Prijateljstvo

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

zena21

Post by zena21 »

fildjan wrote:ma problem je sto sam sve ostavila rad njeg i on mene sad pita koji hljeb da kupi :x . ni volim te nema. i vise hocu da popizdim :x ! naljuti se kad kupim sebi nesta :x naravno od svoje plate :oops: i on meni dodje i dronda tamo o nekom odgoju i ponasanju :x :x :x ! pa mislim zasluzila sam barem nesta postovanja :( ili nisam :roll: . ili je ovo samo pms pa ovako reagujem. mami necu da kazem jer bi bilo pa jesam ti rekla :roll: ! hocu ponovo i pvi razred osnovne :-)
Ja ovo ne bi trpila ni 5 minuta
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

najlakse je nekom drugom reci ja ovo ne bih trpio/la...kad ne bi bilo emocija, naravno da ne bi trpio, ali tu ima nesto sto te tjera da "trpis" i na kraju sam skontas do koje granice mozes trpiti
zena21

Post by zena21 »

naravno... svako zna svoje... ja sam rekla da JA ne bi trpila, a za ostale ne znam :)
zena21

Post by zena21 »

Btw, VRATITE SE NA TEMU :oops:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

zena21 wrote:Btw, VRATITE SE NA TEMU :oops:
daj nam jos malo detalja :oops:
Pearl

Post by Pearl »

"najociglednije": nisi vise "jadna" kao ona, kao sto ste obje ranije bile :roll:

rijesila si neke stvari u svom zivotu a ona ne zeli da se vidja s tobom da joj ti ne bi prisjedala na "njenu muku" sa svojom srecom, jer ona nema nista sto ti imas.. niti zna kako da to ostvari..

malo karikirano, ali se meni sa nekim prijateljima desilo... a to skontas po sljedecem "prijatelju" kojeg izaberu..
ako je ovo stvarno slucaj, onda ti nikad nije ni bila prijateljica..

a mozda jednostavno prolazi kroz neku fazu a ne zeli da te opterecuje s tim.. ili si je ti malo zanemarila pa ona sad tjera inat.. niko za sebe ne moze objektivno reci: ja sam ostala ista, nije sigurno do mene.. ;) druga polovina trazi svoje vrijeme, koje je mozda zakinuto od prijateljice .. a ima i toga da covjek kada je sretan drugacije posmatra neke stvari, jer je pun optimizma i poleta... pa za neke probleme koje prijateljica smatra velikim kaze: ma rijesit ce se to, ne pravi toliku dramu.. ne misleci nista lose.. ali se protumaci tako, jer do nedavno nisi tako reagovala ;)

insistiraj da ti kaze u cemu je problem, i to ne preko telefona.. jer se tad uvijek moze izvuci.. ti imas svoju stranu price i sebe vidis da si ostala ista kao i prije.. ona ocito ne dijeli tvoje misljenje.. normalno je da si se promijenila, samo je pitanje hoce li ona tu promjenu prihvatiti :D
Last edited by Pearl on 16/11/2006 12:59, edited 1 time in total.
zena21

Post by zena21 »

Pa rekla sam vam skoro sve... Znaci osoba B ocito izbjegava osobu A, a osoba A ne moze skontati sta je tacno u pitanju :?

Osobi A je jako stalo do ovog prijateljstva :)
zena21

Post by zena21 »

@Perlita

Ma i ja sam planirala da otvoreno s njom porazgovaram, samo cekam pravi trenutak... Nadam se da ce se sve ovo dobro zavrsiti. Hvala na misljenju :kiss:
Pearl

Post by Pearl »

zena21 wrote:@Perlita

Ma i ja sam planirala da otvoreno s njom porazgovaram, samo cekam pravi trenutak... Nadam se da ce se sve ovo dobro zavrsiti. Hvala na misljenju :kiss:
samo nista preko telefona..:D najbolje kuci, kod tebe ili kod nje, ako i vrisnete, da ne slusa kafana ;)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

a zasto je jednostavno ,otovreno ne pitas u cemu je problem? :roll:
kao i vecina cura ovdje,i ja imam najbolju jaranicu sa kojom djelim bas sve,jedna je u dugoj i sretnoj vezi,druga je solo..ali iskreno,nikada nije bilo trzalica izmedju nas dvije,jer fakticki citav zivot se znamo,jos od obdanista :-) ne mogu da shvatim to ponasanje,sve mi to zvuci jaaaako nezrelo.pa zar ima teme ili problema koji se ne moze raspravit,pogotovo sa najboljom prijateljicam.pokusaj dijalgom i nek shvati da ti je i dalje jednako stalo do vaseg prijateljstva,mozda je samo ne sigurna,ko zna,sta joj se mota po glavi,mozda misli da je suvisna,ili je jendostavno "Ljuta"jer si nasla nekoga,pa to pogreso kanalise..
zena21

