Nokti - zenske ruke
Moderator: anex
- semmy
#651 Re: Nokti - zenske ruke
da malo odmorim od crvene

- semmy
#652 Re: Nokti - zenske ruke
da malo odmorim od crvene

- Irm@
#653 Re: Nokti - zenske ruke
@semmy: preeekrasni i nokti i nijansa
ja imam neku plavu nijansu ali je dosta tamnija ova je bas royal
sigurno cu je isprobati (s tim da cu obavezno staviti bezbojni ispod jer jedva se rijesih zutila od tamnih lakova) 
ja imam neku plavu nijansu ali je dosta tamnija ova je bas royal
- lavorpunvode
#654 Re: Nokti - zenske ruke
semmy, gdje si se krila do sad
nokti su ti savrseni, prelijepi!
- semmy
#655 Re: Nokti - zenske ruke
[*]hvala drage moje...
@Irma imas od alessandro all in one ( baza za lak, ojacivac niktiju i sjaj za kraj ) u cm-u. odlican je, koristim ga neko vrijeme jer nemam vremena za posjetu salonu za trajni lak pa sad sama lakiram
lak je Deep Ocean Blue
@Irma imas od alessandro all in one ( baza za lak, ojacivac niktiju i sjaj za kraj ) u cm-u. odlican je, koristim ga neko vrijeme jer nemam vremena za posjetu salonu za trajni lak pa sad sama lakiram
-
foxy13
#656 Re: Nokti - zenske ruke
Wau! Nokti su ti super, ali je boja još bolja! Ja sam neki dan gledala neki plavi lak, al pošto ja te nijanse ne mogu dugo podnijeti na rukama, nisam to ja, odustala. Ova boja je 
- d.a.d.a.
#658 Re: Nokti - zenske ruke
Taj plavi lak je oodličan.

- MissGump
#659 Re: Nokti - zenske ruke
cure, zna li ijedna gdje bih mogla u Sarajevu trajni lak staviti a da je salon čist, uredan i normalan...
do sada gdje sam god bila u Sarajevu, a bila sam u 4 različita salona katastrofa mi je bilo... prvo što ne mogu vjerovati kako niske higijenske standarde imaju, a drugo kada skidaju trajni lak oderu moje nokte, što naravno nisam ni u kom slučaju htjela inače bih radila gel ili plastiku...
Ne razumijem kako malo o higijeni računa vode u salonima, baš ne mogu vjerovati... primjerice: istim priborom rade meni i osobi prije mene, umjesto drvenih koriste one odvratne metalne strugalice koje nisu sezinficirane... mislim, meni je to užas, ne znam kako vama, naročito što znam da ima cura koje imaju glivice i na ručnim noktima, a oni s istim priborom tretiraju sve mušterije
do sada gdje sam god bila u Sarajevu, a bila sam u 4 različita salona katastrofa mi je bilo... prvo što ne mogu vjerovati kako niske higijenske standarde imaju, a drugo kada skidaju trajni lak oderu moje nokte, što naravno nisam ni u kom slučaju htjela inače bih radila gel ili plastiku...
Ne razumijem kako malo o higijeni računa vode u salonima, baš ne mogu vjerovati... primjerice: istim priborom rade meni i osobi prije mene, umjesto drvenih koriste one odvratne metalne strugalice koje nisu sezinficirane... mislim, meni je to užas, ne znam kako vama, naročito što znam da ima cura koje imaju glivice i na ručnim noktima, a oni s istim priborom tretiraju sve mušterije
- graue_maus
#660 Re: Nokti - zenske ruke
d.a.d.a. wrote:Taj plavi lak je oodličan.![]()
- Angel_of...
#661 Re: Nokti - zenske ruke
Zene, preporucite mi neki nude lak, da nije prerozi ni prebez 
- semmy
#662 Re: Nokti - zenske ruke
heavens nudeAngel_of... wrote:Zene, preporucite mi neki nude lak, da nije prerozi ni prebez

