fin je osjecaj kad te neko shvati, a jos bolji kad ti taj neko na tenane iznese svoje razmisljanje koje je bez imalo pretjerivanja, vrlo pametno, otmjeno..
pozz u Svemir
Moderator: anex
jako mi je drago da sam ti makar malo pomogao! nadam se da ce se sve srediti. Bitno je da decku objasnis...polako, sve ono sto ti stvara probleme i da vidis kako on razmislja, i to prije se uzmete.opasna_emancipovana wrote:Svemirski_Jebach,
fin je osjecaj kad te neko shvati, a jos bolji kad ti taj neko na tenane iznese svoje razmisljanje koje je bez imalo pretjerivanja, vrlo pametno, otmjeno..
pozz u Svemir
svako na svoje...pa ce biti opet da se povratnici ne mogu vratitiprleitihi wrote:je li ono aneks 7 bi?![]()
upravo tako.mamica 31 wrote:mi zivimo sami i daleko od svih. Medjutim, kada smo kod muzevih nekako se svi osjecamo nelagodno.
Muzev otac ako lezi, a ja udjem u sobu, obavezno ustaje, jer mu je neprijatno da spava dok snaha sjedi i gleda tv . Ja cekam da on ode spavat kako bih se istusirala i u pidzami otfurala u sobu.![]()
Inace su divni, ali uvijek padne nekakav komentar (posebno kako imamo djecu) u vezi odgoja, sto meni jako smeta. Te trebas ovako, sto onako... Ma nekad se naneriviram, ali onda pomislim kako sam tu na nekoliko dana, pa presutim. Ne znam da li bih mogla presutit da zivim sa njima.
Nije jednostavnoPokusajte naci nekakvo kompromisno rjesenje dobro za obje strane
hajd pozdrav
poenta je da ako nije invalid nije ni prestar da bi bio nesposoban sam zivjeti...Vingo wrote:Hajde bre, ja sam svojevremeno koke od 35 g. zvala baba....Lace wrote:stalno mi zapinje to "dedo" a covjek ima 65 godina...moj otac ima 62...i sekunde nije dedo...vec "momak sijede kose" koji jos uvijek radi i koji bi da nema nas bio sasvim sposoban sam zivjeti i necim se zanimati
Enjoy bosnia...1863Lace wrote:poenta je da ako nije invalid nije ni prestar da bi bio nesposoban sam zivjeti...Vingo wrote:Hajde bre, ja sam svojevremeno koke od 35 g. zvala baba....Lace wrote:stalno mi zapinje to "dedo" a covjek ima 65 godina...moj otac ima 62...i sekunde nije dedo...vec "momak sijede kose" koji jos uvijek radi i koji bi da nema nas bio sasvim sposoban sam zivjeti i necim se zanimati
ja fakat tebe ne razumijem...u danasnjoj Bosni rijetki mogu reci kako su dobili stan na poklon, tako da ste tu pravo sretni. znaci, ti mislis da vas dvoje zasluzujete stan dzaba, za kojim niste morali ni prstom mrdnut, ali covjek koji vam je poklonio stan ne zasluzuje nista? gotovansko razmisljanje, zar ne? slazem se da ti zivot nece biti komforan u onoj mjeri koliko ti treba, ali ako zelis svoj zivot napraviti komfornim onda se moras i potruditi. zapnite, radite, varajte, iznadjite mogucnost, pa rentajte i zivite po svom...ili uzmi kredit kao sto neko rece ranije...nista u zivotu ne dolazi dzaba, posebno mir u kuci i zivot po svom. i fakat nemas pravo kritikovati zivotni stil svog punca, jer je on taj zivot zivio prije nego si se ti i rodila, i nema razloga sada nesto mjenjati radi tebe. to je totalno njegova odluka hoce li zivjet zdravije ili ne. najpametnije bi mu bilo da tusne stan i sebi obezbijedi mjesto u starackom domu i njegu kad i ako se razboli...a vas dvoje bujrum pa ispocetka kao sto nas vecina vec devera...prvo rintas, pa rentas, pa eventualno nesto kupis...i gledas da sto manje kukas, a vise aktivno djelujes u sopstvenom zivotu.opasna_emancipovana wrote:da Lace..ima momcica sjede kose a imaju 75 godine!sve zavisi da li se starac sam cuva, vodi racuna o sebi, da li je vitalan..ja poznajem jednog starca, pazi sta jede, svaki dan seta, ne pije , ne pusi, vodi racuna i o svom izgledu..fenomenano izgleda za svoje godine..a opet ti imas ljudi koji od sebe naprave starce i sa nepunih 60 godina! ne cuvaju se,pa onda se samo mladji moraju brinuti o njima..tj.otezavaju im..jer mnogo je lakse izdrzavati starca koji se pazi, redovno ide doktoru na preglede i na kraju krajeva vodi racuna o svojoj licnoj higijeni. ima razlicitih staraca..neki su jednostavni i s njima se moze,a neki bas poput djece ( kao sto je moj buduci svekar )..
