NOVALIC

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

novalic

Post by novalic »

jok,
u jednoj privatnoj finacijskoj firmi...
tudja lova koju nikada ne vidim, osim ponekad jako mali dio na mome racunu 8-)

ali mi imamo 14 placa godisnje 8-)
Stari

Post by Stari »

He he 14 plata godisnje ....bogme nije lose....nije nikako. Htjedoh reci, ja ti nisam bas od onih koji vole raditi sa parama...los sam tu totalno. Moja privatna ekonomija je striktni dokaz te tvrdnje. Platu spiskam za par dana da je neznam kol'ka....i to vecinom u budalastine. Umjetnost uvecavanja licne materijalne situacije nisam nikad savladao ...a s' obzirom na zivotnu dob u kojoj se nalazi i ne vjerujem da cu ikad. No to ne omalovazava umijece onih koji to znaju. Jel'te ko zna =zna...ko nezna=dva. :D
novalic

Post by novalic »

ma nisam ti ni ja nesto vjesta u tome...
i kada covjek ima copor familije u bosni i hrvatskoj, kada je veliki postotak od te familije na pragu neimastine, nemore se tu nista.. osim pokusavati "pocepiti rupe"... jos je sada kamara tih po fakultetima, skolovanjima... pa eto ti prioriteta 8-)

al' i meni ostane, me mogu se pozaliti 8-) :D
Stari

Post by Stari »

The... i to o cemu pricas mi odnekud poznato...imao sam izvjesnih iskustava u tom smislu....sad, zadnjih par godina, sve manje jer mi je rodbina (il barem jedan njen dio) malo previse pocela uocavati moje mane i nedostatke ....i to mi u lice sasipati prilikom nasih susreta. Pa rekoh ako vec tako mislite o meni ....sto da pokusavam ispravit krivu Drinu buduci da je uloga koju ste mi namjenili zahvalnija od one koju sam od pocetka samoinicijativno poceo igrati.
novalic

Post by novalic »

a ja mislila da sam sama u klubu onih koji, eto, su obaveni svima pomoci i u isto vrijeme imati ohahahahaha....

jedno mi je bilo smijsno...
kada mi je neko koga sam godinama nesebicno potkivala rekao...

umjesto da se vlacis tamo po karibima :lol: :lol: :lol:
Stari

Post by Stari »

Ma meni je nekako nalosije zvucalo ...kad jedan od tih rece...."to sto mislis potrositi na telefonski racun nazivajuci mene i pricati te bezvezarije bolje posalji meni ovcamo u parama." Me je ponikalo da razmislim o tome kome je cije drustvo i prijateljstvo vise potrebno. Njemu (i slicnima)moje drustvo nije bilo potrebno....cak sta vise ga je nerviralo. Pa rekoh onaj ko me nece taj me i ne zasluzuje.
novalic

Post by novalic »

ma ja sam sigurna da masa nas "dijasporaca" ima takva slicna, a i gora iskustva...
ja ti prije nekog vremena radi takvih stvari nisam spavala, a sada me, da izvines, boli uvo...

jedno vrijeme, mada je moja kuca na nekih 6 km daljine, morala sam spavati kod nekoga iz familije, inace bi se naljutio, veli, sta ces paliti grijanje, ako je u zimskom dobu, ili, sta ces sama kod kuce po ljeti (a ja na odmoru)... i kada bih odlazila uvijek mi posudjivao, eto, koliko mogu...
nikada vise traga tim parama..
a ja i dalje ne spavam u svojoj kuci, nego u hotelu Livadic (ovo bez zezancije, u Samoboru), mozda je smijesno, ali od kako imam tu kucu, 6 godina i vise, nikada nisam prespavala u njoj..

a familija hoce da pukne, kad im kazem gdje me mogu naci dok sam tamo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Ima nas jos.
Hotel je ponekad jeftiniji od sopstvene kuce.
Stari

Post by Stari »

Ma sve to i nekako al' da nasa vrla slavljenica svake godine spava u "Livadicu", pa makar to bilo...eto ...u Samoboru. :D :D :D Mislim nije da pokusavam insinuirati nesto sasvim neutemeljeno.....ali novalicko...pa zar ti nisi iz Gradacca?
novalic

Post by novalic »

jesam stari, iz gradacca, tacnije iz prvoga sela kod gradacca, ledenica, ali u ona burna ratna vremena, kada je 100% familija bila u izbjeglistvu... ma duga prica, svi otisli tamo-vamo... pa je bilo prakticnije kupiti kucu nego ih vlaciti po tudjim rupama....
Stari

Post by Stari »

E pa fino je to...nije da nije...kuca tamo-kuca 'vamo-kuca ovdje -stan ondje.....vidim ja; ima se para, ima se cim. Pametno investirano u nekretnine.
novalic

Post by novalic »

evo nove, da malo pogura :D ma naucila je ona 8-)
a stari ce po obicaju, prvo eskivaza, pa napad, pa povlacenje u pozadinu..

pa opet napad...

ko zna, zna 8-)
novalic

Post by novalic »

to su ti igraci pred kraj karijere 8-)
novalic

Post by novalic »

stari cuti vec par dana...

