integral wrote:
Ako postoji pauza izmedju srednje skole i buduceg faxa u ucenju, treba ce ti dobra zaleta za radnu naviku,
da spremas ispite, izuzev ako neces studirati "hava fakultet" (politicke nauke).
[/b]
Nije to radna navika ( ali znam na šta si mislio )
Radne navike i učenje su totalno drugačije stvari. Onaj ko radi i ko studira to zna. U pitanju su
navike za učenje, jer je to totalno drugačiji svijet od poslovnog svijeta, valja vratiti film unazad i ući u taj fazon pripremanja gradiva, komuniciranja na fakultetu ( koje je drugačije od poslovnog komuniciranja ), pa samog učenja, pa izlaska na ispit i iznošenje gradiva. Radne navike ne možeš steći na fakultetu, samo na poslu.
Znala sam osobe koje su završile fakultet, a kad su došle na poslove ( da li na praksu ili odmah nakon završenog fakulteta ) uopšte nisu znale kako se radi ( a da ne govorim o tome da nisu mogle obaviti niti jedan poslovni razgovor preko telefona. Isto znala sam osobe koje su bili dobri radnici, ali se nisu snalazili na fakultetu oko učenja i polaganja ispita, i trebala im je pomoć.
To su dvije različite stvari, ali nije neizvedivo, samo treba biti uporan, i biti spreman za mijenjanje nekih stvari.
Najbolje je ako imaš nekog na istom faksu da se povežeš s tom osobom da te uputi u sam sistem školovanja, jednostavno je lakše ako imaš neku podršku. I samo hrabro sa samopouzdanjem! Sretno!