Prestanak pušenja
Moderator: anex
-
blue033
#1 Prestanak pušenja
Evo preznojavam se deseti dan, moram nesto pojesti ili cu manrdknuti:)))
Zanima me ima li neko iskustvo sa odvikavanjem od pušenja. Pusim nekih 14 godina u zadnje vrijeme u prosjeku 2 kutije dnevno, kad izlazim i cugam to može biti jos kutija dvije dodatno:)))
Nekad kad nemam upaljač i glupo mi moljakati okolo, znao sam ispušiti i pola kutije, cigaretu za cigaretom, samo jednom sam tako ispušio cijelu kutiju:)))))
I tako prije deset dana sam odlucio da vise ne pusim, jer kad ne mogu pušiti pola kutije, kutiju dnevno bolje da prestanem. I tako to vece se dobro napusim da me glava zaboljela i od tad ima deset dana kako nisam povukao ni dim. Malo se bolje osjecam fizicki, ali i dalje imam krizu, ponekad bi dao sve za jedan dugi dim. Ali rekao sam da necu i necu. Nakon prestanka sve je drugacije, kafa vise nije kafa, pivo nije pivo, voznja nije voznja, rucak nije rucak, ma nista nije isto.
Zanima me ima li neko iskustva sa odvikavanjem, krizama, koliko to dugo traje, kakve su negativne posljedice odricanja od tog zadovoljstva i sl.
Zanima me ima li neko iskustvo sa odvikavanjem od pušenja. Pusim nekih 14 godina u zadnje vrijeme u prosjeku 2 kutije dnevno, kad izlazim i cugam to može biti jos kutija dvije dodatno:)))
Nekad kad nemam upaljač i glupo mi moljakati okolo, znao sam ispušiti i pola kutije, cigaretu za cigaretom, samo jednom sam tako ispušio cijelu kutiju:)))))
I tako prije deset dana sam odlucio da vise ne pusim, jer kad ne mogu pušiti pola kutije, kutiju dnevno bolje da prestanem. I tako to vece se dobro napusim da me glava zaboljela i od tad ima deset dana kako nisam povukao ni dim. Malo se bolje osjecam fizicki, ali i dalje imam krizu, ponekad bi dao sve za jedan dugi dim. Ali rekao sam da necu i necu. Nakon prestanka sve je drugacije, kafa vise nije kafa, pivo nije pivo, voznja nije voznja, rucak nije rucak, ma nista nije isto.
Zanima me ima li neko iskustva sa odvikavanjem, krizama, koliko to dugo traje, kakve su negativne posljedice odricanja od tog zadovoljstva i sl.
-
violentjack
Ja sam pusio 6 godina...manje od tebe definitivno.ali nekad sam znao i 3 kutije sprziti..nekad jednu
Najteze je bilo 3 sedmice..2 sedmice nisam osjecao zelju za cigaretom
Zelja je najveca nakon 15 dana..kad se pluca prociste
Zelim ti srecu..prosao sam tim putem
Vec 6 godina otkako ne pusim

Najteze je bilo 3 sedmice..2 sedmice nisam osjecao zelju za cigaretom
Zelja je najveca nakon 15 dana..kad se pluca prociste
Zelim ti srecu..prosao sam tim putem
Vec 6 godina otkako ne pusim
-
violentjack
Negativno posljedice je nervoza..
Bolovi u stomaku
iako sam ja stalno nervozan
Dalje gubitak apetita..ali samo kratak period
POzitivno je nemas vise zute pusacke prste..
Lakse se dise
Imas energiju

Bolovi u stomaku
iako sam ja stalno nervozan
Dalje gubitak apetita..ali samo kratak period
POzitivno je nemas vise zute pusacke prste..
Lakse se dise
Imas energiju
-
krkan
najgore je kad cugas joj kako fali
ja sam izdrzo cetiri mjeseca i osjeco sam se ko da nikad u zivotu nisam
pusio a pusim 15 godina
i jedan dan nako iz zajebancije uzmem jednu i pojedem govno
zato nemoj ni pod razno da probas ono tipa ma jedna nemoze mi nista bit
ja sam izdrzo cetiri mjeseca i osjeco sam se ko da nikad u zivotu nisam
pusio a pusim 15 godina
i jedan dan nako iz zajebancije uzmem jednu i pojedem govno
zato nemoj ni pod razno da probas ono tipa ma jedna nemoze mi nista bit
-
sunday_morning
bas sam juce razmisljala o tome...zadnjih mjeseci dosta ucim, vise je nervoze i dolazim u situaciju da od ''social smokera'' (4-5 god.) prelazim u pravog pusaca. ono kutija - dan.
