Nes vjerovati, nedavno sam se pitala djesi ti i forumas li josMutivoda wrote:pretjeruje se oko tih sastojaka.
ja znam bruku ljudi kojima alverde proizvodi nikako ne gode. i izazivaju iritacije. kao što meni npr. balea izaziva. i izbjegavam sve u širokom luku.
al hemiju k'o hemiju - nikad <3
@cendler
je l to diamaru budalu pratiš?
Otrovni sastojci u kozmetičkim preparatima koje koristimo
Moderator: anex
-
Niemand
#26 Re: Otrovni sastojci u kozmetičkim preparatima koje koristimo
- cendlerbing
#27 Re: Otrovni sastojci u kozmetičkim preparatima koje koristimo
Eh, dvaput sam oprala kosu ovim Alverde šamponom pa se možda može iznijeti neki prvi dojam.
Kad perem kosu njime, kosa toliko škripi kao da sam je deterdžentom oprala.
Prvi put sam uzela količinu koju uvijek koristim i bilo je baš, baš previše pjene, pa sam idući put uzela duplo manje šampona i opet je bilo previše pjene i na kraju mi je bilo taman otprilike 1/4 od one mjere koju sam prije uzimala.
Ne svrbi me više tjeme i perut je gotovo skroz nestala.
Zasad nema ništa što mi smeta, neureko se.
Kad perem kosu njime, kosa toliko škripi kao da sam je deterdžentom oprala.
Prvi put sam uzela količinu koju uvijek koristim i bilo je baš, baš previše pjene, pa sam idući put uzela duplo manje šampona i opet je bilo previše pjene i na kraju mi je bilo taman otprilike 1/4 od one mjere koju sam prije uzimala.
Ne svrbi me više tjeme i perut je gotovo skroz nestala.
Zasad nema ništa što mi smeta, neureko se.
- Krizzia
#28 Re: Otrovni sastojci u kozmetičkim preparatima koje koristimo
Evo ja sam se prebacila iskljucivo na azijsku preparativu, ima tu svega, puzetine, konjetine, aloa vereNiemand wrote:
A sto se kozmetike i sastojaka opcenito tice, vise pazim da koristim nesto konkretno od sastojaka, a ne cudesnu kremicu sa malo alkohola i glicerina sto navodno dize iz mrtvih i kosta citavo bogatstvo. Koreja i azijati su drugi svemir za svu zapadnjacku kozmetiku, ordinary isto pristojan.
S tim
Preorodila sam se otkako sam uvela Korean skin care routine. Za pocetak sam uvela sedam slojeva tonika and the rest is history
-
ice_tea
#29 Re: Otrovni sastojci u kozmetičkim preparatima koje koristimo
Nije fazon da mora sve biti iskljucivo prirodno, vec da je kozmetika puna sastojaka koji dokazano izazivaju sve i svasta, remete hormone... Koza je ipak najveci organ i to sto se stavi na kozu ide direktno u tijelo. Da cu izbjegavat ono sto sto posto izaziva kojekakve kancere i sl, a postoji jednako efikasna alternativa koja to ne radi, nego sta nego hocu. Otkako ne koristim tu kozmetiku i sminku punu parabena, plastike i Bog zna cega jos, hormoni su mi konacno dosli na svoje mjesto, ciklusi redovni, lice cisto itd. Ne kazem da svi imaju takve probleme, ali te stvari se taloze u organizmu i moze doci do erupcije. A ni ne koristim nista preskupo, ionako dokazano i provjereno pola Vichy asortimana i slicnih razvikanih a nekvalitetnih, sto se sastojaka tice, mozes nac u drugim proizvodjacima po troduplo manjoj cijeni i sl.
A i ovaj argument, sto paziti kad smo ionako ozraceni svim i svacim... Gori zgrada, mozes izvuc dvije osobe al' ne mozes izvuci svih deset, dakle po tebi *ebo i te dvije kad ionako ne mozemo spasiti sve
Ne mogu se preseliti na Himalaje da ne udisem ovaj smog i ne mogu kontrolisati svaku vocku koju pojedem, al' bar mogu izbacit parabene iz kozmetike i sudzuku
A i ovaj argument, sto paziti kad smo ionako ozraceni svim i svacim... Gori zgrada, mozes izvuc dvije osobe al' ne mozes izvuci svih deset, dakle po tebi *ebo i te dvije kad ionako ne mozemo spasiti sve
Ne mogu se preseliti na Himalaje da ne udisem ovaj smog i ne mogu kontrolisati svaku vocku koju pojedem, al' bar mogu izbacit parabene iz kozmetike i sudzuku
- eltroxin
#30 Re: Otrovni sastojci u kozmetičkim preparatima koje koristimo
O'kle parabena u sudzuKi?ice_tea wrote:Nije fazon da mora sve biti iskljucivo prirodno, vec da je kozmetika puna sastojaka koji dokazano izazivaju sve i svasta, remete hormone... Koza je ipak najveci organ i to sto se stavi na kozu ide direktno u tijelo. Da cu izbjegavat ono sto sto posto izaziva kojekakve kancere i sl, a postoji jednako efikasna alternativa koja to ne radi, nego sta nego hocu. Otkako ne koristim tu kozmetiku i sminku punu parabena, plastike i Bog zna cega jos, hormoni su mi konacno dosli na svoje mjesto, ciklusi redovni, lice cisto itd. Ne kazem da svi imaju takve probleme, ali te stvari se taloze u organizmu i moze doci do erupcije. A ni ne koristim nista preskupo, ionako dokazano i provjereno pola Vichy asortimana i slicnih razvikanih a nekvalitetnih, sto se sastojaka tice, mozes nac u drugim proizvodjacima po troduplo manjoj cijeni i sl.
