Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
- femme
#402 Re: Njega tijela (zenska tema)
Kad je vec rijec o njegi tijela, moje sve je jako suho izuzev obraza, gdje me ubijaju bubuljice, kojih nikako ne mogu da se rijesim, a sve sam probala. Ima li neko neki prijedlog za to sta jos da pokusam? Iskljucivo ih imam samo na obrazima, sve ostalo cisto.
Sto se tice suhoce tijela, meni je najbolji lijek maslinovo ulje, ono preradjeno... Ujutro jednu kasikicu pojesti, a navecer se cijela namazem, onda pidzama i sova. Ujtru tusiranje. Koza nakon odredjenog vremena postane toliko mekana i lijepa, a uz to dobije se i neka lijepa boja tena. Stvarno je super efikasno. Nije prijatan miris, unisti se jedna pidzama i posteljina, ali se isplati.
A kreme za tijelo koristim trenutno Victoria's secret - LUSCIOUS KISSES i VANILLA LACE
http://www.victoriassecret.com/ss/Satel ... vsdWrapper
Sto se tice suhoce tijela, meni je najbolji lijek maslinovo ulje, ono preradjeno... Ujutro jednu kasikicu pojesti, a navecer se cijela namazem, onda pidzama i sova. Ujtru tusiranje. Koza nakon odredjenog vremena postane toliko mekana i lijepa, a uz to dobije se i neka lijepa boja tena. Stvarno je super efikasno. Nije prijatan miris, unisti se jedna pidzama i posteljina, ali se isplati.
A kreme za tijelo koristim trenutno Victoria's secret - LUSCIOUS KISSES i VANILLA LACE
http://www.victoriassecret.com/ss/Satel ... vsdWrapper
- Felidae
#403 Re: Njega tijela (zenska tema)
a boga ti gdje ima to kod nas kupiti, ja sam do sad od prijateljice iz SAD-a dobijala Victoria's secret beauty rush slace of heaven vanilla.....jednostavno nemam rijeci za njega.....ne moze se porediti ni sa kakvim drugim proizvodom, ali me zanima gdje se kod nas moze nabaviti..........
- alica.k
#404 Re: Njega tijela (zenska tema)
mozes naruciti sa victoria's secret.
maslinovo ulje zacepi pore.
maslinovo ulje zacepi pore.
-
zamzija
#405 Re: Njega tijela (zenska tema)
Slažem se. Maslinovo ulje je jedino dobro ljeti kad pocrniš pa želiš još više pocrniti. I za kosu ljeti 
- femme
#406 Re: Njega tijela (zenska tema)
Felidae wrote:a boga ti gdje ima to kod nas kupiti, ja sam do sad od prijateljice iz SAD-a dobijala Victoria's secret beauty rush slace of heaven vanilla.....jednostavno nemam rijeci za njega.....ne moze se porediti ni sa kakvim drugim proizvodom, ali me zanima gdje se kod nas moze nabaviti..........
A nema kod nas, narucimo na siteu. Udruzi se nas 2,3,4... cure narucimo platimo jednom karticom i onda to super ide, jer se postarina podijeli i dodje puno jeftinije nego kad sam narucujes, a isporuka je max 7 dana.
A proizvodi su savrseni, mirise cijeli dan, koza je mekana, nije masna .... Ja sam presretna sa tim.
E nisam znala da maslinovo ulje zatvara pore, nista onda, ganjamo nesto drugo...
- alica.k
#407 Re: Njega tijela (zenska tema)
pa ako ti nije smetalo dosad, nema razloga da ga prestanes koristiti.femme wrote:E nisam znala da maslinovo ulje zatvara pore, nista onda, ganjamo nesto drugo...
a ako hoces prestati, onda pogledaj ljesnjak, avokado i jojobu
ljesnjak proizvodi sad gameha (tako sam cula), to moram jos kupiti, a dosad sam ga besciljno trazila godinama. jojobu imas kupiti u svakoj apoteci, moja je biofarm. avokado mi je davno mama negdje uzela, moram je pitati gdje.
sva se ova ulja nanose na mokru kozu.
edit: zaboravila sam spomenuti ulje makadamije. kako dobro miriseeeee.
- Michun
#408 Re: Njega tijela (zenska tema)
sto se tice limuna...kazu dobar za bore. Vaticu umocite u sok od limuna, ostavite 10 do 15 min i saperete. moja kozmeticarka kaze da je to ok, s tim sto treba onda ka ta mjesta staviti sodu bikarbonu, na pokvsenu vaticu sode pa na ista mjesta. Razlog: kiselina se uvuce u kozu i moze oksidirat na suncu, pa sodom neutralizujete.
Nisam probala, kanim se ima pola god!
Nisam probala, kanim se ima pola god!
- femme
#409 Re: Njega tijela (zenska tema)
pa ako ti nije smetalo dosad, nema razloga da ga prestanes koristiti.
Nije mi smetalo, bar nisam primjetila da mi nesto fali....
Nije mi smetalo, bar nisam primjetila da mi nesto fali....
