Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
adi_sa2010

#1 Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-a

Post by adi_sa2010 »

Pozz raja,

Potrebna mi je mala pomoć-savjet. Prije par mjeseci preko germanwings.com sam rezervisao i uplatio karte za Njemačku. Čim sam rezer./uplatio karte dobio sam upustvo od germanwingsa u kome stoji da kada dođem na aerodrom (krećem sa zagrebačkog aerodroma) trebam samo pokazati isprintan unikatni kod koji sam dobio uz upustvo i naravno pasoš. Nakon toga preuzimam kartu i to je to.

S obzirom da ne putujem često i nisam imao priliku na ovaj način kupiti kartu (online putem kreditne kartice), interesuje me da li je neko imao slična iskustva, trebam li na nešto još obratiti pažnju i da li je znači samo dovoljno da pokažem svoj pasoš sa isprintanim kodom i na osnovu toga dobijam kartu?

Hvala unaprijed :)
zvrzgana

#2 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-a

Post by zvrzgana »

Trebas samo obratiti paznju sta stavljas u rucni prtljag a sve ostalo je onako kako si napisao. Ponjeti pasos i isprintanu rezervaciju leta i na check in.
Sretan put
adi_sa2010

#3 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-a

Post by adi_sa2010 »

Hvala puno na brzom i konkretnom odgoovoru :thumbup: sad sam 100% siguran :bih:
Mis mekinjas

#4 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-a

Post by Mis mekinjas »

adi_sa2010 wrote:Pozz raja,

Potrebna mi je mala pomoć-savjet. Prije par mjeseci preko germanwings.com sam rezervisao i uplatio karte za Njemačku. Čim sam rezer./uplatio karte dobio sam upustvo od germanwingsa u kome stoji da kada dođem na aerodrom (krećem sa zagrebačkog aerodroma) trebam samo pokazati isprintan unikatni kod koji sam dobio uz upustvo i naravno pasoš. Nakon toga preuzimam kartu i to je to.

S obzirom da ne putujem često i nisam imao priliku na ovaj način kupiti kartu (online putem kreditne kartice), interesuje me da li je neko imao slična iskustva, trebam li na nešto još obratiti pažnju i da li je znači samo dovoljno da pokažem svoj pasoš sa isprintanim kodom i na osnovu toga dobijam kartu?

Hvala unaprijed :)
Pogledaj jesi platio prtljagu za oba smjera, i nemoj se začuditi, ako se cijena prtljage promijenila.... :roll:
Inače, od čekiranja karata do čovjeka koji radi za German Wings, je 10m.... u nekoj mjenjačnici je....
Pasoš, papir, sa flight code-om, i sretan put...
cico x

#5 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-a

Post by cico x »

tako sam ja prije 2-3 godine,odveze me stari na aerodrom,reko sjedi tu i cekaj dok avion ne poleti,ne vjerujem ja "mailovima" :)
i ipak sma uspjesno poletio1
ima li u sarajevu office german wings-a?
Fitovac

#6 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-a

Post by Fitovac »

koliko se sjecam german wings je imao par letova i sa sarajevskog aerodroma pa ih vise nema, valjda im ovi nasi ne daju slijetanje ili sta li vec.
ima li kakvih naznaka da bi neka low budget avio kompanija mogla doci i na sarajevski aerodrom?
to bi nam sada, kada su vec vize ukinute, puno znacilo
newlevel

#7 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by newlevel »

Da li je neko isao do Berlina sa njima. Jel se samo plati avio karta bez ikakvih dodatnih aerodromskih taksi ?
vnm

#8 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by vnm »

uvijak se placaju takse, medjutim u cijeni prikazanoj na germanwings.de su te takse vec ukljucene.

ako te zanima koliko je to mozes vidjeti u stavci "Steuern, Gebühren und Entgelte".
sheilak

#9 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by sheilak »

newlevel wrote:Da li je neko isao do Berlina sa njima. Jel se samo plati avio karta bez ikakvih dodatnih aerodromskih taksi ?
do köln/bonn & stuttgarta. vnm ti je odgovorio. bez bojazni, super su. ne znam sta bih da nema njih. :D
newlevel

#10 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by newlevel »

E hvala na odgovoru. Planiram za koji dan do Berlina, pa mi izgleda isplatnje sa gw nego sa centrotransom, pa reko da provjerim da nema kakvih ne navedenih troskova.
Letio sam sa wizzairom i dobri su a i jeftini, sad je red dosao da probam i germanwings.
Hvala vam puno na informacijama.

