PUTOVANJA - TRAVEL - REISEN

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

LiquidSilk

Post by LiquidSilk »

Imam par pitanja za kolege forumashe....
Trebala bih otici u Tursku, Istanbul tamo negdje pocetkom marta na dan, max 2 (u pitanju je koncert :-) :-) ). Pitanje: koji mi je najjeftiniji nacin putovanja do tamo? Postoji li bus linija na relaciji Sarajevo-Istanbul, ili zeljeznicom? Isla sam na web page nasih zeljeznica, ali nesto nije uredu i nikako nece otvoriti link :roll: U ocaju sam pokusala i link zeljeznica susjednog nam entiteta :-? , kad ono cudo.... :shock: uvezani su sa svim europskim gradovima, pa cak i Turskom :-x :-x :-x ....ali ja idem iz Sarajeva :( :( . Na web strani Centrotransa se ne spominje Turska :sad: ...
Postoji li dakle jeftinija alternativa od letenja, ili ako ne, zna li iko koliko otprilike kostaju letovi (povratni) na relaciji Sar-Ist-Sar, naravno najpovoljniji....nema studentarija bash previse kesha :oops: (a islo bi se po koncertima ccccc :lol: :lol: ) Bilo kakav savjet je dobrodosao, puno hvala! :)
ralm

Post by ralm »

cHupjahalic@ wrote:Ako neko planira posjetiti tetku :D ili nekoga drugog u Norveskoj onda najbolje putovati preko Norwegian kompanije za/ iz Norvesku/e.
Od aprila se vec otvara sezona za putovanja na podrucja ex-Yu (Dubrovnik, Rijeka, Split) za znatno manju cijenu nego sa drugim avio kompanijama.
http://www.norwegian.no

(ja putujem vecinom sa ovom kompanijom koji saradjuju sa http://www.sterling.dk / http://www.sterling.se i sta reci nego da sam prezadovoljna).

:) :)

I autobusi idu iz Norveske, Svedske i Danske za/ iz BiH (niza cijena nego avionom). :)
Ako su nekome potrebni brojevi telefona za rezervacije i informacije onda ih ja mogu nabaviti. :)

Pozdrav iz Osla! :-)
daj molim te brojeve tel. za autobuse iz BiH do Osla :razz:
Ergot

Post by Ergot »

Sta ce ovo na podforumu 'umjetnost i kultura'? :?
encian

Post by encian »

lonely planet tito. pise i gdje ces ako te natjera :oops:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

kub lajkan wrote:
A-Wien wrote:E za ovog lava sto planira za Brazil....Ja imam jednu prijateljicu dole i onda leti od Amsterdama prema dole.To ti je definitvno trenutno aerodrom za tako daleke letove.Nekad ides preko Mexika pa se spustas dole,nekada preko USA.

Ako ides iz Sa mozda ti je lakse do Frankfurta autobusom pa onda leti dalje...Pogledaj Lufthansa.com itd...Bitno ti je barem 3 mjeseca prije kupiti kartu jer nije jeftino....Probaj putovati izvan turisticke sezone,karte su jeftinije do 30%...

Za Visu se obrati ambasadi u Zagrebu ili Becu...

P.S. Ako ides zbog neke brazilijanke cuvaj se ! ;) Nemoj samo ostati dole,nije lako sa njima....
Nije zbog "brazilijanke"... Iz bh-perspektive bitan faktor je i viza. Moze se do Zagreba, a onda sta dalje? Zato je prihvatljivije i malo skuplje, ako je bez vize... mislim ta presjedanja...

Isao bih vjerovatno u oktobru, sreca pa je van sezone. Zna li neko koliko unaprijed se mogu rezervisati karte i da li to bitno smanjuje cijenu?
preko amerike ne mozes bez vize...iako ces samo cekati na aerodromu, moras proci kontrolu tako da bi morao imati vizu. Iako je iz amerike prilicno jednostavno jer imaju letove svaki dan po nekoliko puta za Rio ili Sao Paolo.

Sto se tice ostalih stvari...brazil nema ambasadu kod nas, ne znam gdje je najbliza mislim Bec tako da ces tamo morati slati pasos i zvati ih da vidis kako ide.

http://www.expedia.com/pub/agent.dll?to ... 7293&ps3u=

za avio karte evo pogledaj...expedia je najbolja stvar, a ako zelis mozes uvijek pogledati najvece avio kompanije pa preko njihovih stranica mozes direktno kupiti.