- lavorpunvode
#663 Re: Nokti - zenske ruke
u svakom salonu mozes kupiti, ako nista drugo, njihovu profesionalnu turpiju i nositi je svaki put sa sobom kada ti radi bilo sta sa noktima, jer turpija je najcesce najopasnija, kada je rijec o prenosu tih gljivica i sl.MissGump wrote:cure, zna li ijedna gdje bih mogla u Sarajevu trajni lak staviti a da je salon čist, uredan i normalan...
Angel_of... wrote:Zene, preporucite mi neki nude lak, da nije prerozi ni prebez
essence 06 my best nude friends and me
- MissGump
#664 Re: Nokti - zenske ruke
e baš ti hvala na odgovoru, na kraju će tako i biti... znači kod nas higijena nula bodova, dok šuga vlada mi se oprostili s higijenomlavorpunvode wrote:
u svakom salonu mozes kupiti, ako nista drugo, njihovu profesionalnu turpiju i nositi je svaki put sa sobom kada ti radi bilo sta sa noktima, jer turpija je najcesce najopasnija, kada je rijec o prenosu tih gljivica i sl.
uuuužas
-
Ljube
#665 Re: Nokti - zenske ruke
Uzmes sebi lampu za kucnu upotrebu, par trajnih lakova i "raspali"MissGump wrote:cure, zna li ijedna gdje bih mogla u Sarajevu trajni lak staviti a da je salon čist, uredan i normalan...
Saloni su katastrofa,bar oni s relativno pristojnim cijenama...
-
Amy82
#666 Re: Nokti - zenske ruke
A gdje kupite trajne lakove - s neta ili?
Lampu sam vidjela u cm-u cin mi se - ili ima jos negdje?
Lampu sam vidjela u cm-u cin mi se - ili ima jos negdje?
- semmy
#667 Re: Nokti - zenske ruke
MissGump wrote:e baš ti hvala na odgovoru, na kraju će tako i biti... znači kod nas higijena nula bodova, dok šuga vlada mi se oprostili s higijenomlavorpunvode wrote:
u svakom salonu mozes kupiti, ako nista drugo, njihovu profesionalnu turpiju i nositi je svaki put sa sobom kada ti radi bilo sta sa noktima, jer turpija je najcesce najopasnija, kada je rijec o prenosu tih gljivica i sl.
uuuužas
nije samo turpija prenosnik gljivica, ima tu vise prenosnika kao sto su kist za gel,pa cak i gel, pogurivac zanoktica, cetkica za prasinu pa cak i onaj jastucuc na koji naslonis ruku... sve sto dotakne nokat sa glivicom a poslije se nebaci je prenosnik...ono sto bi sve ''noktarice'' koje rade nokte trebale da znaju je da nesmiju ni pod razno primiti nekoga ko ima gljivice..najveci problem je sto su kod nas sve samouke ''noktarice'' i misle da znaju raditi, nije poenta samo u radu nego i u higijeni i samoj anatomiji nokta. zato sto su tako pametne zato i ima djevojaka sa jako unistenim i bolesnim noktima..
sve one ''noktarice'' koje naplacuju malo vise njihovi saloni izgledaju jako pristojno i cisto i vode brigu o higijeni, zato drage moje pazite kome idete pa cak i na obicnu manikuru..
- lemniskata
#668 Re: Nokti - zenske ruke
prelijepod.a.d.a. wrote:Taj plavi lak je oodličan.![]()
- Partizzanka
#669 Re: Nokti - zenske ruke
drugarice,
malezensketeme.com vidim imaju poklone i dijele neki alessandro nail hardener
- semmy
#670 Re: Nokti - zenske ruke
Htjela napisati isto, ovaj ojacivac noktiju je odlican. Ja sam svoje nokte oporavila s njim, bukvalno su ojačali nakon potrošene bočice ali moras koristiti baš kako piše, nanositi 3 dana sloj na sloj 4 dan skinuti i opet ponavljati isto. Nesmijes koristiti lakove u tom periodu ali i nema potrebe jer ima super nijansu mliječno bijelu. Ja sam zaljubljena u ovaj brand jer imaju odlične proizvode za njegu ruku a lakovi su za 10.Partizzanka wrote:drugarice,
- lavorpunvode
#671 Re: Nokti - zenske ruke
zene, gdje kupiti farmasi lak, zna li neko? davno sam imala jedan lijep, i voljela bih ga opet naci.
i evo usput, slika

i evo usput, slika

-
foxy13
#673 Re: Nokti - zenske ruke
Super ideje djevojke
Farmasi sam čini mi se vidjela u CM-u.
- Irm@
#674 Re: Nokti - zenske ruke
@semmy: nisam znala da su ti ruke ambasadorske..tj da ih Alessandro koristi na svojoj fb i web stranici..
da sam znala tamo bi ih pohvalila..ali nije bitno..
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
ugl.. ja kupih lak.. i prezadovoljna sam

da sam znala tamo bi ih pohvalila..ali nije bitno..
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
ugl.. ja kupih lak.. i prezadovoljna sam

-
MrsJ