Pitanje u vezi REVIZORA!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Treba tramvaje ukinuti...pruge zabetonirati...koji ce vam klinac kad ste takvi kakvi ste ... :D ...metropola :-) .
Tesssa

Post by Tesssa »

Bobi wrote:Treba tramvaje ukinuti...pruge zabetonirati...koji ce vam klinac kad ste takvi kakvi ste ... :D ...metropola :-) .
pa mozda bi se i svijest gradjana promijenila da se voze u malo novijim i ciscim tramvajima.
Da vozac ne pusti grijanje u julu.
Da su ti isti revizori malo ljubazniji onda kada imas kartu, i da se malo istusiraju i operu zube s vremena na vrijeme...
Pearl

Post by Pearl »

dinchy84 wrote:
Bobi wrote:Treba tramvaje ukinuti...pruge zabetonirati...koji ce vam klinac kad ste takvi kakvi ste ... :D ...metropola :-) .
pa mozda bi se i svijest gradjana promijenila da se voze u malo novijim i ciscim tramvajima.
Da vozac ne pusti grijanje u julu.
Da su ti isti revizori malo ljubazniji onda kada imas kartu, i da se malo istusiraju i operu zube s vremena na vrijeme...
ovo moze????? :shock: :shock:

me neeee.. o kome bi onda pisali i zalili se turisti :D oni su atrakcija ovog grada :D
"kako naplatiti kaznu strancima, curama i muskima nizim i malobrojnijim od njih u 5 koraka"

malo visociji momci, cure koje izgledaju kao kafanske pjevacice i s njima ocijukaju i oni sa hladnim oruzjem uza se nemaju s njima nikakvih problema :D:D
Tesssa

Post by Tesssa »

joj, to je sa turistima posebna prica!
Kog sam god turistu upoznala svi su se zalili kako su ih revizori maltretirali.
Pa sad ti zamisli nekog engleza, a sandzo revizor mu nesto objasnjava na svom "tecnom" engleskom :roll: :lol: :lol: :lol:
Skyfox

Post by Skyfox »

Samo da ubacim svoje ''dozivljaje''... Poceo raditi nedavno, posao na drugom kraju grada, kupio kupon. Jednu vecer je utakmica ni jedan trolebus ne staje na stanci, panicno se evakuisu u remizu. Par dana nakon 2 momka se pobila u troli, krv na sve strane promet je opet obustavljen. Za jos par dana kasnim pravo na posao, pred nosom mi zatvara vrata i odlazi sa smjeskom u daljinu. Nema trole 15min. Sutradan zbog nekog sudara saobracaj obustavljn 25min.
Skontao sam da jednom sedmicno zakasnim na posao ili se ne mogu vratiti kuci zbog ovih monopolista.
Odnos njihovih uposlenika prema putnicima je u najmanju ruku smijesan/zalostan... NEMA VISE KUPONA!!! :x
BHG

Post by BHG »

Skyfox wrote:Samo da ubacim svoje ''dozivljaje''... Poceo raditi nedavno, posao na drugom kraju grada, kupio kupon. Jednu vecer je utakmica ni jedan trolebus ne staje na stanci, panicno se evakuisu u remizu. Par dana nakon 2 momka se pobila u troli, krv na sve strane promet je opet obustavljen. Za jos par dana kasnim pravo na posao, pred nosom mi zatvara vrata i odlazi sa smjeskom u daljinu. Nema trole 15min. Sutradan zbog nekog sudara saobracaj obustavljn 25min.
Skontao sam da jednom sedmicno zakasnim na posao ili se ne mogu vratiti kuci zbog ovih monopolista.
Odnos njihovih uposlenika prema putnicima je u najmanju ruku smijesan/zalostan... NEMA VISE KUPONA!!! :x
kreni ranije na posao! :-)
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

ma logika vam je prava :-)

jebo gras
jebo njihove krtije
necu ja placati :-?

uveo bih ja vama fino americki sistem busa
udjes na prednja vrata i ubacis novcice ili kartu pokazes
hos' hos' nes' nes'
ili se vozis ili tabanas, pa tvoj izbor
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Iz mog iskustva, razgovor sa revizorima treba da tece ovako:

