Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#301 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

Karen wrote:
Woman wrote:ja stvarno ne znam vise sa sobom sta da radim, bubuljice na ledjima, ramenima i dekolteu izgleda da je nemoguce sprijeciti u "cvjetanju" :sad:
lice mi je super, jest da je osjetljivo na pojedine preparate, ali sad kad sam pronasla sta mi odgovara, odlicno je. bez bubuljica, flekica, glatko, fino...
ali samo jedan pogled na kozu dekoltea i ramena....aaaaa, vristala bih. bila sam nasla neki sapun sa glicerinom za osjetljivu kozu, bio je ok neko vrijeme i onda nista. ko i svaki drugi. a od gelova za tusiranje samo mi podivlja koza. moram da probam i tog pashu, valjda bude kakve koristi. samo ne znam koji cu, vidim da ih ima vise?
Puzzle gel antibakterijski, oko 5 km u apotekama. Samo nemoj lice umivati jer je jak. Meni je to pomoglo. I izbjegavanje mazanja leđa i dekoltea, mažem samo noge i ruke.

Izvini, moram da ti kažem da mi ovo zvuči malo nelogično, ako djevojka traži nešto za tretiranje dekoltea i ramena, preporučiš joj proizvod koji se IZBJEGAVA za mazanje leđa i dekoltea ? :lol:
Možda si se pogrešno izrazila :D :)
Woman

#302 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Woman »

valjda je mislila da ne mazem losionima i tako to :D
sutra pravac apoteka da trazim taj gel, jer ovo se vize izdurat ne moze. a sto je najgore kad bubuljice nestanu, FLEKE ostanu. a tako ceznem za finom, glatkom, besprijekornom kozom... :(
Karen

#303 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Da, ovo je pranje gelom, i nakon toga ne mazati ničim. Jer se pore zatvraju i proces upale tada počinje.
Karen

#304 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Eleonora wrote:
Karen wrote:
Woman wrote:ja stvarno ne znam vise sa sobom sta da radim, bubuljice na ledjima, ramenima i dekolteu izgleda da je nemoguce sprijeciti u "cvjetanju" :sad:
lice mi je super, jest da je osjetljivo na pojedine preparate, ali sad kad sam pronasla sta mi odgovara, odlicno je. bez bubuljica, flekica, glatko, fino...
ali samo jedan pogled na kozu dekoltea i ramena....aaaaa, vristala bih. bila sam nasla neki sapun sa glicerinom za osjetljivu kozu, bio je ok neko vrijeme i onda nista. ko i svaki drugi. a od gelova za tusiranje samo mi podivlja koza. moram da probam i tog pashu, valjda bude kakve koristi. samo ne znam koji cu, vidim da ih ima vise?
Puzzle gel antibakterijski, oko 5 km u apotekama. Samo nemoj lice umivati jer je jak. Meni je to pomoglo. I izbjegavanje mazanja leđa i dekoltea, mažem samo noge i ruke.
Ja sam uzela Puzzle antibakterijsku kremu, cijena 3 KM . Bila sam pravo skepticna zbog cijene, a izgleda mi pomaze.
Cudna je nekakva. Podsjeca me na pjenu za brijanje. :D Ali razmaze se fino.
Ma samo sam tada koristila taj gel za pranje i onaj korektor za isušivanje. Ali znam da mi je pomoglo za leđa, koja su bila čitava upaljena. Ultrajeftino.
alica.k

#305 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

zamzija wrote:Pa svako je poseban na svoj način, ono što nekom odgovara, nekom ne odgovara :D
Meni su savjetovali da je najbolje za tijelo koristiti baby ulje i to staviti kad se tek okupaš na mokro tijelo i onda se samo obrisati peškirom, koža kao bolje upije kad je mokra, a sa peškirom višak ulja odstraniš.
Međutim to mi nikako nije odgovaralo.Onda sam za tijelo otkrila neutrogenu, i to ono za izrazito suhu i oštećenu kožu, tako da sam prezadovoljna.
da zapravo kada namazes na mokro tijelo ulje onda ono se upije i usput povuce sa sobom i onu vodu pa se lijepo hidratizira koza.

a nije ti odgovaralo iz jednostavnog razloga, ta baby ulja su puna hemije (pogledaj malo sastav), a to definitivno ne zelis na svojoj kozi (a da se upije pogotovo) ako je problematicna. ja ne bi ni bebe onim mazala (i malu sestru nismo nikad ni mazali tim baby uljima, samo prirodnim).

meni je ulje jojobe sa 10tak kapljica lavande etericnog ulja (na isti nacin primjena, ulja se uvijek na mokru kozu stavljaju) super djelovalo, lijepo iscistilo i tak.

