivim vec godinama u Aziji, pa mi se stomak sigurno vec navikao na razne male I velike baje :)

Ako hoces do ostrva, moj prijedlog je Koh Samui, prije nego Phuket. Low cost letovi imaju par puta dnevno ( Air Bangkok, air Asia...) . Ako neces avionom do plaze, mozes autom ( fiskna taxi cijena) mozes do Hua Hina. Izbjegavaj Pattayu - najveci svjetski bordel na otvorenom. Ruzno i otuzno.

Ja licno volim Chiang Mai, na sjeveru u planinama - takodje avionom.
Kad si vec u Bangkoku, moj prijedlog bi bio da odes u Kamodzu ( sat leta, visa on arrival) u Siem Reap i vidis hramove Angkora u dzungli. ( takodje sve mozes organizovati preko interneta za let I hotel, a obilazak hramova direktno u hotelu kad dodjes)

Moj licni top 3 u tom dijelu svijeta:

Angkor Kambodza
Bagan, Burma
Ha Long Bay, Vijetnam.

Ova druga dva je malo teze posjetiti jer nema direktog leta iz Bagkoka ( Ha Long je 4 sata cestom od Hanoja, a za Bagan moras letiti lokalnim avionom iz Ranguna - u oba slucaja moras biti hrabar, jer ne znam sta je gore put u Vijetnamu ili let Air Baganom) :-)

No ako se ipak odlucis, vize moras srediti unaprijed.

Eto to bi bio moj prijedlog za Bangkok i okolinu u sirokom krugu.
Post Reply