Ne hvalamoke_31 wrote:Samo prava arapska-muslimanska imena, tipa Abdurahman i Abdulkerim
pomoc oko imena za bebu
Moderator: anex
-
FrankSlade
#176 Re: pomoc oko imena za bebu
- pussysmoke
#177 Re: pomoc oko imena za bebu
.
Last edited by pussysmoke on 03/01/2020 23:57, edited 1 time in total.
- mostarka_90
#178 Re: pomoc oko imena za bebu
tf2_spy wrote:usra ti i šefa i stanicu i oko stanice.. ne znam šta bih to prije odgovorio... čika emin odvratno, a čika alem divno?!lambda wrote:Imaju arapska, turska, i perzijska imena, i po njima će svaki pravi musliman dati ime djetetu. Ja sam mnogo razmišljao o imenima, pa samim tim i tražio lijepa muslimanska imena. Ono što mogu reći to je da su u globalu lično za mene najljepša perzijska imena, i samim tim smatram da vi i ja razmišljamo potpuno isto, da, svakako da je modernije. Upravo zato su perzijska imena najljepša: Nevres, Merdan, Dilber, Džanan? Prelijepa imena, zar ne? Perzijska imena su u globalu definitivno najljepša, ali za mene je od svih muslimanskih imena jedno ime daleko najljepše od svih ostalih. Radi se o jednom arapskom imenu za koje smatram da je najmočnije muslimansko ime, to je Alem. Sve sam pretražio, garantujem, ljepšeg imena zaista nema, Alem je najljepše ime na planeti zemlji, za sva razdoblja. Jedno je kad djetetu dadneš ime Amina, Emina, Emin. Po meni imena Amina i Emina su izuzetno lijepa kada dijete raste, kasnije ''teta'' Emina ili Amina mi izgleda totalno out, da ne kažem glupo, ili čika Emin,ma odvratno. Alem je za sva razdoblja, Alem je nekako zauvijek, Alem je zaista najljepše ime!
na čemu si ti, majke ti?
- mostarka_90
#179 Re: pomoc oko imena za bebu
usra ti i šefa i stanicu i oko stanice.. ne znam šta bih to prije odgovorio... čika emin odvratno, a čika alem divno?!
na čemu si ti, majke ti?[/quote]
Lijepo je ime Emin, nema smisla da se smatra ružnim, ali je to klasično dječije ime, lijepo sve dok ne postaneš punoljetan, ja sam rekao da je odvratno zbog razdvoblja ''čika'' Emin, meni to zaista nema smisla. Čika ''Alem'' sasvim realno! Moj sin Alem, moj tata Alem, moj dedo Alem, moj pra dedo Alem, sasvim opravdano, ime za sva razdoblja. Potpuna razlika između prelijepog imena Emin i prelijepog imena Alem jeste ta što je ime Emin isključivo dječije, a Alem nije. Emin sam naveo kao primjer, ima još mnogo imena koja su jako lijepa, ali su isključivo dječija.[/quote]
e sta fali tati Eminu, dedi Eminu, pra dedi Eminu
bas super zvuci 
Lijepo je ime Emin, nema smisla da se smatra ružnim, ali je to klasično dječije ime, lijepo sve dok ne postaneš punoljetan, ja sam rekao da je odvratno zbog razdvoblja ''čika'' Emin, meni to zaista nema smisla. Čika ''Alem'' sasvim realno! Moj sin Alem, moj tata Alem, moj dedo Alem, moj pra dedo Alem, sasvim opravdano, ime za sva razdoblja. Potpuna razlika između prelijepog imena Emin i prelijepog imena Alem jeste ta što je ime Emin isključivo dječije, a Alem nije. Emin sam naveo kao primjer, ima još mnogo imena koja su jako lijepa, ali su isključivo dječija.[/quote]
- tf2_spy
#180 Re: pomoc oko imena za bebu
pussysmoke wrote:Slažem se u potpunosti! A kada bude punoljetan uplatite mu časove letenja!moke_31 wrote:Samo prava arapska-muslimanska imena, tipa Abdurahman i Abdulkerim, ili Ishak, Ahmed....
Kakav Daris, Alem.....bjaži ba
-
Lounge Act
#182 Re: pomoc oko imena za bebu
meni su Alem i Isa lijepa imena
-
samina_swe
#183 Re: pomoc oko imena za bebu
Lijepo je ime Emin, nema smisla da se smatra ružnim, ali je to klasično dječije ime, lijepo sve dok ne postaneš punoljetan, ja sam rekao da je odvratno zbog razdvoblja ''čika'' Emin, meni to zaista nema smisla. Čika ''Alem'' sasvim realno! Moj sin Alem, moj tata Alem, moj dedo Alem, moj pra dedo Alem, sasvim opravdano, ime za sva razdoblja. Potpuna razlika između prelijepog imena Emin i prelijepog imena Alem jeste ta što je ime Emin isključivo dječije, a Alem nije. Emin sam naveo kao primjer, ima još mnogo imena koja su jako lijepa, ali su isključivo dječija.[/quote]mostarka_90 wrote:usra ti i šefa i stanicu i oko stanice.. ne znam šta bih to prije odgovorio... čika emin odvratno, a čika alem divno?!na čemu si ti, majke ti?
