Pozdera me avetinja...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#1 Pozdera me avetinja...

Post by Nosferatu »

Ljudi ovo je jos jedna od onih tema - pomagajte....

Da, da...krenuo serijal.

Ama imam vec 5 dana problema u stanu kojeg se ne mogu rijesiti. Svako jutro ustanem bunovan i pristavljam kafu i pocnem se cesati. I cesati. I cesati. I cesati. Dok ne skontam, a ono me opet sinoc izujedalo - majku mu mocvarnu i onog ko ih ne potamani i sve....i tako me prodje dan, ceskajuci se gdje me najvise svrbi dok mi ne otekne butina, ledja, ruka od cesanja jer s'rbi nemres izdurat.

Imam neku mrcinu u stanu - pretpostavljam da je komarac. I svaku me noc izujeda kad zaspem a ja ga ne mogu naci. Danas sam svu odjecu istrpo iz ormara pa pregledao da vidim gdje je, gdje se zavlaci supak, jer ne mogu ovako vise - na plafonu ga nema, na zidu ga nema, ne znam gdje je preko dana. Drzim mreze na vratima i prozorima - ne moze uci tuda i izaci svaku noc - osim ako nije David Coperfield reinkarnirao ko komarac. Mozda jedino kroz Air Conditioner - al' kuce tuda?!?

Doslo mi da se mazem onim kremama smrdljivim ko da sam na kampovanju a na u svom stanu. Inace imam averziju prema komarcu, mrzim ih, mrzim iz dna duse. Svaka zivotinja i insekt su mi drazi - od obada do ose - ujede te jednom i hajde zdravo a ovo - zvjer ti pije krv na slamku i jos hinjski nestaje - ko avetinja da bi reinkarnirala svaku noc, nameco se pravo.

Eto ti. Doslo mi onog DDT-ja da naprasim po apartmanu da pobije sve zivo i mrtvo, ukljucujci i mene samog ako treba. Al' u procesu ja skontam da nije mozda nesto drugo a ne komarac? Al' ne moze biti. Svrbi uzasno kad ujede, velike crvene bubuljice poslje toga, ono - standardni komarac kontam. Mrava nemam u apartmanu. Nema bubasvaba - hvalim te boze, nema nikakvih insekata osim pokojeg pauka al' ti su dosad marili svoj biznis i ja svoj. Zivim na spratu - tako da nisam na prizemlju.

Sta da radim? Da selim ne mogu. Da cekam i duram ne mogu - 5 dana x 3 ujeda po noci - ja i on/ono/ona - smo na ratnoj nozi. Nema pregovora. Nema predaje. Iz ovog apartmana ce samo jedno od nas dvoje izaci zivo. Veceras ne znam da li da idem vani il' da ga cekam, da se pomoli odneku. A mora izaci na svjetlo. Ili ne mora? Uh...
dinamit_covjek

Post by dinamit_covjek »

nije avetinja,nego te bog kaznio što si mi reko da obrijana jaja mažem rakijom,vidiš kako se sve vrati
Irm@

Post by Irm@ »

:-D (uppss ne valja se smijati tudjoj nesreci) :-D
znas kako ja ovak 15 min prije nego cu na spavanac ugasim svjetlo u sobi i ono na monitor sve bube i bubice dodju (a nakupih ih se jer naravno otvorim prozor i upalim svjetlo) :D i onda ih ja pobijem sveeee :D
ako ne uspije...ilii se mazi...ili sprej...ili nabavi sta da ga pojede :-D
alek

#4 Re: Pozdera me avetinja...

Post by alek »

Nosferatu wrote:Zivim na spratu - tako da nisam na prizemlju.
:lol:

taj tvoj komarr neka pi*ka :D ovaj moj svako jutro na istom zidu. navikli smo na suzivot, ne diram ja njega, ne dira on mene
dinamit_covjek

Post by dinamit_covjek »

komarci lete do petog dalje nemaju snage,pa se ti preseli na šesti
dinamit_covjek

Post by dinamit_covjek »

ostalo mi rakije od jaja pa njome poprskaj kuću,daču ti nije problem,evo mi otok spada pa mi više ne treba ta rakija,ja ne pijem alkohol,pa nek se komarci napiju,da vidiš kako tek onda polude za mezom
cesarica_

Post by cesarica_ »

mozda ti nije u stanu,nego u spavacoj sobi,pa ti lijepo dusek pod ruku i pravac kuhinja :D
Helem

Post by Helem »

to je picajzl.
irfan2

#9 Re: Pozdera me avetinja...

Post by irfan2 »

Nosferatu wrote:Nema bubasvaba - hvalim te boze, nema nikakvih insekata osim pokojeg pauka al' ti su dosad marili svoj biznis i ja svoj.
:D prebacaj :D ...
black

Post by black »

spavaj u ronilackom odjelu :oops:
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

kuliraj, istrpi bol, ne cesi, postani imun :oops: kad vidi da te ne nervira, preselice se kod komsije
schnjufko

Post by schnjufko »

Pitaj gazdu jel neko prije imo paschad u apartanu ako jest kupi ogrlicu za cuke protiv buha i stavi je na nogu i oko vrata (rep nemas valjda ) ako nije to nego fakat komarac stavi mu po litre krvi marke AB negativna u tanjir od supe i cekaj ga sa teskom lopatom i nightvison gogle. Kad dodje na festu a ti zbam
Obavezno ga dobro razmrljaj po zidu za primjer drugim bajama.
Anka

Post by Anka »

dinamit_covjek wrote:komarci lete do petog dalje nemaju snage,pa se ti preseli na šesti
Moja tetka živi na 16-om spratu i ima komarce,ovo su mutirani, turbokomarci.
Nosferatu,pre spavanja se namaži Autanom a na mesta ujeda stavi Fenergan mast.
Mene su ovog leta na jednom izletu unakazili komarci. Bilo nas je troje a samo su mene ujedali...Obeležila sam sve ujede olovkom (da ne bih dvaput brojala isti ujed), na levoj potokolenici je bilo 17 a na desnoj 19 ujeda! Fenergan me je spasio.Možda se kod vas ta mast zove drugačije,ali potraži u apoteci ,daće ti nešto da ti ublaži svrab i smanji otoke.
Post Reply