Post by zena21 »

PITARKA_SA wrote:a zasto je jednostavno ,otovreno ne pitas u cemu je problem? :roll: kao i vecina cura ovdje,i ja imam najbolju jaranicu sa kojom djelim bas sve,jedna je u dugoj i sretnoj vezi,druga je solo..ali iskreno,nikada nije bilo trzalica izmedju nas dvije,jer fakticki citav zivot se znamo,jos od obdanista :-) ne mogu da shvatim to ponasanje,sve mi to zvuci jaaaako nezrelo.pa zar ima teme ili problema koji se ne moze raspravit,pogotovo sa najboljom prijateljicam.pokusaj dijalgom i nek shvati da ti je i dalje jednako stalo do vaseg prijateljstva,mozda je samo ne sigurna,ko zna,sta joj se mota po glavi,mozda misli da je suvisna,ili je jendostavno "Ljuta"jer si nasla nekoga,pa to pogreso kanalise..
Pa to i planiram, samo nemam priliku... Rijetko se vidjamo u zadnje vrijeme... :(
mamica papucarka

zena21 wrote:
PITARKA_SA wrote:a zasto je jednostavno ,otovreno ne pitas u cemu je problem? :roll: kao i vecina cura ovdje,i ja imam najbolju jaranicu sa kojom djelim bas sve,jedna je u dugoj i sretnoj vezi,druga je solo..ali iskreno,nikada nije bilo trzalica izmedju nas dvije,jer fakticki citav zivot se znamo,jos od obdanista :-) ne mogu da shvatim to ponasanje,sve mi to zvuci jaaaako nezrelo.pa zar ima teme ili problema koji se ne moze raspravit,pogotovo sa najboljom prijateljicam.pokusaj dijalgom i nek shvati da ti je i dalje jednako stalo do vaseg prijateljstva,mozda je samo ne sigurna,ko zna,sta joj se mota po glavi,mozda misli da je suvisna,ili je jendostavno "Ljuta"jer si nasla nekoga,pa to pogreso kanalise..
Pa to i planiram, samo nemam priliku... Rijetko se vidjamo u zadnje vrijeme... :(
otidji joj na vrata i to nenajavljena :?
mamica papucarka

dze nam nestade Fildjan :D Sigurno je ispeglala karticu :)
bluesky

Post by bluesky »

osoba A se nije puno promijenila... Samo sto je malo sretnija nego sto je bila... I dalje zeli razgovarati o vjecnoj musko-zenskoj temi, o cipelama, moru, frizurama, modi... Nikad nije ni prestala pitati osobu B kako je ona
To je lako receno, preispitaj se je li ZAISTA tako. Vidi sta si napisala u prvom komentaru:
Prijateljica A je u oblacima, stalno zivka prijateljicu B da joj isprica neku dogodovstinu ili cisto da upita sta da obuce ili kakvu frizuru da napravi za izlazak, kao sto su uvijek zivkale jedna drugu...

Ali tu nastaje problem... Prijateljica B je odjednom toliko zauzeta necim
Ovo je nekako susta suprotnost od onoga sto si rekla kada ti je ukazano na eventualnu gresku.

Ja sam jednom bila osoba B, samo sto je kod nas situacija bila znatno drasticnija: kod osobe A je sve bilo idealno, a kod mene je sve bilo katastrofalno. Ona studirala u USA i zavrsavala faks bez diplomskog rada, meni je preostajalo jos pola godine mucnog skrabanja sto stranica da bih diplomirala. Isto smo godiste. Ona nasla posao, ja imala tek diplomski ispit. Ona se zarucila na jahti :), moj decko je na zajednickom odmoru u jednom momentu otisao ostavivsi me, ali tvrdeci da uopste nije do mene:). Prolila sam litre suza... Brrr, tezak period...puno obaveza, i uz sve to emotivni problemi :). Bile smo prilicno prisne prije toga, ali u njenom periodu srece, djevojka je doslovce lebdila u oblacima i svakodnevno me kontaktirala da mi isprica jos jedan detalj svoje srece. I dok sam ja pokusavala spasiti svoju vezu, ona je direktno pljuvala po mom decku... Neiskreno je reci da nisam bila ljubomorna na cinjenicu da su se kod nje kockice slozile, ali nakon mog kraha i njene srece koji su se desili simultano za vrijeme proslog ljeta, ostale smo 7 mjeseci u nasem normalnom, svakodnevnom kontaktu u kojem sam ja pokusavala da prebrodim svoju nesrecu i izljeve njene srece. U pocetku bi me jos saslusala, kasnije ne bi vise ni upitala za moje stanje, i ja sam samo jos morala slusati kako se dobro slaze i sa svekrvom, i koliko njeni vole njenog izabranika... Znam da je u jednom momentu rekla: hej, pa ti mene iskljucujes iz svega, uopste ne znam sta se desava kod tebe. Lol... Nisam imala nacina da joj ista kazem o meni, kada je ona stalno pricala o sebi.

