Promjena boje fuga

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

semmy

#26 Re: Promjena boje fuga

Post by semmy »

ALexis wrote:
semmy wrote:
ALexis wrote:je li to provjereno tako fercera? :D

nista se ti ne brini za kolicinu moj semmy, trebat ce meni i vise od tih mililitara, veeeliku povrsinu sam zaHebala :lol:
naravno da frcera...provjereno..farbala ja u kuhinji ( u smedje ) i na stepenicama ( narandzasta )...i sto je najbitnije ne skidaju se pranjem :D
sta da ja stavim uz SIVO? ja stavila CRNO :lol: pa se sad za glavu hvatam :run:
ja sam na svijetlo sive plocice na stepenicama stavila jaku narandzastu, cak sam i dio sa strane svake stepenice obojila u tu narandzastu i super izgleda...samo mi i to dojadilo pa cu na proljce najvjerovatnije staviti bordo :D
bordo_boy

#27 Re: Promjena boje fuga

Post by bordo_boy »

semmy wrote:
ja sam na svijetlo sive plocice na stepenicama stavila jaku narandzastu, cak sam i dio sa strane svake stepenice obojila u tu narandzastu i super izgleda...samo mi i to dojadilo pa cu na proljce najvjerovatnije staviti bordo :D

Pa ajd nam uslikaj, pa stavi malu slikicu da vidimo, ovako ništa ne znači...
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#28 Re: Promjena boje fuga

Post by ALexis »

bordo_boy wrote:
ALexis wrote:Zanima me da li postoji sredstvo za promjenu boje vec uradjenih fuga?
Kako se zove to sredstvo i koliko odprilike kosta?

hvala :sax:
Ako hoćeš pošalji mi sliku pločica na PM, pa ću ti ja u toku dana uradit u 3d maxu s novim fugama, da vidiš boje...
nije bas da je frontalna slika, trenutno nemam bolju... nadam se da ce ti ova biti OK :)

hvala jos jednom....
maajaa

#29 Re: Promjena boje fuga

Post by maajaa »

A da li neko ima ideju kako mogu 'zamaskirati' / osvjeziti stare, bijele plocice? Treba mi neko privremeno rjesenje dok ne dodje na red renoviranje kuhinje.
semmy

#30 Re: Promjena boje fuga

Post by semmy »

maajaa wrote:A da li neko ima ideju kako mogu 'zamaskirati' / osvjeziti stare, bijele plocice? Treba mi neko privremeno rjesenje dok ne dodje na red renoviranje kuhinje.
plexiglas za kuhinje, ima i boji...pogledaj u ramaglas-u sta imaju od boja i dezena
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#31 Re: Promjena boje fuga

Post by ALexis »

maajaa wrote:A da li neko ima ideju kako mogu 'zamaskirati' / osvjeziti stare, bijele plocice? Treba mi neko privremeno rjesenje dok ne dodje na red renoviranje kuhinje.

imas super naljepnica za plocice u lamperu na stupu. da ti oci stanu
ALexis

#32 Re: Promjena boje fuga

Post by ALexis »

arbosan wrote:
ALexis wrote:
arbosan wrote:Najbolje je da isprintas sebi boje u skalama. Ides na google i stavis upit color scale, i to poneses kuci, i stavis blizu ploce, i sama ces vidjeti koja ti se boja najvise dopada i koja boja ima smisla da bude.
Jedini je problem da nadjes fugu u tim bojama!!!

sad mi je jedini problem kako da to smiksam, posto cu mijesati boju za beton sa jupolom

hvala za savjet :-D
Nema na cemu. Boja betona je bijela, tako da ti odgovara bilo koja boja. Jedino trebas paziti kako dobiti pravu nijansu. A to moze uraditi tako da kada napravis smjesu, uzmes bijeli papir A4 i samo prstom namazes skroz tanki sloj, i fenom osusis, pa ces vidjeti jeli to ta boja koju zelis. Zato sam ti rekao da isprintas color scale, ako ti izadje svijetla, znat ces otprilike koliko treba jos da je zatamnis ili izbjelis.

e duse moje drage, da sam ja bar u pola pametna ko vi, pa da vas makar pitam prije fugovanja

@wewa, bice javljeno :thumbup:
maajaa

#33 Re: Promjena boje fuga

Post by maajaa »

semmy, ALexis - hvala :)
Hemel

#34 Re: Promjena boje fuga

Post by Hemel »

ofarbaj u koju hoces boju ili ubaci staklo u boji
*lana

#35 Re: Promjena boje fuga

Post by *lana »

Semiramida wrote:Fuge u mojoj staroj banji su nekako pocrnile sporadično, pa sam ih šarafcigerom skinula (skoro potpuno), a onda fug-masom nanijela nove fuge i voila - eto novih fuga. Banja je sinula.