-
ice_tea
#31 Re: Otrovni sastojci u kozmetičkim preparatima koje koristimo
hahahha, znala sameltroxin wrote: O'kle parabena u sudzuKi?
-
Mutivoda
#32 Re: Otrovni sastojci u kozmetičkim preparatima koje koristimo
cendlerbing wrote:
Normalno. Nema proizvoda koji je svakome izvanredan, što ne znači da je loš generalno. Recimo, ako pročitam ili čujem par komentara od korisnika koji imaju suhu kožu i procijenim da bi moglo i meni valjati, u okviru je mog budžeta i ne uključuje, npr, da uzgajam aloja veru u kući...vjerovatno ću to isprobati.
Pratim budalu.![]()
Imal još kakav profil na taj fazon?
pogledaj @makeuplovingme (hajlajti), @hava_worldofbeauty - a i imaš i kod nje gore u hajlajtima "bez panike" ili nesto tako.. vezano upravo ovo širenje svakakvih informacija o kancerogenim proizvodima.
hahaha ma mi smo se onih godina ispričali po forumu, da ja više ne'am štaNiemand wrote:
Nes vjerovati, nedavno sam se pitala djesi ti i forumas li josne pamtim kad sam te srela na nekoj temi.
đeee sii :*
živa? zdrava?
i šta koristiš od azijata?
-
Niemand
#33 Re: Otrovni sastojci u kozmetičkim preparatima koje koristimo
Ne radi se bolan o tom da je covjeku svejedno, vec da se pretjeruje sa glupostima i sitnicama se posvecuje isuvise paznje a sa druge strane covjeku poprilicno svejedno za mnogo ozbiljnije stvari jer eto, stas ti tu. Mislim, sto se mene tice ljudi mogu poceti i prati ves i kosu lugom jer ono, mozda ih sampon pokusava ubiti, njihova stvar, ja ipak cijenim i blagodati modernog doba. Il da pojednostavim, med je super i zdrav, al ne mozes se osloniti samo na med kod upale pluca. Tako i sa kozmetikom, sto se mene tice, i priroda i hemija, i fala Bogu na svemu tom. A da me toliko zabrinjava ista od tog, ne bi vala ni koristila kozmetiku, i ta prirodna iz plasticne ambalaze bi mi bila sumnjiva. Al dobro, svakom njegovo na kraju krajeva, nit ja imam sta od tog sta drugi ljudi koriste, nit oni od tog sta ja koristim.ice_tea wrote:
Evo me, djes tiMutivoda wrote:
hahaha ma mi smo se onih godina ispričali po forumu, da ja više ne'am šta![]()
đeee sii :*
živa? zdrava?
i šta koristiš od azijata?sve hoću da naručim šta, i na kraju sam samo neke maske probala, nikako se nakaniti
Ne znam sta ti treba, al to ti je bolje ispitati ovu krizziu. Ja ko i ti sitnice, maske za ciscenje i hidratacija, i odlicne su, a ostalo, ne treba mi jos nista plaho pa mi se ne komplikuje bez potrebe.
-
Mutivoda
#34 Re: Otrovni sastojci u kozmetičkim preparatima koje koristimo
samo da te pitam, jer ne znam da li si u BiH, je l' sve naručuješ online?Krizzia wrote:
Evo ja sam se prebacila iskljucivo na azijsku preparativu, ima tu svega, puzetine, konjetine, aloa vere![]()
Preorodila sam se otkako sam uvela Korean skin care routine. Za pocetak sam uvela sedam slojeva tonika and the rest is history
- Krizzia
#35 Re: Otrovni sastojci u kozmetičkim preparatima koje koristimo
A dasta samMutivoda wrote:samo da te pitam, jer ne znam da li si u BiH, je l' sve naručuješ online?Krizzia wrote:
Evo ja sam se prebacila iskljucivo na azijsku preparativu, ima tu svega, puzetine, konjetine, aloa vere![]()