"Kartu"
"Nemam"
"Zasto?"
"Nisam kupio"
"Zasto?"
"Nemam para"
"Pa idi kupi sad"
"Pa nemam para"

Nakon toga nema vise smisla nastavljati konverzaciju. Ako pak nastavi, to je otprilike ovako:

"Izadji na sljedecoj"
"Hocu"

Naravno, ne izadjes, osim ako sljedeca nije tvoja :D :D

A sto se tice kazne, ne beri brige, ti bi bio prvi kojem su tako naplatili :D :D
terapija

Post by terapija »

Ne pada mi na pamet placanje 1.60 za 2-3 stanice :)

salim se, ali kada SVI budu morali imati karte, a ne samo curice zena a jalijasi i mangupi se izvlace. kupovacu i ja redovno.

Inace kupujem kartu samo za bus ili kada se vozim sa plaznih stanica (inace nema ulaska hehe)

najbolja je ova:

sto nemas kartu?

nemam para.

a kad imas para kupis li kartu?

idem taksijem / komercijalom.

Tako cete ih garantirano raspizditi :)
mene su skoro fizicki napali motorolama nedavno... bilo ih je doduse sa svih strana :)
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Pa nemoj ih izazivati :D :D onda oni krivi kad pobjesne
Edin H.

Post by Edin H. »

dinchy84 wrote:joj, to je sa turistima posebna prica!
Pa sad ti zamisli nekog engleza, a sandzo revizor mu nesto objasnjava na svom "tecnom" engleskom :roll: :lol: :lol: :lol:
Mom jaranu Englezu naplatili kaznu :D
A nigdje informacija na stranim jezicima kako kupiti i koristiti kartu :x

Istina valjda to objasni "sandzo" - frizak sa kursa engleskog jezika :D
parmezan

Post by parmezan »

BugsBunny wrote:Iz mog iskustva, razgovor sa revizorima treba da tece ovako:

"Kartu"
"Nemam"
"Zasto?"
"Nisam kupio"
"Zasto?"
"Nemam para"
"Pa idi kupi sad"
"Pa nemam para"

Nakon toga nema vise smisla nastavljati konverzaciju. Ako pak nastavi, to je otprilike ovako:

"Izadji na sljedecoj"
"Hocu"

Naravno, ne izadjes, osim ako sljedeca nije tvoja :D :D

A sto se tice kazne, ne beri brige, ti bi bio prvi kojem su tako naplatili :D :D

Ovako završavaju i moji susreti sa njima. Ali, jednom se meni nakačiše pravo, jer sam u ušima imao slušalice.Razgovor je išao ovako:

ON: Momak,imaš li kartu?
JA: Nemam.
ON: Zašto?
JA: Nemam para(lažem).
ON: A imaš pare za walkman?
JA: Nije walkman nego discman.
ON: Pa dobro,onda imaš pare za discman?
JA: Dobio sam ga(lažem).
ON: Pa dobro,onda imaš pare za baterije?
JA: Baterije se pune(ovaj put im kažem istinu).
ON: Pa dobro,onda imaš pare za struju.
JA: Imam.
ON:Jesi li ti student?
JA: Jesam.
ON: Eto kakvi ste vi.Kukate protiv države, ona vam ne valja, a vi tako.
JA: Jeste, tako je.A kontam u sebi da mu kažem sljedeće,jer je SANDŽO:normalno da tebi valja, kad si došao iz neke sandžačke vukojebine i dobio posao i državljanstvo, a mene i ostale ovdje svi hebu u zdrav mozak. Sreća, pa nisam i držao sam jezik za zubima, mada sam inače pravo lajav.
I tako on ode.

PS Ne trebam valjda napominjati da sam se jedva zadržavao da im ne puknem od smijeha u lice.

@harač
Ako si iz nekog drugog kantona,mislim da ti ne mogu poslati prijavu na kućnu adresu. Ja ti isto preporučujem da se prestaneš brinuti.
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Ja slusalice ni ne vadim iz usiju :D :D
repeater

Post by repeater »

parmezan wrote:harač, ako si iz nekog drugog kantona,mislim da ti ne mogu poslati prijavu na kućnu adresu. Ja ti isto preporučujem da se prestaneš brinuti.
npr. iz 'stocnog sarajeva
Arslan_

Post by Arslan_ »

Revizor: Karte molim?
Jaran 1: Nemam karte...
Jaran 2:Nemam ni ja...
Revizor: Kako se vozite a nemate karte?!Izadjite na sledecoj stanici!

ide dalje.....