Nisam nikad bio u Brazilu, ali eto znam puno ljudi i moj je savjet da se pazis...dobro razmisli gdje ides i s kim. I veliki i mali gradovi su puni kriminala pa zaista moras biti oprezan. Moras dobro znati gdje ides. Mislim, desavali su se slucajevi napada na strane turiste. A osim toga, to nisu one mahalske bande da ce te prebiti nego puno gore.

A iako vec ides onda bi trebao (ako imas priliku) ne trositi previse vremena na Rio ili Sao Paolo (koji je nesto kao brazilski frankfurt) nego idi na sjever malo, plaze i priroda su fantazija (gledao slike ljudi sto su isli).

Uglavom, puno srece i ugodan put. Siguran sam da ce ti biti sjajno.

Moje sljedece putovanje je Dominikanska Republika, ali ne preko agencije i ne da sjedim u hotelu, nego u slobodnom aranzmanu. Eto, samo da znas - Dom, Republika ima 5 puta ljepse plaze nego brazil

;)
pesak

Post by pesak »

Svemirski_Jebach wrote:
kub lajkan wrote:
A-Wien wrote:E za ovog lava sto planira za Brazil....Ja imam jednu prijateljicu dole i onda leti od Amsterdama prema dole.To ti je definitvno trenutno aerodrom za tako daleke letove.Nekad ides preko Mexika pa se spustas dole,nekada preko USA.

Ako ides iz Sa mozda ti je lakse do Frankfurta autobusom pa onda leti dalje...Pogledaj Lufthansa.com itd...Bitno ti je barem 3 mjeseca prije kupiti kartu jer nije jeftino....Probaj putovati izvan turisticke sezone,karte su jeftinije do 30%...

Za Visu se obrati ambasadi u Zagrebu ili Becu...

P.S. Ako ides zbog neke brazilijanke cuvaj se ! ;) Nemoj samo ostati dole,nije lako sa njima....
Nije zbog "brazilijanke"... Iz bh-perspektive bitan faktor je i viza. Moze se do Zagreba, a onda sta dalje? Zato je prihvatljivije i malo skuplje, ako je bez vize... mislim ta presjedanja...

Isao bih vjerovatno u oktobru, sreca pa je van sezone. Zna li neko koliko unaprijed se mogu rezervisati karte i da li to bitno smanjuje cijenu?
preko amerike ne mozes bez vize...iako ces samo cekati na aerodromu, moras proci kontrolu tako da bi morao imati vizu. Iako je iz amerike prilicno jednostavno jer imaju letove svaki dan po nekoliko puta za Rio ili Sao Paolo.

Sto se tice ostalih stvari...brazil nema ambasadu kod nas, ne znam gdje je najbliza mislim Bec tako da ces tamo morati slati pasos i zvati ih da vidis kako ide.

http://www.expedia.com/pub/agent.dll?to ... 7293&ps3u=

za avio karte evo pogledaj...expedia je najbolja stvar, a ako zelis mozes uvijek pogledati najvece avio kompanije pa preko njihovih stranica mozes direktno kupiti.

Nisam nikad bio u Brazilu, ali eto znam puno ljudi i moj je savjet da se pazis...dobro razmisli gdje ides i s kim. I veliki i mali gradovi su puni kriminala pa zaista moras biti oprezan. Moras dobro znati gdje ides. Mislim, desavali su se slucajevi napada na strane turiste. A osim toga, to nisu one mahalske bande da ce te prebiti nego puno gore.

A iako vec ides onda bi trebao (ako imas priliku) ne trositi previse vremena na Rio ili Sao Paolo (koji je nesto kao brazilski frankfurt) nego idi na sjever malo, plaze i priroda su fantazija (gledao slike ljudi sto su isli).

Uglavom, puno srece i ugodan put. Siguran sam da ce ti biti sjajno.

Moje sljedece putovanje je Dominikanska Republika, ali ne preko agencije i ne da sjedim u hotelu, nego u slobodnom aranzmanu. Eto, samo da znas - Dom, Republika ima 5 puta ljepse plaze nego brazil

;)
Al ti znas da zivis... :-D
Ja bih volela da idem u Istanbul...na pr. u oktobru...kad nije mnogo vruce...mora da je fantastican grad. :-D
luke1212

#32 linkovi

Post by luke1212 »

evo par korisnih linkova za putovanje:
http://www.jeftinoputovati.com (portal o low cost kompanijama i putovanjima)
http://www.kupi-avio-karte.com (stranica gdje se mogu kupiti sve low cost karte na jednom mjestu)
http://www.lonelyplanet.com (najbolji vodič za putovanja)
pozdrav
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

meni ovo izgleda kao jedan strasno interesantan nacin da se dodje do jeftinog prenocista.

http://www.couchsurfing.com/

pogotovo za mladje. :D
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 24/01/2017 08:53, edited 1 time in total.
portic

Post by portic »

Pozdrav!!

