E super za ovaj savjet za depilacija, a reci mi molim te, koju kremu za trudnice koristis?Suzie Q wrote:druga stvar koju koristim, nakon odstranjivanja dlačica, bikini zonu obvezno namažem bepanthen kremom jer ne samo što oporavlja iritaciju nego i spriječava urastanje dlačica pri novom izrastanju.
dok sam išla u teretanu, koža mi se puno sušila pa sam tada nadlaktice,stomak, guzu i bedra mazala sa kremom za trudnice kako bih spriječila strije i to bih savjetovala svima koje namjeravaju smanjiti težinu jer je meni uspjelo sačuvati finu kožu.
Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
- swirl
#451 Re: Njega tijela (zenska tema)
-
Suzie Q
#452 Re: Njega tijela (zenska tema)
Alice K.
zato sam i miješala par kapi ulju čajevca u neku kremu za tijelo za veće površine, nikako čisto. a na bubuljicu direktno ali samo na nju.
swirl
kremu za trudnice isto iz dm-a, ne znam baš kako se zove s rozim je poklopcem, u tubi a naslikana je trudnica pa ne možeš promašiti. ni njoj nije miris najjača strana ali nije ni najgori. tamo je među bebi kozmetikom
zato sam i miješala par kapi ulju čajevca u neku kremu za tijelo za veće površine, nikako čisto. a na bubuljicu direktno ali samo na nju.
swirl
kremu za trudnice isto iz dm-a, ne znam baš kako se zove s rozim je poklopcem, u tubi a naslikana je trudnica pa ne možeš promašiti. ni njoj nije miris najjača strana ali nije ni najgori. tamo je među bebi kozmetikom
- swirl
#453 Re: Njega tijela (zenska tema)
Aha, ok, znam koja jeSuzie Q wrote:Alice K.
swirl
-
surajaa
#454 Re: Njega tijela (zenska tema)
hvala ti, definitivno cu probati neki od tih koje nudi medicinska kozmetika, danas mi je prodavacica u apoteci pohvalila dezodorans od Uriega, ali ga nisu imali, raspitat cu se jos prije nego odlucim koji da uzmem...LaCici wrote:Roll-on je i kosta 17 i nesto KM. Nema nikakvog mirisa, ali je za kozu super. Imas dva: sa zelenim i bijelim poklopcem. Ja sam uzela sa bijelim jer je on za osjetljivu kozu nakon brijanja.
- alica.k
#455 Re: Njega tijela (zenska tema)
swirl, vidjela bademovo hladno cijedjeno u badem butiku.
i da, napokon imaju i ljesnjakovo
-
Mariella
#456 Re: Njega tijela (zenska tema)
Koliko je bademovo tu para? Ja sam uzela nedavno u apoteci, ali po forumima drugim kazu da je jedino 100% "pravo" ono od primavere koje je oko 30 KM...alica.k wrote:swirl, vidjela bademovo hladno cijedjeno u badem butiku.
- alica.k
#457 Re: Njega tijela (zenska tema)
pise 100% hladno cijedjeno bademovo ulje 8KM kosta 
primaverina ulja su preskupa (imo), ima jeftinijih a nisu nista drugacija, osim sto nemaju fensi bocicu i naljepnicu.
primaverina ulja su preskupa (imo), ima jeftinijih a nisu nista drugacija, osim sto nemaju fensi bocicu i naljepnicu.
-
Mariella
#458 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ma sigurna sam ja da se naplacuje i marka, i sve sto ide uz to. Ali nedavno sam bas pocela citati na forum.hr imaju citav dio za prirodnu kozmetiku, i javljaju se cure koje to stvarno rade, i svi kazu da primavera jedina ima sve te potrebne certifikate o uzgoju bla bla. A da mnogo ostalih pomijesa ulje sa jos necim i da je zato i tako jeftino.
A kao razlika je sto ova jeftina djeluju samo povrsinski za razliku od pravih...
Kad budem imala para uzet cu jednom i to od primavere, pa da sama vidim hoce li biti razlike. Ako nista, dodje ogromna ona boca
A kao razlika je sto ova jeftina djeluju samo povrsinski za razliku od pravih...
Kad budem imala para uzet cu jednom i to od primavere, pa da sama vidim hoce li biti razlike. Ako nista, dodje ogromna ona boca
- alica.k
#459 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja sam vec pisala, uzimala sam primaverinu jojobu i apsolutno nikakve razlike nema od ove najobicnije iz apoteke.
a i bocu sam negdje zaturila kad sam se selila...
a i bocu sam negdje zaturila kad sam se selila...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#460 Re: Njega tijela (zenska tema)
Imam ja tih problema.kiki-miki wrote:Ko što sam već pisala negdje na početku ne trackam se puno.Povremeno ulje baby ili neko mlijeko za tijelo.
Helem ono što me nervira je što mi naiđe period od 1-2 pa se samo češem po nogama,ko luda.Nema nikakvih promjena na koži,ali izludih od toga.
Je li imao neko sličan problem? Ili možda rješenje?![]()
p.s.što se zdravstvene strane tiče sve je ok.
Moze biti vrlo vjerovatno da je do odjece koju nosis, pogledaj sastav, meni recimo od helanki zna se stvoriti taj problem, i opcenito od odjece koja ima u sebi sintetike, tako da poprilicno cesto mucim muku.
- blue_sky
#461 Re: Njega tijela (zenska tema)
To se desava zimi obicno, zbog isusene koze koja gubi vlaznost i nije nista neobicno....samo eto smara 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#462 Re: Njega tijela (zenska tema)
A jel ti se to desava samo zimi, ili? Jer ako je zimi samo onda ima smisla, jer sto kaze gore blue tako je to zimi, ja ne mogu posteno izaci na minus a da ne dodjem kuci crvenih nogu koje svrbe, a desava mi se to i u farmerkama, i helankama, i trenerci...