ali vec desetak dana pusim dvije-tri dnevno. ono kazu ''kafa bez cigare, k'o dzamija bez munare''
ali interesantno, moze proci navikavam se.
obecala sam sebi, onog dana kad diplomiram, prestajem sa pusenjem 100%. znam da ce mi faliti najvise uz kaficu ujutro, ali izdeverat cu nekako. uz to, ne ide mi ni uz profesiju, stalno me kritikuju.
ali vec desetak dana pusim dvije-tri dnevno. ono kazu ''kafa bez cigare, k'o dzamija bez munare''
obecala sam sebi, onog dana kad diplomiram, prestajem sa pusenjem 100%. znam da ce mi faliti najvise uz kaficu ujutro, ali izdeverat cu nekako. uz to, ne ide mi ni uz profesiju, stalno me kritikuju.
Last edited by sunday_morning on 28/01/2005 12:56, edited 1 time in total.
-
car-x
nikad u zivotu nisam zapalio cigaru.. otac mi je uvijek govorio da nikad i ne probam, jer je on, eto pusac, a rado bi se proso da moze a ne moze, pa neka meni to bude skola.. i tako ja poslusah u to neko najkriticnije vrijeme, kad su svi ostali jarani poceli pusiti..
poslije je doslo profesionalno bavljenje sportom, pa se to nije uklapalo s pusenjem..
danas, nit se bavim sportom, nit sam u kriticnom dobu, ali mi se cini da nije vrijedno ni probati.. naduvati se s rajom, ok, ali zapaliti cigaru.. no way..
poslije je doslo profesionalno bavljenje sportom, pa se to nije uklapalo s pusenjem..
danas, nit se bavim sportom, nit sam u kriticnom dobu, ali mi se cini da nije vrijedno ni probati.. naduvati se s rajom, ok, ali zapaliti cigaru.. no way..
-
sunday_morning
A
skoro je bila neka anketa po srednjim skolama, istrazivali gdje ima najvise pusaca i sl. rezultati su samo potvrdili ono sto se i znalo:
- najvise pusaca u medicinskoj skoli
- najvise uzivalaca alkohola u gimnaziji (kuriozitet: sportskoj) pa medicinska
- najprije stupaju u sex. odnose: medicinska pa gimanzija
skoro je bila neka anketa po srednjim skolama, istrazivali gdje ima najvise pusaca i sl. rezultati su samo potvrdili ono sto se i znalo:
- najvise pusaca u medicinskoj skoli
- najvise uzivalaca alkohola u gimnaziji (kuriozitet: sportskoj) pa medicinska
- najprije stupaju u sex. odnose: medicinska pa gimanzija
- muha_sa
Sad će tebi čikica kazat.Pušio sam 20g redovno dvije kutije a uveće uz društvo još jednu a te sjedaljke su veoma česte bile.Često me stomak bolio a tu bol sam "liječio" sodom bikarbon dok u januaru 1991e nisam bacio kutiju i zarekao se da dugo zapalit neću.To dugo traje i danas,punih 14 godina.Dok nisam prestao mislit na cigarete,uvijek sam sjemenke suncokreta grickao i vjerujem da mi je to dosta pomoglo,savjetujem i tebi da činiš isto--grickaj košpe i misli na svoje zdravlje i SRETNO.Izdrži
-
BigusDickus
Moje iskustvo je vrlo slicno, jer sam pusio nekih 15 godina, pa prestao i od tada je proslo skoro godinu i po.
Najvaznije je da si ti donio odluku i nasao dovoljno razloga da ti to ne treba u zivotu (sto sigurno nije bilo tesko pronaci). Zapamti da je fizicka ovisnost prisutna samo 72 sata, a nakon toga je sve u glavi (a to je vec individualno, koliko ce potrajati). Ja sam to sebi predstavio kao "okidace", nakon cijeg "aktiviranja" imas potrebu da zapalis. Pusenje je u puno vecoj mjeri navika, nego ovisnost, tako da one prave "krize" (kao kod narkomana), u stvari i ne postoje pri odvikavanju. Postoje samo neke ustaljene, skoro mehanicke, radnje, koje cine tu naviku, npr. tokom voznje, uz kafu, kad cekam na nesto, kad sjedem za kompjuter itd. su bili neki moji "okidaci".