neutrogena mi je cista hemija, i to smislit ne mogu.
Eleonora wrote:Ja sam uzela Puzzle antibakterijsku kremu, cijena 3 KM . Bila sam pravo skepticna zbog cijene, a izgleda mi pomaze.
Cudna je nekakva. Podsjeca me na pjenu za brijanje. :D Ali razmaze se fino.
jelde da genijalno mirise :D to sam ja u prvom srednje koristila, sad mi vise ne odgovara bas.

btw, stigla meni danas micelarna :D jeeeej
yellow cat

#306 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by yellow cat »

Karen wrote:ja stvarno ne znam vise sa sobom sta da radim, bubuljice na ledjima, ramenima i
Godinama se umivam antibakterijskim sapunom puzzle (oko1.80 KM)- s njim skidam šminku, počela sam ga koristiti kad sam imala problema sa prišićima, a za lice koristim dječiju soleu (oko 3.00 KM ona tvrda, bijela)

Image

Image

Puno puta sam pokušavala naći neku alternativu, pokušavala sa svim mogućim linijama, ali se na kraju uvijek ovoj kombinaciji vraćala.
Eleonora

#307 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Eleonora »

Znaci ove Puzzle su dobre?! :D Ja ih bezveze uzela sa polica, bile jeftine. :D
VenomousV

#308 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by VenomousV »

jel to puzzle (prvi put cujem) valja za lice?

nemam (hvala Bogu, da se ne urekne) nikakvih problema sa ledjima i dekolteom, cisto ko suza, ali imam cesto break outs po licu tacnije obrazima...
yellow cat

#309 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by yellow cat »

Meni je sapun super, pa skoro ga 5 godina svakodnevno koristim. Ne znam kako će se na tvom licu pokazati, ali niko iz moje bliže okoline nema zamjerku. Isušuje li kožu? Ja, pored njega korisitm i tvrdu soleu, koja je suha sama po sebi, pa mi lice nikad nije isušeno, niti se peruta. Voljela bih naći alternativu barem za kremu, jer imam 26 godina i mislim da je vrijeme da počnem koristiti hidratantne kreme, ali kad mi ni jedna ne paše. Ono što mi smeta kod kreme je miris.
yellow cat

#310 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by yellow cat »

VenomousV wrote:jel to puzzle (prvi put cujem) valja za lice?
nemam (hvala Bogu, da se ne urekne) nikakvih problema sa ledjima i dekolteom, cisto ko suza, ali imam cesto break outs po licu tacnije obrazima...
ja sam puzzle počela korisiti kad mi se pojavilo par sitnih bubuljica na bradi.. odmah se povukle. Od tada, lice čisto kao suza.
VenomousV

#311 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by VenomousV »

di se ima zbavit' puzzle? :D
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#312 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ALexis »

je li istina da od Bekutana intenzivnije rastu dlake ? :shock:
alica.k

#313 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

u svakoj apoteci :D
yellow cat

#314 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by yellow cat »

VenomousV wrote:di se ima zbavit' puzzle? :D
Mislim da ga ima većina apoteka.
yellow cat

#315 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by yellow cat »

ALexis wrote:je li istina da od Bekutana intenzivnije rastu dlake ? :shock:
prvi haber.. ja volim bekutanom ruke mazati.
VenomousV

#316 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by VenomousV »

zahvaljujem, budem probala prve prilike (cim je tako jeftino :lol: )
alica.k

#317 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

ne bi se ja mazala bekutanom, to je krema za bebe.
al ne, ne rastu dlake od te kreme :S odakle to?
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#318 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ALexis »

danas u pricu s jednom kolegicom, koja koristi bekutan vec duzi niz mjeseci i kaze kako su joj se pocele javljati dlacice tamo gdje se s njim maze.... hm... mozda su se njoj samo hormoni poremetili... :roll:
alica.k

#319 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

prvi put cujem to.
mozda si ipak u pravu da je do hormona.

il nek prestane i vidi hocel i te dlake prestat :D
Karen

#320 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

alica.k kakva je micelarna? :D
ALexis

#321 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ALexis »

ona se maze po licu i tacno se vide one svijetle dlacice i to ih ima mnogo i bas su guste...
ne znam, one kad jednom narastu vise ne mogu spasti (osim kod muskaraca :D )
mimsy

#322 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by mimsy »

Onda bi sve bebe bile dlakave :D
ALexis

#323 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ALexis »

u pravu si.
htjela sam samo da provjerim da li je neko imao slicnih iskustava, pa da rijesim svaku sumnju. :)
alica.k

#324 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Karen wrote:alica.k kakva je micelarna? :D
super je, svidja mi se onaj avene miris sto ima, mislila sam da nece mirisati ni po cemu :D i izdrzala sam i nisam se umila :D, samo sam oci isprala vodom.

jel ti i ujutro to stavljas? mislim, ak se vise ne namjeravam umit vodom onda nekako stoji da i ujutro to stavim.
Karen

#325 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Aha, i ujutro i navečer. Vata i micelarna i to je to. Navići ćeš se. :-D
Post Reply