:( :( :( :(

stariiiiiii, javi se....
novalic

Post by novalic »

ovo po sjecanju...

i lije na uglu petrolejska lampa
svjetlost crvenkastozutu
na debelo blato kraj staroga plota
i dvije tri cigle na putu...
...

a jedne veceri nekoga nema
a mor'o bi proc'
i lampa gori i gori u magli
i vec je noc...

...

stariiiiiiii

javi se, bolan :(
Stari

Post by Stari »

Novalic:
to su ti igraci pred kraj karijere
Mislis aktivne karijere? ...eheej moj sinko...proslo je to vrijeme davnih dana. Mada moram ti, onako u povjerenju, priznati da nisam nikad ni bio neki ostar napadac. Sredina terena, veznjak (znam da se razumijes u fudbalsku terminologiju) ili ako navijas za dinamo onda se to zove "spojka". Vise.... onako defanzivan ...dobro sad ...u ono doba sam imao par finih proigravanja ....jednu distribuciju duge lopte prema centarforu....koji je zamalo rijesio utakmicu (ali je pogodio u precku tako da nas je trener kasnije poslao u k. krasni obojcu)

Novalic:
stari cuti vec par dana...

stariiiiiii, javi se....
stari: Ehej Marice tu sam ...evo ...nakon sedmice na bolovanju....ponovo sam tu ...doklle ...ne znam.

Novalic:
i lije na uglu petrolejska lampa
svjetlost crvenkastozutu
na debelo blato kraj staroga plota
i dvije tri cigle na putu...
...

a jedne veceri nekoga nema
a mor'o bi proc'
i lampa gori i gori u magli
i vec je noc...
... Jel i ovo neka od Sabana u izvedbi izvjesnog Trumbica (ili ono bijase Trubic) Ili je nesto novo ?
Stari

Post by Stari »

Zoom:
ko zna zna......a stari zna eskivirati......izvrsno...
Eskivirati protiv Veleza....hm da....moram priznati cinim to prepun postovanja spram vaseg minulog rada ...nekad ste imali jako dobar tim. Samo onih 6 komada protiv Partizana u finalu kupa. ...nikad nisam mogao prokuhati. Da smo mi ( mi sto znamo eskivirati) ...kojim slucajem tad prosli u finale ....zijanili bi naravano...al' ne sa 6 komada.

te malo nakon toga

Zoom:
a stari cuti......i mudro razmislja...
:D :D :-) :-) :D :D
Kao sto vec rekoh bio sam na bolovanju....i nista vise.
novalic

Post by novalic »

vidi vidi,
stari nam je opet u formi (olimpijskoj)..

bas mi je drago...

(tebe onaj turbic-trubic dobro dojmio, jasta, neka, i mene je)

inace, kako zdravlje...

pitam obojicu, kuma i tebe

(eto, kum ce sada drzati... a ti... pricaj)
Stari

Post by Stari »

Ja sta cu nego pricati...jer nista mi drugo ni ne preostaje...samo suplja prica i nista vise. Eto vrla moja Novalicko ...bio sam na ....rendgenskom pregledu....pa sam onda bio i onom cudnovatnom aparatu koji izgleda k'o neka ogromna cijev u koju te uvuku u lezecem polozaju i onda se stotinu nekakvih lampica upali i nesto tamo zuji i skljoca ....ovdje tu spravu zovu scaner (makar nema puno veze sa ovim scanerom za kompjuter ....sa ovim se scanira tijelo). Slijedecu sedmicu cu opet biti odsutan jer se sve to skupa zajedno ...nastavlja sa vjerovatno nekim drugim aparatima i nekim drugim metodama.

A kako si mi ti ?
novalic

Post by novalic »

stariiiii

jel' sve pod kontrolom ?

I miss you 8-)
Stari

Post by Stari »

Ciao vrla moja Novalicko ....na zalost nije sve pod kontrolom....saznao sam dijagnozu i sad ostaje onaj tezi dio. To ce naravno prouzrokovati moje cesce i nesto dugotrajnije odsustvo sa ovih stranica. U medju vremenu ti saljem pregrst vrelih pozdrava iz hladne zemlje sjevernih jelena sto uz zvon praporaca vuku sanke.
novalic

Post by novalic »

stari, nemoj...

pa zar je bas tako....

ima li ikakve sanse da se dodje do kakve druge tvoje adresse ili broja tel.. ili bilo kojega drugoga nacina komunikacije, naravno, uz hanumin blagoslov 8-)
Stari

Post by Stari »

Pa pokusaj sa privatnim porukama ako je bas nesto privatno i neophodno...vrlo rado cu odgovoriti na svatvoja pitanja ...ako znam odgovor.

A hanuma ? :D ...jooj majko draga :-)
Post Reply