Pokrivanje terase

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Almir_93

#1 Pokrivanje terase

Post by Almir_93 »

Pozdrav
Terasa je već ranije bila pokrivena ali nakon nevremena su staklene ploče bukvalno odletjele sa rama. Sad moram ponovo da postavim nešto kako nebi prokišnjavalo komšiji. Šta mi preporučujete da postavim ? Ja sam planirao pleksiglas ali ne znam da li da ga stavim u cjelini 2x7m ili da ga izrežem na ploče ?
Bullet Tooth Tony

#2 Re: Pokrivanje terase

Post by Bullet Tooth Tony »

Kako su staklene ploce odletjele sa rama ..Kakav je ram .... Jesu li imale svoju kanalicu ?

Ne mozes staviti u cjelini ... Ogromna je to povrsina koju nista ne drzi osim na krajevima (ako je takav sucaj) ... neka ti padne snijeg i urusit ce se pod tezinom..

Zavisno kolika je terasa... Ako je velika najbolje ti je da pravis krst od L profila tako da ti sira strana profila dodje sa vrha ... busis i stavljas sarafe koji na sebi imaju podloske sa spuzvicom.... Ili da pravis kanalice sa strana terase u koje uglavis pleksi a na sredini busis sarafe ... Obavezno postavljas citavu konstrukciju krova pod nagib
Almir_93

#3 Re: Pokrivanje terase

Post by Almir_93 »

Ne znam kako da ti objasnim kakav je ram.. Uglavnom u njemu se može stavit sedam ploča stakla.. Imaju kanalice u kojoj su ploče ranije bile postavljene. Problem je bio što majstori to nisu uradili kako treba. Skontao sam da ću staviti iz jednog dijela a prije toga izbušiti rupe na svih devet "šipki" a zatim staviti silikonsko ljepilo a na to pleksiglas koji ću na kraju da zašarafim..
shandrprcSA

#4 Re: Pokrivanje terase

Post by shandrprcSA »

uslikaj Almire pa postavi slike
Bullet Tooth Tony

#5 Re: Pokrivanje terase

Post by Bullet Tooth Tony »

Ako ces koristiti ljepilo .... zaboravi sve Pennye i ostala cuda , obavezno u wurth ....

Ima ljepilo na njemu pise : Klebt + Dichtet Fast a ispod tog natpisa pise Bond + Seal Fast (sve ti se samo reklo )

Sastavio sam dvije cijevi zeljezne 20 x 20 i nisam ih ujutru mogao cekicem razdvojiti :thumbup: :thumbup: Jest malo skuplje ... Ali halal svaka marka :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#6 Re: Pokrivanje terase

Post by O'zone »

Ne znam jel prikladno mjesto za pitat a i Almiru kvarim temu ali...

Jel zna neko koliko cca košta metar kvadratni zatvaranja balkona sa onom providnom ceradom što se zatvaraju bašte kafića?
Post Reply