Proizvodi iz MakroVite...iskustva?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Vingo

Post by Vingo »

A cuj ako cu ulje cajevca ili lavande koristiti za radnje ozbiljnije od mirisanja prostorija, onda nije puno platiti 10 maraka. Npr. cajevac je odlican antiseptik i cistac pora, a u kombinaciji s lavandom i kantarionom ubija bakterije i smiruje ginekoloske upale.
Ma priroda je cudo... :)
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Vingo wrote:A cuj ako cu ulje cajevca ili lavande koristiti za radnje ozbiljnije od mirisanja prostorija, onda nije puno platiti 10 maraka. Npr. cajevac je odlican antiseptik i cistac pora, a u kombinaciji s lavandom i kantarionom ubija bakterije i smiruje ginekoloske upale.
Mislis masazu ili kupku?
Meni je opet nekako djelotvornija masaza jer preko koze svi ti sastojci ulaze direktnije i brze. Opet, i kupka ima svojih prednosti, ali cini mi se vise mana. :?
Vingo

Post by Vingo »

Ma direttissimo, nikakva kupka. Nakapa se na komad vatice i nanosi dje treba.... :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Beatrix wrote:
Vingo wrote:A cuj ako cu ulje cajevca ili lavande koristiti za radnje ozbiljnije od mirisanja prostorija, onda nije puno platiti 10 maraka. Npr. cajevac je odlican antiseptik i cistac pora, a u kombinaciji s lavandom i kantarionom ubija bakterije i smiruje ginekoloske upale.
ulja su zakon. i nije skupo 10 KM za to. :)
Hmmm. Bocice su skroz malene, mogu ti biti tek na par puta (recimo za kompletnu masazu tijela kad nagovorite muza/momka :D ). Za kupku bi moglo oko tri-cetiri puta, za one koji se cesto kupaju to je nista.
Ja sam svojevremeno u DM-u (u Njemackoj) kupila vecu flasu etericnog ulja eukaliptusa, i nije bilo nimalo skupo. Kad sad vratim film, ko zna sta je tamo unutra bilo. :-)
Vingo

Post by Vingo »

Etericna i masazna ulja nisu isto. U masaznim uljima ima tek par kapi etericnog. Etericno ulje bi trebao biti stoprocentni (sto je rijetko....skoro uvijek su razblazene) koncentrat i kao takav, naravno da ce biti u malim bocicama (kao one ad kapi birvaktilske)...
Vingo

Post by Vingo »

:lol: ovo se zove razrjesena konfuzija. konfuzija se konfuzijom izbija.... :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Vingo wrote:Etericna i masazna ulja nisu isto. U masaznim uljima ima tek par kapi etericnog. Etericno ulje bi trebao biti stoprocentni (sto je rijetko....skoro uvijek su razblazene) koncentrat i kao takav, naravno da ce biti u malim bocicama (kao one ad kapi birvaktilske)...
To nisam znala. Onda je preskupo koristiti to za masazu. Mislim, ta skupa. Ima li kod nas tih masaznih ulja i gdje? :?
Vingo

Post by Vingo »

Bilo je u Yves Roche-u...
Post Reply