A zatim, u jednom trenu sam, kada je opet rekla nesto na njega, vrlo jednostavno, po kratkom postupku prekinula svaki kontakt. Od tada je proslo drugih sedam mjeseci, i ja sam danas nekom drugom ta famozna osoba A. Izdesavalo mi se puno lijepih stvari i pali su mi veliki tereti sa pleca. No, nikada necu zaboraviti kako je biti osoba B i mada mi nekada ne bude do toga, nazovem svjesno drugaricu koja trenutno nije bas najsretnija i pricam o njoj i njenoj vezi ili antivezi, dijelim joj komplimente, i motivisem je.

Lijepo je i sa nekim podijeliti svoju srecu, i za to imamo prijatelje, ali ljudi cesto uopste ne poznaju znacenje rijeci takticnost. I kada sam najsretnija, ne volim ljude koji su egocentricni. Mozda sam i ja prije svog iskustva bila takva, ne iskljucujem to, ali od prosle zime sam znatno osjetljivija na desavanja u zivotima drugih ljudi i nisam samo zaokupljena sobom.
zena21

Post by zena21 »

Mamice, to uopste nije losa ideja :)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

stvarno je bezveze kada se takve stvari dese ili desavaju,ali nemoj sada i ti pocet dizat nos ,jer ja sam slicnu stvar uradila i zbog toga sto nijedna nije htjela da prva pristupi izgubila sam jednu od kolegica,i sada mi je jako krivo,i kod nas djevojaka je to tako,jednostavno gubitak dobre prijateljice nas pogadja :roll: one su nam kao sestre i za svaku od njih se treba "boriti"..samo iskreno i nista ne odugovlaci da ti se ne desi kao sada sto ti napisah ,budi pametnija i zrelija nego sto sam ja bila tada :roll:
DobroJutroKolumbo

#42 Re: Prijateljstvo

Post by DobroJutroKolumbo »

zena21 wrote:hm... Ne znam gdje da stavim ovu temu. Dakle situacija je slijedeca:

Dvije jako, jako dobre prijateljice A I B. Istih godina, skoro pa istih razmisljanja, slicnih poslova, vole iste stvari, vidjaju se bar 2-3 puta sedmicno na kafama, u kupovini, na telefon pricaju po sat vremena... Obje slobodne, u nekoj "potrazi" za drugom polovinom, povjeravaju se jedna drugoj u svemu... i jos dosta toga...

Prijateljica A u par mjeseci uspije srediti neke stvari u svom zivotu... Promijeni posao, okruzenje u kojem radi i nadje tu neku drugu polovinu... Naravno da je prijateljica B prva koja saznaje za sve to i ucestvuje aktivno u pretresanju svih detalja vezanih za novonastalu situaciju...
Prijateljica A je u oblacima, stalno zivka prijateljicu B da joj isprica neku dogodovstinu ili cisto da upita sta da obuce ili kakvu frizuru da napravi za izlazak, kao sto su uvijek zivkale jedna drugu...

Ali tu nastaje problem... Prijateljica B je odjednom toliko zauzeta necim :? da nema vremena razglabati preko telefona o tim stvarima, niti ima vremena za kafe na koje su godinama isle skupa :(

I kad se uspiju dogovoriti oko te kafe, bar jednom u 15 dana, na insistiranje osobe A :( situacija je nekako napeta... Nema one opustenosti, nema onog smijeha... Nego se razmijeni nekoliko recenica, cini se reda radi ...

Sta je u pitanju? Jeli osoba B mozda ljubomorna na osobu A, ili misli da osobi A treba dati prostora kako bi mogla uzivati u novonastaloj situaciji, ili mozda nesto trece...