i to je posteno...da on uzme stan, a oni rentanje pa polako...i mnogo bolje od zajedniceEI Presidente wrote:ja fakat tebe ne razumijem...u danasnjoj Bosni rijetki mogu reci kako su dobili stan na poklon, tako da ste tu pravo sretni. znaci, ti mislis da vas dvoje zasluzujete stan dzaba, za kojim niste morali ni prstom mrdnut, ali covjek koji vam je poklonio stan ne zasluzuje nista? gotovansko razmisljanje, zar ne? slazem se da ti zivot nece biti komforan u onoj mjeri koliko ti treba, ali ako zelis svoj zivot napraviti komfornim onda se moras i potruditi. zapnite, radite, varajte, iznadjite mogucnost, pa rentajte i zivite po svom...ili uzmi kredit kao sto neko rece ranije...nista u zivotu ne dolazi dzaba, posebno mir u kuci i zivot po svom. i fakat nemas pravo kritikovati zivotni stil svog punca, jer je on taj zivot zivio prije nego si se ti i rodila, i nema razloga sada nesto mjenjati radi tebe. to je totalno njegova odluka hoce li zivjet zdravije ili ne. najpametnije bi mu bilo da tusne stan i sebi obezbijedi mjesto u starackom domu i njegu kad i ako se razboli...a vas dvoje bujrum pa ispocetka kao sto nas vecina vec devera...prvo rintas, pa rentas, pa eventualno nesto kupis...i gledas da sto manje kukas, a vise aktivno djelujes u sopstvenom zivotu.opasna_emancipovana wrote:da Lace..ima momcica sjede kose a imaju 75 godine!sve zavisi da li se starac sam cuva, vodi racuna o sebi, da li je vitalan..ja poznajem jednog starca, pazi sta jede, svaki dan seta, ne pije , ne pusi, vodi racuna i o svom izgledu..fenomenano izgleda za svoje godine..a opet ti imas ljudi koji od sebe naprave starce i sa nepunih 60 godina! ne cuvaju se,pa onda se samo mladji moraju brinuti o njima..tj.otezavaju im..jer mnogo je lakse izdrzavati starca koji se pazi, redovno ide doktoru na preglede i na kraju krajeva vodi racuna o svojoj licnoj higijeni. ima razlicitih staraca..neki su jednostavni i s njima se moze,a neki bas poput djece ( kao sto je moj buduci svekar )..
EI Presidente wrote:ja fakat tebe ne razumijem...u danasnjoj Bosni rijetki mogu reci kako su dobili stan na poklon, tako da ste tu pravo sretni. znaci, ti mislis da vas dvoje zasluzujete stan dzaba, za kojim niste morali ni prstom mrdnut, ali covjek koji vam je poklonio stan ne zasluzuje nista? gotovansko razmisljanje, zar ne? slazem se da ti zivot nece biti komforan u onoj mjeri koliko ti treba, ali ako zelis svoj zivot napraviti komfornim onda se moras i potruditi. zapnite, radite, varajte, iznadjite mogucnost, pa rentajte i zivite po svom...ili uzmi kredit kao sto neko rece ranije...nista u zivotu ne dolazi dzaba, posebno mir u kuci i zivot po svom. i fakat nemas pravo kritikovati zivotni stil svog punca, jer je on taj zivot zivio prije nego si se ti i rodila, i nema razloga sada nesto mjenjati radi tebe. to je totalno njegova odluka hoce li zivjet zdravije ili ne. najpametnije bi mu bilo da tusne stan i sebi obezbijedi mjesto u starackom domu i njegu kad i ako se razboli...a vas dvoje bujrum pa ispocetka kao sto nas vecina vec devera...prvo rintas, pa rentas, pa eventualno nesto kupis...i gledas da sto manje kukas, a vise aktivno djelujes u sopstvenom zivotu.opasna_emancipovana wrote:da Lace..ima momcica sjede kose a imaju 75 godine!sve zavisi da li se starac sam cuva, vodi racuna o sebi, da li je vitalan..ja poznajem jednog starca, pazi sta jede, svaki dan seta, ne pije , ne pusi, vodi racuna i o svom izgledu..fenomenano izgleda za svoje godine..a opet ti imas ljudi koji od sebe naprave starce i sa nepunih 60 godina! ne cuvaju se,pa onda se samo mladji moraju brinuti o njima..tj.otezavaju im..jer mnogo je lakse izdrzavati starca koji se pazi, redovno ide doktoru na preglede i na kraju krajeva vodi racuna o svojoj licnoj higijeni. ima razlicitih staraca..neki su jednostavni i s njima se moze,a neki bas poput djece ( kao sto je moj buduci svekar )..
Pa sta hoces, da svaki put ponavljam, otac njenog muza, otac njenog muza, otac njenog muza.......otac muza njenogprleitihi wrote:starac..isto k'o da se radi o nekom strancu sa ulice..(a i taj je nečiji otac)..a ne o ocu njenog muža..
Znas sta mali, rekla bih ti nesto pametno, no bojim se da neces shvatiti.prleitihi wrote:lace ti je fino objasnila o čemu se tu radi.moj stari ima isto 62 godine..ali nema nijednu sijedu....čovjek i dalje radi..i po tvojoj cirkusantskoj logici neko bi za njega trebao reci - starac..koji si ti kloc!
surajaa wrote:Znas sta mali, rekla bih ti nesto pametno, no bojim se da neces shvatiti.prleitihi wrote:lace ti je fino objasnila o čemu se tu radi.moj stari ima isto 62 godine..ali nema nijednu sijedu....čovjek i dalje radi..i po tvojoj cirkusantskoj logici neko bi za njega trebao reci - starac..koji si ti kloc!
Uostalom, ti si mi se nasao da moralises i pricas o tome koja rijec je prigodna za sta, a koja ne.
Svaki tvoj komentar je pun nekog jadnog i i bijednog sarkazma, koji vrlo cesto nije primjeren temi ni situaciji...
Prvi primjer je upravo na prvoj stranici gdje djevojku potpuno neosnovano optuzujes plasirajuci toboze njenu namjeru da ida ubije njegovog oca...pretuzno(nigdje, ni jednom rijecju nije aludirala ni na nesto slicno tome)
prletihi:
osjetljiva si na spominjanje svog oca..ali nisi osjetljiva na "slučaj" sa ocem svog momka.. Confused ..da ga ubiješ?..
Diskusija s tobom ovdje zavrsava