PEGLA ZA KOSU

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

inspire_me

#1 PEGLA ZA KOSU

Post by inspire_me »

Hajmo zene,

jel znate gdje se mogu naci REMINGTON pegle za kosu u SA (model S 2002 - 2 x Protection bi mi najbolje odgovarao)???
Hvala lijepa :-) :-)
Eborg

#2 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Eborg »

Ima li kakva fina za mushkarce? :D

Iritira me kako mi kosa stalno ode na 16 coshkova,hocu da je malo ukrotim... :D
anđeo s greškom

#3 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by anđeo s greškom »

inspire_me wrote:Hajmo zene,

jel znate gdje se mogu naci REMINGTON pegle za kosu u SA (model S 2002 - 2 x Protection bi mi najbolje odgovarao)???

Ja sam plavuša koja ne može bez pegle... neki dan sam kupila novu i to baš remington i uopće nisam zadovoljna.. čak sam išla dva puta mijenjati dva različita modela. S obzirom koliko je koštala, jako loše...
Kod nas imam svih modela remingtonica, ali to je u Zagrebu.

Pozdrav. :)
Lady Saray

#4 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Lady Saray »

ako bas nisi 100% zapikala tu peglu pogledaj braunovu satineler es2 peglu jer sam se ja odusevila s njom jer osim keramickih plocica ima automatsko gasenje pa se vise ne brinem jesam li je ugasila :D pamti zadnju temperaturu pa ne moras stalno stimati, brzo se zagrije... meni je extra i kupila sam je u merkuru na otoci dole u podrumu

http://www.braun.com/global/products/be ... odels.html
anđeo s greškom

#5 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by anđeo s greškom »

Lady Saray wrote:ako bas nisi 100% zapikala tu peglu pogledaj braunovu satineler es2 peglu jer sam se ja odusevila s njom jer osim keramickih plocica ima automatsko gasenje pa se vise ne brinem jesam li je ugasila :D pamti zadnju temperaturu pa ne moras stalno stimati, brzo se zagrije... meni je extra i kupila sam je u merkuru na otoci dole u podrumu

a ja baš nisam htjela kupiti braunicu... šteta :(
alica.k

#6 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by alica.k »

braun pegla super, kupila ja prije par dana :D
Eborg

#7 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Eborg »

A dajte,zar nema niko prijedlog za kratku kosu? :lol:
inspire_me

#8 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by inspire_me »

Lady Saray wrote:ako bas nisi 100% zapikala tu peglu pogledaj braunovu satineler es2 peglu jer sam se ja odusevila s njom jer osim keramickih plocica ima automatsko gasenje pa se vise ne brinem jesam li je ugasila :D pamti zadnju temperaturu pa ne moras stalno stimati, brzo se zagrije... meni je extra i kupila sam je u merkuru na otoci dole u podrumu

Ma citala sam po raznim forumima i uglavnom su svi prezadovoljni sa ovom remington, mada ja nigdje nisam u SA mogla da je nadjem. Ova braun mi se takodje cini kao dobar izbor, jos cu malo procitati komentare za nju. Koliko si je platila??
Lady Saray

#9 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Lady Saray »

joj stvarno se ne sjecam uzela je prije skoro godinu i po
freak_beauty87

#10 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by freak_beauty87 »

u bosni nemas remington,meni je otac kupio u sloveniji tip 9005 ja mislim uglavnom iz linije shine terapy,predobra je pegla,kosta oko 50 eura...
Pacificgirl

#11 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Pacificgirl »

freak_beauty87 wrote:

u bosni nemas remington,meni je otac kupio u sloveniji tip 9005 ja mislim uglavnom iz linije shine terapy,predobra je pegla,kosta oko 50 eura...
Nemoj širiti dezinformacije, naravno da IMA Remingtona za kupiti u Bosni, tačnije Sarajevu, ja sam svoju prvu Remingtonku prije par godina kupila u Mercatoru, i odlična je bila, prošle godine sam kupila svoju trenutnu Remingtonku, u cmu, a nedavno sam vidjela da nove modele imaju i u Merkuru na Stupu. ETO. :D
x0z0y0

#12 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by x0z0y0 »

Pacificgirl wrote:
freak_beauty87 wrote:

Nemoj širiti dezinformacije, naravno da IMA Remingtona za kupiti u Bosni, tačnije Sarajevu, ja sam svoju prvu Remingtonku prije par godina kupila u Mercatoru, i odlična je bila, prošle godine sam kupila svoju trenutnu Remingtonku, u cmu, a nedavno sam vidjela da nove modele imaju i u Merkuru na Stupu. ETO. :D
jel moze neko preporuciti model..i cijenu istog..makar i odokativnu
Pacificgirl