Registriran sam na vas forum iako nisam vas sugradjanin, dolazim iz Sibenika(Hrvatska), redovito ga pratim jer imate dosta zanimljivih tema.

Ovaj put mi se pruza mogucnost da docek NOVE GINODE docekam bas kod vas u Sarajevu i tu vas trebam.

Naime nemam smjestaj u fazi trazenja sam jos pa bi vas molia kad bi mi mogli preporuciti kamo bi sa drustvom po gradu izasa, di ce biti dobra zabava, te oko smjestaja sto bi bilo najpovoljnije s obzirom da smo studenti svi.

Prkcka sam po netu, naisa sam na neke brojeve koje moram ovih dana nazvati, poznavajuci vas Forumase uvjeran sam da cete mi olaksati potragu i pomoci oko toga.

Bilo da se radi o privatnome stanu, apartmanu, hostelu...samo javite, ostavite komentar!

Unaprijed vam zahjvaljujem

vas Portic
Koshpa

Post by Koshpa »

portic wrote:Pozdrav!!

Registriran sam na vas forum iako nisam vas sugradjanin, dolazim iz Sibenika(Hrvatska), redovito ga pratim jer imate dosta zanimljivih tema.

Ovaj put mi se pruza mogucnost da docek NOVE GINODE docekam bas kod vas u Sarajevu i tu vas trebam.

Naime nemam smjestaj u fazi trazenja sam jos pa bi vas molia kad bi mi mogli preporuciti kamo bi sa drustvom po gradu izasa, di ce biti dobra zabava, te oko smjestaja sto bi bilo najpovoljnije s obzirom da smo studenti svi.

Prkcka sam po netu, naisa sam na neke brojeve koje moram ovih dana nazvati, poznavajuci vas Forumase uvjeran sam da cete mi olaksati potragu i pomoci oko toga.

Bilo da se radi o privatnome stanu, apartmanu, hostelu...samo javite, ostavite komentar!

Unaprijed vam zahjvaljujem

vas Portic
Imas Banana city tako se zove motel na samom ulazu u Sarajevo, udaljen nekih 10 km od centra grada cijena nocenja 15 eur-a sa doruckom po osobi, a sto se tice izlaska za novu godinu u koji god kafic restoran bar pub udjes neces se pokajati, zato BUJRUM u SA i Sretna nova :D
Smartex

Post by Smartex »

ej, ljudi nisam bio u BiH tri godine, kakva je sada situacija za vize? je li sada lakse dobiti vizu? Prije tri godine je bilo uzasno, bilo je potrebno brdo papira donjeti na uvid i opet nista kao je sada, nadam se da se nesto po ovom pitanju promjenilo nabolje?!
portic

Post by portic »

...prosirija se broj zainteresiranih prijatelja za docek u Sarajevu, pa jos jednom molim za pomoc ako netko nesto zna o smjestaju, malo ce nam biti ovaj jedan sto ga za sada imamo. bilo bi steta da se drustvo odvaja zbog nedostatka smjestaja da ostatak bude uskaracen za docek Kod vas u Sarajevu, stvarno smo dobra klapa i uvik smo zajedno nismo skloni problemima, garantiram za nas

Pa ako nesto saznate o privatnom smjestaju(bilo bi najbolje), nekom drugom smjestaju ostavite post.

Unaprijed hvala!1
janje_

Post by janje_ »

portic wrote:...prosirija se broj zainteresiranih prijatelja za docek u Sarajevu, pa jos jednom molim za pomoc ako netko nesto zna o smjestaju, malo ce nam biti ovaj jedan sto ga za sada imamo. bilo bi steta da se drustvo odvaja zbog nedostatka smjestaja da ostatak bude uskaracen za docek Kod vas u Sarajevu, stvarno smo dobra klapa i uvik smo zajedno nismo skloni problemima, garantiram za nas

Pa ako nesto saznate o privatnom smjestaju(bilo bi najbolje), nekom drugom smjestaju ostavite post.

Unaprijed hvala!1
probaj ovdje..

http://free-os.t-com.hr/skend-sarajevo/

ja sam s curom spavo par put i super je.. super domacini, ok cijena, a odlicna lokacija (namah pored skenderije)..
Post Reply