Prije 20 godina Emin je bio klasicno djedovosko ime,a posto su sad moderna imena ona starinska sad je klasicno djecije...ajde i to da cujem
-
Lekica88
#184 Re: pomoc oko imena za bebu
od kad se u nas daju perzijska imena, bar ta koja su u predhodnim postovima nabrojana kao takva, osim na nekim selima??? merdan, dzanan mi vise zvuce kao romska imena, a ne kao bosanska.. jos samo perhan fali
.. danas se bas pretjeruje sa imenima, ne znam odakle se izvlace.. pored nasih lijepih imena izmisljamo toplu vodu.. mislim dat ime alem, nesver ili kako vec, bas obiljezi djecu za sva vremena.. cak sam cula ime hemam, halisa, mislim halo ljudi mislite na svoju djecu, na njihovo djetinstvo, ne budite sebicni, jer odrastati sa takvim imenima je tesko... sta fali almi, selmi, amri, aidi, mirzi, kenanu, adnanu, tariku itd ?!
-
samina_swe
#185 Re: pomoc oko imena za bebu
Ne znam gdje ti zivis ali Alem,Dzenan su bas jako cesta imena i koliko znam nije im bilo tesko odrasti s njimaLekica88 wrote:od kad se u nas daju perzijska imena, bar ta koja su u predhodnim postovima nabrojana kao takva, osim na nekim selima??? merdan, dzanan mi vise zvuce kao romska imena, a ne kao bosanska.. jos samo perhan fali.. danas se bas pretjeruje sa imenima, ne znam odakle se izvlace.. pored nasih lijepih imena izmisljamo toplu vodu.. mislim dat ime alem, nesver ili kako vec, bas obiljezi djecu za sva vremena.. cak sam cula ime hemam, halisa, mislim halo ljudi mislite na svoju djecu, na njihovo djetinstvo, ne budite sebicni, jer odrastati sa takvim imenima je tesko... sta fali almi, selmi, amri, aidi, mirzi, kenanu, adnanu, tariku itd ?!
- Qler
#186 Re: pomoc oko imena za bebu
Mirza je perzijsko ime. Znaci princ, kraljevic...
- alchak.ba
#187 Re: pomoc oko imena za bebu
Omer
Fatih
Fatih
-
Lounge Act
#188 Re: pomoc oko imena za bebu
ja imam komsiju alema, covjeku trideset i kusur i u masi alena koji su u osamdesetim bili zavladali njegovo ime mi se bas cini lijepo i jos muslimanskoLekica88 wrote:od kad se u nas daju perzijska imena, bar ta koja su u predhodnim postovima nabrojana kao takva, osim na nekim selima??? merdan, dzanan mi vise zvuce kao romska imena, a ne kao bosanska.. jos samo perhan fali.. danas se bas pretjeruje sa imenima, ne znam odakle se izvlace.. pored nasih lijepih imena izmisljamo toplu vodu.. mislim dat ime alem, nesver ili kako vec, bas obiljezi djecu za sva vremena.. cak sam cula ime hemam, halisa, mislim halo ljudi mislite na svoju djecu, na njihovo djetinstvo, ne budite sebicni, jer odrastati sa takvim imenima je tesko... sta fali almi, selmi, amri, aidi, mirzi, kenanu, adnanu, tariku itd ?!
-
triple mama
#189 Re: pomoc oko imena za bebu
muska-Tamer, Timur, Miran...
-
Lekica88
#190 Re: pomoc oko imena za bebu
ja samo znam za hotel alem u baskom polju, a i ima slasticarna siptarska alem se zove
.. negdje drugo se nisam susrela s tim imenom i meni licno se ne svidja, ali o ukusima se ne raspravlja.. u postu sam navela ime dzanan kao ime koje me podsjeca na romsko, a ne dzenan.. dzenan mi je vec lijepo, dok dzenana malo tesko za jednu bebicu.. al eto sad se traze neka nova imena, "modernija"..
-
samina_swe
#191 Re: pomoc oko imena za bebu
Ahmed,Ali,Omar,Daris
Amina,Ajla,Sumeja,Iman
to su moj izbor imena
Amina,Ajla,Sumeja,Iman
to su moj izbor imena
-
silver testelone
#192 Re: pomoc oko imena za bebu
jbt znate napravit dijete, a ne znate smislit ime bez pomoći... 
- elmirčo
#193 Re: pomoc oko imena za bebu
sakis teodorakis
uostalom evo rjesenja tvoga problema
uostalom evo rjesenja tvoga problema
- pussysmoke
#194 Re: pomoc oko imena za bebu
.
Last edited by pussysmoke on 04/01/2020 00:04, edited 1 time in total.
-
abeceda
#195 Re: pomoc oko imena za bebu
Ako je babo turcin, ja predlažem Kerem ili Orhan.
- art vandeley
#196 Re: pomoc oko imena za bebu
Imran ili Lukman 
- elmirčo
#197 Re: pomoc oko imena za bebu
alojzije
-
samina_swe
#198 Re: pomoc oko imena za bebu
Neukusna ti salapussysmoke wrote:Slažem se u potpunosti! A kada bude punoljetan uplatite mu časove letenja!moke_31 wrote:Samo prava arapska-muslimanska imena, tipa Abdurahman i Abdulkerim, ili Ishak, Ahmed....
Kakav Daris, Alem.....bjaži ba
- pussysmoke
#199 Re: pomoc oko imena za bebu
.
Last edited by pussysmoke on 04/01/2020 00:03, edited 1 time in total.
-
silver testelone
#200 Re: pomoc oko imena za bebu
koji kompleksi jbt, primjećujem u zadnjih par godina posebno nešto se furaju nenormalno ova vehabijska imena, i u mom kraju i svugdje, šta li je uzrok... rijetko gdje čujem normalno ime... Hamzi ko nikad, nema ni u Arabiji toliko