#13 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Pacificgirl »

Compos_Sui wrote:
jel moze neko preporuciti model..i cijenu istog..makar i odokativnu
Oko 60 KM je model koji se prodavao u cmu, uska crna pegla, ne znam sifru tacnu, a oko 100 KM je u Merkuru najnovija, isto crna uska ali sa displejem i tako to...
freak_beauty87

#14 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by freak_beauty87 »

ja kada sam htjela kupiti prosle godine te pegle nigdje nije bilo cak mi je i prodavacica rekla da nema u bosni,tako da ne znam da li sada ima svugdje ali u tuzli definitvno nema.
freak_beauty87

#15 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by freak_beauty87 »

i da sto se tice cm skoro sam cula od nekih cura da puder lorealovi nisu bili orginal sad da li je to istina ne znam tako da ne volim kupovati ovdje jer sto se tice tehnike razocarala sam se pocevsi od telefona a i za kozmetiku mogu reci da nije bas "friska",ali u svakom slucaju ja preporucujem shine therapy pegluu za kosu,dobre su mi i wigo pegle za kosu ni njih nisam mogla ovdje naci ali mozda negdje ima,babyliss mi je bila bezveze,a i rowenta nije nesto.
Lucie

#16 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Lucie »

na preporuku sam kupila ovaj set BaBylissPRO bez zica i sa turmalin podlogom. trazila sam kvalitetne pegle koje dlaku nelepe i samo fenomenalno peglana kosa klize i jos jako je njezno za kosu, jer to koristim i za show pse, stvarno sam trazila nesto prva liga

cena nije mala 15O eura. ali dok koristite jednu peglu i ona se hladi, koristenjem, ona druga se ugrijava na pripremenu temperaturu. i kod kulmi se nemotaju zice ma mogu vrelo preporuciti makar ja prezadovolna

Image
freak_beauty87

#17 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by freak_beauty87 »

wow ovo izgleda dobro,ja sam kupila svoju prije 8 godina sa nekim nastavcima i nije se mogla cak ni ugrijati dovoljno da ispegla kosu a gdje si kupila ovu peglu?
Lucie

#18 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Lucie »

inspire_me

#19 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by inspire_me »

Eh sad bi mi trebala jedna ova 'Waving Iron' :-) :-) :-) .....Je li iko vidio nesto ovako kod nas??

http://www.folica.com/images/uploads/A8410.gif
http://www.stylebell.com/v/vspfiles/pho ... 200-2T.jpg
♥ Julianna ♥

#20 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by ♥ Julianna ♥ »

Image
inspire_me

#21 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by inspire_me »

♥ Julianna ♥ wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
e vala bas :lol:
Ma.Le.Na

#22 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Ma.Le.Na »

e ovako
prosetam ja do merkatora da pogledam pegle za kosu
i tu ima izbor Braun...Reremington..Roventa i jos neke lijeve
Braun imaju 3 vrste: straightliner, satin hair i precisionliner
od remingtona imaju 2..jedan obicni bez podesavanja temp. a drugi sa podesavanjem
Ima i roventa neki sa podesavanjem temp i bruku nekih jeftinijih

sta mi preporucujete i koja je razlika..sta da gledam kad mi svi isti izgledaju a cijene su razlicite i do 50KM

hvala :)
Alhemicarkaa

#23 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Alhemicarkaa »

Joj, ja bas imam problema sa kosom :( , ali sam se nekako bojala uzeti peglu da ne ostanem bez kose :D , bi li mi neko step by step objasnio kako se to koristi? :D :oops: Ja imam neku, ali ide na polukrug, na koju se može nabiti četka, nemam pojma, uglavnom u mojoj ruci to ne zna da stoji :oops:
Ma.Le.Na

#24 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Ma.Le.Na »

Alhemicarkaa wrote:Joj, ja bas imam problema sa kosom :( , ali sam se nekako bojala uzeti peglu da ne ostanem bez kose :D , bi li mi neko step by step objasnio kako se to koristi? :D :oops: Ja imam neku, ali ide na polukrug, na koju se može nabiti četka, nemam pojma, uglavnom u mojoj ruci to ne zna da stoji :oops:
ma ne znam je ni ja koristiti
al kontam ako ne kupim ne mogu nikad ni nauciti :-) :lol:
Cholina_Lokica

#25 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Cholina_Lokica »

joj koja su glupost meni te pegle za kosu... :-)
kod mene ni jedna ne fercera, pa probala sam ih bog zna koliko. bude mi kosa ispravljena prvih 45 minuta, do sata :D

na kraju uzela onu samorotirajucu cetku pa feniraj, ako hocu ispravljenu kosu... a i puno bolja frizura mi bude
Post Reply