Revizor: Momci karte?
Jaran 3: Ja je nemam.
Ja : Nemam ni ja.

Revizor: Sto se pravite mutavi i vozite se kad nemate karte?!Sad cete svi morati izaci!

Jaran 2: Dobro ba momcino jasno je nama da cemo mi izaci, ali mi nije jasno kako ces Ti sam nas cetvoricu istjerati?

Nakon ovoga revizor se samo okrenuo i izasao iz tramvaja :?

Zakljucak: Kad god mozete vozite se u grupi u tramvaju, cudo jedno kako
to umirujuce djeluje na revizore :-)
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

harač wrote:što je najgore, sasuli su se na mene kao lešinari ne jedan već 5 njih (grupnjak :shock: ), i nekako valjda su vidjeli da mene mogu... mislim od toliko svijeta koji nije imao kartu. iz sve muke mjesečnu neću ni kupiti. sačekat ću 5 dana i ako mi nakon toga dođe šta da ću pare koje sam planirao za ovo.
Fakat mi je zao sto su te tako zajebali...mi sarajlije od malih nogu naucimo kako deverat s revom, pa nam ova prica djeluje ono nevjerovatno da su nekog nasankali...Jesul ti poceli pricu: Zvacemo policiju? :D

Nego, jesul oni tebi uzeli licnu? Nadam se da nisu...i koje si im konkretno dao podatke. Jeli samo ime i prezime ili i adresu?
EI Presidente

Post by EI Presidente »

bas tako. neko spomenu da su novi tramvaji narod bi placao...ma placao bi al'u qrcu...nece narod da plati, pa da je tramvaj i supersonican...
...nigdje se ne moze voziti bajde, ali eto "sarajlije" misle da je to u Sarajevu prihvatljivo...Boze sacuvaj.
Jedina stvar koju zamjeram Grasu je to sto nisu uspostavili sistem koji naplacuje prema broju stanica koje putnik predje. Ali i to bi "sarajlije" uyebale, i ne bi im bilo po volji, ko da gledam...

Nego treba tramvaje ukinuti, i umjesto pruge treba jednu blatnjavu prtinu ostaviti, taman za ove sto vele da se ne treba placati...
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

nekad davno :D kad sam se vozao tramvajem...imao sam savrsenu taktiku :D

naime, obicno dva revizora (ili je tako bilo u ta doba) pregledavaju, jedan lijevu drugi desnu stranu tramvaja, dok ostali stoje na izlazu...eh sad...ta dvojica se nikad ne krecu istom brzinom, jedan se uvijek zadrzi sa nekim putnicima...bilo je potrebno uociti koji ide sporije i stajati na toj strani trama :D kada mu kolega prodje tvoju poziciju, prebacis se na njegovu stranu, i to je to :D
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

EI Presidente wrote:
bas tako. neko spomenu da su novi tramvaji narod bi placao...ma placao bi al'u qrcu...nece narod da plati, pa da je tramvaj i supersonican...
...nigdje se ne moze voziti bajde, ali eto "sarajlije" misle da je to u Sarajevu prihvatljivo...Boze sacuvaj.
Jedina stvar koju zamjeram Grasu je to sto nisu uspostavili sistem koji naplacuje prema broju stanica koje putnik predje. Ali i to bi "sarajlije" uyebale, i ne bi im bilo po volji, ko da gledam...

Nego treba tramvaje ukinuti, i umjesto pruge treba jednu blatnjavu prtinu ostaviti, taman za ove sto vele da se ne treba placati...
pasha placas li ti motokultivator kad te komsho poveze do grada?
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Da, i ja mislim da su Sandže uvijek problem :) I taj njihov akcenat kojim govore engleski :D

Mislim da trebamo organizirati proteste pred zgradom Zajedničkih institucija, tražiti da se Sandžaklije otpuste iz Grasa, te da se u gradskom saobraćajnom preduzeću, kako to i dolikuje, zaposle samo rođene Sarajlije, kojima je engleski, jelte, haman ko maternji, a tek poznavanje rada na računaru... Pa ono se stiče samom činjenicom da ste rođeni u našem glavnom gradu. I to je već tradicija, jer, eto, moja nana koja je rođena 1913, učila je mevlude na engleskom, te s prezirom gledala na DOŠLE, koji su, učili mevlud, pol na turskom, pola na bosanskom. A tek, kako je printala gazele, ilahije i kaside, ma čudo jedno.

