npr putovanje automobilom...
ako je neko imao slicnog iskustva neka pise.

Uploaded with ImageShack.us
Moderator: anex

sto se para tice sve ti zavisi kako si fleksibilan...jel moras spavati u hotelu il mozes spavati i u satoru? jel moras jesti po restoranima il mozes kupovati u samoposluzi i sam sebi spravljati obroke? i sve tako do prekosutra...casper_ wrote:ideja je predobra...samo da imam volje i para de je realizujem

http://www.forum.hr/showthread.php?t=152230karanana wrote:posto mi je mrsko sada prelaziti onu temu sa linka, ima puno stranica, jeli iko pregledo i okvirno izracunao koliko treba vremena i love za ovakvu auto-turu? nije ni opcija onog voza losa, mada sa autom imas vise slobode.
respo wrote:ja kad bi isao na ovu turu istok zapad ne bi se bas vodio ovom rutom ili sto karanana rece gore odes lijevo dole se vratis desno
nego bi odredio koji grad posjetiti na putu tamo
sjeverozapad bas i nemas sta vidjeti sto se tice gradova jedino portland i seattle a i oni su na krajnjem zapadu tako da i ne bi isao gore
okvirno trebalo bi ti nekih 20000 dolara otprilike i jedno mjesec da se moze sta i vidjeti i malo zadrzati u kojem gradu u jednom pravcu
ti ocito nisi dalje isao od kaknjajutarnji wrote:Odes na mapquest.com, ukucas odakle polazis i destinaciju, dobices milje i vrijeme potrebno da predjes te pustare. Najjeftinija opcija je da nadjes nekog naseg kamiondziju i ozezi:D
20.000 dolara? ma nema sanse. da nisi nadodao nulu?respo wrote:ja kad bi isao na ovu turu istok zapad ne bi se bas vodio ovom rutom ili sto karanana rece gore odes lijevo dole se vratis desno
sjeverozapad bas i nemas sta vidjeti sto se tice gradova jedino portland i seattle a i oni su na krajnjem zapadu tako da i ne bi isao gore
okvirno trebalo bi ti nekih 20000 dolara otprilike i jedno mjesec da se moze sta i vidjeti i malo zadrzati u kojem gradu u jednom pravcu
mozda iduce ljetocartman wrote:kad i ako se ikako odlucis za to putovanje i ako trazis nekog s kim bi iso, javni mi se
karanana wrote:20.000 dolara? ma nema sanse. da nisi nadodao nulu?respo wrote:ja kad bi isao na ovu turu istok zapad ne bi se bas vodio ovom rutom ili sto karanana rece gore odes lijevo dole se vratis desno
evo okvirno. ovo bi bilo nekih 10.000 milja duzine, 15ak hiljada kilometara. mozda bi ti i trebao mjesec dana da sve lagano pogledas, vozis bez umora po 200-300 km dnevno...ali 20 hiljada dolara je previse. racunaj hotel u prosjeku 50 dolara puta 30 to ti je oko 1500-2000 hotel. racunaj otprilike istu cijenu za rentacar, oko 2000. racunaj gorivo 3 dolara galon, sa galonom mozes ici jedno 20 kilometara. znaci 15000/30, racunaj gorivo 750 dolara (ovo mi nesto malo izgleda, mozda sam se nesto zajebo). racunaj putarine, nemam pojma 200-300. to ti sve izadje oko 5000 dolara. onda troskovi zajebancije, hrane...mozda 2000-3000. znaci oko 8 milja bi ti definitivno moglo biti dovoljno. naravno kada dijelis troskove, izadje i jeftinije.
spicacasper_ wrote:mozda iduce ljetocartman wrote:kad i ako se ikako odlucis za to putovanje i ako trazis nekog s kim bi iso, javni mi se
karanana wrote:naravno treba dodati i avio kartu do nju jorka recimo, koja je oko 1200-1300 dolara u ljetnom periodu.