Pranje vesa?
Moderator: anex
- giga
#1 Pranje vesa?
Postoji li negdje u Sarajevu usluga obicnog pranja vesa?
Nesto kao laundromati koje sam za sada vidjao samo na TVu...
Thnx
Nesto kao laundromati koje sam za sada vidjao samo na TVu...
Thnx
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Ja volim gledati u providna vrata perilice dok pere veš&rublje. Smiruje me...
_____
IC veš salon...vis-a-vis policije, na IlidzU u zgradi starog Doma zdravlja.
_____
IC veš salon...vis-a-vis policije, na IlidzU u zgradi starog Doma zdravlja.
- toniran
#7 Re: Pranje vesa?
Magic Wash na Grbavici, nova sportska dvorana
- dobar osjecaj
#8 Re: Praonice veša u Sarajevu
U Sarajevu smo silom prilika u dva navrata koristili usluge praonica u kojima u teoriji možete prati veš kao u samouslužnim praonicama veša u velikim gradovima po svijetu.
Prva u Radničkoj nije zapravo samouslužna i dostupna 24 sata kao praonice koje smo koristili ranije izvan BiH. Praonica radi neko radno vrijeme preko dana, s prvim mrakom je zaključavana jer je radnicu koja tamo radi bilo opravdano strah. Možda donekle razumljivo za naše prilike ali ta praonica je više kao vešeraj koji opslužuje razne hotele i možda neke pojedince. Ne sjećam se da postoji automat za deterdzent i da mozes sam ubaciti i pratiti pranje i susenje vesa nego se time bavi ta radnica. Javne praonice veša mi generalno predstavljaju prljava mjesta pa ni ta u Radničkoj nije odavala neki utisak čistoće. Gadio mi se taj veš koji smo oprali i osušili tamo.
Drugo i novije iskustvo smo imali sa praonicom veša na trgu u Hrasnom. Ni ta nije samouslužna i radi neko ograničeno vrijeme tokom dana i koliko sam stekla utisak tamo radi čitava neka porodica. Bili su jako ljubazni i susretljivi, sve je djelovalo novo i puno čišće i urednije a stvari koje smo opet silom prilika prali i sušili tamo su odisale čistoćom i svježinom.
Prva u Radničkoj nije zapravo samouslužna i dostupna 24 sata kao praonice koje smo koristili ranije izvan BiH. Praonica radi neko radno vrijeme preko dana, s prvim mrakom je zaključavana jer je radnicu koja tamo radi bilo opravdano strah. Možda donekle razumljivo za naše prilike ali ta praonica je više kao vešeraj koji opslužuje razne hotele i možda neke pojedince. Ne sjećam se da postoji automat za deterdzent i da mozes sam ubaciti i pratiti pranje i susenje vesa nego se time bavi ta radnica. Javne praonice veša mi generalno predstavljaju prljava mjesta pa ni ta u Radničkoj nije odavala neki utisak čistoće. Gadio mi se taj veš koji smo oprali i osušili tamo.
Drugo i novije iskustvo smo imali sa praonicom veša na trgu u Hrasnom. Ni ta nije samouslužna i radi neko ograničeno vrijeme tokom dana i koliko sam stekla utisak tamo radi čitava neka porodica. Bili su jako ljubazni i susretljivi, sve je djelovalo novo i puno čišće i urednije a stvari koje smo opet silom prilika prali i sušili tamo su odisale čistoćom i svježinom.
- toniran
#9 Re: Pranje vesa?
Imate i na Grbavici kod Željinog stadiona, neki dan sam prao veš tamo i mogu reči da su super, vidim da je sve novo unutra i čiisto. Čini mi se da se zove Magic Wash .
- mayab