Potrebno je da predvidjas takve situacije i da budes spreman na taj poriv, kako bi mu se mogao oduprijeti. Gledaj da uvijek imas neku tecnost pri ruci (bezalkoholnu
). Umjesto da zapalis, nekoliko puta duboko udahni i izdahni, pa zalij sa tim sto vec imas (meni je mineralna ili obicna voda bila sasvim OK
). Izbjegavaj pice sa secerom i rznorazne grickalice, jer ces onda biti na dobrom putu da stvoris sebi novu ovisnost. Apetit ce ti se pojacati (strahovito) i moras sam kontrolisati koliko jedes, jer te organizam nece upozoriti kad je dosta. 
Niposto nemoj zapaliti ni jednu cigaretu, jer cim to ucinis, proglasio si taj svoj pokusaj odvikavanja, bas time, pokusajem i to neuspjelim. Ne postoji "jedna dnevno". Prije ili kasnije bi se vratio na svoje dvije kutije dnevno.
Pluca ce ti se poceti oporavljati jako brzo, po prestanku pusenja i postepeno ces izbacivati iz sebe, to sto se godinama nakupljalo. S obzirom da si pusio 14 godina, ne ocekuj da se to ocisti u nekoliko dana. Budi sretan da je organizam uopce sposoban da sanira svu stetu, koju si mu prouzrokovao pusenjem.
Culo mirisa ce ti postati puno osjetljivije, a jela ce ti postati drugacijeg okusa, jer do tada neke okuse nisi ni mogao osjetiti. Vjerovatno ces pokusavati na sve nacine da iz automobila odstranis smrad, koji se uvukao u presvlake i neces moci vjerovati da to prije nisi primijecivao. Ako se nisi tusirao bas svaki dan, to ce ti sigurno postati praksa kad prestanes pusiti. Jednostavno zato sto ces moci osjetiti neke mirise, koje prije nisi osjetio. Vrlo pozeljna "posljedica" ovoga je bolja licna higijena.
U startu ce ti biti neobicno, ali kasnije ces bez problema, na isti nacin moci uzivati u svemu onome sto ti je i prije predstavljalo zadovoljstvo, a cigareta ti nece ni malo nedostajati, cak ni poslije seksa.
Ja stvarno, ni jednog trenutka ne zalim za tom navikom, a vjeruj mi da je uspjesno savladjivanje i odvikavanje od pusenja, prilicno dobar booster za samopouzdanje. Dobra odluka, bez obzira sa koje strane gledas na to.
Sretno
Najvaznije je da si ti donio odluku i nasao dovoljno razloga da ti to ne treba u zivotu (sto sigurno nije bilo tesko pronaci). Zapamti da je fizicka ovisnost prisutna samo 72 sata, a nakon toga je sve u glavi (a to je vec individualno, koliko ce potrajati). Ja sam to sebi predstavio kao "okidace", nakon cijeg "aktiviranja" imas potrebu da zapalis. Pusenje je u puno vecoj mjeri navika, nego ovisnost, tako da one prave "krize" (kao kod narkomana), u stvari i ne postoje pri odvikavanju. Postoje samo neke ustaljene, skoro mehanicke, radnje, koje cine tu naviku, npr. tokom voznje, uz kafu, kad cekam na nesto, kad sjedem za kompjuter itd. su bili neki moji "okidaci".
Potrebno je da predvidjas takve situacije i da budes spreman na taj poriv, kako bi mu se mogao oduprijeti. Gledaj da uvijek imas neku tecnost pri ruci (bezalkoholnu
Niposto nemoj zapaliti ni jednu cigaretu, jer cim to ucinis, proglasio si taj svoj pokusaj odvikavanja, bas time, pokusajem i to neuspjelim. Ne postoji "jedna dnevno". Prije ili kasnije bi se vratio na svoje dvije kutije dnevno.
Pluca ce ti se poceti oporavljati jako brzo, po prestanku pusenja i postepeno ces izbacivati iz sebe, to sto se godinama nakupljalo. S obzirom da si pusio 14 godina, ne ocekuj da se to ocisti u nekoliko dana. Budi sretan da je organizam uopce sposoban da sanira svu stetu, koju si mu prouzrokovao pusenjem.
Culo mirisa ce ti postati puno osjetljivije, a jela ce ti postati drugacijeg okusa, jer do tada neke okuse nisi ni mogao osjetiti. Vjerovatno ces pokusavati na sve nacine da iz automobila odstranis smrad, koji se uvukao u presvlake i neces moci vjerovati da to prije nisi primijecivao. Ako se nisi tusirao bas svaki dan, to ce ti sigurno postati praksa kad prestanes pusiti. Jednostavno zato sto ces moci osjetiti neke mirise, koje prije nisi osjetio. Vrlo pozeljna "posljedica" ovoga je bolja licna higijena.