Da li neko ima slicnih iskustava sa prijateljicom/prijateljem?
JA, ULAZEM KVISKA... :lol: :lol: :lol: :D :D

Ja bi ti objasnio ali mi mrsko...
mamica papucarka

zena21 wrote:Mamice, to uopste nije losa ideja :)
pa fino joj reci da vise nisi mogla izdrzat, da hoces da znas sta se isprijecilo izmedju vas...
imala sam i ja takvih situacija. Posebno pred moju udaju. Ali, hvala bogu ostale smo dobre prijateljice.

Ne znam za vas, ali ja se znam sa prijateljicama i svadjat.
Meni je prijatelj onaj kojem mogu reci "ne seri, majke ti", a da to ne shvati previse ozbiljno :D Zato su kao sto pearl rece kucne rasprave zakon :D
zena21

Post by zena21 »

@Bluesky

Hm... Mozda si u pravu... Mozda sam previse zaokupljena sobom, mada opet kazem, ja insistiram na vidjanjima, razgovorima...

Moracu malo preispitati sve i vidjeti da li sam ja svojom "pretjeranom" srecom doprinjela ovakvoj situaciji... :(
zena21

Post by zena21 »

PITARKA_SA wrote:stvarno je bezveze kada se takve stvari dese ili desavaju,ali nemoj sada i ti pocet dizat nos ,jer ja sam slicnu stvar uradila i zbog toga sto nijedna nije htjela da prva pristupi izgubila sam jednu od kolegica,i sada mi je jako krivo,i kod nas djevojaka je to tako,jednostavno gubitak dobre prijateljice nas pogadja :roll: one su nam kao sestre i za svaku od njih se treba "boriti"..samo iskreno i nista ne odugovlaci da ti se ne desi kao sada sto ti napisah ,budi pametnija i zrelija nego sto sam ja bila tada :roll:
Upravo to... Bilo bi mi tesko izgubiti nekoga s kim sam bila tako bliska... A nismo djeca... Imamo godina :oops: i ja i ona, i nadam se da cemo ovo rijesiti kao odrasle osobe :)
zena21

Post by zena21 »

@ RdT

Rodrigo ljubavi, sad si mi najpotrebniji :oops: :kiss:
DobroJutroKolumbo

U nekom trenutku si najvjerovatnije zapostavila osobu B jer si bila zaokupljena sobom i novom ljubavi, pa je po svemu sudeci osoba B, digla nos i rekla "Nek jebe mater, eto joj onog njenog majmuna, ja je vise necu zvat"...(predpostavka da je to ovako rekla... :D :D ) A i dalje se cuje sa tobom i izadje vise iz kurtoazije nego sto to inace zeli...A ja bih to nazvao blagom ljubomorom, posto ste djevojcice srednjih godina, pa se ona osjetila usamljeno, odbaceno i povrijedjeno...Medjutim problem je u tvojoj sreci...Prijedlog : upoznaj nju sa nekim dobrim frajerom, pa kad se i ona zaljubi mozete odrzavat kontakte poznate u narodu "hocemo li van djuture" u paru...samo sumnjam da ce ona imati vremena za tebe, kad joj nadjes tog dobrog frajera, jer ce se ona tek zaljubiti i ona ce letjeti, a ti ces tek spoznati kod svog dragog mane i vrline pa ces se ti poceti prizemljavati i slijetati, pa ces ti biti ljubomorna na nju...Kako je ona sretna , kako ima finog momka...bla bla a pored tebe neki prdonja...bla bla... :lol: :lol: :lol:

Elem, nadam se da sam ti pomogao... :lol: :lol: :lol: :D :D :D
zena21

Post by zena21 »

Ijaaaaaaoooo... Zamanata mi se u glavi :lol: :lol: :lol:
DobroJutroKolumbo

zena21 wrote:Ijaaaaaaoooo... Zamanata mi se u glavi :lol: :lol: :lol:
E studirala je morska djukela svoje uspone i padove i pitanja zivotne esencije da vise nikad nebi roknuo na glavu... :lol: :lol: :D Medjutim i dalje padam na glavu cesto, ali ponekad se i spremno docekam na noge...Samo prava je steta ,sto nisam studirao primjere drugih...Eeee, da mi je ova pamet bila!!!

Svejedno bi, opet po svom i sve isto izpocetka!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
zena21

Post by zena21 »

Sta ces... Zivot je takav... Svi imamo uspone i padove, samo je bitno nauciti nesto iz svake situacije koja nam se desi... :)
Post Reply