Dakle samo roDŽene Sarajlije za revizore, da konačno, ovaj grad, postane ono što je i nekada bio: Grad sretnih i zadovoljnih ljudi, koje su političari zavadili 1992!
black

Post by black »

Ahmmed wrote:

Da, i ja mislim da su Sandže uvijek problem :) I taj njihov akcenat kojim govore engleski :D

Mislim da trebamo organizirati proteste pred zgradom Zajedničkih institucija, tražiti da se Sandžaklije otpuste iz Grasa, te da se u gradskom saobraćajnom preduzeću, kako to i dolikuje, zaposle samo rođene Sarajlije, kojima je engleski, jelte, haman ko maternji, a tek poznavanje rada na računaru... Pa ono se stiče samom činjenicom da ste rođeni u našem glavnom gradu. I to je već tradicija, jer, eto, moja nana koja je rođena 1913, učila je mevlude na engleskom, te s prezirom gledala na DOŠLE, koji su, učili mevlud, pol na turskom, pola na bosanskom. A tek, kako je printala gazele, ilahije i kaside, ma čudo jedno.

Dakle samo roDŽene Sarajlije za revizore, da konačno, ovaj grad, postane ono što je i nekada bio: Grad sretnih i zadovoljnih ljudi, koje su političari zavadili 1992!
:lol: :lol: ahmede :thumbup:
Lace

Post by Lace »

1.60 KM tramvajska karta..plati pa klati

jel se i u taxiju vozas s potvrdom?

:D
Tesssa

Post by Tesssa »

:lol: :lol: :lol:

bas si me nasmijao.Ali nije u tome fazon, nesto sam sasvim drugo htjela da kazem, ali nema veze. :-)
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Ima jedna specificnost kod revizora ili standardno pitanje koje uvijek postavljaju: Odakle si ti? I kada skontaju da covjek nije iz Sarajeva, onda ga pocnu maltretirat, meni fakat muka bude gledat, jednom sam se zbog toga i zakacio s dvojicom papaka koji se ponasaju identicno kao saobracajna policija, bahato. A vidio sam krkana koji je izbacio nanu iz tramvaja po pljusku. Nana usla s kesama i cekerima i kako te stare zene ono obicno zadihano sjednu, tako i ta nana sjela i spusta one kese, kad dodje jedan papak, kozna jakna, plava kosulja (ko da su ga iz kafane u Sumaciji iskopali), kaze nani, daj kartu. Nana nadje kartu, i kaze sine, evo ja sad usla taman kese spustila, nisam stigla da ponistim kartu, ali evo je kupila sam je. Covjek je izbaci iz tramvaja. Raja mu kaze, kako te nije sramota itd. Nista papak, ne da da tramvaj krene, sve dok nana nije izasla.
Pearl

Post by Pearl »

ja ko kreten kakav redovno kupujem kupone, kad nemam kupon, onda kupim kartu.. al kad vidim da pola raje ne placa i nista im ne smiju, a meni bi se natovarili na ledja jer sam zensko i nisam kafanska pjevaljka dodje mi da im pljunem u facu...pogotovo sto onda lijece komplekse na onima na kojima mogu, radi ovih koji "nemaju kartu" i smiju im se u facu.. pogotovo sto im pola tramvaja ronda kad izvedu nekog kao haraca a oni se prave mutavi..

samo kod nas ima da se relacija od bascarsije do ilidze placa isto kao i relacija od predsjednistva do marijin dvora.. a ne daj boze da moras promijeniti vise prevoza..

a notorna glupost je razlika u cijeni djackog i sudentskog kupona.. nigdje veze.. jel to studenti sto su stariji ali i dalje o roditeljskom trosku vise placaju?
Post Reply