-
zamzija
#410 Re: Njega tijela (zenska tema)
Najbolji je limun koji se unosi u organizam u limunadi 
A znam da je dobar kad se iscijedi i zamuti sa sodom bikarbonom i s tom smjesom peru zubi, to je prirodno bijelilo
A znam da je dobar kad se iscijedi i zamuti sa sodom bikarbonom i s tom smjesom peru zubi, to je prirodno bijelilo
- alica.k
#411 Re: Njega tijela (zenska tema)
limun napravi da zubi budu providni onako i kiselina ostecuje zubnu gledj.zamzija wrote:Najbolji je limun koji se unosi u organizam u limunadi
-
Lounge Act
#412 Re: Njega tijela (zenska tema)
nisam cula za limun, ali jesam za sodu bikarbonu da se onako sama stavi na cetkicu pa da se istrljaju zubi samo ne znam koliko je to dobro za zube 
- bez_ideje
#413 Re: Njega tijela (zenska tema)
Alica....ajde daj ovaj recept......nesto sam dumala danas,pa reko vaj notalica.k wrote:mah, vjerovatno ti ne bi bilo nista da stavisal ja sam ingredient nazi, to jest ako mogu da ne koristim nesto u necemu
onda izbjegavam to. better safe than sorry.
ako kome treba tacan recept za ovu mazalicu C i E vitamina, napisacu...negdje sam to s neta davno uzela.
- alica.k
#414 Re: Njega tijela (zenska tema)
evo, ja bas sad ocu sebi da smuckam novi, cekam da mi mama donese glicerin 
znaci trebaju vam:
nanosi se na cisto lice svako jutro i vece, ja stavim samo uvecer jer ujutro neam vremena cekati da mi se upije. dobro se promucka prije svake upotrebe.
na lice se nanosi tapkanjem a ne "utrljavanjem". ceka se minimalno 15 minuta, a idealno pola sata dok se to upije, visak se skine, umije, pokupi maramicom, sta god hocete, i onda dalje sve normala sta inace radite kreme fazoni
.
prvi put kad se nanese moze malkice peckati, to je zato sto je kiselina u pitanju, nije nista opasno, nakon par puta prestane peckanje.
e sad, posto ja ne nosim kreme sa vocnim kiselinama (aha, bha) kao ni kreme sa nekakvim retinolima i slicno, ako neko to koristi potrazite na netu smijete li odmah poslije ovoga stavljati to il treba malo sacekat. nesto se ko sjecam da treba sacekat, al eto, kad mi i ne treba ta informacija, tak sam je i skroz smetnula s uma.
i jos nesto, ako neko ovo smucka i napravi mu neki haos na licu, ne daj boze, ja nisam kriva! meni funkcionise ok, koza bude lijepo hidratizirana, a vitamini C i E su antioxidanti, djeluju protiv bora, a koriste se i u borbi s aknama
.
meni koza bude lijepo mekana i sve to
. i ruke, posto rukama to nanosim
.
rok trajanja je otprilike neke 3 sedmice ako se dobro cuva, u frizideru - iako ja nekad zaboravim vratiti u fridge, nista se lose ne desi. posto nema parabena, moze brzo da se pokvari.
bitno je znati, da cim promjeni boju iz bijele/providne u zutu, smedju, zelenu i bilo koju slicnu boji, vitamin C je oksidirao i pravi samo stetu po licu (vise nije anti-oxidans, vec samo oxidans
pojednostavljeno). to se ni slucajno ne smije stavljati na liceeeeee
inace, ovakvi preparati kostaju od 70KM pa navise u high-end serumima, a oko nekih 30tak KM u low-end s tim da ti nisu vala cemu. i na to sve, puni su parabena i ostalih gluposti, kao npr silikona.
eto toliko, ako ima jos pitanja, shoot
ako vas zanimaju svi efekti ovih vitamina na kozu, imate google
ako hocete da otvorimo privatnu firmu koja proizvodi ove serume, javite se mom advokatu 
edit: u slucaju da nisam najbolje objasnila sta i kako, proguglajte vitamin e vitamin c skin serum
il tak nest. jer ovaj recept dolazi odnekle s neta al nisam sigurna odakle.
znaci trebaju vam:
kako da napravite1. cisti c vitamin, askorbinska kiselina u prahu bez ikakvih drugih sastojaka, ja kupim u dm-u, evo ovo. kosta oko 3.5KM
2. vitamin E, ja kupujem dietpharm kapsule, evo ove, pa iz njih iscijedim. kostaju OKO 10KM (neam pojma stvarno, obzirom da potrosim 2 kapsulice po jednom ovom serumu, pa traje)
3. glicerin
4. destilovana (moze i prokuhana, pa ohladjena) voda
5. tamna bocica (bilo koje boje, plava, smedja) na kapaljku ili pumpicu - ne kao ono u spreju nego bas pumpica, kao na puderima sto bude.
boja treba da bude jal bijela, jal providna, i samo to dvoje, ako ista drugo ispadne, ne valja.1. u jednoj casici mijesate 1 cajnu kasiku vit c praha i 3 cajne kasike destilovane vode, mijesanje iskljucivo plasticnom kasikicom il necim slicnim, metal ne smije doci u kontakt s ovim rastvorom. treba dugo dugo da se otopi vitamin c prah u vodi, pa treba dugo i mijesati, ne smije nijedan kristalic ni taloga ostati.
vitamin c je topiv samo u vodi
2. u drugoj casici mijesate dvije kapsulice vitamina E (ja odrezem onim malim makazicama vrh kapsulice i onda prospem u casicu, mozda bi se moglo i iglom probusiti al ja se sva izbodem i onda odustanem) i 1 kasikicu glicerina i dobro se to izmijesa (isto necim plasticnim).
