forUMASH wrote:....ovdje, u kapitalizmu, je obicaj da se petkom razbijes ko zvecka....
il recimo da ljude pozoves na svoj rodjendan..i onda svako placa svoje ice i pice
Moderator: anex
forUMASH wrote:....ovdje, u kapitalizmu, je obicaj da se petkom razbijes ko zvecka....
ne daj Boze je vratit upropascenumaccarona wrote:mamica 31 wrote:sta je sad toBosanac sa dna kace wrote:@mamo jesi kad cula za mijerdzije?
ako se cura ukrade tj. uda bez znanja roditeljaonda dodje njegova fAmelija njenima i onda mir mir mir niko nije kriv bla bla
![]()
![]()
![]()
jel?
Ja sam čula za Mirdžije...a za mijerdžije nisam...maccarona wrote:mamica 31 wrote:sta je sad toBosanac sa dna kace wrote:@mamo jesi kad cula za mijerdzije?
ako se cura ukrade tj. uda bez znanja roditeljaonda dodje njegova fAmelija njenima i onda mir mir mir niko nije kriv bla bla
![]()
![]()
![]()
jel?
amrino wrote:mislis na mirdžije ili "kradju cura"...bilo je to prije u svkom kraju BiH...mamica 31 wrote:u kojem to kraju BiHStara dobra vremena...
joj, imala sam obicaj provodadzisat. I jos mi nije upaliloamrino wrote:Provodadžike
Mirdžije...
imal jos sta?!
sto kaze moja jaranica: udaj se za siroce i ne dobijes ga u zajebanom kompletu..maccarona wrote:jel ono obicaj i da imas svekrvu![]()
![]()
![]()
u Austriji stave rodu od kartona i perja ispred kucePearl wrote:u hrvatskoj kada se rodi beba, komsije, prijatelji i rodbina na kuci novopecenih roditelja velikim slovima ispisu "patak" ili ".." (ne sjecam se zeske verzije:)) da ih doceka na povratku iz bolnice i naprave veliki dernek-docek, koji naravo pripreme oni a placaju roditelji
to sam vidjela u podravini haman na svakoj drugoj kuci ispisanoako porodica nije dobrostojeca, taj natpis stoji dok se ne skupi para za prefarbavanje
:D
neee....amrino wrote:Cula sam za obicaj (ja mislim da je Kosovo u pitanju)...da kada dijete napuni godinu dana- stave ispred njega olovku, pare i noz- i sta djete prvo uzme- u tom ga pravcu edukuju...