Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mirche_ wrote:Ja sam svoju REmingtonku kupila prije 4 mjeseca u Mercatoru na Pofalicima i platila sam je oko 80 KM.
Inace model je S1005 sa 4X zastitom i sa keramickim i teflonskim plocama, automatsko gasenje, mozes takodjer i zakljucati ploce, dobije se i lijepa futrolica i takodjer mozes birati temp imas jedan mali kolutc, inace max temp je oko 230 C, i imas 3 razine temperatura, ja peglam na najmanjoj =)
Inace prije kupovine, procackala sam dosta foruma na ovu temu, i ova pegla se pokazala kao veoma dobar i pouzdan izbor
U Mercatoru ih vise nema.
Ja i dalje ne odustajem. Zelim Remington Shine Therapy, sve mi se cini da cu naruciti preko neta. Pa kad me na carini opale po usima..
Zelena Carapa wrote:Sad jedno laicko pitanje. Jel vi stvarno mislite da postoji razlika u peglama i da neke manje ostecuju kosu od drugih? Zasto? U cemu je razlika?
razlika je u podesivacima toplote..
neke griju konstantno istom...visokom tempr...i ne mozes ih stimati
a neke mozes..
nije isto peglas li zdravu netretiranu kosu ili obojenu..
Zelena Carapa wrote:Sad jedno laicko pitanje. Jel vi stvarno mislite da postoji razlika u peglama i da neke manje ostecuju kosu od drugih? Zasto? U cemu je razlika?
razlika je u podesivacima toplote..
neke griju konstantno istom...visokom tempr...i ne mozes ih stimati
a neke mozes..
nije isto peglas li zdravu netretiranu kosu ili obojenu..
ma meni je kosa uvijek ista, rijetko koristim peglu (obicno na moru) i primjetim da mi pegla unisti kosu. Sad me zanima, trebam li investirati u neku skuplju jer trenutno imam neku zlj klase
da..predjem par puta...i sve je ok..
ja ne znam preci samo jednom...vazda neki pramen se potrefi da bi ga ponovila..
tako da mi je ovo sigurnije
niza je temp. i ne dolazi do ostecenja
Ma.Le.Na wrote:da..predjem par puta...i sve je ok..
ja ne znam preci samo jednom...vazda neki pramen se potrefi da bi ga ponovila..
tako da mi je ovo sigurnije
niza je temp. i ne dolazi do ostecenja
Ko zeli peglu, evo preporuke. Kupih u Berlinu peglu za kosu firme Amika, i malo je reci da sam prezadovoljna. Radi se o pegli sa keramickom plocom i grijacima koji ne ostecuju kosu kao klasicna plasticna pegla. Potrazila sam i na internetu o tome i nasla samo pozitivne komentare za Amiku, djevojke su prezadovoljne. Kod nas nema predstavnistva, ali mislim da se moze naruciti online. Skupa jeste, ja sam svoju platila 120 eura sa popustom, ali ima 7 godina garancije. Vrijedi svake pare, kosa mi bude savrsena, kao da sam frisko sa feniranja. Evo link koga zanima: http://www.loveamika.com/
Ma.Le.Na wrote:pa ta koju koristis...da li ima regulaciju temperature?
recimo ja svoju peglam na 160 stepeni
nije mi tretirana al radije peglam na nizoj temp. da je ne bi mogla ostetiti ako vise puta predjem
blago tebi, ja svoju nema šanse da opeglam na toj temperaturi ... a pokušavala sam
imam onu regulaciju topline i moram okrenuti na najjače da mi ispravi kosu - a uopšte mi nije puno valovita kosa
ne znam ima li jačina pritiska veze sa peglanjem, koliko jako moramo pritisnuti ?
Koji ti preparat koristiš prije peglanja kose da ti totalno ne uništi ?
