Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
swirl

#276 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

E, super, hvala ti na odgovoru, meni je tek drugi dan koristenja. Moram na ledjima probati, zbog toga sam ga najvise i kupila.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#277 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ladyblue18 »

Meni se cini da sam ja jedina koja nema to crvenilo nakon koristenja pashe :-?
alica.k

#278 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

meni je iskocilo 5 bubuljica od lavande sapuna po licu. po tijelu mi se ramena i ledja lijepo ciste al su mi koljena suha.

urasle dlakice od epilatora po nogama izgledaju skroz dobro, mislim, upale su prosle i ranice zacjeljuju. inace, ne smijem vise korisitit epilator po nogama, urastaju mi dlake ko lude, al ne ono da malo uraste pa se upali, nego je to citava dlaka od kojih centimetar unutra, uzas! ispod pazuha jos uvijek savrseno djeluje epilator :D
swirl

#279 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

ladyblue18 wrote:Meni se cini da sam ja jedina koja nema to crvenilo nakon koristenja pashe :-?
Stvarno? E ne znam majke mi, ja ko cehinja na suncu pocrvenim :D
ladyblue18

#280 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ladyblue18 »

alica.k wrote:meni je iskocilo 5 bubuljica od lavande sapuna po licu.
Znaci opravdano sumnjam da su mi ove 3 bubuljice na licu, i 4,5 po vratu iskocile od pashe. :roll:
Nisam nikada imala bubuljice po vratu pa kontam da nije od sapuna ali reko ne moze biti, a ni na licu mi se ne pojavljuju mimo onih dana...ali eto ocigledno moze biti od sapuna. :roll:
swirl

#281 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

ladyblue18 wrote:
alica.k wrote:meni je iskocilo 5 bubuljica od lavande sapuna po licu.
Znaci opravdano sumnjam da su mi ove 3 bubuljice na licu, i 4,5 po vratu iskocile od pashe. :roll:
Nisam nikada imala bubuljice po vratu pa kontam da nije od sapuna ali reko ne moze biti, a ni na licu mi se ne pojavljuju mimo onih dana...ali eto ocigledno moze biti od sapuna. :roll:
Cekajte sad, mozda se koza cisti, pa se pojavljuju te bubuljice, ako nastavite koristiti kontam mozda ce se povuci. :?:
baby24

#282 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by baby24 »

meni je neuporediva razlika izmedju lavande i mak-cimet..... bar sto se lice tica... a ostale nisam ni probala... ako neko zna da je jos neki od Pashe dobar, neka javi :-D jer ima ih min. desetak.....
ladyblue18

#283 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ladyblue18 »

Ne napisah, ja koristima mak-cimet za lice, a alica lavandu, znaci nije do odredjenog sapuna. :roll:
swirl

#284 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

ladyblue18 wrote:Ne napisah, ja koristima mak-cimet za lice, a alica lavandu, znaci nije do odredjenog sapuna. :roll:
Koliko dugo koristite?
ladyblue18

#285 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ladyblue18 »

Ja intenzivno vec neke dvije sedmice, ono operem lice svaka 2 dana, jer mi dosta isusuje kozu, pa necu svaki dan.
alica.k

#286 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

dva dana, al swirl, meni se lice ne cisti tako :D samo nema nista na licu kad se cisti.

al za tijelo je lavanda super, samo se treba mazat necim poslije jer dosta isusi kozu.
mak/cimet sam ja davno za tijelo koristila i osipala sam se od njega. za lice mi je prejak.

a baby24, kupila ja onaj novi od shea putera i ruze, kako dobro mirise. udebljala sam se kilu, jer svaki put kad udjem u kupatilo osjetim miris onih rahat lokuma iz badem butika od ruze, i onda ih odem jesti. posto isto mirise :D

ladyblue, sta ces, sapuni imaju natrijevu so i naravno da isusuju lice :S nekako mi je logicno. za lice se inace koriste sapuni bez natrijeve soli, to jest sindeti. uglavnom, ja prekidam sa pashom po licu.
zazana

#287 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zazana »

