Pegla za kosu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
panakota

#1 Pegla za kosu

Post by panakota »

E ovako...Nasla sam super peglu,koja mi se svidjela na prvu...Ima odlican dizajn,keramicke plocice,uvija i ispravlja kosu,digitalni displej,prilagodljiva temperatura itd...U pitanju je GRUNDIG HS5732...a i cijena je bas prihvatljiva.Zanima me ima li neko iskustva sa ovom peglom,da ne kupujem ako ne funkcionise tako dobro kao sto izgleda.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#2 Re: Pegla za kosu

Post by gentoo »

Pa pegla za kosu.. sta ima funkcionisati ili ne.Ne kupujes auto.. Isto da kazes "kupila sam crvenu casu, funkcionise li".
Grije li? Pegla li ? Puse li fen vruc zrak? Grije li bojler hladnu vodu? :|
delirium.sa

#3 Re: Pegla za kosu

Post by delirium.sa »

@gentoo, očigledno nisi upoznat/a sa peglama za kosu, postoje one koje bolje rade posao i koji ga rade lošije, ili pak ne rade nikako. Ne razumijem potrebu ljudi da se miješaju u stvari o kojima nemaju pojma, jednostavno preskoči temu.
PristavilaVoduZaKafu

#4 Re: Pegla za kosu

Post by PristavilaVoduZaKafu »

gentoo wrote:Pa pegla za kosu.. sta ima funkcionisati ili ne.Ne kupujes auto.. Isto da kazes "kupila sam crvenu casu, funkcionise li".
Grije li? Pegla li ? Puse li fen vruc zrak? Grije li bojler hladnu vodu? :|
Muškarci :D

Ja imam rowentinu peglu za kosu i koliko god da je dobra (a jeste) šteti kosi i već pola godine je ne koristim:D

panakota

#5 Re: Pegla za kosu

Post by panakota »

Ja imam rowenta cetku za feniranje i nije losa,,ali ne daje rezultat onakav kakav sam ocekivala...Zbog toga zelim da nabavim peglu,jer ja ne feniram kosu poslije svakog pranja,pa je necu ni peglati tako cesto...dakle treba mi kvalitetna pegla ali nista preskupo,znaci srednja zalost :-D
tagomago

#6 Re: Pegla za kosu

Post by tagomago »

philips salonstraightpro xl, ja je imam šest godina, bila u robotu krajem 2007. oko 80 KM, od toga je bilo bar par godina intenzivnog peglanja, još je u životu, penzionisana :lol: i fenomenalno ispravlja - ali onda shvatiš da šteti i maneš se toga, hoćeš da ti je rentam :lol:
panakota

#7 Re: Pegla za kosu

Post by panakota »

tagomago wrote:philips salonstraightpro xl, ja je imam šest godina, bila u robotu krajem 2007. oko 80 KM, od toga je bilo bar par godina intenzivnog peglanja, još je u životu, penzionisana :lol: i fenomenalno ispravlja - ali onda shvatiš da šteti i maneš se toga, hoćeš da ti je rentam :lol:

I moja ce sigurno otici u penziju :D za neko vrijeme,ali vec sam navela da je ne planiram cesto koristiti "osim ako se ne navucem" :lol: ....Mislim sta kosi jos ne steti od svih tih silnih pomagala,ali ne mozemo si pomoci ....I hvala,ali ne bih je rentala :-D
_Sarajevka_

#8 Re: Pegla za kosu

Post by _Sarajevka_ »

GHD pegla je jaka skupa za nase uslove (oko 250 KM :skoljka: ) ali je zaista najbolja, ja je koristim vec 5 god.

Image
PristavilaVoduZaKafu

#9 Re: Pegla za kosu

Post by PristavilaVoduZaKafu »

koliko ta GHD oštećuje kosu ?
Red berries

#10 Re: Pegla za kosu

Post by Red berries »

Kad se obogatim kupujem ovu ghd...
panakota

#11 Re: Pegla za kosu

Post by panakota »

GHD se cini kao dobra investicija,samo nisam sigurna da sam spremna(da imam) toliko uloziti :D ...Mozda kad budu malo bolja vremena :lol:
panakota

#12 Re: Pegla za kosu

Post by panakota »

_Sarajevka_ wrote:GHD pegla je jaka skupa za nase uslove (oko 250 KM :skoljka: ) ali je zaista najbolja, ja je koristim vec 5 god.

Image

Gdje si nabavila svoju peglu?
delirium.sa

#13 Re: Pegla za kosu

Post by delirium.sa »

Ma svaka šteti kosu, ali za povremenu upotrebu je ok. Ja imam Remingtonicu (rozu :D ), i uz OBAVEZNO korištenje proizvoda za zaštitu od topline se ne šteti kosa previše :D
sanjam-te

#14 Re: Pegla za kosu

Post by sanjam-te »

a šta koristite za "zaštitu od topline"??? možel sa slikama...ja peglam kosu u prosjeku jednom sedmično, uglavnom kad je malo vlažna kosa, i peglam je max 10min...kontam da to nije baš previše, ali već vidim da se oštetila poprilično :?
Angel_of...

#15 Re: Pegla za kosu

Post by Angel_of... »

Neeeeeeemoj peglati kosu dok je vlaznaa, to je ostecuje uzasno :run: Osusi skroz, pa onda :thumbup:
ptičica

#16 Re: Pegla za kosu

Post by ptičica »

Angel_of... wrote:Neeeeeeemoj peglati kosu dok je vlaznaa, to je ostecuje uzasno :run: Osusi skroz, pa onda :thumbup:
:thumbup:
I obavezno stavi na vrhove serum (siliknsko ulje)
panakota

#17 Re: Pegla za kosu

Post by panakota »

sanjam-te wrote:a šta koristite za "zaštitu od topline"??? možel sa slikama...ja peglam kosu u prosjeku jednom sedmično, uglavnom kad je malo vlažna kosa, i peglam je max 10min...kontam da to nije baš previše, ali već vidim da se oštetila poprilično :?

Za zastitu od topline mozes koristiti SYOSS sprej,imas ga svakom u cm-u...Dovoljno da pitas prodavacice,pa ti slika i ne treba :) ...Da napomenem da stiti kosu do 220 stupnjeva
sanjam-te

#18 Re: Pegla za kosu

Post by sanjam-te »

Potražiću taj sprej u cm---a neko spomenu silikonske ulje, mislim da to imam, poneeekaaad stavim :)

Hvala na savjetima :wink:
Afanasi_94

#19 Re: Pegla za kosu

Post by Afanasi_94 »

Svaka pegla uništi kosu na kraju al' eto ja bih ti preporučila Rowentinu;

Image
Post Reply