Ne znam kako je za novu godinu ali sam isao tamo u vrijeme formule jedan i nosim zaista lijepe utiske. Sam grad je na prelijepom mjestu, sto su graditelji u proslim vremenima odlicno iskoristili. Ne znam kako ces biti sa vremenom ali posjetu budimskoj tvrdjavi i vaci ulici (ala ferhadija) svakako izdvoji vise vremena, takodje arpadov most i zgrada parlamenta su zasebne atrakcije. Nocni zivot im je solidan, mada mi je smijesan bio odabir muzike dj-eva po klubovima (hello mr. jackson

), i cijene su u skladu sa evropskim (centar, nisam se vrtio po periferiji) doduse u obilasku smo imali podrsku prijateljice koja je bila na postdiplomskim u to vrijeme. Uglavnom, 7 do 10 dana bi bilo sasvim dovoljno za jedan kompletan turisticki aranzman. Hoteli u sezoni su im preskupi i to bi Vam moglo kompletno odrediti putovanje, za sam put preporucujem voz zbog atmosfere, a i sam automobil nije potreban za prebacivanje po gradu jer im je GRAS super organizovan i relativno jeftin.
Viza nije problem ako im das na uvid kako si regulisao smjestaj.
Zaboravih, za hranjenje preporucujem giros/doner restorane, nije mi se dopala njihova kuhinja.