LaCici wrote:Ko zeli peglu, evo preporuke. Kupih u Berlinu peglu za kosu firme Amika, i malo je reci da sam prezadovoljna. Radi se o pegli sa keramickom plocom i grijacima koji ne ostecuju kosu kao klasicna plasticna pegla. Potrazila sam i na internetu o tome i nasla samo pozitivne komentare za Amiku, djevojke su prezadovoljne. Kod nas nema predstavnistva, ali mislim da se moze naruciti online. Skupa jeste, ja sam svoju platila 120 eura sa popustom, ali ima 7 godina garancije. Vrijedi svake pare, kosa mi bude savrsena, kao da sam frisko sa feniranja. Evo link koga zanima: http://www.loveamika.com/
Koju si peglu ti kupila? Ne znam koju nam preporucujes...
Ovaj model sam uzela http://shop.loveamika.com/ProductDetail ... 5105258430
Stvarno je odlicna, morala sam je pohvaliti , jer vec dugo muku mucim sa feniranjem i nikako da kosa bude fina. S ovim je bukvalno kao sa feniranja kod frizera. Inace mi je kosa malo ostecena jer sam je blansirala kada sam izlazila iz crne, i sada imam one dlacice ispucale sto strse. Koliko god da se osisam, ne mogu da ispravim, jer je povrsina ispucala, ne vrhovi. Sa ovom peglom sve se fino zagladi i kosa izgleda zdravije i ljepse. Prije sam koristila obicnu plasticnu peglu, ali sa keramickom se bas vidi razlika. Ima i regulator topline, tako da stimas sebi temperaturu koliko hoces. Nisam jos probala praviti valove i lokne sa njom, ali i to ce doci na red. Ja bih je svaki dan koristila, ali lik koji mi je prodao kaze da ako necu da mi se kosa osteti da max 2 puta sedmicno koristim.
Joj koliko je hvalim, mogu me komotno zaposliti da ih promovisem.
Evo na youtube sam vidjela da cure sa peglom za kosu uspiju super lokne da naprave
Eh sad, ja nemam peglu, htjela bih neku kupiti, pa ako imate neki savjet......da li mora bas biti pegla namijenjena za kovrdzanje kose ili moze pegla obicna za ravnanje kose?
Htjela bih neku prosjecnu, nista ekstra, eto samo za par puta da napravim lokne.
kinderlada wrote:Evo na youtube sam vidjela da cure sa peglom za kosu uspiju super lokne da naprave
Eh sad, ja nemam peglu, htjela bih neku kupiti, pa ako imate neki savjet......da li mora bas biti pegla namijenjena za kovrdzanje kose ili moze pegla obicna za ravnanje kose?
Htjela bih neku prosjecnu, nista ekstra, eto samo za par puta da napravim lokne.
Ako želiš peglati kosu i ponekad napraviti lokne s njom, onda ti je kupovina isplativa. Ali ako želiš njom praviti samo lokne, bolje kupi figaro. U zavisnosti od veličine lokni koje preferiraš, kupi tanji ili deblji figaro.
kinderlada wrote:Imam ja jedan figaro, ali je tanak i mal, pa su mi lokne presitne. A sa peglom mi nekako izgleda lakse.......
Mada vidim ove figare gdje se kosa samo namota oko njih, ili je ipak bolji onaj klasicni sa poklopcem
Onaj s poklopcem, drži ti kraj pramena. Ako sam dobro shvatila ovaj što se kosa namota oko njih, misliš na one kao četka za feniranje. Meni se u onom kosa zapetlja i dok izvijem, ode loknica. Ako već želiš figaro uzmi deblji, s njim su velike lokne i lakši je za upotrebu od pegle.
dona868 wrote:Sta koristite za zastitu kose od toplote? Ima li u sarajevu negdje kupiti ovaj Tigo flat iron shine spray heat defender.....dosta ga hvale
Indola sprej, cca 14KM, odlican! toplo preporucujem. Ima ga u CM-u.
Imam Rowentinu peglu za kosu i danas da ukljucim NE GRIJE, ali normalno ocitava temperaturu...da li neko zna da li se isplati mijenjati taj grijac ili sta je vec otislo?
Inace najbolje pegle za kosu po meni su CHI ali su zara skupe