Al' možda je bolje ovo što ti prethodni post predlaže, ako su ti fuge npr. već nove i nije ih napala vlaga.
eto, ovakvim se zenema divim, sarafciger, fuge, masa, ma imas li ti muza !?

zene sve rade
bordo_boy

#36 Re: Promjena boje fuga

Post by bordo_boy »

Evo, napravio sam ti kombinaciju sa tvojom bojom pločica i tvojim šarama (izrezao sa fotografije tvojih pločica), boja fuga je ista kao boja pločica, to je uvijek najbolje rješenje, bitno je samo da su fuge svjetlije ili iste nijanse kao pločice, nikad tamnije.

Kao što sam napisao u PM-u. Mislim da je stvarni problem tvog kupatila organizacija i dizajn... Ako je to problem, onda sigurno nijedna fuga neće popraviti dojam i izgled tvog kupatila...

Sretno s radovima! :) i zaposli malo i mušku populaciju oko ovoga...
Image

Evo link za malo veći format slike:
http://img834.imageshack.us/img834/3863/kupatilo.jpg
ALexis

#37 Re: Promjena boje fuga

Post by ALexis »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

preeeeeeeeeeeeeeedooooooooooooobroooooooooooooooooooooooooooo

hvala ti puno :kiss:
bordo_boy

#38 Re: Promjena boje fuga

Post by bordo_boy »

Nema na čemu, drago mi je ako ti se sviđa! :)
Nisrin

#39 Re: Promjena boje fuga

Post by Nisrin »

Stara tema, novo pitanje :D

Kupih boju za beton i ovih dana planiram prefarbati fuge u wc-u, pa me zanima koliko brzo se boja susi i da li se lako skida sa plocica?! :D
VenomousV

#40 Re: Promjena boje fuga

Post by VenomousV »

Potreban savjet, koja boja fuga ide na ove plocice?

Image

Donji dio kuhinje je smedji a gornji bijeli

Zahvaljujem :D
Danguba

#41 Re: Promjena boje fuga

Post by Danguba »

ja bih bijelu ili svijetlo sivu. :)
Mis mekinjas

#42 Re: Promjena boje fuga

Post by Mis mekinjas »

Ja imam iste pločice i kupila sam rozu fugu. Majstor me pitao zašto, kad je stavio, bio je oduševljen. Super izgleda. Fuga nije kričava, već svjetlija.
Donji dio kuhinje je siv, gornji elementi višnja.
supercali

#43 Re: Promjena boje fuga

Post by supercali »

Zar je tesko sada na tu boju u paintu uparivati ostale boje pa kad ti se neka svidi tu fugu stavis
VenomousV

#44 Re: Promjena boje fuga

Post by VenomousV »

Danguba wrote:ja bih bijelu ili svijetlo sivu. :)
I ja sam prvobitno mislila nesto tako ali se bojim da ne potamne/ruzno pozute, ipak je kuhinja :/

Mis mekinjas wrote:Ja imam iste pločice i kupila sam rozu fugu. Majstor me pitao zašto, kad je stavio, bio je oduševljen. Super izgleda. Fuga nije kričava, već svjetlija.
Donji dio kuhinje je siv, gornji elementi višnja.
Bila bih ti zahvalna ako imas neku slicicu da vidim kako to "uzivo" izgleda :)
Mis mekinjas

#45 Re: Promjena boje fuga

Post by Mis mekinjas »

Image Image

Evo. Ovo je dnevno svjetlo.
VenomousV

#46 Re: Promjena boje fuga

Post by VenomousV »

Mis mekinjas wrote:Image Image

Evo. Ovo je dnevno svjetlo.

fakat fino izgleda
hvala ;)