Tako da nemoj iskljuciti tu mogucnost.
Pogledaj ako nista sirovinski sastav na trenerkama i sl. pa ces vidjeti koliko cega ima i jel moguce da je od toga.
Tako da nemoj iskljuciti tu mogucnost.
- alica.k
#463 Re: Njega tijela (zenska tema)
ma jbg, koza se isusi i onda svrbi, pogotovo po nogama. ja to rijesim nekim finim uljem (opet ja sa svojim uljima
) ili kremom.
- alica.k
#464 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja bih to voljela, ali mislim da kod nas je to nemogucekiki-miki wrote:Mogla si se ti aromaterapijom baviti![]()
nema toga sto priroda ne moze izlijeciti, ja se na kraju uvijek vracam tim prirodnim stvarima.
-
drekalica28
#465 Re: Njega tijela (zenska tema)
Samo da se nadovežem....super lijek za ispucale i suhe usne....pred spavanje ih namažite medom.babyline wrote:pred spavanje namazati nekim kvalitetnim uljem, meni najbolje djeluje vitamin E uljeswirl wrote:Joj i kod mene je katastrofa, ko smirgl papir izgledaju. Izbjegavam labela, i te djidje, jer sto kaze Alica, isusuju usne jos vise, pa k'o narkoman, sve vise i vise se mazes. Ja sad trenutno mazem usne obicnom nivea kremom.zamzija wrote:Ma ja imam taj zagrebači melem, ali mi stalno usne suhe i ispucale ...
Provjerena i 1000000000% pouzdana metoda. Ujutro se budite sa skoro pa novim usnama.
-
Suzie Q
#466 Re: Njega tijela (zenska tema)
i ja se najviše priklanjam prirodnim stvarima. meleme i kreme na bazi nevena koristim za sve i svašta, pa čak i lice nekad zimi pred spavanje namažem tankim slojem melema od nevena i zaista mi bude lijepa koža ujutro.
zaboravila sam spomenuti, iako se to zna, da je ricinusovo ulje idealno za trepavice, ja prije spavanja prstom namažem trepavice a može se i četkica od stare maskare dobro oprati pa tako nanositi.
zaboravila sam spomenuti, iako se to zna, da je ricinusovo ulje idealno za trepavice, ja prije spavanja prstom namažem trepavice a može se i četkica od stare maskare dobro oprati pa tako nanositi.
-
Lounge Act
#467 Re: Njega tijela (zenska tema)
a sta radi to ulje trepavicama? jel budu zdravije ili gusce ili rastu, gdje se kupuje...joj pitanja 
-
Lounge Act
#468 Re: Njega tijela (zenska tema)
hvala semlaca
jesi li probala sa nevenovom masti namazati lice, ona je onako bas dobra pa mislim da bi mogla pomoc
jesi li probala sa nevenovom masti namazati lice, ona je onako bas dobra pa mislim da bi mogla pomoc
- Partizzanka
#469 Re: Njega tijela (zenska tema)
mozes bademovo ulje ono ti ima vitamina e i dobro je za kozu
ja mazem tu i tamo ricinusom ... i sasvim je dobro
a ovo sto nekoga svrbe noge ... tj koza i to
jel nateknu noge malo i budu crvene ili samo svrbi koza
moze biti i cirkulacija koja zbog hladnoce/toplote proradi
meni se to desava
ja mazem tu i tamo ricinusom ... i sasvim je dobro
a ovo sto nekoga svrbe noge ... tj koza i to
jel nateknu noge malo i budu crvene ili samo svrbi koza
moze biti i cirkulacija koja zbog hladnoce/toplote proradi
meni se to desava
-
Suzie Q
#470 Re: Njega tijela (zenska tema)
i meni je hladnoća pala na pamet kao razlog, znam osobe koje su alergične na hladnoću, a čini mi se da je kiki-miki rekla da ne nosi ništa ispod pantola zimi, mislim štrample i tako to.
- alica.k
#471 Re: Njega tijela (zenska tema)
mali review ovog ljesnjakovog ulja iz badem butika 
osim sto ruzno smrdi, pa sam dodala par kapi lavande u njega, koza bude tako mekana i fina, i odma se upije
jesam pozelila ovo ulje joj
osim sto ruzno smrdi, pa sam dodala par kapi lavande u njega, koza bude tako mekana i fina, i odma se upije
-
saga
#472 Re: Njega tijela (zenska tema)
sad bila u 3 apoteke, nigdje jojobe... zna li neko provjerenu, gdje ima?
- swirl
#473 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hajde priznaj koliko imas ulja i krema kod kuce?alica.k wrote:mali review ovog ljesnjakovog ulja iz badem butika
- alica.k
#474 Re: Njega tijela (zenska tema)
oces da zovem mamu da vidim ima li ona jos?saga wrote:sad bila u 3 apoteke, nigdje jojobe... zna li neko provjerenu, gdje ima?
swirl, ni dovoljno blizu kolko bih htjela
-
saga
#475 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ne moras sad zvati, hvala 
Sumnjam da cu prije iduce sedmice maci iz kuce, pa ako se dotad cujes s njom priupitaj
A ako je neko negdje kupovao u zadnje vrijeme, neka dojavi.
Sumnjam da cu prije iduce sedmice maci iz kuce, pa ako se dotad cujes s njom priupitaj
A ako je neko negdje kupovao u zadnje vrijeme, neka dojavi.