U startu ce ti biti neobicno, ali kasnije ces bez problema, na isti nacin moci uzivati u svemu onome sto ti je i prije predstavljalo zadovoljstvo, a cigareta ti nece ni malo nedostajati, cak ni poslije seksa.
Ja stvarno, ni jednog trenutka ne zalim za tom navikom, a vjeruj mi da je uspjesno savladjivanje i odvikavanje od pusenja, prilicno dobar booster za samopouzdanje. Dobra odluka, bez obzira sa koje strane gledas na to.
Sretno
-
tigris
Jao, sad ste me nafurali da i ja prestanem.Pusim desetak godina al nikad nisam pusila nesto previse(8-9)cigareta dnevno.Takodje nikad nisam mogla pusiti ujutro i na gladan stomak.Sad sam se navikla da pusim i ujutro i na gladan stomak. Imam obicaj da sebi postavljam ultimatume.zadnji je bio da cu prestati za novu godinu pa nista.
Mislim da je BigDickus u pravu sve je to u glavi.
Bas cu probati!
Mislim da je BigDickus u pravu sve je to u glavi.
Bas cu probati!
-
dinash
otkako sam prestao pusiti dobio sam sedam kila ... jer sam poceo redovno jesti ... cak i dorucak. prije sam za dorucak konzumirao kafu/dvije i pripali ... eventualno jos kakva cokoladica ...
jedino sto sada brze (i vise) pijem ...
jedino sto sada brze (i vise) pijem ...
-
ake_s_otoke
ja sam bacio duvan prije nekih 3-4 godine, ne znam tacno, namjerno sam zaboravio datum, da ne brojim
i jos uvijek ponekad zapalim
cisto iz ceifa, ali posto sam poceo jope da igram sa momcima basketa,
mozda ukinem i tu po koju
inace cigare su super stvar, sve je to samo izvikano
i jos uvijek ponekad zapalim
cisto iz ceifa, ali posto sam poceo jope da igram sa momcima basketa,
mozda ukinem i tu po koju
inace cigare su super stvar, sve je to samo izvikano
-
neko iz mase
nabavi sebi gajbu jabuka i grickaj pomalo. ni sam nisam vjerovao dok se nisam uvjerio. u jabukama se krije tvar koja djeluje protiv nikotina. zbog toga se pusacima (u podsvijesti) gadi jabuka. umjesto da zapalis pojedi jabuku i prestace te polako potreba za cigarom.
pored ovog ti je najbolje rjesenje da se podjes baviti nekim sportom (trcanje ili slicno) osjetices poboljsanje sam na sebi, a onda ces se zapitati poslije treninga da li je sav taj trud koji ulozis u treningu vrijedan cigare (tj da to sve pokvaris). ako na tom ispitu propadnes, onda se vrati cigarama
u svakom slucaju ces to negdje nadoknaditi. na jednom kraju prestanes pusiti, na drugom podjes duplo vise piti (licno iskustvo). na kraju podjes opet pusiti i sta si postigao sa tom pauzom je samo da vise pijes:-)~
pored ovog ti je najbolje rjesenje da se podjes baviti nekim sportom (trcanje ili slicno) osjetices poboljsanje sam na sebi, a onda ces se zapitati poslije treninga da li je sav taj trud koji ulozis u treningu vrijedan cigare (tj da to sve pokvaris). ako na tom ispitu propadnes, onda se vrati cigarama
u svakom slucaju ces to negdje nadoknaditi. na jednom kraju prestanes pusiti, na drugom podjes duplo vise piti (licno iskustvo). na kraju podjes opet pusiti i sta si postigao sa tom pauzom je samo da vise pijes:-)~
-
neutralac
Prestani pusiti iz financijskih razloga.Moj prijatelj je izracunao da je za 12 godina pusenja "popusio" oko 80.000 Eura.Dobro, za njega znam da mu upaljac ne treba i da su zenicke peci cistije od njegovog organizma, ali ne mogu da shvatim da nikada nije pokusao, barem na kratke staze, da se bori protiv toga.
Cuo sam od nekih bivsih pusaca da su koristili limun u odvikavanju.Probaj i ti, zasto ne.
Cuo sam od nekih bivsih pusaca da su koristili limun u odvikavanju.Probaj i ti, zasto ne.