Ja sam koristila mak i cimet nekih mjesec dana i još ga koristim... Bubuljice/akne su mi se haman po prvi puta u životu pojavile u 23. godini života i to od stresa pa sam negdje pročitala da je ovaj sapun dobar. Međutim, nisam primijetila da mi se povlače bubuljice od njega, ali lice mi na dodir bude lijepo i podatno. Ne znam, koristiću ga još malo uz druge preparate pa ćemo vidjeti. Da lijepo miriše, miriše.
ladyblue18

#288 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ladyblue18 »

I ja cu prestati, nije svacija koza a ni ten isti. Nekome odgovara nekome ne, a za moj njezni ten je i pasha izgleda prejak. :-)

Alice kakav je shea puter taj tacno? Kontam ja sebi da ga kupim.
alica.k

#289 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

nisam ga jos stavljala, samo sam ga mirisala, evo sad bas idem da se kupam pa cu staviti da vidim.

imam osjecaj da meni shea puter djeluje komedogeno al mozda sam to istripovala, jer inace nije komedogen.

javim kakav je kad se okupam heh :D po licu necu stavljati.
ladyblue18

#290 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ladyblue18 »

Valja, cekat cu izvjestaj. :D
alica.k

#291 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

ev, osim sto ljepo mirise nisam se zacrvenila po tijelu, imaju unutra sjemenke susama valjda za piling il sta li...koza je mekana i njezna (zvucim ko reklama)
al tek nakon par koristenja cu znat kako stvarno djeluje na kozu.
alica.k

#292 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

komedogeno znaci da zacepljuje pore to jest nastaju miteseri (to jest komedoni).
kad kupujete nesto trazite da pise nekomedogeno.

mada komedogeni sastojci ne moraju na svakoga uticati u negativnom smislu, neki ljudi ih skroz dobro podnose (al ja ne, naravno).

to vise djeluje na ljude sa masnjikavom kozom nego sa suhom.

evo jedan lijep spisak kojim se ja vodim da li je nesto komedogeno ili nije.
swirl

#293 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

E ne znam sta da vam kazem, sad ste i meni suhu svezale :-D
saga

#294 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by saga »

meni se nikad nista nije crvenilo ni od jednog dr. Pasha sapuna
niti mi se stanje koze pogorsalo, a vala niti poboljsalo
tako da nisam ni nastavila sa koristenjem, potrosila sta sam imala i to je to
Mariella

#295 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Mariella »

swirl wrote:Samo da kazem da sam kupila dr. Pasha sapun - mak i cimet, i odlican je, svima preporucujem.
Od neki dan sam pocela citati na forum.hr temu "Uvod u prirodnu kozmetiku" koja ima nekih 300 stranica :lol: Dosla sam tek do neke 30-te, ali tamo cure koje se u to razumiju, i kuci muckaju sve zivo od sapuna, sampona, krema itd. itd. da cimet nikako nije preporucljivo stavljati na lice... pa sad ne znam :)

A ja sam isto isprobala mak/cimet jer su ga toliko hvalili, i bubuljice su mi pocele iskakati..
zamzija

#296 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

Pa svako je poseban na svoj način, ono što nekom odgovara, nekom ne odgovara :D
Meni su savjetovali da je najbolje za tijelo koristiti baby ulje i to staviti kad se tek okupaš na mokro tijelo i onda se samo obrisati peškirom, koža kao bolje upije kad je mokra, a sa peškirom višak ulja odstraniš.
Međutim to mi nikako nije odgovaralo.Onda sam za tijelo otkrila neutrogenu, i to ono za izrazito suhu i oštećenu kožu, tako da sam prezadovoljna.
A za lice su mi svi savjetovali bademove kreme, ali su mi "preteške" za moje suho lice i pojavljuju mi se bubuljice.
Pa sam uzela Baleu kremu za lice i osula se sva. Toliko sam krema probala da više ni ne znam sama, i svaka od njih mi je ili izazivala bubuljice ili sam osjećala kao da mi neko sjedi na licu :) I onda sam skontala da su najbolji proizvodi za osjetljivu kožu, jer su oni najblaži i najučinkovitiji. I sad se ravnam s tim, znači uzimam za osjetljivu i suhu kožu i prezadovoljna sam.
Neko je ovdje na forumu spomenuo Afroditinu kamilicu kremu za suho i osjetljivo lice, ja sam je počela koristiti prije nekoliko mjeseci i prezadovoljna sam :)
Ne znam da li neko zna, ima li u apotekama često nekih akcija ispitivanja i utvrđivanja tipa kože, ranije je to bilo, sad više ne znam...
Woman