3. i onda se u taj rastvor vitamina e ulije ovaj rastvor vitamina c, i sve se dobro izmjesa
4. to se sipa onda u ovu tamnu bocicu sa kapaljkom.
nanosi se na cisto lice svako jutro i vece, ja stavim samo uvecer jer ujutro neam vremena cekati da mi se upije. dobro se promucka prije svake upotrebe.
na lice se nanosi tapkanjem a ne "utrljavanjem". ceka se minimalno 15 minuta, a idealno pola sata dok se to upije, visak se skine, umije, pokupi maramicom, sta god hocete, i onda dalje sve normala sta inace radite kreme fazoni
prvi put kad se nanese moze malkice peckati, to je zato sto je kiselina u pitanju, nije nista opasno, nakon par puta prestane peckanje.
e sad, posto ja ne nosim kreme sa vocnim kiselinama (aha, bha) kao ni kreme sa nekakvim retinolima i slicno, ako neko to koristi potrazite na netu smijete li odmah poslije ovoga stavljati to il treba malo sacekat. nesto se ko sjecam da treba sacekat, al eto, kad mi i ne treba ta informacija, tak sam je i skroz smetnula s uma.
i jos nesto, ako neko ovo smucka i napravi mu neki haos na licu, ne daj boze, ja nisam kriva! meni funkcionise ok, koza bude lijepo hidratizirana, a vitamini C i E su antioxidanti, djeluju protiv bora, a koriste se i u borbi s aknama
meni koza bude lijepo mekana i sve to
rok trajanja je otprilike neke 3 sedmice ako se dobro cuva, u frizideru - iako ja nekad zaboravim vratiti u fridge, nista se lose ne desi. posto nema parabena, moze brzo da se pokvari.
bitno je znati, da cim promjeni boju iz bijele/providne u zutu, smedju, zelenu i bilo koju slicnu boji, vitamin C je oksidirao i pravi samo stetu po licu (vise nije anti-oxidans, vec samo oxidans
inace, ovakvi preparati kostaju od 70KM pa navise u high-end serumima, a oko nekih 30tak KM u low-end s tim da ti nisu vala cemu. i na to sve, puni su parabena i ostalih gluposti, kao npr silikona.
eto toliko, ako ima jos pitanja, shoot
edit: u slucaju da nisam najbolje objasnila sta i kako, proguglajte vitamin e vitamin c skin serum
- bez_ideje
#415 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hvala puno.....
jel mogu u apoteci uzeti glicerin ?
jel mogu u apoteci uzeti glicerin ?
- alica.k
#416 Re: Njega tijela (zenska tema)
da, kosta oko 3km 
- bez_ideje
#417 Re: Njega tijela (zenska tema)
na a a ajs
Ovo kasikicu glicerina,to je ona kafena kasikica ili cajna
Ovo kasikicu glicerina,to je ona kafena kasikica ili cajna
- alica.k
#418 Re: Njega tijela (zenska tema)
ma kafena i cajna je meni isto. uglavnom, imas supenu, pa onda ona manja od supene, a veca od one najmanje minijaturne 
- bez_ideje
#419 Re: Njega tijela (zenska tema)
to je cajna kasika 
- alica.k
#420 Re: Njega tijela (zenska tema)
hehe
sta da ti kazem, losa sam s tim stvarima. uglavnom, sve kasike u receptu su te cajne.
- bez_ideje
#421 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hvala,pravim ovo iduce hefte,pa javim prve rezultate.... 
- alica.k
#422 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja se vratila svojim homemade stvarima i danas lice skoro pa bez flekice 
- swirl
#423 Re: Njega tijela (zenska tema)
Samo da kazem, Puzzle sapun i gel za umivanje

-
zamzija
#424 Re: Njega tijela (zenska tema)
Znači valja taj Puzzle! A gdje si kupila, u apoteci ?
Zna li neko šta može pomoći ispucalim usnama, labela mi samo isušuju usne, a kreme ne pomažu
Zna li neko šta može pomoći ispucalim usnama, labela mi samo isušuju usne, a kreme ne pomažu
- alica.k
#425 Re: Njega tijela (zenska tema)
zamzija, meni usne ispucaju od svega osim dvije stvari
pharmamedova mast za usne, dodje u skroz maloj kutijici al traje jako dugo i onaj zagrebacki(?) melem u sticku
pharmamedova mast za usne, dodje u skroz maloj kutijici al traje jako dugo i onaj zagrebacki(?) melem u sticku