- Vodenjak
Vec vise od godinu dana prvu cigaretu zapalim kad dodjem kuci s posla - a to je oko pola sest - sest... Ujutro nijedna, po danu nijedna...
Uvece "zgorim" oko 5-6 komada i nekako mi to - pashe!
A zanimljivo, moja stara ostavila cigarete prije nesto vise od 5 mjeseci i to nakon sto je gotovo 50 godina bila pushac...
Nije uzela nijednu od onih zvaka sto reklamiraju, a kamo li sta drugo...
Prosto nevjerovatno

Uvece "zgorim" oko 5-6 komada i nekako mi to - pashe!
A zanimljivo, moja stara ostavila cigarete prije nesto vise od 5 mjeseci i to nakon sto je gotovo 50 godina bila pushac...
Nije uzela nijednu od onih zvaka sto reklamiraju, a kamo li sta drugo...
Prosto nevjerovatno
- Ivy
Prestala pušiti 11. Septembra 2004, datum izabrala namjerno (strastveni pušač 11 godina)
- u jeku najvećih uragana koji su došli poslije nisam zapalila
- tokom završnih ispita u Decembru kad me je pucala kriza, nisam zapalila
- kad sam došla u Sarajevo za Novu morala sam napustiti objekat pun dima jer nisam mogla disati više. Zbog toga sam zaradila upalu sinusa jer su mi dišni organi preosjetljivi. Nisam ni tad zapalila...
Prošlo je više od 4 mjeseca. Prvih 40tak dana je bilo najteže jer nisam znala šta ću sa rukama i sa sobom kad ne zapalim (socijalni aspekt pušenja). Odjednom sam imala višak vremena. I kao što su mnogi naveli, kafa više nije bila kafa...sve je postalo drugačije!
Sad je opet druga priča. Bolje spavam, ne budim se umorna, ne zamaram se kad vozim biciklo do kampusa i nazad (ono tipa "Bogu dušu Bog je neće"), ne kašljem i generalno se osjećam bolje...
Taktika? Nisam smanjivala 15-10-5-1 nego sam bacila kutiju i naglo prekinula, i isplatilo se! Sve je individualno i sve je u glavi treba samo biti karakter!
- u jeku najvećih uragana koji su došli poslije nisam zapalila
- tokom završnih ispita u Decembru kad me je pucala kriza, nisam zapalila
- kad sam došla u Sarajevo za Novu morala sam napustiti objekat pun dima jer nisam mogla disati više. Zbog toga sam zaradila upalu sinusa jer su mi dišni organi preosjetljivi. Nisam ni tad zapalila...
Prošlo je više od 4 mjeseca. Prvih 40tak dana je bilo najteže jer nisam znala šta ću sa rukama i sa sobom kad ne zapalim (socijalni aspekt pušenja). Odjednom sam imala višak vremena. I kao što su mnogi naveli, kafa više nije bila kafa...sve je postalo drugačije!
Sad je opet druga priča. Bolje spavam, ne budim se umorna, ne zamaram se kad vozim biciklo do kampusa i nazad (ono tipa "Bogu dušu Bog je neće"), ne kašljem i generalno se osjećam bolje...
Taktika? Nisam smanjivala 15-10-5-1 nego sam bacila kutiju i naglo prekinula, i isplatilo se! Sve je individualno i sve je u glavi treba samo biti karakter!
Po povratku sa fešte (koja je zbog dima završila neslavno u 1:00 ujutro) ulazim u kuću i osjećam sav smrad dima na sebi pri čemu se zgražavam vrlo slikovito. Na to će moj rođak:
Mi, bivši pušači, smo gori od ostalih...misleći na osjetljivost čula mirisa
-
blue033
Kad sam postavio ovaj topik bio je deseti dan kako nisam zapalio. Evo danas pojma nemam koji je:)))) to je vec veliki napredak, cim ne brojim dane.
Pisem ovo samo da vam zahvalim na savjetima i podrsci, pokusavao sam vise puta i nikad nisam uspio, ali izgleda da sam sad stvarno rekao NE i iskreno divim se sam sebi:))
Oni koji me poznaju nisu vjerovali da je to moguce, ali evo prosao sam sve kusnje u ovih ko zna koliko dana i nisam povukao ni dim, cak ni pijan. Jos jednom hvala.
P.S. Ovim postom ce ovaj topik opet na vrh, znam da je otvoren jos jedan na slicnu temu i nadam se da nece smetati. U svakom slucaju ovaj je dokaz da je sve moguce.