#297 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Woman »

ja stvarno ne znam vise sa sobom sta da radim, bubuljice na ledjima, ramenima i dekolteu izgleda da je nemoguce sprijeciti u "cvjetanju" :sad:
lice mi je super, jest da je osjetljivo na pojedine preparate, ali sad kad sam pronasla sta mi odgovara, odlicno je. bez bubuljica, flekica, glatko, fino...
ali samo jedan pogled na kozu dekoltea i ramena....aaaaa, vristala bih. bila sam nasla neki sapun sa glicerinom za osjetljivu kozu, bio je ok neko vrijeme i onda nista. ko i svaki drugi. a od gelova za tusiranje samo mi podivlja koza. moram da probam i tog pashu, valjda bude kakve koristi. samo ne znam koji cu, vidim da ih ima vise?
zamzija

#298 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

Woman wrote:ja stvarno ne znam vise sa sobom sta da radim, bubuljice na ledjima, ramenima i dekolteu izgleda da je nemoguce sprijeciti u "cvjetanju" :sad:
ali samo jedan pogled na kozu dekoltea i ramena....aaaaa, vristala bih. bila sam nasla neki sapun sa glicerinom za osjetljivu kozu, bio je ok neko vrijeme i onda nista. ko i svaki drugi. a od gelova za tusiranje samo mi podivlja koza. moram da probam i tog pashu, valjda bude kakve koristi. samo ne znam koji cu, vidim da ih ima vise?
Woman, ovo što ću ti sad napisati, možda će ti se učiniti pravo glupo ali vjeruj mi, meni je POMOGLO! :-D
Ja sam prije godinu-dvije imala istih problema sa ramenima i dekolteom, milion bubuljica, onih malih sitnih, za poludjet!
Probala sam sve, međutim ništa nije pomagalo, pogotovo ljeti kad je bilo toplije, užas koliko sam ih imala.
A onda sam pokušala jedan trik i uspjelo je.
Područja sa crvenom kožom i bubuljicama na dekolteu i gornjem dijelu leđa ( pošto mi je to bilo najočajnije) prala sam sa tečnim sapunom za lice za jako osjetljivu i problematičnu kožu, Rosal ( prije je to bilo plavo pakovanje u tubi - bez salicilne kiseline, mislim da je sada u bijeloj ili tako nešto, imaš u mamčetu i mercatoru)
pa sam nastavila sa Neutrogenom, i totalno mi se povuklo. :D
Sada se koristim običnim gelom za tuširanje i nema više bubuljica :D
Eto probaj, ostalo si sve isprobala :) :) :)
Karen

#299 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Woman wrote:ja stvarno ne znam vise sa sobom sta da radim, bubuljice na ledjima, ramenima i dekolteu izgleda da je nemoguce sprijeciti u "cvjetanju" :sad:
lice mi je super, jest da je osjetljivo na pojedine preparate, ali sad kad sam pronasla sta mi odgovara, odlicno je. bez bubuljica, flekica, glatko, fino...
Puzzle gel antibakterijski, oko 5 km u apotekama. Samo nemoj lice umivati jer je jak. Meni je to pomoglo. I izbjegavanje mazanja leđa i dekoltea, mažem samo noge i ruke.
Eleonora

#300 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Eleonora »

Karen wrote:
Puzzle gel antibakterijski, oko 5 km u apotekama. Samo nemoj lice umivati jer je jak. Meni je to pomoglo. I izbjegavanje mazanja leđa i dekoltea, mažem samo noge i ruke.
Ja sam uzela Puzzle antibakterijsku kremu, cijena 3 KM . Bila sam pravo skepticna zbog cijene, a izgleda mi pomaze.
Cudna je nekakva. Podsjeca me na pjenu za brijanje. :D Ali razmaze se fino.
Post Reply