Sent from my Nokia 3310
AMMMeRRR

#11 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by AMMMeRRR »

Kakva su pravila sa ručnim prtljagom, koliki moze biti? Jel uopšte uključen u cijenu BASIC paketa? Trebao bih na dva dana ići do Berlina vjerovatno, pa sam mislio samo osnovni u rucni, da se pristedi koja marka :)
paladinka

#12 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by paladinka »

Rucni prtljag je u cijenu ukljucen, znaci besplatan je bez obzira koju opciju imas , jer kako sam skontala kod germanwings mozes da biras opcije basic, smart i best. U sve tri je rucni prtljag u cijeni, dok je sa normalnim prtljagom tako da kod basic opcije moras jos 15 euro da platis ( online ), a kod smat i best je isto ukljucen u cijenu .
AMMMeRRR

#13 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by AMMMeRRR »

Aham, a nemam nekog iskustva, koliki smije biti? Ok jedan ruksak?

Edit. Evo našao sam na stranici gw, sve detaljno. Thx
Last edited by AMMMeRRR on 03/10/2014 13:09, edited 1 time in total.
dobar osjecaj

#14 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by dobar osjecaj »

AMMMeRRR wrote:Aham, a nemam nekog iskustva, koliki smije biti? Ok jedan ruksak?
Rucni prtljag ima maksimalne dozvoljene dimenzije i tezinu o cemu mozes naci dosta informacija na raznim stranicama kad ukucas "hand luggage allowed dimensions and weight". Nikada nisam letila niskobudzetnim letovima i ne znam sta je tamo dozvoljeno. U ovim "obicnim" avio kompanijama jedan ruksak je mini verzija rucnog prtljaga. Pod rucni prtljag spadaju cak i kofercici s tockicima i torbe koje ne prelaze dozvoljene dimenzije. Ruksak nije problem s tim sto ne smije sadrzavati tecnosti preko 100 ml cini mi se upakovane u providne kesice, ostre predmete i slicno. Sve informacije na bilo kojoj stranici koja sadrzi takva uputstva po zadanoj pretrazi.
paladinka

#15 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by paladinka »

Moze 55x40x20 cm, max 8 kg . mozes uzeti ruksak, a i i onaj najmanji rolley kofer , recimo ovako nesto http://www.vedia.ch/kabinentrolley-idea ... wwodkKkArA . Ono kad kupujes kofere u setu pa onaj najmanji kofer sto dodje, e taj mozes :-)
AMMMeRRR

#16 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by AMMMeRRR »

Evo mjerim ruksak :D thx
newlevel

#17 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by newlevel »

Moze li mi neko reci od forumasa koji cesce lete za germanwingsom.
Ja sam ljetos isao do Berlina i knapirao ruksak da bude sve pod konac i ja ulazim u avion, niko ne gleda ruksak niti ista. Gledam par momaka, stanci neki bili, ulaze u avion sa onim ogromnim treking ruksacima niko im nista ne govori za prtljag.
Posto planiram opet na ljeto sa njima ici do Berlina, planiram veliki ruksak ponijeti a da ga ne prijavljujem kao veliki, jer ocito ne gledaju plaho na to. Da li se nekome desilo da mu ruksak nisu htjeli primiti.

Sent from my Nokia 3310
Bluemore

#18 Re: Online Rezervacija i kupovina karata preko German Wings-

Post by Bluemore »

najgore sto moze da ti se desi je da ga moras predati i platiti kao prtljag, a to je na aerodromu nesto skuplje nego online. znaci ako nista ne kazu to je dobra volja i sreca :-D
Post Reply