Kad kazete NE budite muskarci a ne zene:)))
Pisem ovo samo da vam zahvalim na savjetima i podrsci, pokusavao sam vise puta i nikad nisam uspio, ali izgleda da sam sad stvarno rekao NE i iskreno divim se sam sebi:))
Oni koji me poznaju nisu vjerovali da je to moguce, ali evo prosao sam sve kusnje u ovih ko zna koliko dana i nisam povukao ni dim, cak ni pijan. Jos jednom hvala.
P.S. Ovim postom ce ovaj topik opet na vrh, znam da je otvoren jos jedan na slicnu temu i nadam se da nece smetati. U svakom slucaju ovaj je dokaz da je sve moguce.
Kad kazete NE budite muskarci a ne zene:)))
-
_MaYa_
#19 Re: Prestanak pušenja
vidim ja dam sam zagolicala mastu sviju :Dheheheheblue033 wrote:Evo preznojavam se deseti dan, moram nesto pojesti ili cu manrdknuti:)))
nego ovakvo je stanje, ne pusim 4 dan
zelju imam 30% manje nego jucer....moram priznati da nisam sigurna u sebe previse,ali nedam se
kad se vidim onako slatku mirisnu, raspolozeno sretnu...doduse danas sam narucila cokoladu (i sama sam se pitala zasto) eehehe a sad znam i zasto...no sam taj osjecaj da sam "zapadnjacki" nastrojena , da brinem o zdravlju i dobrom izgledu me drzi u svojoj odluci
i ustrajacu naravno ako budem dovoljno jaka, a o pozitivnim stvarima kod nepusenja
ali znate sta je mene najvise ponukalo da prestanem? odjednom sam dobila onu svijest kao, eee zamisljam sebe staru i da ispastam zbog cigara, dobro bi bilo da ja nisam kriva za to...onda ok, ali ovako da ispastam da imam rak pluca jer je meni bilo zanimljivo pusiti? neka hvala! pa jebem ti i tu kaf,, necu je ni piti, picu vocni sok ali cu biti fina zdrava i mirisna, raspolozena
ma mogu ja piti kafu, pa uzivam u mirisu okusu
A SJETITE SE SAMO KAKAV JE OSJECAJ ZAPALITI CIGARU RANO UJUTRO, POSLJE BURNE NOCI ILI NENASPAVANOSTI , PA NE ZNAS BIL POVRATIO IL....
-
Meyra
Ovo je super Topik, hvala inicijatoru.
Ne smijem Vam ni reci koliko pusim i kako dugo , ali evo ste me stvarno motivirali.
Javicu kad donesem odluku.
Statistika: Od 100 ljudi koji nerado puse i zele da prestanu pusiti , od prvog pokusaja uspiju samo 3 (troje)
Nakon vise pokusaja prestane pusiti 7 (sedmero)
93 od 100 Pusaca ostanu da puse citav zivot i ako to ne zele.
Ja se nadam da cu nekada spadati u tih 7 .
Cestitam svima koji izdrze.
Lijepo bi bilo da i dalje pisete o Vasim iskustivima.
Meyra
Ne smijem Vam ni reci koliko pusim i kako dugo , ali evo ste me stvarno motivirali.
Javicu kad donesem odluku.
Statistika: Od 100 ljudi koji nerado puse i zele da prestanu pusiti , od prvog pokusaja uspiju samo 3 (troje)
Nakon vise pokusaja prestane pusiti 7 (sedmero)
93 od 100 Pusaca ostanu da puse citav zivot i ako to ne zele.
Ja se nadam da cu nekada spadati u tih 7 .
Cestitam svima koji izdrze.
Lijepo bi bilo da i dalje pisete o Vasim iskustivima.
Meyra
- scarface32
i od mene hvala na topicu.imam tri kutije jos da ih ispusim i onda prestajem pusiti,tj barem cu pokusati
-
The_Flyer2002
podrzavam vas sve koji tako odlucite tj da prestanete pusiti. nika cigare nisam zapalio niti imam ikakve zelje za tim.
izdrzite!!!!
izdrzite!!!!
-
PITARKA_SA
ja pokusavam prestati pa recimo...vec dvije godine i vise ali nema nade
zato ,ostajem vjeciti pusac!! 
-
kalesijski slavuj
draga moja pitarka, pusi i suti, sta ces sad?PITARKA_SA wrote:ja pokusavam prestati pa recimo...vec dvije godine i vise ali nema nadezato ,ostajem vjeciti pusac!!
i ja volim to isto...